Schrijf een ervaring over Academische Reizen en maak kans op mooie prijzen!

Academische Reizen

Url: https://www.academischereizen.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Academische Reizen

Academische Reizen is opgericht in 1969. De reisorganisatie biedt interessante groepsreizen aan naar verschillende landen. Deze reizen zijn samengesteld rondom een thema zoals kunst, cultuur en muziek. Alle reizen worden begeleid door een reisleider met een wetenschappelijke achtergrond die specialist is op zijn of haar vakgebied.

Wanneer je op vakantie gaat met Academische Reizen reis je in kleine groepen van reizigers met dezelfde interesses. Je gaat op een leerzame manier op vakantie en bezoekt tentoonstellingen, musea en andere culturele activiteiten die bij het gekozen thema passen. De reizen en activiteiten worden met zorg door de specialisten samengesteld. Ook accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen. De hotels waarin je overnacht zijn vaak centraal gelegen waardoor de reistijd zo kort mogelijk is en je meer tijd over hebt om interessante bezienswaardigheden te bezoeken.

Academische Reizen biedt jaarlijks zo'n 65 reizen aan naar 20 verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Iran, Italië, Oostenrijk en Spanje. Academische Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Je kunt dus met een gerust gevoel een vakantie boeken bij deze reisorganisatie. Het hoofdkantoor van Academische Reizen is te vinden in Den Bosch, waar je op afspraak langs kunt komen op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Voor vragen, reisinformatie en boekingen kun je ook telefonisch of per e-mail contact opnemen met Academische Reizen.

Kuyo Afrika
9,5
op basis van 15 reviews
Lees meer
Selva Travel
9,4
op basis van 97 reviews
Lees meer
Kaipara Reizen
9,3
op basis van 29 reviews
Lees meer
op 30 januari 2019 bestemming: Nederland / Dubai, reisperiode: november 2018

Ik maakte met Academische Reizen van 6 t/m 11 november 2018 de reis: Kunst en architectuur aan de Perzische Golf; Dubai en omgeving.
Bedoelde organisatie laat zich voorstaan op: "Bij Academische Reizen gaat u op stap met specialisten die de bestemming bijzonder goed kennen, gesloten deuren voor u openen en u waar mogelijk, buiten de toeristische paden leiden. Zij laten u net die bijzondere, verscholen kapel zien, en wijzen u de weg naar dat ene leuke restaurantje. Het zijn juist die extra’s die uw reis tot een onvergetelijke belevenis maken.
Academische Reizen staan onder begeleiding van ‘wetenschappelijke reisleiders’: specialisten op een bepaald vakgebied, over het algemeen academici".
Dit zijn citaten van hun eigen website.
Tijdens onze reis heeft de wetenschappelijke reisleider (vrijwel) niets verteld, terwijl hij juist als architectuurspecialist meeging en blijkbaar de samenstelling van het programma voor zijn rekening had genomen. Toen we onze teleurstelling uitten over de geringe informatie van zijn kant, werd ons te verstaan gegeven dat de architectuur in Dubai oninteressant was en dat meer informatie later zou volgen. Daar hebben we niets van gemerkt. Bovendien bleken sommige programma onderdelen waarover hoog was opgegeven te ontbreken of niet te bezoeken of slechts in een flits vanuit de bus zichtbaar.
Meteen bij terugkomst klacht ingediend met verzoek om ruimhartige compensatie aangezien we fors betaald hebben voor extra’s die niet zijn waargemaakt. Na ruim 3 weken klacht herhaald omdat de Consumentenbond doorgaans 3 weken als een redelijke termijn hanteert en verzocht voor kerstmis met een bevredigend antwoord te komen. Reactie: de ANVR hanteert een termijn van een maand.
Toen die maand voorbij was ontving ik op 17 december bericht met excuses voor het ongemak en dat ik nog die week een reactie zou ontvangen!...Niets.
7 januari gebeld en om uitleg gevraagd. Reactie: hoezo? Men is er nog mee bezig. Mijn reactie: “Ik geef jullie nog 2 dagen”.
Daarna klacht op Klachtenkompas van de Consumentenbond geplaatst.
Geen reactie!

  • Algemeen 4

Meer ervaringen

Nieuws