Schrijf een ervaring over Better Places en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Better Places

Pagina 1 van 1 met 8 resultaten

op 25 augustus 2019 bestemming: Sri Lanka / Rondreis, reisperiode: juli 2019

In april 2019 hebben we zeer fijn contact gehad met de lokale reisexpert (Lea) in Sri Lanka voor een op maat gemaakte rondreis. Bij al onze wensen werd stilgestaan en we boekten er een droomreis. Een week later waren er aanslagen in het land met een negatief reisadvies tot gevolg. We werden direct door Better Places geÔnformeerd en uiteindelijk konden we kosteloos onze reis annuleren.

Met enige tegenzin gingen we op zoek naar een alternatief en uiteindelijk kwamen we opnieuw bij Better Places uit en werden we opnieuw goed geholpen bij de samenstelling van een reis naar Zuid-Afrika. Letterlijk op de dag dat we zouden boeken werd Sri Lanka weer vrijgegeven en hebben we er een weekendje over nagedacht. Uiteindelijk besloten we alsnog te kiezen voor Sri Lanka en het eerder geannuleerde voorstel weer van de plank te pakken. We wisten zelfs nog enkele kleine aanpassingen te doen waarmee lodges die eerst volgeboekt waren nu alsnog in onze reis waren opgenomen.

Al met al zijn we zowel door de reisspecialist uit Sri Lanka als uit Zuid-Afrika heel goed geholpen en was ook de communicatie met de organisatie in Nederland prettig en duidelijk. Wat ons betreft zeker een aanrader en een reden om een volgende keer hier weer te boeken! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 24 juli 2019 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: juli 2019

Better Places heeft onze reis, samen met de lokale expert, prima verzorgd.
Alles is goed verlopen. De voorstelde excursies waren mooi, de hotel allemaal van goede kwaliteit. Een zťťr vriendelijke chauffeur (Tony) heeft ons 11 dagen veilig door het drukke verkeer gelootst. ... Lees meer

  • Algemeen 9




op 25 april 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: februari 2019

Wij hebben een rondreis gemaakt door Sri Lanka. We zouden worden opgehaald door "a guide". We werden ontvangen door een chauffeur die slecht Engels sprak. Hij bleek onze chauffeur/gids te zijn. Van een gids was geen sprake. We hebben contact opgenomen met het lokale reisbureau om onze klacht voor te leggen omdat we wel 3 weken met die chauffeur op reis zouden gaan en we graag veel over het land te weten wilden komen. Ze vonden onze klacht ongegrond maar na veel heisa kregen we uiteindelijk een andere chauffeur. Ook deze sprak onvoldoende Engels. Dat was ontzettend jammer. We hadden verwacht om in de auto uitleg te krijgen over Sri Lanka. Dat gebeurde niet. Soms hadden we een gids ter plaatse maar soms ook niet. Dan werden we bij een monument gedropt zonder verdere uitleg.
De chauffeur viel verder niks te verwijten, het was een vriendelijke en behulpzame man maar niet de chauffeur/gids die ons was beloofd en die we verwachtten.
Wat mij zeer gestoord heeft is dat Better Places Nederland op geen enkele manier contact met ons heeft opgenomen om over "ons probleem" te praten. Aan het einde van de reis hebben we schriftelijk feedback gegeven, daar hebben we ook niks opgehoord. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 17 april 2019 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: april 2019

We zijn net terug van een prachtige rondreis van 12 dagen door Sri Lanka.
We , gezin met 2 kinderen van 6 en 8 jaar, hebben met een prive chauffeur/gids het eiland verkend en dat is ons uitstekend bevallen. We waren op deze manier heel flexibel en dat was super handig met de kinderen, vertrektijden sochtends konden we zelf bepalen en als ze tussendoor honger hadden en we wat eten kunnen kopen onderweg, ook een extra sanitaire stop was zo geregeld.
Wat een prachtige natuur (olifanten, krokodillen, schildpadden, leguanen, waterbuffels, apen en vele vogels) en ook hebben we kennis gemaakt met het boedisme en de prachtige tempels bezocht.
Echt een onvergetelijke ervaring dankzij een goede samenwerking met Better Places. Direct contact met een lokale reisagent en samen je reis kunnen samenstellen is echt ideaal. Ik zou een ieder deze organisatie aanraden.

  • Algemeen 9
op 17 april 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: maart 2019

De reis was prima geregeld door LankaTravel. Better Places werkt met lokale reisorganisaties, zoals LankaTravel. Zij kennen de lokale situatie het best.
We overnachtten in guesthouses en kleinschalige hotels. Soms midden in het groen. Better Places werkt over het algemeen samen met de lokale bevolking en niet met de grote hotelketens. Daardoor zit je bijvoorbeeld niet direct aan het strand in een onpersoonlijk en groot hotel, maar overnacht je in een guesthouse met bijvoorbeeld 3 kamers, waar de familie eventueel ook nog voor je kookt (en je ook mee kunt helpen koken als je wilt). Dat spreekt ons erg aan.
We reisden in een auto met chauffeur. Hij gaf onderweg tips om dingen buiten het programma om te doen. En hij was ook zo flexibel om op onze wensen in te gaan, soms in afwijking van /aanvulling op het programma.
Afhankelijk van onze volgende vakantiebestemming, gaan we vast nog wel een keer via Better Places.

  • Algemeen 10
op 20 maart 2019 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: maart 2019

Ik reis best veel en ook met agenten maar dit was de slechtste ooit!
Op de hybride auto en het boerderij bezoek na was er niets te merken van doelstellingen van better places.

Het leek wel of de agent nog nooit in Sri Lanka was geweest en het met een incomplete reisgids had geregeld voor een 80-jarige. De bij de aanvraag ingediende verzoeken (veel lokaal, ook van het gebaande pad af en hotels die in een centrum liggen) zijn volledig niet ingewilligd. Van het gebaande pad af betekende bijvoorbeeld dat je in Sigiriya niet naar DE bezienswaardigheid ging. Maar daarvoor was ook niets in de plaats. Je werd van A naar B gereden en volgens mij met het doel om je daar zsm af te zetten. Je moest dus zelf bedenken wat voor leuks er in die reistijd te doen/zien zou zijn. Als je dan om 14.00 uur in een aftands afgelegen hotel was was er niets te doen. In bijv. Habaranera overnachtte ik 3 nachten (bah kakkerlakken) om naar Sigirya, Polowarna en Dambulla te gaan. Daar zijn heel veel leuke dingen te doen ook als je klaar bent met het sightseen. In plaats daarvan zat ik in de middle of nowhere en ruim een kilometer van 2 dorpsstraatjes af. En dat vanaf 14.00 uur.
Ik ben een middag naar Point Pedro geweest. Waarom? Ik zou het niet weten. Het was 3,5 uur rijden voor een wandeling langs het strand. Daar zijn veel meer dingen te doen las ik achteraf maar die kennismaking met locals echt geen idee!

Hun idee van bezoek aan een Ayurvedische arts die de masseur vertelt wat te doen was een man met een bloeddruk meter (die ik ook thuis heb) en de vraag of ik allergisch was. Geen tong lezen, pols voelen of onderzoeken welk type ik ben zodat de olie daarop afgestemd kan worden. Daarna naar een hal waar 16 massages werden gedaan en een generator stond te loeien.
Op mijn vraag aan de agent waar de ayurvedische arts was zeiden ze dat dit veel te duur was en dat ik dat niet kon betalen. Ze snapten ook niet dat ze dit dan niet in de omschrijving moesten zetten.
Bezoek aan de specerijen tuin is ook een tupperware party waar ze willen verkopen en niet uitleggen.

Oftewel, als je naar Sri Lanka gaat, ga niet met Better Places of Travelanka tours zoals de agent heet.

Zo jammer als ik de andere reviews lees. Die betrokkenheid en dat ze je het land willen leren kennen heb ik volledig gemist.

  • Algemeen 1
op 16 november 2017 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: oktober 2017

Mooie natuur, vriendelijke mensen, lekker eten. Goed verzorgde reis met betrouwbare gids/ chauffeur

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2017 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: augustus 2017

Gevarieerd programma afgestemd op onze wensen. Alles klopte. Goed georganiseerd.

  • Algemeen 10
  • 1