Schrijf een ervaring over Local Hero Travel en maak kans op mooie prijzen!

Meet the locals, hoe doe je dat?

Geschreven op 6 maart 2018 door Vanessa

Kookles in Zuid-Afrika
Kookles in Zuid-Afrika
Een verre reis maken. Genieten van zon en zee en van elkaar. Veel zien, veel meemaken en nieuwe indrukken opdoen. Hoe leuk is het dan om de mensen op je reisbestemming te leren kennen? Even deel uitmaken van de lokale gemeenschap en de wereld zien door hún ogen. Er is een reisorganisatie die het mogelijk maakt: je reis laten organiseren door een betrouwbaar reisbureau ter plaatse én veel contact met de locals. Ze noemen zich Local Hero Travel en ze doen het zo:

* Je hobby of passie delen
Ben je gek van tennis? Gitaar of andere lokale muziek spelen? Dol op architectuur, dansen, mode, of koken? Local Hero brengt je een ochtend of middag in contact met een enthousiaste local met dezelfde passie, werk of hobby.
* Lokaal eten en drinken
Pizza, snelle hap of fastfood? Een cola of biertje op een toeristische plekje aan de rivier? Natuurlijk, doen wij dat. Toch loont het iets verder te kijken. Een authentiek café, bar of restaurantje. De hotspots waar je local Hero zelf ook komt. Geen lijsten van internet maar een paar goede aanraders.
* Lokaal feesten
Dat geweldige straatfeest, die dag waarop het hele dorp uitloopt en de stad uit zijn dak gaat. Of die bijzondere ceremonie. Daar wil je bij zijn. Je local Hero weet welk feest, party, festival, evenement of typisch lokale activiteit je niet wilt overslaan.
* Lokaal slapen
Gezellige lodges, family-run guesthouses en boetiekhotels. Comfort waar het kan, niet té low-budget. Waar de receptionist je steeds weer begroet, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt. En aan het eind van je reis toch even ‘splashen’ in een all-inclusive resort? Moet ook kunnen.
* Een homestay
Toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie, land en de cultuur leren kennen maar een nachtje lokaal slapen inplannen? Primitief, geen vrijheid, ongemakkelijk? Stap erover heen en laat je local Hero een homestay regelen. Wedden dat het de mooiste ervaring van jullie reis wordt?

Wie is die local Hero?

De man of vrouw die werkt bij een lokaal reisbureau en je reis in elkaar zet. Zonder tussenschakels. Hier alles regelen mét Nederlandse garanties, dáár een reis op maat met up-to-date kennis. Want echt, het kan: een reis die je nooit meer zult vergeten.