Ile Ronde

Boten bij Mauritius
Boten bij Mauritius

Ile Ronde is een eiland dat 1.70 km² groot is. Het hoogste punt van het eiland bereikt een hoogte van 280 meter. Ile Ronde is een bijzonder en merkwaardig eiland. Dit komt mede door de bijzondere natuur met haar geheimzinnige rotspartijen, zeeslangen en ontelbaar veel 'paile-en-queues'. Dit is de vogel die ook in het embleem van de luchtvaartmaatschappij Air Mauritius staat. Het eiland is een natuurreservaat en er komen dan ook zeldzame dieren voor als de Ile Ronde skink, de Ile Ronde daggekko en slangen die alleen hier voorkomen.

Landkaart Ile Ronde

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ile Ronde

Ile Ronde
Ile Ronde

Het eiland is in zijn totaliteit een bezienswaardigheid op zich. De flora en fauna is er uniek, het is bijvoorbeeld de enige plek ter wereld waar je slangen van de familie bolyériidés vindt. Ook komen er verschillende endemische gekko's en hagedissen voor. De ruige rotspartijen, zeeslangen en hagedissen zorgen voor een geheimzinnige sfeer, het is dan ook de moeite waard er met een bootje vanaf Mauritius heen te varen.

Ile Ronde
Ile Ronde

Het eiland Ile Ronde is in zijn totaliteit een bezienswaardigheid. De flora en fauna is er uniek, het is bijvoorbeeld de enige plek ter wereld waar je slangen van de familie bolyériidés vindt. Ook komen er verschillende endemische gekko's en hagedissen voor.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Mauritius bekijken.

Vervoer

De internationale luchthaven ligt bij Plaissance aan de zuidoostkust van het eiland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Mauritius. De vlucht van Schiphol naar Mauritius duurt ongeveer 12 uur. Om vervolgens in Ile Ronde te komen kun je het beste met de bus naar het noorden reizen om vervolgens de boot te nemen naar Ile Ronde. De boottocht duurt een kleine 20 minuten.

Geschiedenis

Mauritius kent een korte en bewogen geschiedenis. Het was al wel in de 7e eeuw bekend bij de Arabische zeevaarders, maar zij lieten het eiland voor wat het was. Op 15 maart 1801 werd het eiland Ile Ronde ontdekt door de Baudin expeditie, met de Franse Jean-Baptiste Bory de Saint Vincent. In 1974 vond in de wateren rond Ile Ronde een zeeslag plaats tussen Britse en Franse schepen. Dit was een van de slagen die leidden tot de inname van Mauritius door de Britten.

Weer

In Ile Ronde is er sprake van een tropisch moessonklimaat. Dit betekent dat het jaar verdeeld wordt in droge en in natte maanden. De droogste maanden zijn juli tot en met november. Dit is de winterperiode in Ile Ronde, doordat het op Zuidelijk Halfrond ligt. In deze maanden valt er vrijwel geen neerslag. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar boven de 18℃. In de zomer kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 32℃.

Bekijk onze reizen naar Ile Ronde