Koninklijk bezoek voor Aruba

Geschreven op 27 oktober 2011 door Lindsey

ARUBA – Vandaag zijn Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, samen met een groot gevolg aan pers, naar Oranjestad op Aruba gevlogen. Deze reis wordt door de Koninklijke familie ondernomen voor een tiendaags bezoek aan de Caribische eilanden van het Koninkrijk. Bij aankomst is er geen welkomsceremonie, omdat het officiële programma van het bezoek pas vrijdagochtend begint.

Voorbereidingen
Op Aruba is er de afgelopen dagen hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen voor dit Koninklijke bezoek. Zo is het centrum van Oranjestad helemaal versierd met Nederlandse vlaggen en oranjewimpels om de Koninklijke familie een warm welkom te geven. Koningin Beatrix was vijf jaar geleden voor het laatst op Aruba en Willem-Alexander en Máxima zijn er in 2002, tijdens hun kennismakingsbezoek na hun huwelijk, voor het eerst en het laatst geweest.

Rondje Caribische eilanden

Voornamelijk de ontwikkelingen op de eilanden, na de ontmanteling van het land Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010, staan centraal tijdens dit bezoek. Ook viert Aruba dit jaar de 25ste verjaardag van de 'Status Aparte', dus het eiland toont de Oranjes natuurlijk maar al graag wat er allemaal bereikt is in die 25 jaar. 

Op vrijdag en zaterdag blijven de leden van ons koninklijk huis op Aruba en vervolgens worden eerst Bonaire en Curaçao bezocht, voordat er uiteindelijk wordt doorgereisd naar Sint Eustatius, Saba en ten slotte Sint Maarten. De koningin, de prins en prinses en hun gevolg zullen verschillende projecten met betrekking tot wijkverbetering, natuurbehoud, onderwijs, sport en cultuur bezoeken.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen