Nederland bespaart op de vakantie

Geschreven op 29 april 2012 door Lindsey

RIJSWIJK - Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) dat gisteren gepubliceerd werd, blijkt dat bijna een vijfde deel van Nederland dit jaar thuis blijft. Van de mensen die dit jaar maar één keer op vakantie gaan, is een kwart vorig jaar vaker van huis geweest. En wie wel twee vakanties heeft geboekt voor dit jaar, geeft er minder geld aan uit.

De voornaamste redenen die thuisblijvers (18 procent van de Nederlandse bevolking) noemen waarom ze niet op vakantie gaan, is dat ze moeten besparen of dat ze er gewoonweg het geld niet voor hebben. Van de Nederlanders die wel een vakantie boekten, spendeert bijna een kwart minder aan de vakantie dan vorig jaar. De helft hiervan geeft aan dit te moeten doen, omdat ze minder te besteden hebben.

De resultaten van het onderzoek geven het Nibud het idee dat mensen door de crisis over het algemeen 'planmatiger' met hun vakantiegeld omgaan. Toch wordt het vakantiegeld nog veelvuldig besteed aan de vakantie (50 procent), maar daarnaast zetten mensen het geld ook regelmatig op een spaarrekening (24 procent) of gebruiken ze het voor het aflossen van schulden en leningen (15 procent).

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen