Molukken

Eilandengroep Molukken in Indonesië
Eilandengroep Molukken in Indonesië

De eilandengroep Molukken ligt in het oosten v/d Indische Archipel, tussen Nieuw-Guinea, Filipijnen, Timor en Sulawesi. Geografisch gezien behoren de Molukken tot Melanesië, politiek gezien tot Indonesië.

De Molukken zijn verdeeld over 2 provincies:
* Noord-Molukken (Maluku Utara).
* Molukken (ook wel Maluku Selatan of Zuid-Molukken genoemd).

De eilandengroep bestaat uit;
* Provincie Noord-Molukken i/h noorden: Tidore, Halmahera, Ternate en de Batjaneilanden.
* Provincie Noord-Molukken i/h midden: de Soela- en Obi-eilanden. * Provincie Zuid-Molukken i/h zuiden: de Lease-eilanden, Buru, Ceram en Ambon.
* Provincie Zuid-Molukken i/h zuiden van de Bandazee: Zuidwester- en Babareilanden, Aru-, Kei-, Tanimbar- en Banda-eilanden.

Er wonen hoofdzakelijk Molukkers op de eilanden, alhoewel er de laatste jaren ook mensen van andere Indonesische eilanden (voornamelijk Java) op de Molukken komen vestigen, dit komt door de overbevolking in Indonesië. In sommige gevallen heeft dit tot spanningen geleid, vooral op religieus gebied. Ondanks dat de Molukken niet erg toeristisch ontwikkeld zijn, zijn er toch diverse interessante activiteiten die je kunt ondernemen. Op de eilanden vind je o.a. historische monumenten en bouwwerken. Maar vooral de prachtige duiklokaties zijn een aanrader.

Patricia '', Patricia - reisexpert Indonesië gratis reisvoorstel >>

Landkaart Molukken
Plaatsen in de buurt van Molukken (Indonesië) :
  • Menado (340 km)
  • Sulawesi (694 km)
  • Rantepao (953 km)
  • Makassar (1117 km)
  • Samarinda (1181 km)
  • Kalimantan (1458 km)
  • Sanur (1719 km)
  • Denpasar (1720 km)
  • Bali (1720 km)
  • Tanjung Benoa (1726 km)
  • Ervaringen

    op 11 maart 2018 plaats: Molukken, reisperiode: november 2018

    Ambon is the place to be. Voor mij is het thuiskomen. Het chaotische van het verkeer tot aan de winkels raak je op den duur aan gewend. Wanneer je land op het vliegveld van Ambon, voel je dat je thuis komt. De warmte, de geur, maar ook de mensen, allemaal zo herkenbaar . De helft van mijn familie zit daar, dus Ja voor mij dit jaar misschien weer naar Ambon. Ik had heerlijk gezongen in café Sibu2. Waar mijn foto hangt met Molukse muzikanten uit Nederland. ACC /MCC twee grote warenhuizen. Amplaz te vergelijken met de zwarte markt van Beverwijk. Kortom van Ambon moet je houden om terug te gaan🙏🏽✨👌🏽

    • Algemeen 10
    • Uitgaan 7
    • Cultuur 7
    • Restaurants 7
    • Bezienswaardigheden 7
    • Inwoners 10
    • Ligging 10
    op 29 augustus 2017 plaats: Molukken, reisperiode: juni 2012

    Dit was mijn alle eerste keer naar de Molukken, waar wij vandaan komen! Voor het eerst zag ik mijn familie na 20 jaar. Het was erg emotioneel maar zo mooi. Het was niet een vakantie gevoel maar echt een gevoel van "thuis komen". On - be - schrijvelijk, maar echt ook een mooi gevoel. Alsof het puzzelstukje helemaal compleet was, aangezien ik de kant van de familie van mijn moeder nog nooit in me hele leven had gezien. Het zelfde voelen zoals dit, is wat iedereen van mijn generatie ook ervaard als zij voor het eerst naar de Molukken gaan. Ons mooie land, met de allermooiste witte stranden waar mensen hun ogen gaan uitkijken, en natuurlijk het allerlekkerste eten!

    • Algemeen 10
    • Uitgaan 10
    • Cultuur 10
    • Restaurants 10
    • Bezienswaardigheden 10
    • Inwoners 10
    • Ligging 10

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Molukken

    De Banda-archipel (Molukken)

    De Banda-archipel
    De Banda-archipel
    Kaart met locatie De Banda-archipel

    De Banda-archipel is van groot belang voor vele schildpadden, zeevogels en vissoorten. Het is een groep van negen vulkanische eilanden die zijn omringd door prachtige koraalriffen. De Gunung Api Banda (676 m) is een actieve vulkaan en de grootste attractie van het park. De vulkaan is in 1988 voor het laatst uitgebarsten. Je kunt Gunung Api Banda per kano bereiken vanaf het eiland Banda Neira.


    Fort Tolukko (Molukken)

    Fort Tolukko
    Fort Tolukko
    Kaart met locatie Fort Tolukko

    Op het eiland Ternate, bij het eiland Halmahera, staan nog verschillende Europese forten. Een daarvan is Fort Tolukko, dit was vroeger een Nederlands en Portugees fort. Eerst heeft het fort in het jaar 1512 gediend als steun voor de Portugezen. Zo wilde de Portugezen meer macht hebben in de handel van kruidnagel dan andere Europese landen. In 1960 werd het fort overgenomen door de Nederlanders. Zij hadden de macht over de Portugezen in dit gebied overgenomen. Tegenwoordig kun je als toerist zijnde het fort bezichtigen.  


    Manusela National Park (Molukken)

    Manusela National Park
    Manusela National Park
    Kaart met locatie Manusela National Park

    In het midden van het eiland Seram ligt het Manusela National Park. Het nationale park is 189.000 ha groot en o.a. de natuurreservaten van Wae Mual en Wae Nua maken deel uit van dit park. In deze natuurreservaten vind je alle bosachtige ecosystemen van Seram terug, zoals moerasbos, laagland, regenwoud en een bos aan de kust. Daarnaast leven hier 118 verschillende vogelsoorten. Maar naast deze flora en fauna omvat het park ook schitterende karst landschappen.


    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Indonesië bekijken.

    Geschiedenis

    De Molukken kent een oude en rijke handelstraditie. Er zijn zowel Chinese als Indiase munten aangetroffen in de oudheid. In de 16e eeuw kwamen de Europese handelsliederen naar de eilanden voor de specerijen. In eerste instantie werden de eilanden veroverd door de Portugezen. De moslimheersers vreesden voor toename van het christen- en jodendom en verjaagden de Portugezen. Kort hierna kwamen Engelsen en Nederlanders naar het gebied. De VOC veroverde belangrijke gebieden in de Molukken. De hoofdvestiging van de VOC was Fort Oranje, gelegen op Ternate. Verder hadden zij een paar kleine vestigingen in het gebied Minhasa. Opmerkelijk is dat de Nederlanders een sterke invloed hadden op de Molukse geschiedenis. Na de overheersing van Japan over de Molukken tijdens de tweede wereldoorlog, wilde Nederland de band met de Molukken herstellen. De toemalige Molukkers kwamen daartegen in opstand. Er vond veel strijd plaats tussen de twee landen. Na waarschuwingen vanuit de Verenigde Staten om te stoppen met de strijd tegen Molukken, gaf Nederland de strijd op en werden de Molukken een onafhankelijke staat.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Molukken