Reviews over Effeweg.nl

Pagina 2 van 12 met 1173 resultaten

op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: november 2018

Het begon al met de vertrekdag, ophaaldag in Harderwijk.
De chauffeuse was stipt op tijd en heeft onze koffers netjes in de bus geplaatst. Bij aankomst op de verzamelplaats werden we netjes geholpen, na een kop koffie te hebben gedronken, werden we begeleid naar onze bus. De koffers hadden we geen omkijken naar.
Na een ontspannen reis waarbij onze chauffeur Ron uit Vollenhove de rit zeer ontspannen en met allerlei uitleg over de omgeving volbracht naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Na een heerlijk diner, overnachting en goed ontbijt werd de reis voortgezet naar onze eindbestemming Brig in Zwitserland. Ook hier een prima hotel. De gehele week hebben we genoten van alles wat we te zien en te beleven kregen. Ron een echte gastheer voor ons gezelschap verdient een dikke kus van ons, wat een behulpzame man was hij. De week was veel te snel om, maar goed, de terugreis moesten we ook nog maken. Ook hier was Ron weer onze reisleider en chauffeur, hij week, (mag ik dat wel vertellen?) wel eens van de route af om mooie bezienswaardigheden aan ons te laten zien. Mooi op tijd arriveerden we op onze verzamelplaats en vertrokken we na een gezellig en goed afscheidsdiner terug naar huis. In Amersfoort moesten we overstappen in een kleiner busje, waar we samen met een echtpaar vanuit het hoge noorden netjes weer thuis werden gebracht. Bravo, bravo, compliment voor deze goed georganiseerde reis naar het mooie Zwitserland. De twee zusjes uit Harderwijk Nies en An.

  • Algemeen 10
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brigg, reisperiode: november 2018

Goede chauffeur goede service mooie reis

  • Algemeen 9




op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: november 2018

Sfeervol en goed verzorgd en een prima chauffeur, ook het hotel was goed

  • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Kroatië / Opatija, reisperiode: oktober 2018

Geweldige reis met geweldige chauffeur en bovenal belezen gids. Veel moeite genomen om ons zoveel als mogelijk te laten genieten van het land en haar geschiedenis

  • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Duitsland / 3daagse kerstreis, reisperiode: december 2018

Alles was uitstekend georganiseerd ook het hotel we hebben nergens geen klachten over de chauffeuse was ook uitstekend

  • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Schotland / Div, reisperiode: juni 2018

Geweldige reis en goede chauffeur

  • Algemeen 10
op 12 december 2018 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: oktober 2018

VIES HOTEL..... GEEN SCHONEN LAKENS.. VERF AAN MUREN AF... SCHIMMEL OP DE VLOER EN BADKAMER

  • Algemeen 1
op 12 december 2018 bestemming: Wales / Wales, reisperiode: augustus 2017

Erg onvolledig uitgevoerde reis met goede chauffeur maar geen reisleider tegelijk. Wist niets te vertellen van Wales en de reis ernaartoe. Heb dit alles reeds kenbaar gemaakt per e-mail en telefoon naar uw burelen en secretaresses en directie ? Deze onderneming moet kleinschaliger opereren en de reiziger niet opzadelen met onduidelijkheden en financiele verrassingen onderweg. IK ga in ieder geval nooit meer met jullie mee op reis wanneer er geen goede reisleider aan boord is. Gelukkig hebben jullie Wales geschrapt uit het programma. En nog een tip - ga niet naar het voormalige oostblok want daar hebben jullie geen kaas van gegeten -.

  • Algemeen 4
op 11 december 2018 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: december 2018

Dit cijfer geef ik omdat de reis heel goed is geweest goede chauffeur we hadden minder verwacht voor die prijs we hebben 4heel mooie dagen gehad heel tevreden we gaan zeker nog een stedentrip maken dikke pluim voor organisatie

  • Algemeen 8
op 10 december 2018 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: december 2018

Ik zit nu letterlijk in de bus op weg naar Nederland vanuit Praag. Misschien is het een optie om de volgende keer rekening te houden dat Nederlanders het langste volk op aarde is en de bussen aan te passen op langere mensen. Ik ben 1.73 en zit bijna met mijn benen in mijn nek, mijn vriend van 1.83 zit er niet veel beter bij net zoals vele andere reisgenoten in de bus. Hotel was prima, oud en gehorig, maar vriendelijk personeel en de bedden lagen goed. Ontbijt was simpel maar goed te doen. Alleen die reis.. een bus met meer beenruimte zou fijn zijn!

  • Algemeen 6
op 9 december 2018 bestemming: Duitsland / Bonn, reisperiode: december 2018

Plaatsen Keulen en Bonn heel leuk voor de kerst markten hotel klein en ontbijt eenvoudig maar wel verzorgd en smakelijk ervaren chauffeur michel maakte onze reis verder erg compleet en gezellig een dikke pluim voor hem . Alleen een heel groot min punt was de terug weg vanaf Didam naar onze opstap plaatsen daar werdt Michel gewisseld voor een chauffeur die ons weer naar onze opstap plaats zou brengen ,deze chauffeur volgens mij zonder enige ervaring liet ons wachten in een ijskoude bus omdat de bus uit oberhausen vertraagd was eenmaal toen het gezelschap kompleet was gingen we richting Veenendaal ik vroeg hem als de kachel aan mocht kreeg ik als antwoord ,geen idee weet niet hoe het werkt ? Dus ik weer naar me plaats terug en verder kou lijden met andere passagiers die met mutsen en handschoenen ook in de bus zaten ,eenmaal in Veenendaal aangekomen en de chauffeur buiten de bus stond ben ik weer naar voren gelopen en even op zijn dashboard gekeken en daar ik ervaring in het transport heb zag ik dat de airco volop koude lucht stond te blazen en bij terug komst van chauffeur gemeld en hem uitgelegd hoe de kachel en airco werkte dus probleem één opgelost alleen daar bleef het niet bij chauffeur wist niet hoe de achterste deur open moest dus alle mensen met de tassen met kerst spullen aan de wandel door de bus van achter naar de voorste deur , probleem 3 hebben wij ook nog meegemaakt in Amsterdam daar parkeerde hij de bus niet op de parkeerplaats op de europa boulevard maar tot onze verbazing op de doorgaande weg met de koffers aan de linker kant van de bus wat een zeer onveilige situatie opleverde met de voorbijgaande auto’s en passagiers die hun koffer via de doorgaande weg moesten pakken , daar vandaan reisde wij verder naar Haarlem waar wij er uit moesten en konden onze erg natte koffers pakken omdat chauffeur in Didam met het wachten op de bus vanuit oberhausen de bagage kleppen open liet staan terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam en de wind vol in het bagage ruim stond , maar al met al mede door chauffeur Michel een erg gezellige kerst reis hebben gehad met alleen een niet te al te leuke terug reis door de wissel chauffeur die ons met bus 14 naar onze opstap plaatsen moest brengen

  • Algemeen 8
op 27 oktober 2018 bestemming: Ierland, reisperiode: oktober 2018

De rondreis door Ierland was mooi, de chauffeur/reisleider was goed op de hoogte van Ierland, regelde veel zaken voor de groep en was duidelijk in zijn uitleg. Maar wat Effeweg nalaat om te vermelden zijn meerdere excursies en de prijzen hiervan, dit is een onaangename verrassing die toch meer geld gaat kosten. Tevens zijn de hotelkosten uitgeknepen wat bleek uit weinig variatie in de diners. De grootste ergernis komt op het eind, na het afscheidsdiner wordt je via een hele grote omweg naar je opstapplaats teruggebracht. Om 19.15 uur begint de rondreis en eindigt om 23.30 uur. Zelfs de chauffeur was er klaar mee.
Hopelijk wordt de planning bij Effeweg een keer wakker en bedenkt logische routes, deze klacht is vaker voorgekomen. Het geeft zowel bij reizigers en chauffeurs minder frustratie!!!

  • Algemeen 7
op 21 oktober 2018 bestemming: Kroatië / Opatija, Lovran, reisperiode: oktober 2018

Mooi hotel in Opatija met uitzicht op zee. Ontbijt en diner prima. Laatste hotel op de terugweg in Duitsland zwaar onder de maat. Geen wifi, tv en verwarming. Avondeten ronduit vies.
Excursie naar de grotten in Postina erg mooi, Plitvicemeren adembenemend mooi. Dag naar Krk viel wat tegen, met name de eerste stop waar we een lunch konden gebruiken. Dit was een uitgestorven dorp waar niets te beleven viel. In onze beleving zonde van de tijd. De stad Krk was wel leuk om doorheen te lopen. Reisleidster en chauffeuse Ilse is een echte topper. Excursies kostten meer geld dan in de brochure vermeld stond.
Het leuke reisgezelschap maakte veel goed.

  • Algemeen 7
op 17 oktober 2018 bestemming: Frankrijk / Euro disney, reisperiode: oktober 2018

Eerst moet je om kwart over 8 op het opstappunt zijn.Dan krijg je te horen dat ie pas om 9 uur gaat rijden,vervolgens rijden ze pas om 10 over 9 weg.Dan doen ze er 9 uur over om naar Disneyland Parijs te rijden.Omdat er onderweg idioot veel in en over moeten stappen.De chauufeur intereseert het allemaal niks.Ze niet gewoon ;We gaan gezellig naar Euro Disney,nee hij zegt;Nou dan gaan we maar naar dat Disney-gedoe.
In de beschrijving en in de mail staat duidelijk dat de terug reis om 11 begint.Maar nee,je moet gewoon om kwart voor 9 al klaar staan(en dat is al t laatste hotel waar ie mensen oppikt)
Wat een vreselijke slechte en waardeloze service!

  • Algemeen 2
op 15 oktober 2018 bestemming: Polen, reisperiode: september 2018

8 daagse reis Krakau.

Algehele indruk:
- De chauffeur was een goede chauffeur maar geen reis/leider. Geen uitleg, geen overleg, geen uitleg
- We hadden geen telefoonnummer van de chauffeur.
- Niemand was in het hotel te bereiken bij urgentie.
- Tijdens het verblijf in Polen was er geen gelegenheid tot lunchen.
- We voelden ons als een stel schapen die ergens gedumpt werden.

Dag 1 Vertrek 9.00 uur.
Dag 2 Wroclaw. We werden op een parkeerplaats afgezet.
Geen uitleg over wat en waar iets te zien was. 112 bruggen niet gezien. Kathedraal eiland Ostrow niet gezien.
Aankomst hotel Galicja:
- Slecht matras. De planken voelde je er doorheen.
- Ontbijt om 07.00 of 08.00 uur. Ook als de ochtend vrij was. Terwijl in het hotel stond aangegeven ontbijt tot 10.00
- Geen gelegenheid om nog even gezellig na te praten.
Dag 3 Joodse wijk en stadswandeling.
Dag 4 Volgens de planning na het ontbijt naar Auschwitz Birkenau.
Het vertrek was pas om 11.30 uur. Veel te laat met als gevolg Birkenau in het donker
te bezichtigen.
Dag 5 Dunajec kloof en Zakopane Op de parkeerplaats gedropt.
Waar is de houten kerk of kabelbaan ??? Jammer gemist!!!!
Dag 6 Na het ontbijt zouden we de zoutmijn gaan bezichtigen. Dat werd 11.30 uur.
Daardoor was er geen tijd meer om de fabriek van Oskar Schindler te bezoeken
’s Avonds zou er om 18.00 uur in Krakau een folklore diner zijn. Dit werd 19.30.
We werden in Krakau gedropt. Geen folklore en de groep zat verspreid.

  • Algemeen 4
op 14 oktober 2018 bestemming: Kroatië / Ijpatja, reisperiode: september 2018

Omdat hetzwaaar tegen viel geen lift in het hotel .laatste keer dat wij met effenweg mee gaan zeer slecht.

  • Algemeen 5
op 7 oktober 2018 bestemming: Zwitserland / Saas Grund, reisperiode: juli 2018

We hebben enorm genoten van deze mooie reis.We reisden met vrienden en tot onze verbazing werden we ondergebracht in een heel mooi appartement met uitzicht op de bergen en de plaatselijke kabelbaan.Prachtig!!Het reisgezelschap in de bus was ook dit jaar weer gezellig en niet te vergeten onze topchauffeuse Mayke.Wat een kanjer,daar kan effe weg trots op zijn!Wat een gezellige meid!Volgend jaar weer weg met effe weg en wat ons betreft...Mayke ga je weer met ons mee?😂😂

  • Algemeen 10
op 7 oktober 2018 bestemming: Italië / Rome, reisperiode: september 2018

Mede dankzij chauffeur Koop HYLKEMA een hele mooie reis gehad. Veel indrukken opgedaan en dankzij de gidsen veel informatie gekregen. Jammer dat veel mensen een 5☆ locatie verwachten voor een minimaal bedrag aan reiskosten. Wil je de steden echt goed bekijken ga dan niet met deze reis mee maar doe elke stad een paar dagen. Wij hebben genoten en voor deze prijs gewoon goed gegeten!

  • Algemeen 8
op 30 september 2018 bestemming: Duitsland / Bremm, reisperiode: september 2018

Wij Ine en Ria uit Enschede hebben een prachtige reis gehad bestemming Moezel en Rijn.Chauffeur Frenk heeft ons veel laten zien,goed Hotel,eten en drinken was niets op aan te merken!Alles was perfect in orde zeker een aanrader en de chauffeur krijgt een dikke pluim hij vertelde onderweg veel!

  • Algemeen 10
op 29 september 2018 bestemming: Zwitserland / Genève, reisperiode: november 2018

Chauffeur was goed alleen chaotisch jammer dat ie rouleringssysteem niet toe ging passen nu een hoop onvrede onder de reizigers. Eten in overnachtingshitel heel slecht terugweg zijn we weggegaan bij het hoofdgerechr

  • Algemeen 7
op 29 september 2018 bestemming: Duitsland / Moezel e.o., reisperiode: september 2018

We zijn de afgelopen 5 dagen met vrienden met vakantie geweest,en hebben het geweldig naar onze zin gehad. We hadden een chauffeur die ons erg veel heeft laten zien👍Zijn naam was Frenk en verdiend een dikke 10.mede door zijn enthousiasme hebben wij 5 onvergetelijke dagen gehad hiervoor ( nogmaals) onze hartelijke dank en heel graag tot een volgende reis👍🏻👍🏻👍🏻

  • Algemeen 9
op 27 september 2018 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: oktober 2018

Praag een schitterende stad. Alleen het diner was slecht ontbijt zeer goed. Een leuke chauffeurnLeonard

  • Algemeen 8
op 27 september 2018 bestemming: Kroatië / Lovran, reisperiode: september 2018

Geweldige reis dankzij Ilse de chauffeur wist heel veel te vertellen super gezellig

  • Algemeen 9
op 27 september 2018 bestemming: Duitsland, reisperiode: december 2018

Ik had een boeking gedaan in sep en krijg dan een maand later een brief dat je 20 euro boekings kosten niet meer hoef tebetalen voel me nu belazerd.

  • Algemeen 5
op 24 september 2018 bestemming: Italië / Rome, reisperiode: september 2018

In de bus hoorde ik dat ik voor reisgids apart moet betalen plus oortjes apart voor de kabel baan ook apart betalen en alle excursies moest je ook apart betalen terwijl bij de beschrijving iets anders geschreven is vind het misleidend gewoon en de hotels vies vooral de doush kraan helemaal beschimmeld wc heel vies geen lift etc. Etc er was maar 1 hotel die vrijwel goed was de rest te vies

  • Algemeen 2
op 23 september 2018 bestemming: Italië / Rondreis, reisperiode: september 2018

Omdat de reis prachtig was met een prima chauffeur, maar helaas door de verzorging( Diners(als je het zo wilt noemen)en ontbijt van een zeer bedenkelijk niveau waren.
Er waren hotels bij zonder lift, bij een werkte de airco niet. twee hotels lagen op een locatie waar de hele nacht verkeer langs reed. Er was zelfs een hotel bij waar s,morgens het brood op was. Alleen het hotel in Sorento voldeed aan mijn niet veel eisende normen.
Jammer dat als je vrienden en kennissen over deze reis verteld de hotels en de zeer matige verzorging de boventoon voeren. Ik had er zo lang naar uitgekeken maar dat het mooie van de reis zwaar overschaduwd wordt door de hotels en verzorging is mij enorm tegengevallen. Bij alle hotels moest je zelf de toeristenbelasting afrekenen. Ook de kosten van alle extra,s niet genoemd in de brochure waren zeer vervelend.

  • Algemeen 6
op 21 september 2018 bestemming: Italië / Stresa, reisperiode: september 2018

Prachtige reis. Roy geweldige chauffeur en een fijn mens. Treinreis viel tegen smerige ramen en veel bomen langs de route, persoonlijk vond ik de bootreis wat te lang. Leuke wandeling door oude wijk in Locarno met gids. Extra de treinreis naar Milaan super.

  • Algemeen 9
op 19 september 2018 bestemming: Italië / Stresa, reisperiode: september 2018

Wij hebben een geweldig mooie vakantie gehad. Veel gezien en volop genoten. Onze reisleider chauffeur Roy was fantastich. Hij was er voor iedereen. Een geweldige vent. Wij hebben zelden zo een chauffeur meegemaakt die zo voor de medepassagiers zijn best deed. Geweldig.

  • Algemeen 10
op 18 september 2018 bestemming: Hongarije / Siófok, reisperiode: september 2018

Voor de 6e keer met ff weg op reis en deze maal naar Hongarije naar siofok in hotel magistern aan het ballatonmeer.
Leuke reis met leuke excursie.s en een goed hotel.
Eten en drinken heel goed en een schoon hotel dat wel wat verouderd was maar men is bezig met renovatie van het geheel.
Een heleboel gezien in korte tijd voor een betaalbare prijs en ook willem een zeer ervaren chauffeur/reisleider en gastheer alle lof
Ook de prijzen in hongarije van eten en drinken vallen reuze mee
Alleen een klein minpuntje de reis is niet helemaal geschikt voor mensen die slecht ter been zijn maar voor de rest een prachtige reis gehad en wijn gaan in 2019 zeker weer met ff weg op reis

  • Algemeen 9
op 4 september 2018 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: september 2018

Goedemiddag,

Ik heb een super leuke reis gehad naar Kopenhagen! Ook ben ik mee geweest met een dagje naar Malmo. De sfeer was goed en de groep was erg gezellig. Mijn complimenten voor de fijne buschauffeur Hennie die ons overal veilig heeft gebracht. Ook de gids Dirk was super gezellig en vertelde ons op een humoristische manier veel interessante feitjes. Al met al een topvakantie en zeker de moeite waard! Ook voor mensen die alleen reizen zoals ik. Ik geef een 9 en geen 10 omdat de reis wat mij betreft nog wel 1 dagje langer had mogen duren. Maar verder een supergoed verzorgde reis met een mooi hotel! Voor mij is het zeker de moeite waard om nog eens een reis te boeken bij effe weg.
Bedankt effe weg!

  • Algemeen 9
op 2 september 2018 bestemming: Nederland / Valkenburg, reisperiode: augustus 2018

Geweldig mankeerde niets aan en Karin was een kei van een chauffeur vertelde heel veel ,en we hebben heel veel schik gehad vandaar die vette 10

  • Algemeen 10
op 2 september 2018 bestemming: Frankrijk / Chatel, reisperiode: augustus 2018

Reis meer van Geneve. Prijs kwaliteit is heel goed. Veel gezien en hotel le Pamoramic was goed, eten zelfs super goed.

  • Algemeen 9
op 17 augustus 2018 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2018

We hadden geboekt voor een 5 daagse stedentrip parijs, bij aankomst bleek dat wij geen kamer hadden en stonden niet op het papier. Er was ook een bus van effeweg voor de 4 daagse reis waar wij dus opstonden, heb de papieren gezien. Ik heb onze chauffeur ook onze papieren laten zien dat we een 5 daagse reis hadden en een 4 persoons kamer. Na veel uitgezoek konden we met 2 kinderen op een 2x 2 persoonskamer, pas de 3 dag hadden we een 4 pers kamer. Die dag kwamen we laat aan en onze kaart paste niet meer op onze 2pers kamer en een andere pers deed de deur open, hierdoor zijn we ook een shirt en een paar schoenen kwijt door geraakt.

  • Algemeen 6
op 8 augustus 2018 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: juli 2018

Was mooi in parijs
Veel gezien

  • Algemeen 10
op 8 augustus 2018 bestemming: Italië / Venetië, reisperiode: april 2018

Het was mooi land in Italië
Veel gezien
Goede buschauffeur

  • Algemeen 10
op 3 augustus 2018 bestemming: Italië / Div, reisperiode: juli 2018

Wij hebben de 8daagse reis naar rome florence en venetie gedaan
In het kort we zijn 4 uur in venetie geweest ( dit moet je apart betalen )
En we zijn 4 uur in rome geweest en 3 uur in florence
De rest van de 8 dagen zit je in een bus
De gids in rome + het geluidsysteem (oortjes) de ze gebruiken moet je apart betalen
Dit geld ook voor venetie
We zijn ook nog 3 uur in een klein plaatsje geweest waar je alleen met een kabelbaan kon komen ( ook dit moet je apart betalen )
Je hebt geen tijd om een stad te bekijken
Dit was eens en nooit meer

  • Algemeen 4
op 23 juli 2018 bestemming: Oostenrijk / Wenen, reisperiode: juli 2018

Mooie reis met een super chauffeur hij heet Luut.goede uitleg,een betere hadden we niet kunnen hebben.

  • Algemeen 8
op 14 juli 2018 bestemming: Duitsland / Bleiwiesse, reisperiode: juli 2018

Fantastische schloss hotel in Duitsland alles tot in de puntjes verzorgt chauffeur renè wist veel te vertellen over de plaatsen aanrader

  • Algemeen 10
op 13 juli 2018 bestemming: Ierland, reisperiode: juni 2018

Chauffeur een dikke 10. Lucas. goede chauffeur, humor, weet veel te vertellen over Ierland. Lange zit, maar dat weet je als je uit Friesland komt. Terugreis verliep vlotter dan vorig jaar. Hotels: Ashe hotel is super. Ontbijt in Abbey Court hotel was superslecht. 2 minibroodjes per persoon. Een dag rust inlassen op deze reis is geen overbodige luxe. Killarney is daar super geschikt voor. veel gezien. prachtig weer gehad.
Ja, en dat de veerboot er langer over doet < want voer op halve kracht is niet de schuld van de chauffeur!

  • Algemeen 8
op 11 juli 2018 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juni 2018

We vonden het een mooie manier om het land via een busreis te leren kennen. Ontspannend en alles was goed geregeld. het eten was prima hoewel een tweetal hotelkamers wat gedateerd waren. de sfeer van het familiehotel maakte veel goed. de prijs kwaliteit verhouding is prima. de busschauffeur Eric verdient een dikke pluim. hij maakt er een feestje van en stond elke dag met verse koffie klaar. Mijn koffer is blijven staan op Schiphol maar dit probleempje is prima opgelost. Kortom ik vond het een prachtige goed georganiseerde reis met uitstekende busschauffer waar Effe Weg zuinig op moet zijn.

  • Algemeen 8
op 29 juni 2018 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: juni 2018

Afgelopen maandagavond laat terug gekomen uit Praag, wat een prachtige stad en de chauffeur Hennie een fijne reisleider onderweg en Jana onze gids door Praag heen was geweldig, maar nu de reis op zich....
die verliep in en in triest!!
het begon al in Didam, daar bleek ''onze'' bus kapot te zijn en begonnen we al met een behoorlijke vertraging en werden we in een vervangende bus gepropt, ik noem het expres gepropt want been-ruimte hadden we niet! als de persoon voor je de rugleuning naar achteren deed zat je letterlijk klem! en als je pech had dat je iets op je klep had staan lag dat op je schoot! en dat van 9 uur s,morgens tot half 11 s.avonds! doordat we al met een vertraging vertrokken werd de eerste stop maar overgeslagen wat een vreselijke lange zit was achter elkaar... het is eigenlijk een schande dat we geen fatsoenlijke bus hadden voor zo,n lange reis, daarbij komt ook nog dat en doordat we een andere bus hadden er geen koffie e.d. aan boord was, Hennie heeft bij de eerste stop wat drinken gekocht maar koffie was er heen en terug niet! dat het ''diner'' die we bij aankomst kregen die was op zijn zachts gezegd in en in triest!!! We kregen een bakje koude geraspte zure wortels koude frietjes en die varken-schnitzel waarvan we eerst dachten dat het vis was was koud en gortdroog, door naar het hotel, waar we tot de ontdekking kwamen dat we onder vreselijke vieze dekbedden sliepen!!!
dan de tweede dag zoals ik al schreef de rondleiding met Jana was geweldig maar de bootreis ook weer een dikke teleurstelling, er wordt je muziek belooft tijdens de rondvaart, maar wat krijg je een meneer die op een trekharmonica ''tulpen uit Amsterdam'' speelt en meer van dat soort Hollandse deuntjes en dat 2 uur lang, waarom geen muziek uit die streek? onderweg werd er helemaal niets verteld over wat we zagen, het eten aan boord was ook niet over om naar huis te schrijven, bij de gerechten stond niet was het was het enige wat herkenbaar was was de ham en kip.. de licht-tour door Praag was mooi..
de derde dag wederom een mooie wandeling met Jana gehad en heb genoten die dag, s avonds weer uit eten en heel jammer weer bij het zelfde restaurant als de eerste dag en wat kregen we??? koude wokkel-paste met een rood goedje er overheen, sorry maar dat was ook wederom zeer onsmakelijk!!
de terugreis... pfff om half 6 s morgens je bed uit en dat na 3 zeer vermoeiende dagen, en dan weer in die veel te krappe bus, de terugreis verliep vrij vlotjes en naar verschillende stops eindelijk terug in Didam... het afscheid-diner bij ''juffrouw tok''
het eten was goed alleen jammer dat de schnitzel ook hier koud was..wel weet ik nu waar de naam ''juffrouw tok'' weg komt, je wordt met zo,n dikke 200 man in een relatief klein hokje gestopt en man wat een gekakel krijg je dan! Ook dat staat niet in de beschrijving dat je het afscheid-diner deelt met zoveel mensen....
tot zover mijn verhaal, mijn conclusie Praag een prachtige stad, maar nooit weer met ff weg... ..

  • Algemeen 1
op 24 juni 2018 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: juni 2018

De reis was heel leuk niet voor oudere mensen, het Hotel lag te hoog je kon geen kant op je moest wel met de excursies mee, verder was het wel gezellig wel een lange busreis, de chauffeur was aardig maar wel stil vertelde niet veel, toilet stonk niet fris als je in de bus zat.hartelijke groet Ria.

  • Algemeen 8
op 12 juni 2018 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: juni 2018

Wat een bijzondere reis helemaal leuk! Genoten van de bijzondere plekken en een super leuke chauffeur met leuke humor.Zou de reis zo weer overdoen,

  • Algemeen 9
op 5 juni 2018 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: mei 2018

Mooi land en veel bergen en watervallen gezien. Alleen jammer dat we zo veel in de bus zaten en meerdere dagen pas rond 20.00 uur in het hotel aankwamen. Twee en een halve uur naar attractie reizen en weer terug, ook meerdere dagen hetzelfde parcour. Omdat deze reis nieuw is en voor de eerste keer gereden werd, moest de chauffeur het zelf inschatten en plannen. Wordt er geen proefrit gemaakt door het management om te kijken of de reis acceptabel is?? Zou toch liever gezien hebben dat de hotels meer op de route liggen, zodat je op tijd in het hotel bent. Complimenten voor Eric, heeft er alles aan gedaan om de sfeer goed te houden. Geen cola en bier in de bus was ook een afvaller helaas. Omdat we 3 nachten in hetzelfde hotel logeerden kon ik een rustdag nemen. bovendien was dag 7 oninteressant, bood niks nieuws.

  • Algemeen 6
op 2 juni 2018 bestemming: Schotland / schotland, reisperiode: mei 2018

Slechte hotel en slordig uitziende chauffeur

  • Algemeen 5
op 17 mei 2018 bestemming: , reisperiode: april 2018

Leuke reis. Chauffeur minder. Die zette hegemonie voor schut voor de hele groep. Niemand vond hem aardig. En we durfden daardoor bijna niks te vragen, bang in afgeblaft te worden. We hebben een klacht ingediend over dat hij zich niet aan het programma hield. We moesten, naast het bijgeboekte excursiepakket, excursies bijboeken ‘omdat je er anders niet kunt komen’. Effeweg neemt de klacht niet serieus en zegt ‘de chauffeur zegt iets anders’. Klacht dus afgewezen. En ze geven geen optie om het ergens anders aan te kaarten.

  • Algemeen 5
op 4 mei 2018 bestemming: Zwitserland / Saas Grund, reisperiode: juni 2018

Vertrekgarantie misleidend?
Na een moeilijke periode, ziektes en sterfgeval in de familie en hoewel nog mantelzorger, durfden we het aan een korte reis naar Saas Grund te boeken. Daarbij was vertrekgarantie doorslaggevend in verband met planning.
4 mei een maand voor gepland vertrek werden we gebeld dat de reis geen doorgang kon vinden. Een groep had geannuleerd, daardoor te weinig deelnemers.
Onze indruk is dat Effe Weg veel reizen als lokkertje met vertrekgarantie aanbiedt. En zich vervolgens verschuilt achter de algemene voorwaarde dat het vereiste aantal deelnemers niet gehaald wordt door een groepsannulering. Deze bewering is door de klant niet te verifiëren.
Voor ons een teleurstellende ervaring. Vertrekgarantie is bij Effe Weg dus blijkbaar een loos begrip.

  • Algemeen 1
op 19 februari 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: februari 2018

Dit was onze eerste vakantie met de bus. Een " vreemde" groep mensen om een hele week mee op te trekken. Allemaal nieuwe ervaringen. Maar het was top. Het weer was geweldig, we hebben alles gehad: zon, sneeuw, een sneeuwstorm en natuurlijk ook regen. Dit laatste gelukkig voornamelijk tijdens de busreis. Je lot in handen leggen van een vreemde. Maar wat een fijne chauffeur, onze Michel. Een relaxte rijder, met veel humor (een geweldige lach) en heel veel kennis van zaken wat hij met ons gedeeld heeft. Vooral ook het meedenken wat betreft het programma qua weer was zeer prettig.
Al met al een aanrader voor een ieder!

  • Algemeen 9
op 2 februari 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: januari 2018

Deze reis heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan hoewel het programma goed in elkaar zat en de buschauffeur op zijn manier heel erg z'n best heeft gedaan, helaas is zijn muziekkeuze in de bus niet de mijne veel duitse schlagers die iedere keer herhaald werden, er wordt blijkbaar geen rekening gehouden met mensen met misschien een andere muziekkeuze, verder heeft Henk zich gespecialiseerd in het toespreken van onze wat oudere medereiziger; op een soort van kleutertje luister toon ! De eerste stopplaats in Duitsland was okay, alhoewel ik als 1 persoon wel een heel klein benauwd kamertje had, was eigenlijk meer een inloopkast ! Het hotel in Brig op zich prima, alleen merkwaardig dat bij aankomst op zaterdag de brasserie dicht was, dus geen kopje koffie of wijntje voor het diner. De eetzaal was een omgebouwde parkeergarage, het was niet echt gelukt er iets gezelligs van te maken, een paar palmbomen een muziekje was misschien een idee geweest. Het eten zeer basic, het was niet echt een kok die culinaire aspiraties had, ongezellig dus, een takje peterselie of een tomaatje kan wonderen doen bij dit soort massale diners. Kamer overigens prima. De eerste dag verliep prima een prachtige dag naar Zermatt en Matterhorn, helaas verliep de volgende dag dramatisch door een ongeluk, hebben dus eigenlijk maar een halve dag in de Glacier Express gezeten, onze chauffeur had moeite e.e.a. op een rustige manier uit te leggen en was behoorlijk gestresst. De rest van de week slecht weer dus verder geen leuke treinreisjes. De chauffeur probeerde er toch de stemming in te houden door een Gluhwein moment in de bus te organiseren, waar na een paar wijntjes de onderbroekenlol hoogtij vierde. Op de terugreis een lunch in Duitsland voor 10 euro, met 6 personen 1 schaaltje met een paar plakjes worst en kaas, een lauw soepje waar ik met moeite 1 champignon in kon vinden, de bediening zag eruit alsof het de vorige avond heel laat was geworden m.a.w. alles was haar te veel, echt een aanfluiting voor 8,50 eet ik bij mij in de buurt een ontbijtje met gebakken ei met spek, jus, koffie, verschillende soorten kaas,rosbief, ham en een yoghurtje ! Er werd reclame gemaakt voor de wijn die door deze eigenaar gemaakt werd !!!!!!! Verschillende medereizigers kochten de wijn. Deze reis zit goed in elkaar maar heeft veel verbeterpunten, ik kan hem in ieder geval niet bij mijn kennissen aanbevelen, daar zijn wij toch nog - ook met 70 + - te jong voor.

  • Algemeen 6
op 3 januari 2018 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: december 2017

Het Hotel goed was , goed bed , een geweldig ontbijt, eten deden we in de stad, dat hadden wij bij geboekt, en dat hadden we beter niet kunnen doen,
we kwamen wat later aan , en gingen eerst eten wat niet geweldig was, de soep was goed maar het hoofd gerecht was koude frites lag in het nat (slap),en een droog kipsnitseltje met wat kaas over bakken (afgekoeld)
en het dessert een stukje koek met een beetje schokoladesaus , (we zouden in het hotel eten, maar daar kon je alleen ontbijten)
en toen naar het hotel, op Kerstavond was het helemaal erg. kwamen het resaurant binnen werden naar de kelder gebracht waar het veel te krap was, wij hadden een diner arrangement bijgeboekt , maar niet iedereen , die konden nog bijboeken bij de chauffeur wij hadden netjes thuis geboekt, en betaald ,die bijgeboekt hadden nog niet dacht ik, de chauffeur/reislijder was dit vergeten door te geven. Wij kwamen , omdat er was te weinig plaats in een apparte ruimte terecht. afgezonderd van de groep ,toen kwam het eten, een stukje koek met een beetje waterige (slagroom)stond er al , eerst een smakeloze soep (koud), toen het hoofd gerecht, een schep droge, koude schotel, en zo'n (fabrieks) kipsnitseltje. spuitvlees noemen ze dat in belgië. en dat noemde ze (of je met goud bestek ging eten) Diner als ik er een punt voor moet geven is dat een 2 omdat de 0 en de 1 op zijn. gelukig waren de andere keren redelijk tot goed (7 plus)
EEN 8 voor de reis , Comfortabele bus / hotel goed (netjes)
en Praag (waar we voor gingen) Mooi

  • Algemeen 8
op 20 december 2017 bestemming: Kroatië, reisperiode: september 2017

Ik heb al een klacht geschreven en nooit meer iets van gehoord. super slecht!

  • Algemeen 1
op 12 december 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: december 2017

Parijs was super,hotel was goed en helemaal voor die prijs maar de chauffeur zat erg vast geroest in zijn programma. Hij dacht totaal niet met zijn reizigers mee.Slechte communicatie als je zelf even wilde afwijken van het programma,geen telefoonnr willen geven wat we konden bellen in geval van nood en hij stond totaal niet open voor de vragen van de mede reizigers wat onder de passagiers voor menig onvrede zorgde. Laatste dag wilde hij perse naar de Eiffeltoren terwijl er in Nederland code rood was afgegeven en er mensen nog helemaal naar Groningen moesten. De hele bus wilde de eifeltoren overslaan die we ivm aanpassen programma door uitvaart die dagen al 3x hadden gezien zodat we ivm de vele verwachte sneeuwval op tijd richting Nederland konden rijden maar chauffeur zat zo vast geroest in zijn programma dat hij hier totaal niet voor open stond en stug zijn opgelegde programma volgde.Ik begrijp de rede waarom hij dit deed maar dit extreme weer was totale overmacht en alle reizigers wilde richting Nederland dus hij had gewoon met ons mee kunnen denken in dit geval. We zijn al vaker met Effe weg mee geweest maar zo'n stugge halsstarrige chauffeur hebben we nog nooit gehad. Heel erg jammer want dit drukte een grote stempel op de mooie dagen in Parijs.

  • Algemeen 8
op 27 november 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: november 2017

We hebben een super reis met jullie gehad en super buschauffeur Harry in parijs en Yvonne in nederland super bedankt.

  • Algemeen 10
op 20 november 2017 bestemming: Italië / Diano Marina, reisperiode: oktober 2017

Super reis,veel gezien. Henk de chauffeur,vertelde van begin tot eind alle bezienswaardigheden. Top chauffeur.

  • Algemeen 9
op 16 november 2017 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: november 2017

20 uur klem gezeten in de bus heen en terug.Ruimte van 18 centimeter tussen de stoelen.
Afdruk van opbergnetje van stoel voor mij staat nog op mijn knieschijf.
Niet deelgenomen aan excursies. Medereizigers klaagden over koude soep bij het diner.

  • Algemeen 4
op 4 november 2017 bestemming: Italië / Diano Marina, reisperiode: oktober 2017

Fantastische reis en een hele goeie en aardige chauffeur Henk. Goede hotels en eten prima.

  • Algemeen 10
op 24 oktober 2017 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: oktober 2017

Geef dit cijfer omdat alles prima was in deze reis, hoofdzakelijk de chauffeur Henk,,,,,,,

  • Algemeen 10
op 19 oktober 2017 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: oktober 2017

14 uur vertrek in de bus gezeten vanwege kapotte bus.
vies , stinkend hotel toilet smerig. vegetarisch diner betaalt. alleen groenten. chauffeur gezegd ga ergens anders eten, jullie krijgen geld. terug .nietwaar. vlgs. effeweg eet een vegetarier alleen groenten. bus was al vies voor wij vertrokken. van de vorige busreis lagen er nog stukken koeken,,servetten in.
bij boeking goud beloofd, poep gekregen.
dienen klacht in bij anrv. bah..oplichterij

  • Algemeen 1
op 19 oktober 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: oktober 2017

Het woord "georganiseerd" komt nergens in terug. Het was de ergste busreis die ik ooit heb gehad.
De heenreis duurde 12uur. Om in parijs te komen. En de terugweg precies hetzelfde we gingen 10:30 weg en kwamen pas 23:00 aan bij onze eindbestemming. Zo hebben we de eerste dag ook niks gezien van disney! En de laatste dag hebben we ook niks kunnen doen omdat we al 10:00 bij de bus moesten zijn! Echt zonde van alles. En ik zal ook nooooit meer boeken bij effeweg.nl bij OAD heb ik een veel betere ervaring gehad en ik dacht ik probeer eens wat anders maar wat een flop!
Zelfs het hotel. Het was 23graden buiten en de airco deed het niet want "het was oktober" maar de kachels stonden wel aan. Echt belachelijk

  • Algemeen 2
op 19 oktober 2017 bestemming: , reisperiode: oktober 2017

Wat een mooie excursie reis zeker een dikke plus voor chauffeur John . Eten in overnachtingshotel was slecht en in Barcelona prima veel keus zowel het ontbijt als diner in lopend buffet .wat hebben wij veel gezien .Effenweg is een aanrader wij gaan zeker nog vaker op reis met deze maatschappij .

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Engeland / Bradford, reisperiode: oktober 2017

Bus was niet geschikt voor een 7-daagse reis. Stoelen kapot, verwarming was te heet of te koud. Overnachtingshotel slecht eten. Goede chauffeur.

  • Algemeen 7
op 16 oktober 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: maart 2016

Het was een goed georganiseerde reis. Je had veel vrije tijd en de tijden van vertrek waren duidelijk en iedereen hield zich eraan. We hadden 2 dagen in Disney en ook dat was goed geregeld. We waren er mooi optijd en de uitleg en tips waren ook duidelijk en nuttig. Ook het hotel was erg netjes!

  • Algemeen 9
op 13 oktober 2017 bestemming: Spanje / Mallaga, reisperiode: oktober 2017

Wij zijn niet op reis gegaan omdat onze reis door de luchtvaartmaatschappij is gecanceld. Contact met effenweg verliep netjes en vlot. Geld werd binnen 3 dagen teruggestort. Voor de dames bij effeweg een dikke pluim voor alles wat ze achter de schermen hebben geprobeerd om ons toch op tijd in Marbella (4daagse) te krijgen!!! Dit heeft een behoorlijk stuk van het rotgevoel dat we hadden weggenomen.
BEDANKT.

  • Algemeen 10
op 8 oktober 2017 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: september 2017

We hebben erg genoten van Zwitserland en het hotel in Brig. De kamers en het eten waren prima. Onze chauffeur Mari wist steeds veel te vertellen van de omgeving. De excursies waren schitterend, maar we zaten steeds wel erg lang in de bus en de excursies waren prijzig. Het overnachtingshotel in Frankrijk is erg oud en voelt heel ongezellig. Het eten daar was niet smakelijk en ik kreeg een rode wijn op koelkasttemperatuur.
Ik kwam wel heel erg moe thuis.

  • Algemeen 7
op 28 september 2017 bestemming: Italië / Diano Marina, reisperiode: september 2017

We zijn in september naar de bloemenriviera geweest .
Henk was een fantastische chauffeur veel verteld onderweg en een goeie gids .
Wij hebben genoten van Henk.

  • Algemeen 8
op 23 september 2017 bestemming: Italië / Verbania, reisperiode: september 2017

11 September hebben we de reis naar de Italiaanse meren gedaan. Op zich een hele mooie reis, maar toch ook met een aantal minpunten.
Het begon al goed, De bus had een lekke band, dus voor we uit Nieuw Dijk weg konden moest het eerst gerepareerd worden. Dit is natuurlijk overmacht, maar goed.
Er staat in de reisgids vermeld dat je met een comfort class bus zou reizen, maar dat was beslist niet het geval.
De chauffeur ( was eigenlijk al met persioen ), die we kregen was erg aardig, maar van deze reis wist hij niets. Hij was 2 dagen ervoor gevraagd deze reis te doen. En omdat we in een ander hotel zaten als de eerst 2 reizen wisten ze in het hotel ook niet hoe het allemaal ging. De excursies waren gebaseerd op een verblijf in Stresa, terwijl wij in Verbania zaten.
Het overnachtingshotel was verschrikkelijk. Het personeel onvriendelijk en de kamers ook slecht. We kregen een 2 persoons kamer voor 3 personen. Er werd een soort plank met matras bij gelegd en daar moesten we het mee doen.
Het eten was niet lekker, er werd bediend met 2 personen, terwijl er 4 bussen vol mensen zaten te eten. Er zijn mensen weggegaan om ergens anders te gaan eten.
Het hotel in Verbania was geweldig. Het lag aan het meer, het personeel was erg aardig en behulpzaam. De kamers waren erg ruim.
Het eten was goed. Ook het ontbijt was goed voor Italiaanse begrippen.
Het enige minpuntje was, er was geen gezellige bar of terras bij het hotel.
Gelukkig waren er vlakbij wel een paar leuke terrasjes.
Ondanks de minpuntjes was het wel een mooie reis, hoewel de excursies misschien beter kunnen. De wijnproeverij eraf en dan langer in Orta San Guilio blijven.
Ondanks de minpuntjes was het wel een fijne reis.
Aan de chauffeur heeft het niet gelegen, hij deed ontzettend z’n best er wat van te maken.

  • Algemeen 7
op 21 september 2017 bestemming: Kroatië / Lovran, reisperiode: september 2017

Wat een super geweldige reis hebben wij gehad naar Kroatië.We hadden ook een hele leuke groep in de bus en niet te vergeten onze topchauffeuse Karin.Geweldig,wat hebben we een lol gehad.Drie dagen hebben we een Nederlands sprekende gids ,Branko, mee gehad in de bus voor verschillende excursies.Die kon ook zo mooi vertellen over het land.We hebben genoten!Petje af voor deze twee kanjers!Zeker een aanrader.
Groeten van fam.Droog en Huijberts

  • Algemeen 10
op 21 september 2017 bestemming: Italië / Diamo Marina, reisperiode: september 2017

Op de eerste plaats onze chauffeur Henk Rengers die onze vakantie tot een super reis gemaakt heeft. Hij heeft veel extra dingen gedaan en wist daar heelveel over te vertellen fantastische reis.

  • Algemeen 10
op 16 september 2017 bestemming: Wales, reisperiode: september 2017

Prachtige reis gehad naar Wales, veel gezien en gedaan. De hotels waren erg goed en het eten was uiterst verzorgd. Ook een zeer fijne en kundige chauffeur (Werner).

  • Algemeen 10
op 14 september 2017 bestemming: Oostenrijk / Kirchberg, reisperiode: september 2017

De reis was goed , alsmede door de chauffeur (maarten de brouwer ) ik heb bewondering voor de manier waarop hij met alle leeftijden subtiel omging en zijn vrolijke nood was zeker nodig....we stonden bij de bus de eerste ochtend...m'n eerste reactie was ojeee lijkt de zonnebloem wel...rollatorparty.....wat een zeur mensen ppfff...ondanks dat maarten heeft er zeker wat van gemaakt... alleen die bus VERSCHRIKKELIJK, hij was zo viel vuil en uitgeleefd !!!!! veel kapot rammelde aan alle kanten , en met regen met de paraplu in de bus !!!!! wat was dat een aanfluiting , bij een luxe bus had ik me wel wat anders voorgesteld !!!!! de richels van de stoelen waren zo goor ik zat op een plek die plakte gewoon gggrrr niet prettig , het plateautje voor ons was beklad met stift en ook dat plakte was echt goor , hotel was goed , maar toen we naar huis gingen kregen we nogmaals de rekening van het drinken , die wij die avond ervoor hadden betaald , het ging dan wel om 14 euro , maar HIJ WAS BETAALD , werdt bevestigt door medereizigers die er bij waren ,maar moesten toch betalen , en dat gaf een hele vieze nasmaak zeg maar.....

  • Algemeen 8
op 11 september 2017 bestemming: Duitsland / Kamen Una, reisperiode: september 2017

Dit cijfer is bedoeld voor de chauffeur dhr Gerrit Schloler.Wat een aardige man! Heel behulpzaam en vriendelijk! Gerrit bedankt en hopelijk tot volgend jaar.

  • Algemeen 10
op 9 september 2017 bestemming: Rusland / Enschede, reisperiode: augustus 2017

Een prachtige en boeiende 17-daagse reis St-Petersburg, Moskou en de Gouden Ring mogen beleven onder uitstekende begeleiding van chauffeur Niels. De diverse gidsen waren prima, maar Lana, die een week meereisde als gids was met enkele lezingen onderweg een absolute bonus vanwege de nodige eye-openers ook. Het land ontwikkelt zich enorm snel en de lokale bevolking is vriendelijk. In ongeveer 2500 kilometer tijds over de Russische dreven geen enkele aanrijding gezien.
Hotels in Rusland stuk voor stuk op plezierige locaties en het eten was op een enkel geval na prima.
Een puntje aftrek toch nog omdat het bezoek aan Tallinn wat mis ging. Men dacht dat de Peterline rechtstreeks van St.Peterburg naar Tallinn zou varen, maar dat bleek niet zo te zijn. Van het dagje Tallinn bleef maar een uurtje of drie over. Totale indruk desalniettemin prima.

  • Algemeen 9
op 9 september 2017 bestemming: Frankrijk / Chatel, reisperiode: september 2017

Geweldige reis gehad naar Chatel in Frankrijk met uitstapjes in Frankrijk en Zwitserland. Hotel Le Panoramic is een geweldig hotel met een jong en enthousiast team, goede bedden en heerlijke maaltijden. Iedere dag weer een genot om van het uitzicht te genieten tijdens de maaltijden. Heel fijn was ook dat we bij het ontbijt een lunchpakketje konden klaar maken voor onderweg. En natuurlijk de all inclusive formule, voldoende te drinken !! Iedere dag in de middag een snackje en 's morgens uitgezwaaid worden, nooit eerder meegemaakt. Ook complimenten voor chauffeur/reisleider Frans die prima werk heeft verricht en mede door hem was deze reis een groot succes. Alleen het overnachtingsadres bij Mulhouse is geen succes...wat een slecht eten daar...vandaar ook dat ik een 9 gescoord heb.

  • Algemeen 9
op 7 september 2017 bestemming: Duitsland / daun, reisperiode: augustus 2017

Het Enjoy Hotel was zeer goed een 10 +
het reis buro effen weg dat was een keer maar nooit nooit weer het was slecht

  • Algemeen 2
op 6 september 2017 bestemming: Italië / Meerdere, reisperiode: augustus 2017

Was een mooie reis chauffeur reisleider Willem was heel goed heeft ons veel van de geschiedenis verteld en veel dingen laten zien. 1 smerig hotel maar verder alles goed.jammer van de klapbanden maar door dat de chauffeur zo rustig blijf waren de reizigers dat ook. Zou zeggen boek geen vies hotel meer dan is het een 10 waard

  • Algemeen 8
op 30 augustus 2017 bestemming: Tsjechië / Praag, reisperiode: augustus 2017

4 dagen Praag was overweldigend! Professionele buschauffeur die ons ruime info gaf over alle plaatsen waar we langs reden en uiteraard over Praag. Het verblijf in het hotel was prima. Het vertoeven in Praag was fantastisch! Goedkoop eten en drinken. Deze mini-vakantie is zeker voor herhaling vatbaar!

  • Algemeen 10
op 29 augustus 2017 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: augustus 2017

Een prima georganiseerde reis,die ons alle hoogtepunten heeft laten zien en een voortreffelijk hotel goede service!

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2017 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2017

Samen met mijn man 4 dagen naar Parijs geweest. Pech gehad met de dominante buschauffeur/reisleider die voor de gezelligheid zijn vrouw had meegenomen had en het reisschema op eigen initiatief had veranderd. Deze mededelingen hoorden wij pas s'avonds laat in de bus. Dominante chauffeur regelde alles zonder overleg en dulden geen tegenspraak anders werd je voor schut gezet in de bus. Heel jammer dat wij door zijn veranderingen genoodzaakt waren een taxi te nemen voor de betaalde boottocht over de Seine wat ons 50 euro kostte. Telefonisch contact gehad met Effe weg en deze stelde de buschauffeur in het gelijk. Dus voor ons de eerste keer en tevens de laatste keer met Effe weg.

  • Algemeen 6
op 28 augustus 2017 bestemming: Zwitserland / brig, reisperiode: augustus 2017

Wij hebben heel veel van de Zwitserse alpen gezien en zijn daar erg van onder de indruk, echt prachtig. Ook hadden we veel geluk met het weer, letterlijk 2 druppels regen in 8 dagen.
Overigens weet je tevoren dat je vaak lang in de bus of trein zit maar dat is nou eenmaal zo bij dergelijke reizen.

Chauffeur en reisleider Rob wist veel te vertellen en regelde alle dingen en dingetjes heel goed.

Min puntjes:
1. Het één keuze (of eigenlijk geen keuze) menu in het hotel was niet slecht maar ook geen feestelijke maaltijd en beetje zoals je op dinsdagavond thuis kookt. Bij vakantie hoort toch ook feestelijk eten en drinken.
2. Minpunt: het overnachtingschotel in Frankrijk is effeweg onwaardig, WC
bril kapot, kranen badkamer los, kussen stonken en de douche werkte niet. We zouden moeten eten een in veel te klein hok en hadden de “pech” dat het warm weer was, de vliegen dronken van harte mee met je biertje en waren nauwelijks van je boordje weg te houden.

Misschien ter overweging; op zondagmiddag gingen we naar een oud dorpje met houtenhuisjes. De meeste van ons hadden dat in 10 minuten gezien maar omdat het zondag was verder niets te doen in dat dorpje. 2 uur duurt dan wel lang.

Onze aanbevelingen:
- maakt het 50 euro duurder en geef en diner buffet in de avond dan heb je wat te kiezen.
- en zoek een ander overnachtingschotel (dat op de heenweg in Duitsland was heel behoorlijk)
- kijk ook naar die zondagmiddag (in Brig blijven kan ook

  • Algemeen 6
op 28 augustus 2017 bestemming: Wales / Wales, reisperiode: augustus 2017

Heb geen hoger cijfer voor deze reis naar Wales

  • Algemeen 6
op 28 augustus 2017 bestemming: Denemarken / noorse fjorden, reisperiode: augustus 2017

Het was een mooie reis onze chauffeur Ron was fantastisch hij heeft ons de hele reis erg goed begeleid.
Het enigste min punt vonden wij dat wij te lang in Jelling 0ns moesten vermaken terwijl er praktisch niets te doen is en te weinig tijd in Hirtshals waar veel meer te doen was.

Een compliment voor onze chauffeur die veel zorg heeft besteed aan de mevrouw die gevallen was en haar pols had gebroken zij is zeer goed begeleid door hem in het ziekenhuis en zo .
Jammer dat er in het aanbod vanuit effenweg niet de mogelijkheid was om in Stravanger in plaats van de wandeling en wij aan boord gingengelijk de vaart naar Bergen bij te boeken is wij hebben dit gedaan en nog 16 mensen met ons dat is ons erg goed bevallen was een mooie vaart.
Wij hebben genoten en zullen zeker nogmaals bij jullie boeken

  • Algemeen 9
op 26 augustus 2017 bestemming: Noorwegen / Stavanger, reisperiode: augustus 2017

Deze mini cruise van Effeweg naar Stavanger Preikestolen is zeer intensief
We hebben deze reis 21-8 t/m 25/8 gedaan.
Omdat we uit Zeeland komen moesten we 4.15 vertrekken ( de gids 4.45 u)
We zijn 4 uur onderweg naar de opstapplaats Nieuw-Dijk.Dan de bus in naar de eerste bestemming dat is deze reis Plon bij Kiel.
Daar waren we 18.00 uur, we hebben dan ongeveer 12. uur in de bus gezeten. Het bed is niet best, het eten eenvoudig.De volgende dag hebben we heel Denemarken doorgereden met nog uitstapjes naar Jelling en .Himmelsbergjet. Om 18.30 moesten we de boot bij Hirtshals naar Kristiansand op, inchecken, spullen naar de hut brengen en eten voor eigen rekening. Slapen in een kleine hut met een minidouche.
's Ochtends om 5.00 ontbijt dus 04.45 gaat de wekker. Spullen in de rugzak
en om 7.uur naar Stavanger. Wil je de Preikestolen beklimmen dan ga je 4 a 5 uur een pad lopen van stenen en rotsen. Of je vertoeft de hele dag tot 18.00 in Stavanger.Weer naar de boot, eten ,slapen in dezelfde hut.
6.uur ontbijt 8.uur met spullen in de bus naar Aarhus. Daar een wandeling van 2 uur met stijve benen en om 15.uur de bus in naar Plon Duitsland.
Dag 5 :7 uur ontbijt 8 uur naar Hamburg, wandelen tot 12.00 uur wil je iets van de stad zien. Door files 18.30 op de wisselplaats, eten (zelf betalen) en naar Zeeland. Door de stops 23.45 u thuis.
Conclusie: Effeweg propt in 5 dagen 3 landen. 3 stedentrips, een beklimming van de Preikestolen,twee boottochten. 2300 kilometer.Degenen die ver van de wisselplaats wonen hebben het extra moeilijk.
Positief was:
goed weer,de Preikestolen beklommen met mooi uitzicht en heel afgekomen. 3 mooie steden bezocht,
goede reisleider/ chauffeur Ron die ook de Preikestolen liep, goede groep die altijd op tijd was. Goed ontbijt op de boot.
Toch genoten ondanks de stijve spieren.

  • Algemeen 7
op 26 augustus 2017 bestemming: Duitsland, reisperiode: november 2017

Vroeg boekers worden benadeeld dus ga nooit meer vroeg boeken.

  • Algemeen 5
op 22 augustus 2017 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: augustus 2017

Geweldige chauffeur, Henny Uyen, tevens reisleider. Wat wist hij veel te vertellen over de geschiedenis van Berlijn. Hij bracht ons op de mooiste plekken. Voor ons een onvergetelijke trip.

  • Algemeen 8
op 22 augustus 2017 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: augustus 2017

De reisleider Hennie en de gids Brigitte waren geweldig
een geweldig mooi verblijf in Berlijn gehad hotel was netjes en schoon
Hennie Brigitte en effe weg.nl dank je wel voor herhaling vatbaar gaan snel weer boeken via effeweg.nl en geven het natuurlijk ook door !!

  • Algemeen 10
op 20 augustus 2017 bestemming: Duitsland / Bodensee, reisperiode: juli 2017

Geweldige reis en fietsbegeleiding

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2017 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: augustus 2017

De verwachting die gewekt wordt door effeweg maken ze niet waar.Goede chauffeur maar als gids slecht.
slecht hotel. de tocht naar Greenwich af te raden. eten aan het eind van de vakantie beneden alle peil.
al met al een teleurstellende reis.

  • Algemeen 4
op 18 augustus 2017 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: augustus 2017

Ik geef dit cijfer omdat het mijn eerste keer dat ik zo'n reis geboekt had niks was verkeerd alles was prima vooraf geregeld en had alles op tijd gekregen. Dit reis was prima het hotel en het eten was zeer goed en goed verzorgd. De excursies waaraan ik heb mijn voorop gegeven was zeer goed en goed uitgelegd door de Nederlandse gids
De vterugreis verliep zeer prima
daarom dit cijfer.
Ben zeker van plan om volgend jaar weer zo'n reis
bij effenweg te maken.

  • Algemeen 10
op 7 augustus 2017 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: augustus 2017

Advies aan toekomstige reizigers: geen extra excursies boeken. Rondleidingen in zowel Kopenhagen als Malmö vielen erg tegen. Zonde van de tijd. Veel leuker is het om zelf een rondvaartboot of fietstaxi te boeken of een fiets te huren (creditcard nodig) en dan zelf de stad te verkennen. Malmö valt tegen qua stad. Niet heel bijzonder. Had liever meer tijd doorgebracht in Kopenhagen.
Hotel en ontbijt, perfect! Luxe zelfs!
Wij hadden geen diner bijgeboekt in het hotel maar daar is de reis wel op ingericht, wat betekent dat je 's avonds al heel vroeg weer in het hotel bent. Ik was liever langer in de stad gebleven, om zo veel mogelijk te genieten. Buschauffeur reed goed, maar was erg inflexibel.

  • Algemeen 6
op 5 augustus 2017 bestemming: , reisperiode: augustus 2017

Echt een mooie reis met veel excursie"s en onverwachte mooie uitstapjes tussendoor.Met gerust hart gereisd.Dank zij een zeer bekwame en gezellige chauffeur Frank

  • Algemeen 8
op 30 juli 2017 bestemming: Duitsland / Kampbornhofen, reisperiode: juli 2017

Alles goed geregeld en het eten was goed.Mede door het gezelschap in de bus en niet te vergeten chauffeur Guus die ons overal heen bracht.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2017 bestemming: Tsjechië / Hengelo, reisperiode: juli 2017

Busreis,incl afhaal en opstapplaatsen duurt veel te lang,gereisd met dubbeldekker met krappe,nagenoeg geen beenruimte

  • Algemeen 6
op 12 juli 2017 bestemming: Schotland / hoogland, reisperiode: juni 2017

Niet aan verwachting voldaan

  • Algemeen 6
op 11 juli 2017 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: juni 2017

De fietsroutes klopten niet. Veel langs gevaarlijke provinciale wegen en in steden fietsen. De meesten verdwaalden. Geen excuses. Airco deed het de eerste 4 uur niet en er werd weinig over gecommuniceerd. Het was 30 graden in de bus op gegeven moment. Reisleider wist niets over Toscane te vertellen. Het was de buschauffeur Tonnie, die veel goed maakte: ervaren, goede verteller, zeer sociaal! Te veel mensen om samen te gaan fietsen naar en in toeristische steden. Als schapen achter elkaar aan... De fiets in Toscane biedt absoluut geen meerwaarde met dergelijke routes.

  • Algemeen 4
op 7 juli 2017 bestemming: Oostenrijk, reisperiode: juni 2017

De reis was te vermoeiend, maar voor de rest oke. Echter hebben wij ons te vroeg op gegeven want waar mij mee optrokken hadden 60 euro minder betaald dan wij. Vroegboekkorting kennen ze niet maar een paar dagen later boeken krijg je ineens 60 minder te betalen.

  • Algemeen 8
op 6 juli 2017 bestemming: Schotland / Diverse, reisperiode: juni 2017

Eerste avond geen diner. Hamburger met friet als alternatief. Weinig info onderweg. Geen hoogtepunten. Uitstapjes die niet door gingen. Geen alternatief. Rommelig inchecken bij hotels weinig info.Zoek het maar uit Hotels geen 3*. Meerdere reizen geboekt bij Effe Weg. Deze absoluut geen aanrader. Zijn we niet gewend van Effe Weg. goede chauffeur, maar daar is alles mee gezegd.

  • Algemeen 6
op 5 juli 2017 bestemming: Schotland, reisperiode: juni 2017

Allereerst een dikke pluim voor de chaffeuse Magda. Een heerlijke gezellige vrouw. Voor het eerst met Effeweg. Had niet verwacht zo'n lange reis heen en terug. Het land is mooi. Alleen het bezoek aan de zalmtrap heeft niet zo veel zin, als ze in aug.-sept. kuit schieten. Dus geen zalm te zien. Evenals de botanische tuin. Praktisch niets in bloei. De dag naar eiland Sky viel tegen. De gids sprak jammer genoeg geen Nederlands. De busrit ernaar was lang, maar heel mooi. Aangekomen in het dorpje, waar niets aan was, toch nog een hele rit terug. Daar moest 25 euro p.p. betaald voor worden. Was het niet waard. Verdere excursies waren allemaal oké. De hotels, 1ste, oud hotelletje maar knus, eten goed. 2de hotel groot met mooie gerenoveerde kamer, eten goed. 3de hotel oud, maar goede kamer, prachtig uitzicht op het meer, maar sfeer ontbrak. Eten was een stuk minder.

  • Algemeen 7
op 4 juli 2017 bestemming: Kroatië / hvar, reisperiode: juni 2017

Drankjes in het hotel bij het diner waren gratis. Dus niet.Chauffeur was een toerist!

  • Algemeen 4
op 26 juni 2017 bestemming: Kroatië / hvar, reisperiode: juni 2017

Bij 5dagen in Hvar is volgens de brochure drankjes in begrepen maar wij moesten gewoon betalen dat is misleiding en daar ben ik niet van gediend ,ik hoop op een goede oplossing,

  • Algemeen 6
op 25 juni 2017 bestemming: Duitsland, reisperiode: mei 2017

Een super vakantie in Mayschoss met caffeur Peter en fiets begeleider Jan

  • Algemeen 9
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende