Ebola heeft effect op toerisme in Kenia en Zuid-Afrika

Geschreven op 22 oktober 2014 door Anique

Een zebra-safari in Kenia
Een zebra-safari in Kenia

Ook de landen die nog onaangetast zijn en dus nog niet te maken hebben met de ziekte ebola, merken dat mensen hun reis in de wacht zetten. De Afrikaanse toerisme industrie voelt de gevolgen van de bezorgdheid van de mensen, die van plan waren naar de Zuid-Afrikaanse landen af te reizen.

Aarzeling

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor veel Afrikaanse landen. Met name Kenia en Zuid-Afrika moeten het hier van hebben. Maar steeds meer potentiële bezoekers lijken te aarzelen om naar het continent af te reizen, wat op het moment de thuisbasis is voor de ziekte.

Safaribestemmingen

Zelfs toeristen die goed op de hoogte zijn van de afstanden tussen de West-Afrikaanse landen met Ebola en de toeristische bestemmingen, twijfelen en zijn voorzichtig bij het boeken van een vakantie. Een Engels tourbedrijf ziet bijvoorbeeld nog geen annuleringen, maar ziet wel dan mensen trips in de wacht zetten en nog niet bevestigingen. Minder mensen zijn van plan om nu af te reizen naar landen als Kenia en Zuid-Afrika. Ondanks het feit dat het belangrijke safaribestemmingen zijn, zeggen lokale ondernemers dat de mensen weg blijven door ebola. Een onderzoek op basis van meer dan 500 safari-aanbieders, uitgevoerd door een Afrikaans reserveringsbedrijf, zegt dat de bedrijven een daling van 20 tot en met 70 procent zien in het aantal boekingen.

Bezettingsgraad hotels Nigeria

In Nigeria, een land dat virus-vrij werd verklaard, is de bezettingsgraad in de vijfsterrenhotels in de hoofdstad Lagos drastisch gedaald. De bezettingsgraden in de hotels schommelen rond de 30 procent, normaal is dit 65 procent in deze tijd van het jaar. Veel conferenties zijn bijvoorbeeld uitgesteld. Ebola is een onderwerp dat voor veel angst zorgt bij mensen, waardoor het ook bijna niet mogelijk is mensen gerust te stellen.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

2,0

Gerelateerde artikelen