Zambezi Region is nieuwe naam Caprivistrook

Geschreven op 10 augustus 2013 door Vanessa

WINDHOEK - De Namibische regering, onder leiding van president Hifikepunye Pohamba, heeft de Caprivistrook deze week officieel hernoemd tot Zambezi Region ofwel Zambezi streek. Hiermee willen zij de Duitse koloniale geschiedenis doen vergeten. Het bekende natuurgebied Caprivi werd oorspronkelijk vernoemd naar de Duitse bondskanselier Leo von Caprivi, die bemiddelde bij het verkrijgen van dit stuk grond. Het gebied is vooral bekend vanwege het vele wild wat er leeft en bestaat grotendeels uit natuurparken.

In totaal hebben vier gebieden/steden een andere naam gekregen. De stad Lüderitz is het zuidwesten van Namibië is hernoemd tot ǂNaminus (!Nami≠Nüs) en Schuckmannsburg in de voormalige Caprivi regio werd terug veranderd in het oorspronkelijke Lohonono. Ook de Karas Region heeft een andere naam: //Karas Region.

Namibië was van 1884 tot 1919 een kolonie van Duitsland. Het gebied werd door de Duitse kolonisatoren tot Duits Zuidwest-Afrika gedoopt. In 1890 werd met het Zanzibarverdrag de Caprivistrook aan de kolonie toegevoegd. Door de namen van de plaatsen/gebieden te veranderen wil de Namibische regering laten zien dat ze deze geschiedenis achter zich laten.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen