Eclipsreizen in 2016 bij Djoser

Geschreven op 20 januari 2016 door Anique

Een zonsverduistering
Een zonsverduistering
Djoser organiseert in 2016 drie speciale eclipsreizen. In maart is er boven Zuidoost-Azië weer een ecplis waar te nemen, een gebeurtenis waarbij er een zonsverduistering plaatsvindt en het daglicht even sterk afneemt. Er wordt een reis georganiseerd naar Sulawesi, Sumatra, Java en Bali. Ook Madagaskar is een optie.

Zuidoost-Azië

De eerste 24-daagse eclipsreis naar Sulawesi zal plaatsvinden op 1 maart 2016. De eclips is op 9 maart en zal worden waargenomen vanaf de paradijselijke Togian-eilanden. Een tweede 27-daagse reis door Sumatra, Java en Bali brengt je langs prachtige plekken. De eclips wordt aanschouwd in Palembang op Sumatra. Deze reis vertrekt op 29 februari. Tijdens deze twee reizen staat de eclips centraal, maar er wordt ook kennis gemaakt met de rijke cultuur en nationale parken in Indonesië.

Madagaskar

In september is er wederom een eclips die waargenomen kan worden boven Madagaskar. Dit keer is het een cirkelvormige eclips, die te zien zal zijn op 1 september 2016. Tijdens een 23-daagse eclipsreis naar Madagaskar wordt er kennis gemaakt met dit intrigerende eiland en wordt de bijzondere verduistering bekeken bij Ankarafantsika. De reis vertrekt op 23 augustus 2016.

Nieuws

Artikelen