Nederlands stel begint pannenkoekenbar in Gambia

Geschreven op 31 augustus 2016 door Roos

Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra in Gambia
Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra in Gambia

Theo Steenkamer en Jolanda Feenstra, een stel uit Emmeloord, gaan een eigen pannenkoekenbar beginnen in het Afrikaanse land Gambia. Zonder enige vorm van horeca-ervaring vertrekken zij aankomend weekend naar de toeristenstad Kololi. Pannenkoeken in Gambia klinkt niet bepaald voor de hand liggend, maar het stel heeft er het volste vertrouwen in.

De reden om voor Gambia te kiezen was voor hen duidelijk. Het is geen Europa en het is er rustig en fijn, daarnaast voelden Theo en Jolanda zich er meteen thuis toen zij er 7 jaar geleden op vakantie waren. Het idee om te gaan ondernemen kwam ongeveer 4 jaar geleden. Ze wisten dat veel Nederlanders naar Gambia op vakantie gaan en wilden zich daar onderscheiden van alle andere horecaondernemingen in het land. Eerder dit jaar heeft het stel al 8 weken proefgedraaid, met veel enthousiaste reacties als gevolg. De bar zal TeJo's Pannenkoekenbar gaan heten.

Het risico van de onderneming hebben zij al berekend. “Je kunt alles opzeggen en verkopen. Als het niet lukt, ben je je spaargeld kwijt. En dat is het eigenlijk.” De avonturen van het Nederlandse stel zullen gevolgd worden door Ik Vertrek, een reportageprogramma van de AVROTROS.

15 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,9

Gerelateerde artikelen