Ile Ronde

Avondzon op Ile Ronde
Avondzon op Ile Ronde

Ile Ronde is een eiland dat 1.70 km² groot is. Het hoogste punt van het eiland bereikt een hoogte van 280 meter. Ile Ronde is een bijzonder en merkwaardig eiland. Dit komt mede door de bijzondere natuur met haar geheimzinnige rotspartijen, zeeslangen en ontelbaar veel 'paile-en-queues'. Dit is de vogel die ook in het embleem van de luchtvaartmaatschappij Air Mauritius staat. Het eiland is een natuurreservaat en er komen dan ook zeldzame dieren voor als de Ile Ronde skink, de Ile Ronde daggekko en inheemse slangen. De kustlijn van het eiland loopt 177 km door. De officiële taal op het eiland is Engels. Toch is er op het eiland een van het Frans afgeleide taal, namelijk: Mauritiaans Creools. Deze taal wordt door het grootste gedeelte van de bevolking gesproken. Daarnaast domineert de Franse taal de media.

Vanessa 'Mauritius is een heerlijke bestemming voor een relaxvakantie maar ook zeker voor een actievere vakantie. Ik heb er een dofijnencruise gemaakt, de botanische tuinen bezocht en gewandeld bij Black River National Park. Maar je kunt er ook diepzeevissen, golfen, ziplinen, suppen, kajakken etc. Met de parelwitte stranden, ultrablauwe zee en fijne klimaat is het een echte droombestemming.', Vanessa - reisexpert Mauritius gratis reisvoorstel >>

Landkaart Ile Ronde
 • Curepipe (55 km)
 • Grand Baie (19 km)
 • Port Louis (44 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ile Ronde

  Ile Ronde (Ile Ronde)

  Ile Ronde
  Ile Ronde

  Het eiland is in zijn totaliteit een bezienswaardigheid op zich. De flora en fauna is er uniek, het is bijvoorbeeld de enige plek ter wereld waar je slangen van de familie bolyériidés vindt. Ook komen er verschillende endemische gekko's en hagedissen voor. De ruige rotspartijen, zeeslangen en hagedissen zorgen voor een geheimzinnige sfeer, het is dan ook de moeite waard er met een bootje vanaf Mauritius heen te varen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven ligt bij Plaissance aan de zuidoostkust van het eiland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Mauritius. De vlucht van Schiphol naar Mauritius duurt ongeveer 12 uur. Om vervolgens in Ile Ronde te komen kun je het beste met de bus naar het noorden reizen om vervolgens de boot te nemen naar Ile Ronde. De boottocht duurt een kleine 20 minuten. Het eiland beschikt over een zogenaamde vrijhaven. Dit houdt simpelweg in dat boten vanuit alle naties mogen aanmeren bij de haven. Tevens wordt deze haven uitgesloten voor het betalen van belasting. Belangrijk om te weten is het feit dat men links rijdt op het eiland. Het eiland is niet voorzien van spoorwegen.

  Geschiedenis

  Mauritius kent een korte en bewogen geschiedenis. Het was al wel in de 7e eeuw bekend bij de Arabische zeevaarders, maar zij lieten het eiland voor wat het was. In het jaar 1638 werd het eiland gebruikt als tussenstation door de VOC voor de handel. Jaarlijks kwam er een schip met een aflossing van manschappen en voorraad. in 1695 werd het eiland getroffen door een zware orkaan. De VOC zag het toen niet meer zitten om te herinvesteren in het eiland en het eiland werd vervolgens dan ook verlaten door de VOC. Op 15 maart 1801 werd het eiland Ile Ronde ontdekt door de Baudin expeditie, met de Franse Jean-Baptiste Bory de Saint Vincent. In 1974 vond in de wateren rond Ile Ronde een zeeslag plaats tussen Britse en Franse schepen. Dit was een van de slagen die leidden tot de inname van Mauritius door de Britten.

  Weer

  Op Ile Ronde is er sprake van een tropisch moessonklimaat. Dit betekent dat het jaar verdeeld wordt in droge en in natte maanden. De droogste maanden zijn juli tot en met november. Dit is de winterperiode in Ile Ronde, doordat het op Zuidelijk Halfrond ligt. In deze maanden valt er vrijwel geen neerslag. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar boven de 18℃. In de zomer kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 32℃.

  Heb je interesse in een reis naar Ile Ronde? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ile Ronde, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Mauritius? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Ile Ronde