Grote Markt in Antwerpen wordt volledig autovrije zone

Geschreven op 26 mei 2012 door Lindsey

ANTWERPEN – Het gemeentebestuur van Antwerpen heeft gisteren het besluit genomen om vanaf aankomende zomer de Grote Markt van deze toeristenstad in België volledig autovrij te maken. Ook de Kaasrui, een straat die op de Grote Markt aansluit, zal tot deze autovrije zone gaan behoren.

Deze beslissing had als belangrijkste doel op die manier meer ruimte voor terrassen en voetgangers vrij te maken. Eerder dit jaar werd deze maatregel ook al toegepast in de vlakbij gelegen straat Suikerrui en door de meeste lokale partijen werd hier al erg positief op gereageerd. Maar zij zien graag dat er snel nog meer maatregelen worden genomen om het oude stadscentrum weer te laten opbloeien.

De nieuwe situatie zal op 15 juni aanstaande ingaan, maar er zijn nog enkele onduidelijkheden. Zo is nog niet vastgelegd tot waar precies de cafés en restaurants die de Grote Markt omringen hun terrassen zullen mogen uitzetten. Het stadsbestuur garandeert wel dat er voldoende plek zal worden vrijgehouden, zodat wandelende toeristen nog met gemak over de Grote Markt kunnen lopen.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen