Luxemburg Luchtvaartkundig Museum opent deuren voor publiek

Geschreven op 17 juni 2012 door Lindsey

MONDORF-LES-BAINS - Afgelopen vrijdag heeft in Luxemburg de feestelijke opening van het ‘Lëtzebuerger Fligermusée’ plaatsgevonden. Het Luxemburg Luchtvaartkundig Museum is het allereerste museum van deze aard in het Groothertogdom en is gelegen in het schitterende Thermal Park van de gemeente Mondorf-les-Bains.

Op twee verdiepingen van een prachtig glazen gebouw zijn allerlei ‘wonderen uit de luchtvaart’ tentoongesteld. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de geschiedenis van de luchtvaartkunde en er zijn exposities te bezichtigen die specifiek betrekking hebben op bepaalde vliegsporten, zoals parachutespringen en ballonvaren. Ook is er een verzameling van postzegels uit 1909 te zien en zijn er diverse oude gedenkwaardigheden te bewonderen.

Daarnaast zijn er in het museum nog verschillende (model)vliegtuigen en een verscheidenheid aan vliegtuigmotoren tentoongespreid. Verder kun je een weer- en radarstation bekijken en luisteren naar echte oude opnamen van gesprekken tussen piloten en luchthaven verkeerstorens.

Ten slotte is er met exhibities van Luxair (de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg) en Cargolux (een all-cargo luchtvaartmaatschappij met Luxemburg als thuisbasis) ook gedacht aan de commerciële sector van de luchtvaartkunde.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen