4 nieuwe beschermde gebieden in Oost-Kaap

Geschreven op 6 februari 2014 door Vanessa

Zuid-Afrika is verdeeld in negen provincies en één daarvan is Eastern Cape ofwel Oost-Kaap. In deze provincie zijn afgelopen week vier natuurgebieden toegevoegd aan de lijst met beschermde gebieden: Lambasi Nature Reserve, Nelson Mandela Bay, Kromme Rivers Hoogte Nature Reserve en Baviaanskloof Hartland Nature Reserve. De hoofdstad van Eastern Cape is Bhisho maar de grootste steden zijn Port Elizabeth en Oost-Londen.

Lambasi Nature Reserve is het grootste van de vier gebieden met 8.810 ha. Dit gebied bestaat uit Tsitsa, Tina River Valley en Mzoboshe Horseshoe, onderdeel van de Tsitsa Falls Valley. Het Lambasi Nature Reserve heeft veel te bieden: wandelroutes, mogelijkheden om te klimmen, veel culturele bezienswaardigheden en uiteraard kan je hier de Big 5 bewonderen.

Het 717 ha grootte Nelson Mandela Bay bestaat uit 310 huizen verdeeld over vijf dorpjes met o.a. een hotel, een verzorgingshuis en een wildlife- en opleidingscentrum. Kromme Rivers Hoogte Nature Reserve (442 ha) ligt in het Unoin gebied en Baviaanskloof Hartland Nature Reserve (200 ha) ligt in het uiterste westen van Oost-Kaap. In alle gebieden zal eco-toerisme een speerpunt worden.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen