Groener reizen met SRC-Cultuurvakanties

Geschreven op 13 augustus 2013 door Anique

AMSTERDAM – GreenSeat heeft het aantal partners verhoogd en is de samenwerking aangegaan met verschillende reisorganisaties. SRC-Cultuurvakanties en een groot aantal andere reisorganisaties bieden reizigers nu het 'GreenSeat reizen' aan. GreenSeat is een organisatie die reizigers de mogelijkheid geeft om de CO₂-uitstoot van hun reis te compenseren met duurzame energieprojecten die gedaan worden in ontwikkelingslanden. Zo kan de reiziger groener reizen. 

CO₂-uitstoot

Alle vliegreizen van het kantoorpersoneel van SRC-Cultuurvakanties compenseert de organisatie. Dit doen ze al een aantal maanden. Ook wordt de uitstoot van de touringcars gecompenseerd. Dit geldt voor Europese reizen die volledig per bus worden gedaan, maar ook voor de bussen die klaarstaan op uw vakantiebestemming. SRC geeft reizigers de optie om de CO₂-uitstoot van hun reis ook te compenseren.

Partners

Ook reisorganisaties als SUMMUM.nl, Labrys Reizen, Prijsvrij.nl en ROBINSON zijn de samenwerking met GreenSeat aangegaan. Hiermee heeft GreenSeat nu vijftig partners.

Compensatie

De compensatie van GreenSeat wordt berekend op basis van het gekozen vervoermiddel en de afstand tot aan de bestemming. Zo kost het compenseren van een retourvlucht in Europa maximaal € 5,50. Door groen te reizen worden de leefomstandigheden van lokale huishoudens in Cambodja en India beter en wordt er geïnvesteerd in duurzame energieprojecten in deze landen.


Nieuws