Schrijf een ervaring over Baobab en maak kans op mooie prijzen!

Interview Baobab

Interview met Fieke Houweling
Interview met Fieke Houweling van Baobab

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewdeVertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?

Mijn naam is Fieke Houweling, 28 jaar en ondertussen een jaar of 4 werkzaam bij Baobab Reizen. Ik ben reisexpert en kan de hele dag over mijn hobby en passie praten met geïnteresseerde reizigers die ook graag een reis willen maken. Ik kan de klanten informeren, adviseren en ervoor zorgen dat zij de reis van hun dromen kunnen gaan maken.


Vragen over de organisatie


Hoe is het bedrijf ontstaan?
Het is bedrijf Baobab Reizen is 40 jaar geleden ontstaan. Het is begonnen met reizen door Afrika en uitgegroeid als een bekende reisorganisatie die groepsreizen over de hele wereld aanbied.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Baobab is een boom die in Afrika staat, de oorsprong van het bedrijf ligt dan ook daar.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Sinds september 2013 maakt Baobab onderdeel uit van Sawadee reizen. Al 30 jaar organiseert Sawadee avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Genieten van de indrukwekkende natuur en van de fascinerende cultuur. Voor een optimale beleving van een land maak je een wandel- of een fietstocht, een tocht per kameel, een ritje met het openbaar vervoer of bezoek je bijvoorbeeld een markt, hetgeen vaak garant staat voor onverwachte ontmoetingen. Op deze manier reis je er niet vluchtig langs, maar sta je er middenin! Als onderdeel van de Intrepid Group, wereldwijd marktleider in het organiseren van actieve en avontuurlijke vakanties, staat Sawadee voor bijzondere reiservaringen. Reiservaringen die maken dat reizigers nog jaren bij ons terug blijven komen.

Wie is de doelgroep?
De doelgroep is avontuurlijke reizigers die graag verre reizen maken. De leeftijd van onze reizigers ligt gemiddeld zo tussen de 45-65 jaar. Maar ook zien we vaker jongere reizigers terug die meegaan met een van onze actieve reizen.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Baobab Reizen probeert de reizen net anders aan te bieden dan andere dat doen. Waar zij links gaan, proberen wij rechts. We hebben veel contact met lokale bevolking, kiezen bewust voor kleinschalige accommodaties, kleine groepen en maken een echt avontuur van de reis.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
De beste bestemmingen die wij aanbieden zijn Birma (Myanmar), Costa Rica en Cuba. Maar ook Zuid-Afrika, Indonesië en een hele hoop meer trekken veel reizigers.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als een avontuurlijke organisatie die reizigers een reis bieden om nooit meer te vergeten. Dit avontuur begint al bij het eerste contact met de organisatie.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds?
Ja