Estafettetocht olympische vlam in BraziliŽ

Geschreven op 26 april 2016 door Danique

Olympic Torch 2016 © Rio 2016
Olympic Torch 2016 © Rio 2016

Nog een aantal maanden en dan beginnen de Olympische Spelen van 2016. Van 5 augustus t/m 21 augustus 2016 gaan diverse topsporters strijden voor hun medailles in de stadions in Brazilië. Wat natuurlijk niet mag ontbreken op de Olympische Spelen is de welbekende olympische vlam. Dit jaar zal de olympische vlam heel Brazilië doorkruisen om zo uiteindelijk op 5 augustus 2016 Rio de Janeiro te bereiken. 

Olympische vlam

De vlam is op donderdag 21 april ceremonieel ontstoken in het Griekse Olympia en is nu onderweg naar de hoofdstad van Brazilië. Door middel van een estafettetocht doorkruist het 335 steden, 27 deelstaten en 83 gemeentes. De fakkel wordt doorgegeven aan 12.000 mensen en eindigt uiteindelijk in Rio de Janeiro voor de opening van de Olympische Spelen 2016 op 5 augustus. De vlam blijft branden tot aan het einde van de Olympische Spelen op 21 augustus 2016.

Route olympische vlam

Nadat de vlam in Brasilia is geweest, vervolgt het zijn route naar de steden Goiânia, Anápolis en Caldas Novas. Vanuit daar zal de vlam zijn weg verder vervolgen in de deelstaten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. Verder zal het nog vele andere staten doorkruisen om zo uiteindelijk bij het eindpunt van de reis te komen: Rio de Janeiro. ''Door de vlam het hele land rond te dragen, komen we onze belofte na om aan miljoenen mensen de kans te geven mee te vieren dat de Olympische Spelen ons land aandoen", zei Carlos Arthur Nuzman, voorzitter van het organisatiecomité.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

0,0

Gerelateerde artikelen