Schrijf een ervaring over Vrij Uit en maak kans op mooie prijzen!

Vrij Uit

Url: http://www.vrijuit.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: autovakantie

Logo van Vrij Uit

Vrij Uit is in 1963 opgericht als dochteronderneming van Shell. Sinds 1983 is Vrij Uit van de ANWB en sinds 1997 is het ook onderdeel van Thomas Cook Group. Het hoofdkantoor van Thomas Cook is in Londen. Vrij Uit is gespecialiseerd in autovakanties en biedt daarnaast wintersportvakanties, campingvakanties, stedentrips en korte vakanties. De kernwaarden van de reisorganisatie zijn: persoonlijk, eigentijds, behulpzaam, betrouwbaar en authentiek. De doelgroep van Vrij Uit is zeer breed, maar ze richten zich vooral op gezinnen. Jaarlijks verzorgt de organisatie reizen voor bijna een half miljoen mensen.

Je kunt naar 21 verschillende Europese landen op vakantie met Vrij Uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Kroatië, Tsjechië en Zweden. Je kunt deze eenvoudig online boeken. Je hebt de keuze uit kampeerplekken, hotels, bungalows en appartementen, maar ook kun je volledige stedentrips en pretparktickets bij ze boeken. Verder is het wintersportaanbod bij Vrij Uit erg groot. Wil je liever voor een lager budget op vakantie? Op de website vind je altijd verschillende leuke aanbiedingen voor een zacht prijsje.

De klantenservice van de organisatie is maandag tot en met zaterdag per telefoon te bereiken, maar je kunt 24 uur per dag met ze chatten, mailen of ze bereiken via sociale media (Facebook en Twitter). Vrij Uit is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waardoor je met een gerust hart op vakantie kunt.

op 31 mei 2017 bestemming: Italië / Florence, reisperiode: april 2017

Waardeloze service, geen idee wat ze reizigers verkopen.

In de mei vakantie via Vrij Uit naar vier sterren hotel Demidoff Country Resort in Italië gegaan. Het hotel voldeed in geen enkel opzicht aan de presentatie op de Vrij Uit website. Dit hotel verdient geen 4 sterren, maar maximaal 2 sterren! Vieze kamer (tapijt vergeven van de ondefinieerbare vlekken rond het bed), geen stoelen op balkon, ook geen "uitnodigende zitjes in de tuin", maar bouwplaats met graafmachines, binnenzwembad met koud en troebel water, geen gratis buspendel naar Florence, maar op 2 km een busstop van het OV, geen verrukkelijke Toscaanse keuken, maar onsmakelijk eten van het niveau snackbar en hoewel personeel zijn best doet hebben ze geen idee waar ze mee bezig zijn: ongeïnteresseerd, chagrijnig en klagen over reisafstand naar hun woning.

In overleg met hotel 3 nachten eerder vertrokken. Hotel had geen probleem om te annuleren, maar dit liep volgens hotel via Vrij Uit, waar we immers de rekening aan hadden betaald.

Vrij Uit laat ons echter weten het te betreuren dat we onze vakantie niet als plezierig hebben ervaren, maar dat het hotel niet wil terug betalen en zij dus niets voor ons kunnen doen.

Tsja, geloof je dan het hotel of de touroperator die je geld heeft en duidelijk steken heeft laten vallen door ontoereikende informatie en kwalificaties te geven over het hotel?

Onze volgende vakanties niet meer via deze touroperator die klaarblijkelijk niet weet waar ze reizigers naar toestuurt. Goedkoper en betere informatie via Booking, Expedia of rechtstreeks bij het hotel. Dan voorkom je ook dat je vooraf moet betalen en bij problemen naar je geld kan fluiten!... Lees meer

  • Algemeen 2
op 22 november 2016 bestemming: Spanje / Denia, reisperiode: september 2016

De afgelopen twee weken – 27 augustus tot en met 10 september - verbleven we in één van jullie villa’s in Dénia, Spanje met het doel om twee weken tot rust te komen in een luxe villa met privézwembad zonder problemen. Helaas is dat laatste een utopie gebleken en hebben we bijna dagelijks contact met jullie gehad over de slechte staat van de villa via Facebook en telefoon.

“Mooie villa's met privézwembad [...] De villa's hebben een rustige ligging in de residentiële wijken van Denia” aldus jullie website. Het is inderdaad een leuke villa, gelegen in Dénia. Helaas langs dé doorgaande weg van de stad. Dus verre van rustig. Dag en nacht geraas van auto’s en vrachtwagens en vuilniswagens die om 3 uur ’s nachts de vuilnis- en glasbakken legen.

Hygiëne
Zaterdagavond 27 augustus kwamen we aan villa Els Molins casa 2. Zo op het eerste gezicht een leuke villa met zwembad. Helaas bleek er niet (goed) schoon te zijn gemaakt door de schoonmakers. De keuken was ronduit smerig te noemen en leek in geen jaren te zijn schoongemaakt. We waren gegarandeerd ziek geworden als we niet goed hadden gekeken en van de borden hadden gegeten.

De keuken samengevat:
Spetters en etensresten op het aanrecht, muren, vloer en plafond.
Al het servies was vies, nat en stonk en overal vonden we nog etensresten op.
In de vaatwasser zat overal schimmel, roest en vetresten.
Al het overige apparatuur was vies.

Helaas was BTB (de verhuurder van deze huisjes) niet meer te bereiken tot maandagmorgen. We hebben zelf een schoonmaak van enkele borden, bekers, bestek, muren en vloer gedaan voor het ontbijt van zondagmorgen en zijn buiten de deur gaan eten. Maandagmorgen zijn we naar BTB gegaan en daar ons probleem voorgelegd. Daar zijn we over de hele week onaardig behandeld en elke keer werd de schuld naar ons toegewezen. Op woensdagavond, met hulp van jullie, is het probleem opgelost en zijn twee schoonmakers drie uur (!) bezig geweest om de keuken schoon te krijgen. Ze waren zelf ook geschrokken van wat ze aantroffen. Daarna is er ook een nieuwe vaatwasser geplaatst.

De hygiëne in de rest van de villa was ook ver beneden maats. Overal haren van de vorige bewoners en zeer hoge schimmelranden in beide badkamers. Ronduit smerig.

Zwembad
Tijdens ons verblijf is het zwembad aan het begin één keer snel schoongemaakt door een zeer onaardige klusjesman van BTB. Door de hoge temperaturen (’s nachts niet onder de 26 graden en overdag + 30 graden) werd het bad na de zesde dag troebel. Een paar dagen later was het hele bad groen. Bij het melden van BTB kwam de klusjesman langs en hing even met een schoonmaakapparaat in het bad, plakte en papiertje op dat we niet in het bad mochten met zonnebrandcrème en vertrok weer. Daarna bleef het bad groen. Na nogmaals contact is het bad daarna eindelijk schoongemaakt en pas op de aller laatste dag, de zaterdag van vertrek, was het bad weer helder en zwembaar. We vonden het niet verantwoord om in een troebel en groen bad te zwemmen en hebben daardoor vijf dagen geen gebruik kunnen maken van het bad waarvoor wij de villa hadden gehuurd.

Samengevat zijn we bijna dagelijks die twee weken bezig geweest met het oplossen van problemen en viezigheid en hebben we ons vaak boos gemaakt over bijvoorbeeld de reacties van BTB en de manier hoe ze met ons om zijn gegaan. Onze vakantie is hierdoor een stuk minder leuk geworden doordat er zaken niet in orde waren in de villa. Buiten de kosten die we extra hebben gemaakt (en die we anders niet hadden gemaakt) zoals telefoonkosten, dataroaming en vijf dagen buiten de deur eten) hebben we ook veel dagen gederfd reisgenot omdat we niet altijd gebruik konden maken van de facilitaire beschikkingen zoals het zwembad.... Lees meer

  • Algemeen 3
op 25 september 2016 bestemming: Oostenrijk / bad hofgastein, reisperiode: september 2016

Hotel park,
Is een hotel dat voldoet aan de prijs. Avondeten mag zeker aangepast worden. De kinderen lopen ongepast door de eetzaal. Fotos moeten ook aangepast worden komt niet overeen met de realiteit. Eetzaal moet volgens mij iedere dag gekuist worden de kinderen van de eigenaar morsen met allerlei dranken. Kamers waren net en in orde. Personeel heel vriendelijk. Is zeker een aanrader mits enkele aanpassingen.... Lees meer

  • Algemeen 7

Meer ervaringen

Nieuws