'Vanilla Islands' kiezen nieuwe president

Geschreven op 7 april 2014 door Vanessa

Tropisch strand Vanilla Islands
Tropisch strand Vanilla Islands

In 2010 zijn directeuren van verschillende toeristische diensten van eilanden in de Indische Oceaan samengekomen om een plan te bedenken hoe zij hun eilanden beter konden promoten. De marketingcampagne 'Vanilla Islands' werd verzonnen en blijkt een groot succes. Dit samenwerkingsverband tussen Mauritius, Réunion, Seychellen, Madagaskar en de Comoren heeft ertoe geleid dat deze eilanden gezien worden als dé nieuwe toeristische regio van de wereld. Dit is vooral te danken aan het vele werk van Alain St. Ange, minister voor Toerisme en Cultuur van de Seychellen. Hij was dan ook de eerste president van de Vanilla Islands. Maar het is tijd om het stokje over te dragen vandaar dat eind van de maand een nieuwe president gekozen gaat worden.

Alle eilanden die behoren tot de Vanilla Islands liggen aan de oostkust van het continent Afrika. Madagaskar is veruit het grootste eiland, gevolgd door Réunion en Mauritius. De Comoros Islands en de Seychellen bestaan weer uit verschillende kleine eilandjes.

Madagaskar

Madagaskar staat vooral bekend om de unieke flora en fauna. Antananarivo is de hoofdstad van het eiland en is gelegen op 10 heuvels.

Mauritius

Een tropisch eiland, gelegen in de turquoise wateren van de Indische Oceaan met een contrast van kleuren, culturen en smaken, dat is Mauritius samengevat in 1 zin.

Réunion

Réunion is een charmante Franse enclave op een stukje paradijs. De bevolking is enorm gevarieerd met invloeden uit Afrika, India en daarbuiten. De hoofdstad is Saint-Denis en het hoogste punt is Piton des Neiges (3.069 m).

Seychellen

De Seychellen is een eilandengroep van 115 tropische eilanden met prachtige stranden en een weelderige tropische fauna. Deze romantische omgeving is de ideale keuze voor een huwelijksreis of droomvakantie.

Comoren

De archipel van de Comoren bestaat uit vier eilanden: Ngazidja (Grande Comore), Mwali (Moheli), Nzwani (Anjouan) en Mahore (Mayotte). De eilanden van de Comoren zijn gezegend met tropisch weer, een unieke flora en fauna, paradijselijke witte zandstranden, een rijke cultuur en een gastvrije bevolking.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen