KLM belangrijkste speler in Zuid- en Midden-Amerika

Geschreven op 13 februari 2012 door Danielle

QUITO – Naar aanleiding van de grote economische groei van de Midden- en Zuid-Amerikaanse landen, voert KLM, samen met Air France, het aantal vluchten naar deze landen fors op. De vluchten zijn uitgebreid naar 104 per week.

Vicepresident van commercial Americas, Roderik Rodermond, liet weten dat KLM door het aantal vluchten een zeer belangrijke speler is geworden in Latijns-Amerika. En het aantal vluchten wordt nog meer uitgebreid. Vanaf oktober zal KLM vier keer per week gaan vliegen op Buenos Aires en Rio de Janeiro. De vluchten op Quito zullen tevens van drie naar vier vluchten per week gaan. Ook Panama-Stad is een belangrijke bestemming, met een dagelijkse dienstregeling. Er zit dus zeker beweging in de markt.

Volgens Rodermond is er daar van een crisis geen sprake. Sinds 2004 is er al een economische groei gaande in deze landen. De economie van Peru, waar wekelijks twaalf vluchten naartoe gaan, groeit jaarlijks met ongeveer 10%. Omdat er meer koopkracht is, is er meer tijd om te reizen en meer geld voor een ticket. Ook de vluchten naar Brazilië zitten goed vol.

Daarnaast zijn de verwachtingen erg gunstig. Door de organisatie van de Olympische Spelen in 2016 in Brazilië en doordat oliemaatschappij Petrobas een enorme voorraad olie voor de Braziliaanse kust heeft ontdekt, zal dit land een gigantische boost krijgen, aldus Rodermond.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen