Afvaleiland op de Malediven

Geschreven op 20 december 2011 door Janneke

THILAFUSHI – Bij de Malediven denkt men vaak aan parelwitte stranden, wuivende palmbomen en de azuurblauwe zee. Maar niet alle eilanden van de Malediven zien er echter zo prachtig uit. Thilafushi bestaat tot op heden alleen maar uit afval.

De eilandengroep bestaat uit vele verschillende eilandjes vol met luxe resorts. De grote hoeveelheid toeristen die op deze tropische paradijzen afkomen, produceren dagelijks ongeveer 3,5 kilo afval per persoon. Het afval wordt allemaal op het kunstmatige eiland Thilafushi gehouden, vlakbij de kust van de hoofdstad Malé.

Verbod

Op het afvaleiland wordt elke dag circa 300.000 kilo aan afval bijgestort. De boten moeten vaak erg lang wachten voor ze hun afval op het eiland kunnen lozen. Dit zorgt ervoor dat veel schepen uit ongeduld hun afval in de zee dumpen. Vanaf nu geldt een verbod van de regering om afval te lozen op Thilafushi. Allereerst zal het eiland worden opgeruimd.

Loze beloften

Milieuactivisten geloven niet echt in de beloften van de regering. Zij geven aan dat er al eerder is beloofd om de troep op te ruimen. Tegenwoordig wordt een deel van het afval op schepen naar India verscheept, maar dit is nog niet voldoende om het grote probleem op te lossen.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen