Malediven vakantieparadijs met twee kanten

Geschreven op 23 september 2013 door Anique

MALÉ – Toeristen van over de hele wereld waarderen de Malediven als een waar vakantieparadijs. De andere kant van het paradijs kennen zij echter niet. De realiteit in de eilandstaat is namelijk anders: er is altijd politiegeweld tegen de aanhangers van de voormalige president Nasheed en ook worden massaal de mensenrechten van aanhangers van de oppositie en demonstranten geschonden.

Dit is gebleken uit een recent rapport van Amnesty International. De situatie op de droombestemming is alles behalve aangenaam, voornamelijk in de hoofdstad Malé. De politie arresteert willekeurig oppositieleden, martelt ze en valt zelfs gewonden bij ziekenhuizen aan. Tot nu toe werd niet één van de verantwoordelijken hiervoor vervolgd of berecht.

Er zal geen politieke verzoening komen zolang de mensenrechten ernstig geschonden worden en degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn niet worden berecht. Amnesty laat in het rapport onder andere zien hoe militairen en politie geweld hebben gebruikt tegen demonstranten. De veiligheid in het land staat op het spel.

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen