WOW Air organiseert spectaculaire wielerwedstrijd IJsland

Geschreven op 30 april 2015 door Anique

De WOW Cyclothon
De WOW Cyclothon

Van 23 tot 26 juni wordt de spectaculaire wielerwedstrijd WOW Cyclothon, voor zowel professionele- als hobbyfietsers, voor het vierde jaar op rij georganiseerd op IJsland. Deze belevenis wordt gesponsord door de CEO van WOW air, Skúli Mogensen, en is tevens door hem opgericht.

Midzomernacht

In drie dagen leggen de deelnemers een afstand af van 1.332 kilometer, door heel IJsland heen. De bijzondere wedstrijd vindt plaats tijdens de legendarische midzomernacht, in die periode is het wel 24 uur licht op IJsland, waardoor alle deelnemers van de WOW Cyclothon kunnen meegenieten van dit natuurwonder.

De teams

De beste teams volbrachten de race de vorige jaren in ruim 40 uur. Alle leeftijden doen dit jaar weer mee. Er wordt gefietst in teams, die uit vier tot tien personen bestaan. Minsten één fietser van het team neemt deel aan de race. Als solist kan je echter ook starten.

Spectaculaire route

De route is spectaculair te noemen. Er wordt gestart in de hoofdstad Reykjavik, vervolgens leggen ze een route af met de klok mee over het eiland. Hierdoor kunnen de deelnemers alles van het mooie land te zien krijgen. De route is af te leggen in 48 uur, de maximale duur van het parcours in 72 uur.

Liefdadigheidsevenement

Belangrijk om te vermelden is dat WOW Cyclothon een liefdadigheidsevenement is, waarbij de opbrengst geheel naar het National University Hospital of Iceland gaat. Er werd vorig jaar wel 102.347 euro ingezameld. Daarbij winnen de winnaars gratis vliegtickets. Je aanmelden voor de fietstocht kan nog tot en met 5 mei via de website.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen