Malediven heeft eerste resort met 'EarthCheck Gold' certificaat

Geschreven op 7 april 2014 door Laura

Taj Exotica Resort & Spa
Taj Exotica Resort & Spa

Het Taj Exotica Resort & Spa in de Malediven heeft onlangs het 'EarthCheck Gold' certificaat mogen ontvangen. Zij zijn het eerste resort in de Malediven dat dit certificaat heeft gekregen. Het resort heeft al vaker awards mogen ontvangen voor de vele natuurbehoudprojecten die ze hebben ondernomen en hun duurzaamheidsbeleid.

Zo heeft het Taj Exotica Resort & Spa sinds 2011 het 'Reef Recharge' project lopen. Bij dit project wordt koraal kunstmatig verspreid en wordt het bestaande koraal in stand gehouden. Dit zorgt voor groei van de biodiversiteit bij de koraalriffen. Tevens maakt het resort onder andere gebruik van energiebesparende verlichting en spoelsystemen en wordt voedsel dat over is naar weeshuizen gestuurd.

EarthCheck is een van 's werelds meest betrouwbare duurzaamheidskeurmerk voor de reis- en toerismesector. Ze hebben een wetenschappelijke aanpak en helpen daarmee bedrijven om risico's het hoofd te bieden, maximale efficiëntie te creëren en om de ervaring voor de gasten zo goed mogelijk te maken. Tevens helpt EarthCheck de bedrijven met het minimaliseren van schadelijke invloeden op het milieu.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen