Arezzo

Piazza Grande, Arezzo, ItaliePiazza Grande, Arezzo, Italie

Arezzo ligt in het oosten van Toscane, ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Florence. Arezzo is een van de rijkste stadjes van Toscane. Hier worden gouden sieraden gemaakt voor juweliers in heel Europa. Arezzo is prachtig gelegen op de samenkomst van verschillende valleien. Verder kun je in het stadje genieten van de prachtige sfeer en de fantastische keuken.

Vervoer

Arezzo ligt aan de belangrijkste weg- en spoorverbinding tussen Noord-ItaliŽ en Rome.

De stad zelf kun je verkennen op de bekende Italiaanse brommers, maar ook te voet is de stad goed te doen.

Geschiedenis

Arezzo werd gesticht door de Etrusken en was het centrum van ťťn van de twaalf Etruskische vorstendommen. In de Romeinse rijk heette de stad Arretium en was het bekend als centrum van metaalbewerking en pottenbakkers. In de Middeleeuwen was het een zelfstandige stadstaat, tot het in 1384 toekwam aan Florence.

Het verleden leeft nog voort in Arezzo. Op de laatste zondag van juni, en de eerste zondag van september wordt nog altijd het Steekspel der Saracenen (Giostra dei Saraceni) gehouden, waarin de verschillende buurten van de stad het tegen elkaar opnemen, en menigeen zich uitdost in middeleeuwse kostuums.

Bezienswaardigheden

* De Chimera-fontein is een kopie van een Etruskisch beeld van 380 v. Chr.
* Duomo Arezzo is een prachtige kerk. Als een bezoek brengt aan Duomo Arezzo probeer dan eens een rondleiding te krijgen van een lokale gids.
* De kerk van San Francesco is een prachtige kerk die veel frescoīs heeft om te bewonderen. Waar onder ook het werk van Pierro della Francesca. Vanuit de verte kun je de kerk al bewonderen maar binnen in de kerk kijk je echt je ogen uit.
* Archeologisch Museum Arezzo werd gebouwd op een oud amfitheater uit de Romeinse tijd. Het gebouw is een tijdje gebruikt als klooster en later is het een museum geworden. Het laat de geschiedenis van Arezzo zien en enkele vondsten die in Arezzo zijn gedaan.
* Piazza Grande is een prachtig plein in het centrum van de stad. Elke eerste zaterdag en zondag van de maand wordt hier een antiekmarkt gehouden die tot buiten de landsgrenzen bekend is. Je zult denken dat je op een middeleeuwse markt bent beland. Een koopje zul je er niet snel vinden maar het is alleen al leuk om er overheen te wandelen.

Weer en meer

Temperatuur gemiddelden

Gemiddelde temperatuur in Arezzo

In de bovenstaande grafiek zie je de gemiddelde temperaturen door de maanden heen. Januari is de maand met de laagste temperatuur voor Arezzo. De temperatuur in januari zal 's nachts minimaal 2 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 8 worden. Augustus is de maand met de hoogste temperatuur voor Arezzo. De temperatuur in augustus zal 's nachts minimaal 18 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 31 worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in september zal 's nachts minimaal 14 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 26 worden.

Zon opkomst en ondergang

Zon op en zon onder voor Arezzo

In de bovenstaande grafiek zie je op welke tijdstippen de zon opkomt en weer ondergaat. Hierdoor weet je voor elke maand hoeveel uren je van het daglicht kunt genieten. In juni kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 15.35 uren van 05:32:36.0000 tot 20:53:56.0000. Vanaf juli worden de dagen weer korter. November is de maand met de 'kortste' dagen; de zon is er alleen tussen 07:05:02.1818 en 16:49:35.4545. Je hebt dan dus maar 9.01 zon per dag.

Ervaringen

Arezzo heeft gemiddeld een 9,0 gekregen in 1 ervaring. Hieronder vind je de laatste ervaringen.

Schrijf ook een ervaring over Arezzo

bezocht Arezzo in oktober 2011

Arezzo is een prachtige, romantische stad met veel bezienswaarigheden, eigenlijk een buitenlucht museum, alles wat je ogen zien is cultuur en vooral schoonheid, een stad met een enorme geschiedenis. Maar ook, je kunt er zo heerlijk neuzen in winkeltjes en op de markten struinen, als je wilt uitrusten vind je overal restaurantjes, een stad met alure......tip, verwen jezelf met een mooie tas, ze zijn van goede kwaliteit en zeker niet duur.

Bestemmingen in ItaliŽ