Ontdek India met India online

Bertha, medewerker India online, Riksja Travel
Bertha, medewerker India online, Riksja Travel

Hoe heet je? Hoe lang werk je al bij Riksja? Hoe vaak ben je in India geweest?

Ik ben Bertha en werk sinds 2010 bij India online, onderdeel van Riksja Travel. Daarvoor heb ik 7 maanden stage gelopen in Bombay bij een grote bank op de communicatie afdeling. Tussen het werken door heb ik veel kunnen zien, variërend van uitstapjes in en om Bombay, weekendjes naar Goa om te relaxen aan het strand tot reizen in het noorden door Rajasthan.

Aanbieders van vakanties naar India
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Shoestring (rondreizen) Klik
Riksja India (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
OutSight Travel (landenspecialist) Klik

Wat is het meest bijzondere wat je hebt gedaan in India?

Doordat ik een langere periode In India heb gewoond, heb ik het land van binnenuit leren kennen. Dat is voor mij heel waardevol geweest. De contacten met de mensen, de vrienden die ik er heb gemaakt en de verschillende plekken die ik heb gezien. Op straat is het heel druk, dat is ook het beeld wat iedereen ervan heeft. Ik vond het vooral bijzonder om ook het platteland te ervaren, er zijn rustige plekken in India, iets wat je misschien niet meteen verwacht. Zo denk ik nog vaak terug aan Chandelao. We bieden daar de bouwsteen; ‘Van waterpot tot sari: op safari’ aan. Daar slaap je in een fort, de eigenaar neemt je mee in de jeep om praatjes te maken met de inwoners van omliggende dorpjes. Het is niet toeristisch opgezet en je neemt een kijkje bij de mensen thuis.

Wat vind je zelf de leukste bezienswaardigheid van het land?

Dat is toch wel de Taj Mahal, het is een must see als je naar het land gaat maar dat is het niet voor niks. Je ziet dit wereldwonder op tv of in reisgiden, zo is de Taj Mahal ook in het echt. Ik ben vroeg opgestaan en was er bij zonsopkomst. De opkomende zon zorgt voor magisch licht en je bent er voor de drommen toeristen aankomen.

Wat is de meest interessante stad van India en waarom?

Ik vond Jaisalmer een interessante stad. Er hangt een gemoedelijke sfeer en de ligging in de woestijn maakt deze stad net weer even anders dan andere steden. Bovendien kun je er dwalen door de smalle steegjes van het fort. Ik had daar een praatje met een man die een snaarinstrument bespeelde met een strijkstok van paardenhaar, een instrument gemaakt van een kokosnoot. Hij vroeg mij of ik die wilde kopen. ‘Alleen als je mij uitlegt hoe die werkt’, zei ik tegen hem. Hij nam mij mee naar huis waar ik zijn vrouw en kinderen heb ontmoet en daar gingen we samen muziek maken. Ik heb een tik om overal waar ik kom een instrument te kopen, ik heb dan ook van alles thuis staan, en deze staat er uiteraard bij.

Wat is typisch aan India?

Pittig eten en het straatbeeld; de heilige koeien op straat, vrouwen die kleurige sari’s en juwelen dragen, de marktjes waar allerlei waar ligt uitgestald, toeterende auto’s en riksja’s.

Ken je een leuke anekdote over India of de bevolking?

Varanasi zal mij altijd bijblijven, je ziet daar lichamen gecremeerd worden, het as wordt in de heilige rivier gestrooid, een paar meter verderop zie je mensen baden en van het water drinken. Ik raakte in gesprek met een man en vroeg hem; ‘Worden mensen niet ziek van het water?’, waarop hij met een lach zei; ‘Natuurlijk niet, het is toch de heilige Ganges!?’.

Tot slot, waarom zou iedereen India moeten bezoeken?

Het is een land met vele gezichten, naast de drukte en intensiteit van steden als Delhi, Jaipur en Bombay vind je er ook de rust op het platteland. Het zuiden heeft veel natuur, wildparken en kent idyllische stranden bij Goa. In het uiterste noorden zijn de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya kenmerkend. Het is een land van extremen en uitersten, een goede reden om naar het land te reizen.

Heb je interesse in een reis naar India? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar India, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen