Bezienswaardigheden Mali

Pagina 2 van 2 met 18 resultaten

Haven en markt van Mopti (Mopti)

Haven en markt van Mopti
Haven en markt van Mopti

De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen. Nabij de haven is de markt waar alle aangeleverde goederen verkocht worden. De vrouwen van de verschillende stammen verkopen hier hun producten. Van sieraden tot groenten en van kleding tot vee. Op de werf aan de waterkant worden planken, spijkers en nagels gemaakt voor de pinassen en pirogues. De pinassen en pirogues zijn de bootjes waarmee gevaren wordt op de rivieren. Op de werf worden deze bootjes gemaakt, geschilderd en te water gelaten. De smeden die de spijkers maken, maken ook attributen voor het vissen zoals haken en harpoenpunten.

Boottocht in Mopti (Mopti)

Boottocht in Mopti
Boottocht in Mopti

In de stad Mopti is er de mogelijkheid om kleine bootjes te huren en dan met of zonder gids een boottocht te maken over de rivier de Niger. De haven van Mopti is het hart van de stad. Het is er altijd druk en bootjes varen af en aan, niet alleen met toeristen maar ook met goederen. Handelaren van iedere stam in Mali komen hier na toe met goederen op te verhandelen.

Djenné-Djenno (Djenné)

Djenné-Djenno
Djenné-Djenno

Djenné-Djenno is het oude gedeelte van de stad Djenné en ligt op 3 kilometer afstand van de moderne stad van Djenné. De stad was bewoond van 250 voor Christus tot 900 na Christus en verdiende vooral haar geld met het handelen in rijst. De inwoners verlieten Djenné-Djenno en trokken naar de plek waar de moderne stad nu ligt. Dit deden zij om de Islam te verspreiden en vanwege de bouw van de grote moskee in Djenné. In Djenné-Djenno zie je vandaag de dag nog huizen gebouwd van modderstenen.

Markt in Djenné (Djenné)

Markt in Djenné
Markt in Djenné

In de steden in Mali worden er veel markten gehouden. De markt in Djenné is een groot spektakel. In de ochtend komen de verschillende volkeren naar Djenné om zich te installeren. Deze volkeren komen vanuit heel het land om koopwaar te verkopen. Zo reizen de Dogon meer dan 100 km met gedroogde uien, de Bozo komt met gedroogde vis, de Bambara met rijst, de Peul met koeien en de Senoufo met groente.

Moskee van Djenné (Djenné)

Moskee van Djenné
Moskee van Djenné

De moskee van Djenné is een mooie en belangrijke bezienswaardigheid in Mali. Hij ligt in Djenné, een van de oudste steden van heel Mali. De moskee is gebouwd van bakstenen, modder en leem. De Grote Moskee van Djenné, zoals hij ook wel genoemd wordt, is een befaamde Komboro moskee. Het is zeer indrukwekkend om deze gigantische moskee te bezichtigen. Tijdens de regentijd wordt de moskee volledig ingesmeerd, om hem te beschermen tegen de regen. De leem kan daar namelijk niet goed tegen.

Nationaal Museum van Mali (Bamako)

Nationaal Museum van Mali
Nationaal Museum van Mali

Het Nationaal Museum van Mali ligt in de hoofdstad Bamako en wordt ook wel gezien als één van de beste musea van West-Afrika. In het etnologische en archeologische museum wordt informatie verschaft over de cultuur en archeologie van de verschillende soorten volken in het land. Ook zijn er verschillende tijdelijke en permanente exposities over bijvoorbeeld de prehistorie van Mali. Zo zie je voorwerpen als muziekinstrumenten, kostuums maar ook rituele objecten van de verschillende groepen die op Mali leven.

Muso Kunda Museum (Bamako)

Muso Kunda Museum
Muso Kunda Museum

Het Muso Kunda Museum in Bamako wordt ook wel het vrouwenmuseum genoemd van Mali. Het museum neemt je mee op een reis door het verleden van het land. De belangrijkste attractie van het museum is de collectie kunstwerken gemaakt door vrouwelijke kunstenaars. Je ziet hier de vooruitgang die het land heeft gemaakt op het gebied van kunst, maar ook hoeveel artistiek gevoel de vrouwen hier hadden in die tijd. Naast kunstwerken zie je hier nog andere ambachten. Zo zie je er ook de traditionele kleding van de vrouwen van vroeger. De kleding is mooi ontworpen, maar toch simpel. Bezoekers zullen de huishoudelijke voorwerpen van een vrouw uit Mali kunnen bezichtigen, waardoor ze kunnen zien hoe de mensen hier vroeger leefden.

Markt in Bamako (Bamako)

Markt in Bamako
Markt in Bamako

In de hoofdstad Bamako wordt er in de drukke straten een centrale markt gehouden. Je hoeft geen moeite te doen om hem te vinden, overal in het centrum staan kraampjes die spullen verkopen. Je kunt er echt alles vinden. Kleding, stoffen, sieraden, wandkleden, houten en metalen beeldjes en ga zo maar door. Er is zelfs een overdekte markt in deze stad, de roze markt. Deze markt wordt gehouden in een roze gekleurd gebouw.

  • Vorige
  • 1
  • 2