Bezienswaardigheden Trinidad en Tobago

Pagina 2 van 2 met 20 resultaten

Piparo Mud Volcano (Trinidad)

Piparo Mud Volcano
Piparo Mud Volcano

Trinidad is een eiland met een groot aantal moddervulkanen. Piparo Mud Volcano is een van de moddervulkanen, gelegen in het zuiden van het eiland en net ten oosten van Marabella. Moddervulkanen zijn vaak erg rustig, maar als ze uitbarsten, spuwen ze meters modder of klei hoog de lucht in. De Piparo Mud Volcano beslaat zo'n 4.250 km² en kan een hoogte van 112 meter halen. De ergste uitbarsting vond plaats op 22 februari 2997. Het plaatsje Piparo werd het hardst getroffen.


Asa Wright Nature Centre (Trinidad)

Asa Wright Nature Centre
Asa Wright Nature Centre

Asa Wright Nature Centre is een klein natuurgebied tussen de bergen van het regenwoud. Om deze bijzondere plek te bereiken moet je een kronkelende weg met veel hobbels bewandelen, maar het is het helemaal waard. Het Asa Wright Nature Centre is beroemd om zijn grote diversiteit aan flora en fauna. Het centrum werd in 1967 opgericht door natuurliefhebbers en vogelkijkers. Dit was een van de eerste natuurcentra in het hele Caribisch gebied.


Maracas Beach (Trinidad)

Maracas Beach
Maracas Beach

Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Dit Caribische strand ligt in de Maracas baai, in de noordkant van het eiland. In tegenstelling tot de andere stranden van Trinidad, is Maracas Beach beschermd door een diepe baai. Ook ligt het strand op ideale afstand van de hoofdstad Port of Spain. Veder zijn de golven ideaal voor bodysurfing en is het een van de beste plekken van het eiland om te zwemmen.


Argyle waterfalls (Tobago)

Argyle waterfalls
Argyle waterfalls

Als je de mooiste watervallen van het eiland Tobago wilt bezichtigen, raden we je de Argyle Falls aan. Dit zijn namelijk de mooiste en hoogste waterval van het eiland. Alleen de wandeling richting de watervallen is al een bezienswaardigheid op zich. De wandelroute duurt ongeveer 20 minuten, tussendoor verken je de mooie omgeving van de watervallen. Het laatste stukje is een beetje klimmen en klauteren, maar je wordt met beloond met een prachtig uitzicht. Tevens kun je hier een heerlijke duik nemen in het water. 


Pigeon Peak (Tobago)

Vanuit het hoogste punt van het eiland, Pigeon Peak, heb je een prachtig uitzicht over Tobago. De berg bereikt een hoogte van 572 meter hoog. De route er na toe is wel een steile klim, maar zeker de moeite waard. Ook is er een andere route die iets minder steil is. Maar beide routes duren zo'n drie uur. Onderweg spot je de meest prachtige kleurrijke vogels en andere wildlife. Natuurlijk kun je hier ook de groene weelderige jungle van Tobago ontdekken. 

Tropisch regenwoud Tobago (Tobago)

Tropisch regenwoud Tobago
Tropisch regenwoud Tobago

In het noordelijk deel van Tobago vind je een tropisch regenwoud. Hier kun je wandelingen maken onder leiding van een gids en de vele vogelsoorten die op het eiland voorkomen bewonderen. Ook de kleurrijke pracht van bloemen en planten komen hier helemaal tot zijn recht.

Englishman's Bay (Tobago)

Englishman's Bay
Englishman's Bay

Englishman's Bay is een afgelegen strand tussen Castara en Parlatuvier, aan de kust van Tobago. Het is niet zo toeristisch als andere westerse stranden op Tobago, maar het wordt wel beschouwd als het mooiste strand van het eiland. Je hebt hier de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen tussen de prachtige, multikleurige tropische vissen. Het strand is omringd door palmbomen, bamboe en heldere stromende beekjes en watervallen. Je ziet hier verschillende soorten exotische planten, vlinders en vogels.

Pirate's bay (Charlotteville)

Pirate's bay
Pirate's bay

Pirate's Bay is de mooiste baai van Charlotteville. Deze afgelegen baai wordt omgeven door groene bosgebieden en is dé perfecte plek op de zonsondergang te bekijken. Daarnaast kun je een bezoek aan Pirate's Bay ook combineren met een jungletocht. Houd er rekening mee dat er op deze plek geen voorzieningen zijn, dus zorg zelf voor wat eten en/of drinken. Ook is de baai alleen bereikbaar per boot of een wandeltocht van 20 minuten.

Regenwouden (Charlotteville)

Regenwouden
Regenwouden

In het dorp Charlotteville is een regenwoud te vinden, wat het oudste beschermde regenwoud is van het westelijk halfrond. Rondom en in het regenwoud zijn er tal van wandelingen en excursies te doen. In 2003 werd het Tobago zelfs uitgeroepen tot beste eco-bestemming wereldwijd. In het regenwoud leven diverse vogelsoorten zoals papegaaien, pelikanen en kolibries. 


Fort Cambleton (Charlotteville)

Fort Cambleton
Fort Cambleton

Fort Cambleton is een fort dat door Britten gebouwd is om de nederzetting Charlotteville te beschermen. Het is een flinke wandeling om het fort te bereiken maar vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Charlotteville en Hermitage Bay.

  • Vorige
  • 1
  • 2