Schrijf een ervaring over FlixBus en maak kans op mooie prijzen!

FlixBus nu ook in de Verenigde Staten

Geschreven op 6 juni 2018 door Gina

Een FlixBus in Parijs
Een FlixBus in Parijs
Vijf jaar geleden reden de eerste groene bussen van FlixBus door Europa. Per direct wil het busbedrijf haar groene bussen in de Benelux verdubbelen en haar aanbod uitbreiden naar de Verenigde Staten. De FlixBussen rijden nu tussen 21 Amerikaanse steden, zoals Los Angeles, Las Vegas, San Diego en Phoenix. Naar verwachting zal FlixBus tegen het einde van het jaar duizend dagelijkse verbindingen in de Verenigde Staten rijden. 

Sinds 2014 werkt FlixBus samen met een Nederlands busbedrijf: Nieuwland uit Diemen. Dit bedrijf rijdt met tien groene bussen door de Benelux en Frankrijk. Onlangs heeft Nieuwland een bedrijf opgericht in Las Vegas. Met dit bedrijf en twaalf nieuwe bussen breidt FlixBus zich uit naar de Verenigde Staten. Tijdens de start in de VS worden zes regionale busbedrijven ingezet die de 180 FlixBus verbindingen tussen de Amerikaanse steden aanbieden.

Tegelijkertijd wil FlixBus haar Europese portfolio vergroten. Naast de uitbreiding van landelijke netwerken in ontwikkelende markten, zoals Kroatië en Polen, richt FlixBus zich ook op de grensoverschrijdende verbindingen tussen bestemmingen, het vergroten van de capaciteit - vooral tussen de Europese hoofdsteden-, nieuwe zomerbestemmingen voor in het aanbod en de verbetering van de verbindingen tussen bestemmingen.
9,5
op basis van 39 reviews
Lees meer
9,4
op basis van 60 reviews
Lees meer
9,4
op basis van 12 reviews
Lees meer