IJsland vraagt reizigers om nieuwe naam voor land

Geschreven op 18 september 2012 door Stefan

REYKJAVIK – Het IJslandse toeristenbureau Promote Iceland vraagt aan reizigers om met een betere naam voor het eiland te komen. Veel mensen denken volgens het bureau bij de naam Ijsland aan een koud en onverwelkomend land, terwijl IJsland zoveel meer is. Om meer toeristen naar het land te krijgen wil het land nu dus een alternatieve naam die de aard van IJsland beter uitdrukt.

In augustus werd al aan reizigers de vraag gesteld hoe men IJsland zou noemen gebaseerd op hun eerste indruk van het land. Op deze vraag kwamen in drie weken meer dan 10.000 reacties. Het Promote Iceland toeristenbureau gaat nu verder met het concept. Op het internationale vliegveld Keflavik staat nu een stand waar mensen een alternatieve naam op kunnen geven en ook op de Inspired By Iceland site kan men IJsland een andere naam geven.

De namen die de reizigers achterlaten worden gebruikt in de promotie van IJsland. De suggestie van een Duitse toerist: 'Landofendlessskyland' of 'Land-van-eindeloze-hemel-land' wordt al gebruikt in marketing materiaal van het toeristenbureau.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen