Arke evacueert 72 Nederlanders door hotelbrand Zanzibar

Geschreven op 27 augustus 2013 door Anique

ZANZIBAR – Maandagmiddag is er een grote brand uitgebroken in een hotel op het Afrikaanse eiland Zanzibar, waarin 72 Nederlanders verbleven. De Nederlanders hadden hun reis naar het Paradise Beach Resort, met een Nederlandse eigenaar, geboekt bij Arke.

De woordvoerster van Arke liet weten dat de brand erg hevig was en dat daarom alle toeristen geëvacueerd moesten worden. Hierbij raakte niemand gewond. Wel zijn veel persoonlijke spullen als kleding en paspoorten verbrand. Afgelopen nacht hebben de Nederlanders in een vervangend hotel kunnen slapen, vandaag kijkt de reisleiding van Arke hoe ze de groep Nederlanders verder kunnen opvangen. Ze weten nog niet hoe de brand is ontstaan.

Om de toeristen te kunnen ondersteunen in hun eigen taal laat Arke vandaag reisleiding vanuit Kenia naar Zanzibar vliegen. De reisorganisatie heeft namelijk geen eigen reisleiding op het eiland, maar een lokale vertegenwoordiger. Deze vertegenwoordiger heeft de eerste opvang van de Nederlanders ook op zich genomen.


Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen