Peter Langhout

Grafiek met verloop van cijfer op basis van ervaringen
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB Type reizen: excursiereizen
http://www.peterlanghout.nl

Er zijn 422 ervaringen ingevuld. Het gemiddelde cijfer van Peter Langhout is een 7,6.

Aanbod naar 20 landen

Filter ervaringen

(15)
(7)
(8)
(9)
(9)
(18)
(45)
(189)
(92)
(31)

Peter Langhout ervaringen

Op deze pagina staan 422 ervaringen over Peter Langhout. Deze reisorganisatie uit Alphen aan de Rijn heeft een gemiddelde beoordeling gekregen van 7,6. Met o.a. 83 ervaringen voor Frankrijk met een gemiddelde van 7,3. 75 ervaringen voor Italië met een gemiddelde van 7,8. 54 ervaringen voor Duitsland met een gemiddelde van 7,8. 41 ervaringen voor Oostenrijk met een gemiddelde van 8,2. 38 ervaringen voor Kroatië met een gemiddelde van 8. 20 ervaringen voor Spanje met een gemiddelde van 7,2. 16 ervaringen voor Engeland met een gemiddelde van 6,1. 14 ervaringen voor Tsjechië met een gemiddelde van 7,9. Met deze positieve recensies, kritische reviews, klachten en goed onderbouwde beoordelingen krijg je een goed beeld van deze reisorganisatie.
op 12 mei 2015
Met een grote groep (moskeegemeenschap) gingen wij gezellig met buschauffeur Sebastiaan naar Parijs. Het was enorm gezellig en Sebastiaan is een uitstekende chauffeur die ons veel waar heeft gegeven voor weinig geld! Lees meer over deze reis
op 1 mei 2015
2 x een reis geboekt / alleibei niet doorgegaan / geld na een week nog niet terug ontvangen . wat een stelletje amateurs Lees meer over deze reis
op 23 april 2015
Een ding was jammer er was dat weekend een marathon dus ging de joodse wijk niet door Lees meer over deze reis
op 8 maart 2015
Leuke reis, prettig hotel en mooie excursies en als Last but not at least een geweldige goede chauffeur.
op 1 januari 2015
Mooie kerstreis naar Praag. De touringcarchauffeur was helemaal geweldig. Hij wist zoveel te vertellen over de historie van Praag. Iedere dag stond hij klaar om ons weg te brengen en op te halen. Het hotel Duo was goed, het dinerbuffet ook, alleen het kerstdiner was een aanfluiting, jammer. Al met al een voortreffelijke reis.
op 17 november 2014
Prachtige reis en begeleiding van Peter langhout, uitstekende chauffeur
op 21 oktober 2014
Super gezellig in de bussen. Duidelijke papieren en een goedkope reis. Wel een lange bustocht, maar dat wist ik van te voren en heeft niks met de organisatie te maken. Geboekt met Peter Langhout.
op 21 oktober 2014
Deze reis viel wat tegen omdat we overal heel ver vanaf zaten, als je naar een bezienswaardigheid toe ging dan zat je zo 1 tot wel bijna 2 uur eerst in de bus. We hebben ook wel hele mooie dingen gezien hoor zoals die beroemde watervallen. En de grotten in Postonja dat was in Slovenie. Ik weet niet of ik alles goed schrijf anders exuus hiervoor. Het hotel was erg smerig, vooral de eetzaal naast onze tafel liep een soort richel, nou daar zat dik het stof op en onze kamer was ook niet schoon. De slang van de douche was kapot en de deur van de douche hing er bijna uit. Het was gewoon armoedig daar. En vriendelijkheid dat kenden ze daar ook niet. Wij gaan er niet meer naar toe. Verder was de reis goed en de chauffeur was heel aardig hoor. Al met al een echte tegenvaller. Geboekt bij Peter Langhout.
op 11 oktober 2014
Voor mijn verjaardag kreeg ik een driedaagse stedentrip naar Londen! De busreis was te doen. De boottocht was wel geweldig. Het hotel waar we in verbleven lag een uurtje buiten Londen zelf, dus in totaal hebben we een hele dag in Londen rondgelopen. We hebben alles gedaan en gezien. De hele reis was goed verzorgd en een leuke ervaring met Peter Langhout.
op 8 oktober 2014
Een zeer slechte bus van Peter Langhout geen voetsteunen geen koffie aan boord! Met zo,n bus ga je schoolreisjes doen en geen reis zoals Rome,Sorento,Napels,Capri. Dit was geen reclame.Ik eis wel een vergoeding te krijgen,we waren met 48 mensen niet te spreken over deze reis.
op 7 oktober 2014
Voor de accommodatie een negen. Het is voor mij een fantastische reis geweest met Peter Langhout.
op 7 oktober 2014
Alles was volgens de planning verlopen zoals ze hadden beloofd. Ik heb een goede reis achter de rug dankzij goede organisatie van Peter Langhout. Busvervoer-hotel en terugkomst en ik heb geen klachten over deze organisator.
op 6 oktober 2014
Heb alleen maar positieve ervaringen met deze reisorganisatie. Het was nu de 13e maal dat we mee zijn geweest met Peter Langhout.
op 26 september 2014
Het was een geweldige reis. Mede door de chauffeur Martin en de medereizigers. Dit was de vierde keer met Peter Langhout en we hebben geen enkele slechte ervaring gehad.
op 23 september 2014
prettige reis gehad met Peter Langhout, overnachtingshotel in Nevers was prima geregeld ook in Zeeland was alles goed geregeld.. alleen hotel Acropolis in Lourdes was heel slecht. in alle opzichten. dit hotel met deze eigenaar nooit meer.
op 7 september 2014
Onze chauffeur van Peter Langhout was tevens reisleider. Van de reisleiderschap hebben we niks gemerkt. Hij wist niks te vertellen en deed er ook geen moeite voor. En als hij uit de bus stapte deed hij meteen zijn handen in zijn zak. Het was een bus met vooral oudere mensen. Hij hielp niemand met uitstappen, dus hij was niet behulpzaam. De beenruimte in de bus was veel te krap. Het hotel was over het algemeen goed alleen de bedden kraakte zo.
op 1 september 2014
Een hele leuke vakantie in Kroatië met heel veel mooie plaatsen en parken.De chauffeur was altijd in voor een grapje en reed erg goed en veilig. Het hotel is erg goed gezien de prijs. Het eten was goed,voor iedereen wat wils. Alles was zowel in voorbereiding goed geregeld. Kreeg ruim een maand voor vertrek een brief thuis dat de overstapplaats van nuland naar Zeeland was verplaatst,dus tijd genoeg om alles te regelen. Zeker een aanrader en ik ga zeker weer met Peter langhout reizen op vakantie!
op 3 augustus 2014
Wil je in een korte tijd veel zien van Italië? Dan is deze reis van Peter Langhout ideaal. De hotels waren redelijk tot goed. Het tempo van de reis is ook voor senioren prima te doen. Belangrijk is echter een goede chauffeur/reisleider. Deze kan een reis zowel positief als negatief erg beïnvloeden. Wij boften met Gerwin. Prima vakman!
op 10 juli 2014
Zelfde reis vorig jaar eveneens gemaakt met Peter Langhout. Doorgevoerde wijzigingen : wisselpunt en touringcar bedrijven. Vrij laat op de hoogte gebracht van het wijzigen van het wisselpunt van Van der Valk te Nuland in Het witte Huis te Zeeland .Vanaf onze opstapplaats naar het gewijzigde wisselpunt hield een aanmerkelijk langere reisduur in dan voorgaande jaren. Parkeergelegenheid voor de bussen nauwelijks toereikend, waardoor het overzetten van de bagage niet even soepel verliep. Verzamelruimte voor de reisgezelschappen krap en de toiletruimte onvoldoende. Goede koffie en prima appelgebak. Overnachtingshotel redelijk, in ieder geval beter dan vorig jaar. Munckhof bus redelijk. Chauffeur ruim voldoende voor rijvaardigheid, onvoldoende voor voorbereiding, organiseren excursies ter plaatse en begeleiding van deze reis. Hotel Calypso compenseerde dagelijks de lichte negatieve gevoelens ruim.
op 29 juni 2014
Geweldig we gaan weer met Peter Langhout alles wat beloofd is klopte. Prijs kwaliteit super!
op 21 juni 2014
ZEER NEGATIEF. Tot een vakantie is het nooit gekomen. Wij hadden voor 9 personen 4 dagen all inclusive geboekt en ook heel netjes alle papieren en bevestiging met factuur ontvangen. Wij blij en de kids nog veel blijer. . . Maar hier kwam snel een einde aan..... Dag later belt een medewerkster doodleuk op met even de mededeling dat de boeking geannuleerd ging worden omdat de prijs niet klopte en een fout in het systeem de foutieve prijs berekend was. Zaak ligt momenteel bij de advocaat want hier ben ik maar ook de kids erg teleurgesteld in NOOIT MEEF PETER Langhout !!!!!
op 5 juni 2014
Het was geweldig met Peter Langhout, een heel goed hotel heerlijk eten en schone kamers en het personeel heel betrokken met de mensen en altijd vragen of alles naar wens was. We hadden een ervaren chauffeur die ook nog 's heel gezellig was. Prachtige excursies en leuke mensen in de bus, ik heb genoten.
op 5 januari 2014
Vol lof voor Peter Langhout en zijn medewerk(st)ers geweldige reisleider chauffeur!
op 1 januari 2014
Met Peter langhout 3 dagen naar Parijs waarvan 1 Disney was een groot drama. Ik spreek niet alleen voor mezelf, ik weet dat er meerdere gezinnen waren die hier zo over dachten. Als je niet mee wilde eten in het door hun gekozen restaurant, moest je het zelf maar uitzoeken. We hebben dus niks gegeten aangezien er geen restaurants in de omgeving waren. We zijn ook niet mee gegaan op de boottocht, die was ook optioneel. We werden met meerdere gezinnen met kleine kinderen gewoon in de regen gedropt. In het hotel was er een broodje en jam als ontbijt, verder niks.Hotel was erg klein, geen douche alleen een bad. Disneyland kwamen we aan om 10 uur in de ochtend en moesten daar tot 10 uur blijven. Rond 6 uur hadden de meeste van ons het wel gezien en hebben veel mensen een hele avond zitten wachten. Om 10 voor 10 was de buschauffeur er nog steeds niet en toen hij eindelijk kwam besloot hij nog even met andere chauffeurs te praten, terwijl Wij in de kou stonden te wachten. Disney park zelf is echter erg leuk en zeker een aanrader. Derde dag in 3 uurtjes het monmatre bezocht. Buschauffeur was wederom te laat. Iedereen was er goed klaar mee. Had de 250 euro beter ergens anders kunnen besteden. Nooit meer op vakantie met Peter langhout!
op 29 december 2013
Het was een mooie kerstreis met Peter Langhout, alleen voor de steden zoals Edinburg en Glasgow was te weinig tijd uitgetrokken om te bezichtigen.Het falkirk wheel was echt een flop want daar was alles dicht. In het Robert King hotel was het geweldig. We zijn met de kerst echt goed in de watten gelegd wat betreft eten en vermaak.Het personeel was ontzettend vriendelijk.
op 20 december 2013
We werden op tijd door een beleefde chauffeur bij de Tongelreep in Eindhoven opgehaald en via Helmond naar het verzamelpunt in Nuland gebracht. Na een lekker bakkie koffie konden we onze bagage naar de andere bus brengen die daar door de chauffeur in de bus werd geladen. Drie kwartier na vertrek om 09.45 uur stopte onze chauffeur, vertelde wie hij was, dat de reistijd naar Parijs vanaf daar ongeveer 5,5 uur was en dat hij persoonlijk niet veel over Parijs kon vertellen (we hoopte dus dat we om circa 16.00 uur in Parijs aankwamen). Nadat hij Brussel was gepasseerd en na een korte omleiding raakte hij de weg kwijt (althans zo zij hij tegen mij). Ik vroeg hem later bij de eerste stop na 4,5 uur rijden of de navigatie hem in de steek had gelaten, maar hij zag de juiste weg niet. Toen heeft hij zelf de beslissing genomen om maar regionaal te gaan rijden, diverse dorpjes gezien waar normaliter geen touringcar komt en tenslotte zich vastreed in een doodlopende weg, met veel moeite gekeerd en toch maar een autoweg gezocht waar hij 90 km/uur mocht rijden. Heel die landelijke rit heeft hij geen woord gezegd tegen zijn passagiers. Na 4,5 uur rijden is hij zonder iets te zeggen maar gestopt bij een tankstation zodat ieder zijn benen konden strekken en om naar het toilet te kunnen. Maar het toilet was gesloten dus moest ieder maar in de bosjes gaan zitten. Toen we na die stop van een half uur weer gingen rijden zij hij nog steeds niets, geen excusses of duidelijkheid over deze rijweg.  Om 18.30 kwamen we aan in Parijs waar we bij de Bistro een lekker diner hebben gehad. Daarna zijn we naar het Ibis hotel gegaan voor in te checken en ons wat op te frissen want dat was na die lange busreis wel nodig. Hierna heeft hij ons inderdaad mooie plekken van Parijs laten zien, een beetje kunnen vertellen met als hoogtepunt om 24.00 uur de prachtige LED-show van de Eifeltoren. We lagen die nacht dus vrij laat in bed en s'morgens moesten we om 08.30 weer klaarstaan voor de wandeling door Parijs. Het ontbijt was prima verzorgt.  De buschauffeur dacht dus dat onze gids bij ons hotel zou komen maar is na een telefoontje om 09.00 uur pas vertrokken naar het punt waar de gidsen stonden. Onze groep werd rondgeleid en allen waren uiterst tevreden over het door het vertelde verhaal en wat we allemaal gezien hadden. Hierna werden alle passagiers afgezet bij de Moulen Rouge, dat we vrij konden wandelen om daarna bij Bistro Bon Pernas samen te komen voor het diner. Later bleek dat de naam en de plaats van de Bistro niet duidelijk was want het oudste echtpaar (89 en 80 jaar) konden na hun wandeling de Bistro niet vinden. Zij hebben dus elders gegeten en het hotel gebeld. Het hotel had ook geen tel. nr. van onze chauffeur. Zij zijn dus met een taxi naar het hotel gegaan en hebben daardoor de bootreis gemist. Natuurlijk miste wij ook het ouder echtpaar en wij vroegen de chauffeur of hij ook op de hoogte was en zei dat ook te weten. Nu blijkt dat hij helemaal geen aktie heeft kondernomen om te weten wat er met het echtpaar aan de hand was.  Na ons diner werden we afgezet bij Galeries Lafayette waar de deelnemers de tour Montparnasse konden volgen en naar het winkelcentrum konden gaan. Hierna reden we naar de Seine voor een boottocht die we na overleg om 21.00 zouden varen. Een van de passagiers zou de kaartjes ophalen maar toen bleek dat de boot waarmee we zouden vertrekken enkele kilometers verderop lag. Dus weer instappen en na de busstop een heel eind lopen naar de boot. Het was ook de laatste boot die om 22.00 uur vertrok. De boottocht was prima verlopen met mooie plaatjes en een prima weer. Bij terugkomst in het hotel vroeg hij bij de receptie of de sleutel van hun kamer was opgehaald en dat was zo (maar dan nog weet je niet alles). Op zondagmorgen na het ontbijt, wat nu minder verzorgt was, vertrokken we voor een rondleiding in de Joodse buurt of een vrije wandeling wederom naar het centrum. Na was het 14 juli dus nationale feestdag maar hij waagde het weer om via een te smal straatje en de markt het centrum te bereiken, waar hij de gids heeft opgepikt en mensen de bus konden verlaten voor een wandeling.  Tijdens de wandelingen heeft ieder kunnen genieten van de demonstratie van de vliegtuigen en de voertuigen en met dat prachtige weer was het schitterend. Om 12.30 uur vertrokken we weer richting Nuland maar nu via de snelweg en na OVERLEG met de passagiers zijn we niet naar een restaurant gegaan maar met twee tussenstops waar we ook wat konden eten en drinken rechtstreeks naar de meet. Na een kleine pauze werden we wederom door een beleefde chauffeur afgezet naar onze opstapplaats. Alles bij elkaar een geslaagde reis betreffende het hotel, de wandelingen en de bootreis. Echter de kwaliteit van de bus was lala, de airco was niet goed waardoor er condens boven enkele passagiers ontstond die nat werden, de toiletdeur hing schuin en werd door de chauffeur niet goed onderhouden waardoor de stank in de bus steeds erger werd. Een dergelijk chauffeur mag geen mensen vervoeren want hij heeft niet geleerd om te communiceren. Het is toch normaal dat een chauffeur tijdens de reis met de passagiers praat of muziek draait voor een breed publiek.
op 2 december 2013
De reis van Peter Langhout was aangenaam maar de bus was aan de krappe kant waar veel mensen last van hadden, de buschauffeur gaf toe dat ze een bus in hadden gezet die er eigenlijk niet geschikt was voor zo'n lange reis, het hotel en de omgeving maakte het wel weer goed want dat was geweldig en goed geregeld, ook de excursies waren de moeite waard, echt een aanrader voor iedereen die van natuur en bergen houdt.
op 19 september 2013
Een reisleider/chauffeur die nergens iets van wist en waar we totaal geen informatie van kregen in de bus. Meerdere keren verkeerd gereden (zelfs een dag ruim 3 uur omgereden). Peter Langhout zet zomaar chauffeurs op een reis die totaal niet ervaren zijn met reizen, terwijl er op de reisbescheiden staat dat we een 'ervaren chauffeur' zouden krijgen. Een pluspunt was een prettige rijstijl, maar je zet als organisatie toch niet iemand die geen ervaring heeft met reizen leiden op een 12-daagse reis met excursies naar Kroatië? Gelukkig hebben we het met z'n allen gezellig gemaakt, maar ik vind het belachelijk dat ze het vorige busbedrijf dat voor Peter Langhout reed hebben ontslagen. Daar waren veel mensen het mee eens, want die chauffeurs waren tenminste ervaren en betrokken bij de groep! Jammer dat dit de sfeer soms verpestte nu... Al met al wel een gezellige vakantie gehad, maar ga nu toch ook andere reisorganisaties proberen...
op 4 september 2013
gaan al jaren met peter langhout omdat de reizen altijd goed verzorgt zijn altijd goede en bekwame chauffeurs die ook heel veel onderweg kunnen vertellen over het geen we tegen komen goede hotels zoals ook altijd in de reisbladen staat vermeld mooie excursies nog nooit zijn we door p.langhout teleurgesteld de prijs kwaliteits verhouding is prima wij zijn altijd zeer te vreden
op 4 september 2013
een fantastische 23 daagse reis door 12 landen van Europa. De chauffeur was reisleider van peter langhout en deed het perfect . dit is de beste reis als je veel van Europa wil zien
op 26 augustus 2013
Dit zal niet de enige reactie zijn op onze drie-daagse reis naar Parijs. Wij zijn met boekingsnummer van 12 tot 14 juli jl naar Parijs geweest. We werden op tijd door een beleefde chauffeur bij de Tongelreep in Eindhoven opgehaald en via Helmond naar het verzamelpunt in Nuland gebracht. Na een lekker bakkie koffie konden we onze bagage naar de andere bus brengen die daar door de chauffeur in de bus werd geladen. Drie kwartier na vertrek om 09.45 uur stopte onze chauffeur, vertelde wie hij was, dat de reistijd naar Parijs vanaf daar ongeveer 5,5 uur was en dat hij persoonlijk niet veel over Parijs kon vertellen (we hoopte dus dat we om circa 16.00 uur in Parijs aankwamen). Nadat hij Brussel was gepasseerd en na een korte omleiding raakte hij de weg kwijt (althans zo zij hij tegen mij). Ik vroeg hem later bij de eerste stop na 4,5 uur rijden of de navigatie hem in de steek had gelaten, maar hij zag de juiste weg niet. Toen heeft hij zelf de beslissing genomen om maar regionaal te gaan rijden, diverse dorpjes gezien waar normaliter geen touringcar komt en tenslotte zich vastreed in een doodlopende weg, met veel moeite gekeerd en toch maar een autoweg gezocht waar hij 90 km/uur mocht rijden. Heel die landelijke rit heeft hij geen woord gezegd tegen zijn passagiers. Na 4,5 uur rijden is hij zonder iets te zeggen maar gestopt bij een tankstation zodat ieder zijn benen konden strekken en om naar het toilet te kunnen. Maar het toilet was gesloten dus moest ieder maar in de bosjes gaan zitten. Toen we na die stop van een half uur weer gingen rijden zij hij nog steeds niets, geen excusses of duidelijkheid over deze rijweg. Om 18.30 kwamen we aan in Parijs waar we bij de Bistro een lekker diner hebben gehad. Daarna zijn we naar het Ibis hotel gegaan voor in te checken en ons wat op te frissen want dat was na die lange busreis wel nodig. Hierna heeft hij ons inderdaad mooie plekken van Parijs laten zien, een beetje kunnen vertellen met als hoogtepunt om 24.00 uur de prachtige LED-show van de Eifeltoren. We lagen die nacht dus vrij laat in bed en s'morgens moesten we om 08.30 weer klaarstaan voor de wandeling door Parijs. Het ontbijt was prima verzorgt. De buschauffeur dacht dus dat onze gids bij ons hotel zou komen maar is na een telefoontje om 09.00 uur pas vertrokken naar het punt waar de gidsen stonden. Onze groep werd door Ellen rondgeleid en allen waren uiterst tevreden over het door haar vertelde verhaal en wat we allemaal gezien hadden. Hierna werden alle passagiers afgezet bij de Moulen Rouge, dat we vrij konden wandelen om daarna bij Bistro Bon Pernas samen te komen voor het diner. Later bleek dat de naam en de plaats van de Bistro niet duidelijk was want het oudste echtpaar (89 en 80 jaar) konden na hun wandeling de Bistro niet vinden. Zij hebben dus elders gegeten en het hotel gebeld. Het hotel had ook geen tel. nr. van onze chauffeur. Zij zijn dus met een taxi naar het hotel gegaan en hebben daardoor de bootreis gemist. Natuurlijk miste wij ook het ouder echtpaar en wij vroegen de chauffeur of hij ook op de hoogte was en zei dat ook te weten. Nu blijkt dat hij helemaal geen aktie heeft ondernomen om te weten wat er met het echtpaar aan de hand was. Na ons diner werden we afgezet bij Galeries Lafayette waar de deelnemers de tour Montparnasse konden volgen en naar het winkelcentrum konden gaan. Hierna reden we naar de Seine voor een boottocht die we na overleg om 21.00 zouden varen. Een van de passagiers zou de kaartjes ophalen maar toen bleek dat de boot waarmee we zouden vertrekken enkele kilometers verderop lag. Dus weer instappen en na de busstop een heel eind lopen naar de boot. Het was ook de laatste boot die om 22.00 uur vertrok. De boottocht was prima verlopen met mooie plaatjes en een prima weer. Bij terugkomst in het hotel vroeg hij bij de receptie of de sleutel van hun kamer was opgehaald en dat was zo (maar dan nog weet je niet alles). Op zondagmorgen na het ontbijt, wat nu minder verzorgt was, vertrokken we voor een rondleiding in de Joodse buurt of een vrije wandeling wederom naar het centrum. Na was het 14 juli dus nationale feestdag maar hij waagde het weer om via een te smal straatje en de markt het centrum te bereiken, waar hij de gids heeft opgepikt en mensen de bus konden verlaten voor een wandeling. Tijdens de wandelingen heeft ieder kunnen genieten van de demonstratie van de vliegtuigen en de voertuigen en met dat prachtige weer was het schitterend. Om 12.30 uur vertrokken we weer richting Nuland maar nu via de snelweg en na OVERLEG met de passagiers zijn we niet naar een restaurant gegaan maar met twee tussenstops waar we ook wat konden eten en drinken rechtstreeks naar de meet. Na een kleine pauze werden we wederom door een beleefde chauffeur afgezet naar onze opstapplaats. Alles bij elkaar een geslaagde reis betreffende het hotel, de wandelingen en de bootreis. Echter de kwaliteit van de bus was lala, de airco was niet goed waardoor er condens boven enkele passagiers ontstond die nat werden, de toiletdeur hing schuin en werd door de chauffeur niet goed onderhouden waardoor de stank in de bus steeds erger werd. Een dergelijk chauffeur mag geen mensen vervoeren want hij heeft niet geleerd om te communiceren. Het is toch normaal dat een chauffeur tijdens de reis met de passagiers praat of muziek draait voor een breed publiek. Alle bij elkaar is dit een heel slechte reclame voor Peter Langhout. Zij zeggen ondertussen aktie te hebben ondernomen en bieden ons daarom een cheque aan van Euro 25,- p.p. te verzilveren bij een volgende reis. Wij zijn zeker niet gediend van een dergelijke fooi (schandalig) en zullen zeker niet meer met Peter Langhout reizen.
op 12 augustus 2013
Van deze 8 daagse busreis door het hart van Engeland van Peter Langhout was meer bus kilometers en een chauffeur die geen reisleider was en steeds van alles vergat. Dag-1 Heenreis zeer lang naar Northampton, chauffeur wist niet het Hotel te vinden omdat de straatnaam en postcode foutief waren Dag-2 Cambridge chauffeur kon geen P vinden (was alle dagen zo) uiteindelijk konden we de stad kort bezoeken moesten 13:00 terug zijn om de botanische tuinen te bezoeken. Deze bleek op 5 minuten van de P te zijn. Verloren tijd dus. Dag-3 Melton Mowbray demonstratie bezoek aan een kaasmaker en porkpie. Bleken gewone winkeltjes waarin aan groep van 8 personen uitleg werd gegeven. Niemand zat daarop 5x te wachten en trokken de stad in. De chauffeur was ff vergeten dat ook Sherwood Robin Hood op het programma stond, na aandringen ernaar toe gereden. Kwamen 16:40 aan. En het parkdeel sloot om 17:00 uur. Goed geregeld dus, en pas dik over 19:00 in het hotel waar het diner altijd om 19:00 werd opgediend. Dag-4 Excursie/rondrit Londen, niks daarvan we werden aan de Theems gedumpt en maak er maar wat van. Dag-5 de Cotswolds een eindeloze dagtour totaal geen informatie, zouden de steengroeve bezoeken zei de chauffeur , niet dus. Weer een verloren dag. Dag-6 Oxford eindelijk een dag volgens het programma. Prima gidsen veel gehoord en gezien daarna tijd voor jezelf. De eerste prima dag. Dag-7 Stratford-upon-Avon stad van Shakespeare veel te kort omdat de P wererom niet gevonden werd. Daarna naar het Kasteel Warwick, was van alles te beleven maar ook hier te kort in tijd. Dagf-8 Terugreis vroeg uit de veren 5:15 om op tijd te vertrekken. Ook hier weer een race tegen de klok, en tijd voor een stop nou als het dan moet. Voor Antwerpen begon iedereen te morren, en reed hij een P op naar de auto zijde. En moest dus weer de snelweg op. Uit eindelijk een P gevonden met een klein restaurant veel te klein voor zo'n groot P-terrein mochten we 15 min. plaspauze houden. Wat onmogelijk was. De chauffeur deed mee aan een race met een collega, wie is het eerste op de thuisbasis. Iedereen was gebroken en blij dat we aan het slechte diner van van der Valk konden aanschuiven.
op 26 juni 2013
Het positieve van deze reis is dat het hotel waar we zaten goed was voor een 2 sterren negatieve dat er geen airco op de kamer was het was 38 graden. geboekt bij peter langhout.
op 18 juni 2013
wat een prachtige reis alles goed verzorgt leuk hotel prima bediening goed en veel eten heel goede chauffeur/reisleider wist enorm veel te vertellen wat ook heel erg gewaardeerd werd hele mooie en interresante excursies in een woord goed gedaan peter langhout zoals altijd zolang we dit soort reizen al doen prijs kwaliteit is altijd goed
op 17 juni 2013
Wij hebben n schitterende rondreis toscane achter de rug met Peter Langhout. Henk was een perfecte chauffeur ,rustig geen stress en nam geen risico.s. was heel prettig. Zijn initiatief om terug OVER de st.gothard te gaan (dankzij de file) hebben wij bijzonder gewaardeerd. Machtig was dat. We hebben heel veel gezien.,en ook ruim de gelegenheid gekregen om op het gemakje alles te bekijken .de hotels waren prima. Personeel Villa Rita erg vriendelijk. 5 gangen diners elke dag was best veel vooral de pasta.maar daarvoor ben je in italië .wat we wel miste was vers fruit en verse groenten. Maar geen geklaag het was een super vakantie. Nog een puntje helaas de bus was oud en vies grote sterren in de ruit,kapotte deur en lekkend toilet maar de sfeer in de bus heeft er niet onder geleden. Volgende keer hopelijk een betere bus.
op 16 juni 2013
Aan het begin van de reis vertelde de chauffeur,Ik ben geen reisleider ook al zegt Peter Langhout dat wel.Als chauffeur was hij prima maar hij presteerde het b.v op de terugreis in Munchen te vertrekken zonder eerst het aantal passagiers te tellen met als gevolg,Twee passagiers konden bij het verlaten van de parkeerplaats nog net instappen.Al met al was het,ondanks veel regen toch een mooie reis. Veel waardering voor de hotelier in Eugendorf(Florian)welke het tekort van de "REISLEIDER"goedmaakte. Kortweg gezegd,Peter Langhout OK,DE reisleider waardeloos.
op 14 juni 2013
Een schitterende rondreis van Peter Langhout Reizen, geweldige excursie met goede gidsen, goed eten en prima hotels. We hadden een hele goede chauffeur/reisleider.Kortom een echte aanrader. Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.
op 6 juni 2013
Peter Langhout is een reisorganisatie met jarenlange ervaring. De reserveringsprocedure voldoet prima. De chauffeur/reisleider is voor de groep een belangrijke persoon. Rijden deed de onze uitstekend, maar als reisleider scoorde hij onvoldoende door zijn stugheid en geringe flexibiliteit. Dankzij een zonnige week in Ierland hebben we enorm van het land genoten. De hotels waren dik in orde en sommige serveerden heerlijke maaltijden. Van enkele hotels merkte je dat het vergane glorie was, maar het bleef al met al ruim voldoende. De prijs/kwaliteit verhouding vinden voor het gebodene goed. We kunnen Peter Langhout en deze rondreis door Ierland warm aanbevelen.
op 4 juni 2013
Wij hadden een fijne bus chauffeur ,waar aan je alles kon vragen hij hielp ook de mensen met rolladers of koffers even naar de bus brengen en altijd even vragen goed geslapen en eet smakelijk het zijn de kleine dingen die het doen inderdaad aandacht voor de mensen.Ook iest over het land vertellen of de streek waar we naar toe gingen ja wij hebben ,n mooie vacantie gehad met peter langhout.
op 4 april 2013
Perfecte reis gehad met Peter Langhout. Alles was prima verzorgd, van boeking tot tickets. Hotel was ook mooi gelegen met veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit. All inclusive verzorging was uitstekend. Naast de maaltijden hadden we 's avonds ook gratis drankjes. En dat alles voor een super prijs. Kortom: wij zijn helemaal tevreden en komen zeker nog eens terug!
op 26 februari 2013
Reisleider/chauffeurs Peter Langhout beslist ongeschikt. Twee dagen onnodig rondrijden naar gesloten attracties. Falkirk Wheel gesloten. Hardrion Wall niet bereikbaar. Hoofddoel Edinburgh bezoek veel te kort. Rondrit met bus en 1,5 uur voor bezoek. Een verlichte kerststad 's morgens bezoeken! Klachten hierover worden niet geaccepteerd. Nooit meer met Peter Brandhout.
op 4 december 2012
Heb deze reis met peter langhout voor de 3e keer gedaan.we kregen een slaapplaats een stukje verder dan t hotel in een gedateerde kamer.Het personeel was zeer onvriendelijk. Het eten was lekker maar weinig. De excursies zijn leuk,maar we werden te vroeg in Bern-kassel gebracht.dus alles was nog dicht.En we moesten in Monschau een extra buskaartje betalen aan de chauffeur van 3 euro per persoon.En er was niks te drinken te koop in de bus.Gelukkig leuke mensen in de bus.
op 17 november 2012
Belgische chauffeur van Peter Langhout had geen zin om ook reisleider te zijn. We moesten van zitplaatsen wisselen maar zonder systeem. Dit gaf iedere dag problemen en op de eerste dag van terugreis ontstond er zelfs een flinke ruzie. Alleen zijn 5 Belgische vrienden mochten de hele reis op de 2 voorste banken blijven zitten! Op de 2de dag van de terugreis hoorden we een half uur voor aankomst bij het hotel dat er geen plaats was voor ons (50 personen). We moesten uitwijken naar Deggendorf en kregen daar om 21.15 uur pas te eten. Dit met een bus met oudere mensen die na de lunch niets meer te eten hadden gehad. Velen met medicatie, waaronder ik zelf als diabetus patiënt. Hier om 22 uur weer weg en om 23 uur in het hotel waar we konden komen om te overnachten. Hotel in Podgora was goed!
op 28 oktober 2012
geen negatieve ervaringen over peter langhout, leuke vriendelijke en competente chauffeur, zijn naam was Henk.leuke reis, mooi land, alleen de mensen zijn niet vriendelijk.
op 28 oktober 2012
Enkel positieve ervaringen met peter langhout, helemaal niets op aan te merken. Voor herhaling vatbaar en daarom aan iedereen aan te bevelen.
op 27 oktober 2012
zijn al vaak met peter langhout op reis geweest en nog nooit een klacht gehad gaan dit jaar voor de derde maal naar het zelfde hotel met de kerst en oud en nieuw het is er super goed
op 27 oktober 2012
We reizen al div jaren met Peter Langhout en zijn bijzonder tevreden met deze reisorganisatie wat de div reizen wel bewijst en in het komende jaar gaan we weer bij Peter Langhout boeken voor een rondreis in italie. Het enigste wat als negatief kan worden gezegd is de tijdsduur van be busreis,maar dat nemen we dan maar voor lief.beter en goedkoper kan het haast niet.
op 23 oktober 2012
wegens overboeking op terugreis teruggevlogen. Hiervoor was niet Peter Langhout verantwoordelijk maar de vervoersmaatschappij. De afhandelin vanuit Peter Langhout is een compliment waard we hebben namelijk de voorgeschoten bedragen de volgende dag al op onze bankrekening terug ontvangen. Hiervoor niets dan lof. Ook de medewerking van de receptioniste van Hotel Varazdin was geweldig! deze ervaring zal ons dus zeker niet weerhouden om nog eens een busreis te maken met peter Langhout.
op 20 oktober 2012
zeer mooi en zeer goed geregeld door peter langhout
op 6 oktober 2012
Op 21Sept vertrokken wij vol goede moet vanuit NULAND met de chauffeur Hr LAURENS dezelfde als vorig jaar naar Kroatie dat vonden wij leuk.Na flink oponthoud rondom PARIJS arriveerde wij om ong 20,30 uur in CHATEAUROUX gelukkig was het eten nog warm ondanks onze vertraging,de volgende morgen spoorslags naar ANDORRA waar wij ruim op tijd arriveerde.Helaas kreeg onze chauffeur last van nek en arm spieren waardoor verder rijden onmogelijk was,gelukkig is er in overleg een andere bus geregeld en konden wij het programma gewoon vervolgen,uiteindelijk is er een nieuwe chauffeur geregeld over gevlogen vanuit nederland chauffer JURGEN ook een prima chauffeur.Ter plaatse was onze DINIE een voortreflijke goed nederlands sprekende gids die ANDORRA op haar duimpje kende en veel in en outs over Andorra wist te vertelen de excursies waren prima veel gezien en gehoord.Kortom op wat kleine ongemakken na een prima vacantie met peter langhout.
op 30 september 2012
We hadden een prachtige reis door de Balkan.oa.Slovenie-Kroatie-Servie en Bosnie Herzegovina.Al met al een erge leerzame reis.Hotels waren prima niets om te mopperen.Gidsen waren uitstekend.Het weer werkte ook nog mee.De chaffeur kon niet beter.Het was de eerste reis naar de Balkan die Peter Langhout aanbood.Schoonheids foutjes kunnen beter eerst met hun besproken worden.De 12 dagen waren om voor dat we het wisten.Vind zelf dat de reis aangeboden moet blijven.
op 28 september 2012
prima kamers in hotel delle torre. het ontbijt en avondeten waren prima. alleen: het zwembad buiten was niet te gebruiken i.v.m. ernstige verwaarlozing. er was plaats voor 100-en gasten. Er waren er grotendeels 4. Het was vergane glorie. 2 x moesten wij in foligno gaan eten. keuken in delle torre was gesloten. Hotel verkeerde in slecht onderhouden staat, behalve de kamers. die waren goed. personeel was vriendelijk. De sfeer was een beetje triest. s''avonds niets te beleven. alles op slot, zelfs geen drankje. Jammer, hotel heeft wel potentie. Geboekt bij Peter Langhout.
op 27 september 2012
Piet en tamara zijn heel tevreden met onze reis naar kroatie. Onze buschauffeur Onno uit Amsterdam was grandioos en ook als bus leider. Deze chauffeur was van de firma Maaskant en de bus ook hij moest invallen in verbant met bussen te kort bij Peter Langhout. het hotel Varazdin was redelijk verzorgd en het eten was ook goed alleen het ontbijd was elkedag het zelfde en een min punt was in de broschure stond dat er een buitenbad was maar dat was al geloten en rond het hotel niets te beleven dus hebben we er zelf maar wat van gemaakt. maar we gaan zeker volgend jaar weer met Peter Langhout op reis.
op 25 september 2012
Onze chauffeur Karel heeft ons verschrikkelijk veel laten zien van het Sauerland. Heel fijn mens, ondanks dat er mensen waren die zeiden dat ze bij de voornaam genoemd mochten worden, bleef Karel een heer en sprak iedereen aan met U. Heel fijn om te ervaren. Hij was erg gezellig, heeft tijd gemaakt voor alle mensen tijdens de reis. Een geweldig goede chauffeur en altijd correct. Het was heerlijk met Peter Langhout!!!
op 20 september 2012
De touringcar (type: MAN Lion's City ) was zonder meer comfortabel. Wij zaten helemaal achterin in de bus; het geluid van de motor onder ons bleef beperkt. In- en uitstappen verliep gemakkelijk. De airconditioning functioneerde goed, de luchtvering ook. Over onze chauffeur niets dan lof. Hij had een prettige rijstijl. Veiligheid stond bij hem hoog in het vaandel. Hij was altijd aanspreekbaar en heeft zich steeds ingespannen om het zijn reizigers zoveel mogelijk naar de zin te maken. Onderweg zette hij af en toe koffie voor ons. Hij bleek niet zo erg bekend met dit gebied maar gelukkig hielp de TomTom hem een handje. Hotel Aux Deux Roses, Neuf-Brisach Het hotel beviel ons wat minder: wel was er een moderne lift (met een franstalige chip die de etages omroept...). Onze hotelkamer was beslist te klein uitgevallen; de stoel stond in de weg. Die krapte gold met name voor de douche- en toiletruimte ("je kunt er je kont niet keren"). Vreemd: een eenpersoonskamer bleek groter dan onze tweepersoonskamer! Verder maakte het toilet in onze kamer - ook als het niet benut werd - een vreemd pruttelend geluid. We vertrouwden het niet helemaal. Er is hier wel wat onderhoud nodig! In de kelder van het hotel trof ik echter brandschone en comfortabele toiletten aan. Die gebruikte ik dus maar... De kamer werd elke dag goed schoongemaakt. Er was een moderne digitale tv met veel kanalen (alleen in het frans en duits). Wij sliepen aan de rustige kant. Vanuit onze kamer viel het uitzicht tegen (we keken op een tentdak boven de binnenplaats die we net niet konden zien) Het ontbijt in het hotel was zonder meer goed. Veel hotelgasten vonden het diner echter aan de magere kant. De service van het personeel was redelijk tot goed. Toen de batterijen van de afstandsbediening van onze tv op waren werden deze direct vervangen. En ook deed men niet moeilijk toen iemand door een houten stoel zakte. De eetzaal oogt gezellig. Zeer aangenaam is het terras op de binnenplaats waar wij 's avonds verbleven; het is er mooi ingericht en je kunt je er echt ontspannen. Prettig: consumpties worden naar je tafel gebracht. De prijzen zijn er - althans voor hotelmaatstaven - redelijk. Men schenkt Heineken bier. We vernamen dat dat het drinkwater in het hotel pesticiden zou bevatten. Wij hebben toen maar besloten om geen enkel risico te nemen en kochten bij de chauffeur voor een redelijke prijs gekoelde flesjes bronwater. En dat was hard nodig ook want de temperatuur bereikte tropische waarden (35 graden Celsius in de schaduw...). De ligging van het hotel in het hart van Neuf-Brisach was zonder meer goed. Er is weinig verkeersoverlast. Ook al maken de stadswallen van Vauban maken tegenwoordig onderdeel uit van het UNESCO-werelderfgoed, het plaatsje bleek niet toeristisch! Ik heb maar één cafe met terras gezien, ergens op een immens marktplein (voorheen een exercitieplaats voor het leger). Het stadje is een geschikt uitgangspunt voor dagexcursies. Wel moet je altijd door de stad Colmar heen. Duitsland ligt bij wijze van spreken om de hoek; een bezoek aan Freiburg im Breisgau is echter niet in het programma opgenomen. In het algemeen had Peter Langhout het programma goed uitgebalanceerd, over 5 dagen gespreid. Hieronder een globale beoordeling: - Mont Sainte Odile: Een topper! Zeer pittoresk gelegen klooster op een plateau met wijds uitzicht; enkele kapellen hebben schitterende mozaieken. Het complex was veel mooier dan ik verwacht had! Ook goed bereikbaar per openbaar vervoer. - Colmar: Drukke provinciestad die een centrumfunctie in de Elzas vervult. Mooi en goed geconserveerd historisch stadshart. - Ribeauvillé,Riquewihr en Eguisheim: Op zich aardige historische plaatsjes, helaas door massatoerisme afgegraasd (m.n. Riquewihr). Dit overschaduwt de traditionele ambachtelijke wijnproduktie. - De wijnproeverij in Riquewihr stelde niet veel voor: een tegenvaller. Deze excursie kan worden gemist of de touroperator zou een ander bedrijf kunnen benaderen. - Kaysersberg: Dit tweetalige plaatsje had nog het meest het eigen karakter behouden. Ongeschonden historische binnenstad. Het stadje is vermaard om zijn culinaire traditie. In het centrum een boekhandel die gespecialiseerd is in Albert Schweitzer. De straatkasseien maken de binnenstad minder toegankelijk voor ouderen en minder validen met een rollator; lopen gaat voor hen moeilijk! - Munster: Druk en niet bijster aantrekkelijk plaatsje. Maar het fraaie panorama op de talrijke ooievaars maakte veel goed. Onze chauffeur stopte er niet maar de bus reed er wel langzaam doorheen zodat we toch een mooi panorama op deze dieren hadden. - Col de la Schlucht: Bergpas met op de top een restaurant, een stoeltjeslift en een grote souvenirskraam. In de buurt een uitzichtpunt bij een tunneltje. Wel goed uitkijken bij het oversteken want de verkeerssituatie is er onoverzichtelijk! - Gérardmer: Om een lang verhaal kort te maken: één grote sof! Projectontwikkelaars hebben het hele gebied vakkundig verpest: in een kwart eeuw tijd heeft men ervoor gezorgd dat het meer compleet door tweede huizen, hotels en campings is omgeven. De touringcar kan nergens in het centrum geparkeerd worden. De bewegwijzering laat te wensen over en het plaatsje zelf is volstrekt oninteressant. Dringend advies: neem deze bestemming niet meer in het reisprogramma op! Er is echter een goed alternatief (zie hierna). Nadat we op de heenweg de Col de la Schlucht waren gepasseerd zag ik in een flits een mooi meer aan de linkerkant van de weg. Toen we Gérardmer onverrichterzake verlieten vroeg ik de chauffeur om hier eens een kijkje te nemen. Het 'Lac de Longemer' (nabij het dorp Xonrupt) bleek een succes; er is een riant gelegen dagrecreatieterrein met een uitgestrekte weide aan het water en verschillende terrasjes. Ruimte genoeg voor iedereen. Je kon er ook waterfietsen. Wel waren er 'franse' sta-toiletten. Door de drukte waren die helaas niet allemaal schoon. Enkele gendarmes hielden een oogje in het zeil (de weg naar het terrein werd door hen vrijgehouden). De chauffeur heeft ons bij de ingang afgezet maar moest zijn bus enkele honderden meters verderop neerzetten. Iets verder weg (direct tegenover de afslag naar het meer) zag ik in een chalet een groot hotel-restaurant liggen, dus bij slecht weer kun je alsnog uitwijken. - Alternatief voor Gérardmer: een deel van de 'Route des Crêtes' afleggen: een noord-zuidverbinding over de toppen van het Vogezen-massief. Je zou dan kunnen beginnen bij Kaysersberg, vervolgens in westelijke richting doorrijden tot je de Routes des Crêtes bereikt. Vervolgens naar het zuiden afzakken en bij de Col de la Schlucht terugrijden via Munster en Colmar. Het is geen omweg: in plaats van dat de bus naar Gérardmer op en neer rijdt maakt hij een rondje door de Vogezen. Indien de tijd het toelaat kan het 'Lac de Longemer' (richting Gérardmer) alsnog als 'tussenstop' worden aangedaan. In de meeste plaatsjes rijden treintjes die toeristen de belangrijkste lokale bezienswaardigheden tonen. Prettig voor wie minder goed ter been is en/of weinig tijd tot zijn beschikking heeft. Je kunt er in elk geval even aan 'ruiken'. De rondleiding per trein in Colmar was uitgebreid en gedetailleerd; je kunt hier de koptelefoon in je eigen taal instellen. Vervolgens spreekt een mevrouw je in accentloos Nederlands toe; de enige misser die ik signaleerde was: ergens in haar verhaal heeft ze het over 'Bâle' (de franse aanduiding van Basel). Lang niet iedere Nederlander zal dit begrijpen: even goed 'bâlen' dus... Aantrekkelijk in het gebied: je kunt vaak buiten op een terras streekgerechten eten. Die zijn niet duur; alcoholische drankjes kunnen soms prijzig zijn maar bier is betaalbaar. De glazen zijn er vaak groter dan bij ons gebruikelijk is. Souvenirs - Streekwijn kun je het beste in een goedkoop warenhuis kopen. In de 'Uniprix' in het centrum van Colmar zagen wij een aantrekkelijke aanbieding van drie soorten wijnen (waaronder 'Pinot Gris'), het zag er mooi uit en was degelijk verpakt. - In toeristische plaatsjes zijn wijnglazen en aardewerk mokken extreem duur. Een bierglas in de vorm van een laars ('Stiefel') dat wij in een restaurant in Ribeauvillé kochten was echter schappelijk geprijsd.
op 16 september 2012
Goede reis met peter langhout, veel beleefd en gezien goed eten goed hotel, geen negatieve klachten.
op 5 september 2012
Prijs/kwaliteitverhouding voor deze reis meer dan voldoende. Leuk hotel, gunstig gelegen t.o.v centrum en water. Hotel was oud maar schoon en het eten was erg goed. Vriendelijke mensen die met plezier hun gasten ontvingen. Gresham court Hotel is een bijna nostalgisch hotel. Leuk als je hiervan houdt. Reisleider van Peter Langhout bracht ons probleemloos naar de highlights van Devon. Kortom een geslaagde vakantie.
op 4 september 2012
Bus van peter langhout reizen was in slechte staat, vies, vloeren kleverig en er zat een plexie noodraam in wat erg klepperde en met tape was afgeplakt.. Toilet in de bus wekte niet en de airco was lang niet toereikend.Doorgegeven en bevestigde dieet (melkallergie) was niet aan de hotels doorgegeven, moesten we zelf maar regelen. Hotel op een dusdanige locatie dat je niets in de omgeving had om te wandelen o.i.d.. Nog geen twee meter van een zeer drukke doorgaande straat met dag en nacht veel verkeerslawaai en tot iritatie aan de luchtwegen leidende uitlaatgassen. Er was veel meer mis maar dit lijkt me al erg genoeg.
op 20 augustus 2012
Het was een goed georganiseerde reis van peter langhout in 3 verschillende hotels. 2 Hotels hadden airco,helaas de laatste niet. De bus was een vip bus,alleen niet geschikt als excursie bus,want achterin had je een ronde zit waar men niets zag. Verder was alles alleen maar positief.
op 9 augustus 2012
reis per e-mail geboekt en verder goed op de hoogte gehouden door Peter Langhout en zeer netjes geinformeerd. geen reisbegeleiding gehad en excursies zelf geregeld dus daar kan ik geen mening over geven . accomodatie wat oudbollig maar wel zeer prettige mensen en voor de prijs een leuk weekend gehad . vriendelijke groet.
op 8 augustus 2012
positief: een uitstekende chauffeur, negatief: geen kwaliteiten voor reisleider. Te weinig tijd om de natuur van Noorwegen te beleven; geen enkele wandeling. De vrije dag in Geilo (een wintersportplaats) was geen goeie keus voor mij, Ik ging naar Noorwegen voor de natuur en niet om plaatsjes te bezoeken. Geboekt bij Peter Langhout.
op 30 juli 2012
Onze chauffeur tevens reisleider heeft, opgeteld van begin tot eind van deze reis, niet meer dan 10 minuten in totaal tot ons gesproken. Wel was het een goede chauffeur, echter totaal geen reisleider. De Hadrian's Wall (onderdeel vd reis) hebben we niet gezien. De bus was te groot aldus de chauffeur. Ook reden we in volle vaart door de schitterende Schotse Hooglanden. De door Peter Langhout genoemde, verschillende fotostops zijn er niet geweest. Wel 2 a 3 stops nabij winkels en het centrum van een dorpje.
op 30 juli 2012
Wij logeerden in Hotel Brauwer in Treis Karten (aan de Moezel) met all-in (3 x per dag eten) en gratis dranken van 16u tot 24u; een hele leuke formule, tof, gezellig hotel en goede vriendelijke familiere bediening. Een echte aanrader deze reis van Peter Langhout.
op 29 juli 2012
alleen de tourbus van peter langhout was niet schoon gemaakt van zijn vorige reis,vies-stoffig en de wc was in een erbarmelijke staat, maar voor de rest was het een geslaagde vakantie. kan het eenieder aanbevelen.
op 24 juli 2012
Zeer slecht hotel ver buiten de stad.(Balladin,Eaubonne) Elke dag in de file om in de stad te komen. Daphne was heel goede reisleidster van Peter Langhout tijdens dure excursies. Met van der Valk naar Berlijn geweest, wat een verschil
op 19 juli 2012
Ga al jaren met Peter Langhout en bevalt nog steeds prima! Altijd goede hotels en mooie excursies. Een goede en leuke gids ter plaatse maakte de reis compleet. Dit jaar als nadeel: de bus was aan de laatste rijen en achterbank bij de ramen afgeschermd met allemaal fijne strepen. Tijdens de reis en excursies was het dan ook niet mogelijk om te filmen en te fotograferen. De chauffeur was geen goede reisleider, vertelde wel héél erg weinig.
op 14 juli 2012
wij hebben de reis genoten van de goede verzorging van de de hele crew en de prima kaptein. daar kwam nog bij dat wij vroeger zelf ook altijd op de rijn hebben gevaren en er dus ook veel herkenbaren plaatsen waren. het was in een woord fantastisch. bedankt Peter Langhout!
op 14 juli 2012
Prachtige reis met peter langhout, mooie omgeving van het Hotel San Zeno met uitzicht op het Gardameer. De tour door de Dolomieten tot 2240 mtr boven zeespiegel heeft de meeste indruk op ons gemaakt, in een woord fantastisch. Speciaal dank aan chauffeur Bert, ervaren, alles in overleg en het belangrijkste, hij was er voor ons. Fam. M.peters
op 11 juli 2012
de chauffeur was voor het rijden goed geschikt, maar voor de omgang met de mensen beslist niet, de deelnemers waren bang om wat te vragen. de bus was aan de achterkant en een deel van de zijkant bestikkerd. je kreeg een idee of je achter de tralies zat, het zicht was daar door zeer beperkt. het toilet aan boord werd niet geleegd en kon daarom maar beperkt gebruikt worden. Geboekt bij peter langhout.
op 9 juli 2012
Een hele fijne en mooie vakantie met peter langhout, alleen zou ik de excursie naar Venetie niet in de reis naar Karintie doen .Erg vroeg op en een hele lange buszit ! Dit weet je niet van tevoren we zaten om 4.45 aan het ontbijt en om 5.30 vertrek naar Venetie.
op 7 juli 2012
een zeer goede bushauffeur Bert van peter langhout. wisselen van plaats in de bus ging goed. leuke excursies. extra ingelaste excursie kasteel Lulworth heel leuk. weer soms wat regen
op 1 juli 2012
Keurig verzorgd door Peter Langhout maar het hotel heeft wat steken laten vallen wat betreft het diner in buffet vorm.
op 28 juni 2012
Heerlijke gezellig Italiaanse badplaats! Heel geschikt eenvoudig hotel. Fijne sfeer. Goed eten. Het menu leek eerst een beetje vreemd......maarrr.....wij vonden het wel heel lekker. Eerst leek bij aankomst bij hotel ASTRA, wat armoedig en de ligging viel erg tegen, Lag best wel wat achteraf. ( Ik had n.m.l. last van een pees aan mijn voet). Daar hadden we gewoon niet op gerekend. We hadden een autovakantie, konden gewoon achter het hotel parkeren en zijn ook met de auto vlak bij het strand gaan staan. Dat was gewoon goed te doen. De meeste mensen gingen dat stukje lopen vanaf het hotel naar de winkeltjes en strandboulevard. Dat is eigenlijk ook geen probleem. Davino Marina vinden we een super gezellig Italiaans badplaats! We konden rondtoeren en hebben dan ook veel moois gezien zo langs de kust. Heb je geen auto, dan kun je gewoon zonder moeite met de trein overal komen. De trein rijdt langs vele badplaatsen en is niet duur. Het stationettje staan midden in het centrum van Davini Marina. Vanuit hotel ASTRA lopend naar het strand kom je er zo langs. Tip: De lokale Chinees is niet lekker. Echt niet! Niet doen! Je kunt overigens, héérlijk zitten met een goed wijntje en een lekkere maaltijdsla of broodje bij het Teatercafé. Kortom, een, fijn, schoon hotelletje (met een lekkere zwembad) én bijzonder vriendelijk personeel. We zijn erg blij dat we dit hadden geboekt bij peter langhout en onze vakantie was mede door het gezellige plaatsje en een fijn hotelletje, zeker geslaagd! We zouden zo weer gaan, .....en dan naar hetzelfde hotel. Cobi & Sjura
op 13 juni 2012
een gewldige vakantie gehad een goeie bus fijne mensen en een geweldige chauffeur Bertus en mooi weer. een goed hotel, een min puntje roken in het hotel dat vond ik waardeloos, als je savonds beneden zat, dan zat je in de rook, mijn man is hartpatient, die kan er niet tegen. verders alles prima.al 13 jaar met peter langhout weg , altijd goed.
op 13 juni 2012
Het is een prachtig land waar ik nog vaak naar toe zal gaan maar dan met de auto aangezien het makkelijk is om zelf te rijden. De chauffeur van Peter Langhout heeft goed en veilig gereden maar als reisleider was hij nul komma nul.Hij kon ons niets over het land vertellen en zijn Engels was waardeloos. Jammer, hierdoor hebben wij veel gemist over het prachtige Engeland. Het tellen van passagiers had hij na 1 dag al bekeken, moesten wij zelf maar doen. De reis was verder geweldig.
op 13 juni 2012
Het is jammer dat we veel regen hebben gehad, dus we hebben niet erg uitgebreid alles kunnen zien we hebben veel koffie gedronken. Onze Chauffeur van peter langhout reed erg goed maar zijn informatie was nihil op deze reis, Soms voelde ik het als gedropt worden en voor de rest zoek je het maar uit, ik zie jullie weer , en dan sprak hij een tijd af met ons. Erg jammer want meer informatie draagt bij , bij het vakantie gevoel.
op 11 juni 2012
Chauffeur Henk Visser van Peter Langhout van de heenreis+excursies was super !!! De chauffeur op de terugreis heeft niets gezegd over het wisselen vd plaatsen in de bus wat dan ook niet gebeurde. In ons geval hebben we 2 dagen met een hoogst irritant persoon achter ons gezeten die, van 4 mensen, die er wat van zeiden, zich daarvan niets aantrok. Èn we zaten ook 2 dagen achter in de bus bij de strepen op het raam. Storende uitkijk!!! Had de chauffeur erop toegezien dat er gewisseld werd dan waren onze irritatie's minder geweest.
op 9 juni 2012
We zijn dus naar Kroatië geweest met peter langhout. Een lange rit maar echt de moeite waard. - De nieuwe bus( ± 2 1/2 maand oud) was uitstekend geoutilleerd. comfortabel zitten. een minpunt aan de bus was wel de wijze van belettering: het LOGO van de busonderneming liep over de achterraam en de laatste raam aan elke kant. Hierdoor was het voor de inzittenden op de achterste banken erg moeilijk om ook maar iets, op een fatsoenlijke manier, van de omgeving te zien. Zeker met een mooie natuur als naar en bij excursies was er toch wat strijd om niet achterin te hoeven zitten. - de excursies waren uitstekend. Enkele moesten we nog ter plekke bij de chauffeur afrekenen. maar die werden dan ook zo soepel mogelijk ingepast in de week. Plitvice meren, Grotten van Postonja, KRK, Istrië...alles klopte, voor ons. - de plaatselijke gids(Neven) was een jongeman die erg veel wist en uitstekend Nederlands sprak. Met kwinkslagen en doordenkers had hij regelmatig de lachers op de hand. Buiten dat wist hij veel en kwam ons over als erg ervaren gids; prima keuze. - de chauffeur: Henk gaf aan al 33 jaar te rijden en dit was te merken. Hij was op de hoogte van alles wat buiten de bus speelde en gaf regelmatig informatie over de streek waar we door reden. dit werd als erg plezierig ervaren (op de terugreis viel dit vooral ook de gasten op, die met ons terugreisden na de 17 daagse trip). Henk was ook bereikbaar bij problemen; die waren trouwens mondjesmaat. Hij gaf tips over geld wisselen, uitgaansgelegenheden e.d. Henk wisselde de vrije dag om met de dag dat we grotten gingen bezoeken, omdat het op de bedoelde vrije dag veel zou regenen; in de grotten loop/ zit je droog. op de vrije dag had hij een excursie geregeld naar KRK en ging zelf ook mee ( och, zie je een chauffeur ook eens in zijn gewone kloffie, haha). We hebben, mede door dit soort acties een prachtige reis gehad; het weer zat ook nog mee, hiermee hadden we veel geluk. wij liepen bij de Plitvice Meren in prachtig zonnig weer en vernamen dat de rest van Kroatië die dag regen en storm had gehad. Als dat dan meezit, komt er in de reizigersgroep als vanzelf een goed gevoel. Er boden zich twee mensen aan die de catering verzorgden en eigenlijk ging iedereen wel met iedereen om, enkele groepjes die ontstonden, mixten toch ook wel gemakkelijk. dus kortom een prachtige ervaring, dat Kroatië, Als nu ook het LOGO van de busramen af was geweest, was de hele reis zonder wanklank verlopen.
op 3 juni 2012
Moeder/dochter: Leuke reis naar Parijs gehad met Peter Langhout. Heenreis duurde erg lang. Door het late vertrek vanaf Nuland en het feit dat we in het pinksterweekend zaten, hebben we veel file gehad. Hierdoor liep het avondprogramma erg in de soep. Excursies waren erg leuk, vooral de boottocht over de Seine en de dag naar de Saré Coeur. Hotelkamer keurig netjes schoon, rustig gelegen en heerlijke bedden. Het ontbijt was echt karig. Een croissant en een stukje stokbrood met jam. Verder geen beleg, wel koffie, thee en sap. Laatste ochend zelfstandig met de metro op pad geweest. Erg leuk! Voordelen op een rijtje: je hoeft zelf niet te rijden in Parijs, er is iemand die veel van Parijs weet, leuke excursies en mooi hotel. Nadelen: veelal gehaast programma met weinig "vrije" tijd ( je bent afhankelijk van de groep, dus als iemand niet op tijd komt, zit de hele bus te wachten en loopt het schema in de war!), karig ontbijt. Eigenlijk heb je door het reizen met een groep tijd te kort om alles van het programma relaxed te volgen.
op 3 juni 2012
Oncomfortabele bus, geen ruimte om stolen te verzetten. Matig tot slecht hotel (Hotel Villa Rita). Uitstekende chauffeur/ reisleider van peter langhout.
op 1 juni 2012
Goed geregeld door peter langhout, reispapieren/betalingen etc.
op 31 mei 2012
Fijne reis gehad met Peter Langhout, super Chauffeur Henk Visser. Prachtige exursie,s. Hotel kamer iets gedateerd maar schoon . Hadden bij de boeking balkon en zeezicht gevraagd. Bij aankomst niet mogelijk maar de volgende dag de chauffeur bij de receptie geregeld dat we kamer zeezicht hadden super.
op 31 mei 2012
goede prijs kwaliteit bij peter langhout.
op 26 mei 2012
Alles was tiptop georganiseerd, zeer mooi en net hotel met zeer uitgebreid ontbijtbuffet en dat tegen een zeer scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Het is al de 2de keer dat we bij Peter Langhout reizen boeken en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ook telefonisch een zeer goede service.
op 25 mei 2012
heel goed hotel eten ook goed, ben er al 6 keer geweesd. Alles is goed geregeld door peterlanghout.
op 23 mei 2012
Het is de 2de maal dat we met Peter Langhout Reizen gaan en beide boekingen waren prima in orde. Prima hotels met prima ontbijt, schitterende en snelle service, zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers aan de telefoon, alles was prima in orde. Het zal zeker niet onze laatste reis zijn bij Peter Langhout Reizen. Prijs-kwaliteit is top!
op 18 mei 2012
Ewen prachtige reis van Peter Langhout met veel verassingen! Prima Hotel en Prima overnachtingshotel in Duitsland Kirchensittenbach.
op 20 februari 2012
De reis naar Italie met Peter Langhout verliep voorspoedig met een goede overnachting in hotel Mercure Sausheim. Dit was het positieve deel! De aankomst in het hotel was minder. Het hotel is nl niet geschikt voor gebruik in de winter doordat de verwarming zeer oud en ontoereikend is. In de badkamer was geen enkele verwarmingsmogelijkheid. Terwijl het in de nacht behoorlijk vroor tot -8 graden C. De kamers waren ijskoud bij aankomst. Na klagen bij de leiding en de chauffeur-reisleider werden er na heel veel discussie electrische kachels toegezegd, maar die waren opgeborgen zonder dat het personeel hierover kon beschikken. De eigenaresse moest zelf komen met de sleutelbos. De houding van de chauffeur-reisleider was meer ter verdedigeng van het hotel in plaats van opkomen voor zijn gasten. Foei! Het personeel deed wel zijn best maar had geen enkele bevoegdheid. Het diner was zeer eentonig en bijzonder slecht, meestal kale pasta. Het hotel is zeker niet geschikt om in dit jaargetijde gasten onder te brengen. De excursies daarintegen waren zeer goed. En in het bijzonder die naar de wijnboerderij, waar bewezen werd hoe lekker pasta kan zijn! De terugreis verliep zoals de heenreis, dus goed.
op 11 februari 2012
EEN PRACHTIGE REIS,MET WARM WEER EN EEN HEEL MOOI UITZICHT IN DE BERGEN OOK DE STEDEN,WAREN ERG MOOI OM TER ZIEN,HELAAS OOK DE GEVOLGEN VAN DE OORLOG,EN DE WAT ONVRIENDELIJKE MANIER BIJ DE GRENSPOSTEN. OVERIGENS EEN FIJNE REIS MET PETER LANGHOUT WEL WAT LANG MET DE BUS ( AFSTAND MAAR ZEKER DE MOEITE WAARD. GR. FAM MULDER.
op 13 januari 2012
prijs/kwaliteitsverhouding peter langhout is erg goed, hotel gedateerd uiterlijk maar erg gezellig, kamers netjes, douche geen gordijn dus alles nat maar je krijgt voldoende handdoeken, eten prima zelf voor vegetariers. De excursies waren prima, heel veel gezien mooie tochten gemaakt, ik kan over deze reis zeggen dat je voor die prijs en wat je er voor krijgt alleen maar positief kunt zijn met kerst kregen we nog een kadootje van de reisorganisator en het hotel en tussen de middag 1e kerstdag nog een lunch verder twee maal muziekavond gehad alleen maar lof.
op 19 oktober 2011
Het betrof hier een singlereis van peter langhout en ik heb genoten. Alles prima geregeld, mede dank zij de chauffeur. Hij heeft voor de terugweg een alternatieve route gekozen, en dit was super.
op 10 oktober 2011
Het is een aanrader voor mensen die van een landelijke omgeving houden. Het hotel is erg gemoedelijk en klantvriendelijk. Geboekt bij Peter Langhout.
op 6 oktober 2011
Na 40 jaar met de caravan wat dit onze eerste busreis met Peter Langhout. Uitstekend bevallen mede dank zij het mooie weer. Gaan we beslist vaker doen. Het was wel een lange rit naar Oostenrijk maar die daar over zeurt moet thuisblijven.
op 6 oktober 2011
De reis verliep prima met de nodige rustpauzes,het gezelschap leek wel een grote fam het klikte prima onderling. de chauffeur van peter langhout is uitstekend .Goede uitleg en reed prima over kleine weggetjes. Ook de uitleg van onze gids (NEVEN) was uitstekend.Kortom het was een leuke reis waarop wij terug kunnen zien. Groetjes aan chauffeur LAURENS-JAN
op 6 oktober 2011
De reis was prima mede vanwege het mooie weer.Leuke groep mensen en veel gelachen. Eten was prima Negatief was de trugkomst in Nuland waar we moesten wachten tot negen uur of later omdat een andere bus pech had.Dit is de tweede keer dat wij dat meemaken bij peter langhout.Meschien is daar een oplossing voor te bedenken.
op 4 oktober 2011
De ergste reis die we met PL gemaakt hebben. Het enige goede was het weer, eten, prachtig omgeving en leuke, vriendelijke mensen. De excursies met gids naar Dubrovnik en Split waren ook geslaagd. Excursie naar Bonie ging niet door, we mochten er niet in, er waren een of andere papieren niet geregeld. Maar de bus was onconfortabel, en chauffeur/ reisleider arrogant, eigenwijs, onbeschoft en vooraal onprofessioneel. We hadden eigenlijk geen reisleider op deze reis. Ik zou wel een boek kunnen schrijven over negative ervaringen. Wat ons betreft geen Peter Langhout meer. O ja, onze chauffeur kon zo geweldig rijden, dat hij een ongeluk veroorzaakte, bus totaal los.
op 30 september 2011
We vertrokken al een uur later van motel Nuland dan gepland, doordat een bus een lekke band had, naar ons hotel in Duitsland. We kwamen doordat we in div. files hebben gestaan veel later aan dan de bedoeling was, dus dat was eten en nagenoeg gelijk naar bed. De 2e dag op weg naar ons hotel in Rimini file, file en nog eens file weer laat in ons hotel weer laat eten en gelijk naar bed, het eten in dit hotel was niet geweldig de rest ging wel. De 3e dag met de bus naar Ancona en inschepen op de ferry naar Griekenland, we waren op tijd aanwezig maar toch hebben we ca. 4 uur moeten wachten in de brandende zon voor we aan boord konden, aan boord was het nogal hectisch iedereen liep met de verkeerde boardingpas rond dus moest er eerst onderling geruild worden. We hadden een 2 pers. buitenhut en daar heb ik geen spijt van gehad want er waren vershillende negative reacties van mede reizigers die een 4 pers. binnenhut hadden. De 4e t/m 11e dag diverse excursies en hotels, het was zeker de moeite waard, de terugreis verliep ongeveer op dezelfde manier als de heenreis, aan boord van de ferry was alles oke het inschepen ging dit maal een stuk soepeler. We meerden aan in Venetie en vandaar weer met de bus naar het hotel in Duitsland, file fille enz., laat eten en dan naar bed. De laatste dag op weg naar Nuland ook weer verschillende files. Al met al heb ik toch genoten van deze vakantie van Peter Langhout, we hadden een ontzettend leuke groep die goed met elkaar omging en een hele goede en gezellige Belgische chauffeur Jos, al was hij geen reisleider.
op 27 september 2011
abominabel slecht hotel van peter langhout konden niet eens achterelkaar naar het toilet!!!lift werkte niet goed we moesten 6 trappen op lopen de helft van de lampen werkte niet wastafel op de slaapkame, in de douche paste je net maar smorgens hadden we bijna geen water. de deur kon pas afgesloten worden na 2 keer een ander slot enig lichtpuntje het personeel wss vriendelijk. de kamers waren moeilijk te vinden en de eerste dag zijn er 6kamers afgewezen en verwisseld waaronder die cvan ons niet meer van deze tijd.
op 26 september 2011
Prachtige reis , zeer ervaren chauffeur (Jans) maar als reisleider minder, diverse reisgenoten gingen zitten waar zij wilde terwijl Jans had gezegd dat wij 2 plaatsen moesten gaan verzitten, hij zij daar niets van. Op de terugreis was het hotel niet aangemeld (wiens fout?) Na veel heen en weer gebel een hotel gevonden, veel beter en gezelliger en veel vriendelijker personeel dan op de heenreis. Is dit hotel misschien iets voor de volgende reizen van Peter Langhout ?
op 25 september 2011
Verschillende Hotels, waarvan de ene beter dan de andere. Goede verzorging, maar echt italiaans en daardoor was het ontbijt vaak tegenvallend, maar prima voor italiaanse maatstaven. Heerlijke reis van peter langhout en veel gezien
op 24 september 2011
er was geen koffie in de bus van peter langhout.de omgeving van het hotel was gehorig
op 16 september 2011
Het was een mooie reis en erg indrukwekkend. De temperatuur in Kroatië was tussen de 30 en 35 gr. De hitte heeft ons wel iets beperkt, en de reis van 2 dagen heen en terug is voor ons een punt geworden of wij een volgende reis met verre afstand nog weer per bus willen maken. Maar dat is natuurlijk niemand zijn schuld, dat is een keus die je zelf moet maken. De bus was oud en de airco was zeker met de hoge temperatuur nodig, maar helaas die voldeed niet goed met alle gevolgen van ongemakken. De overnachtingen in Duitsland waren ook weer keurig geregeld. We hadden een zeer ervaren chauffeur die ons keurig en veilig op de plaatsen van bestemmingen heeft gebracht .Ook de Kroatische gids die heel goed Nederlands sprak en die ons vergezelde naar De Meren van Plitvice en het Schiereiland KRK heeft het geweldig goed en boeiend verteld. Een dikke 10 voor de gids. De grotten van Postonjia waren ook een geweldige ervaring. Kroatië is een prachtig land met vele mooie bezienswaardigheden. Ik zou zeker terug willen naar dit mooie land met zijn prachtige natuurelementen. Ons hotel was gesitueerd aan de Adriatische zee en de ontzettende gezellige boulevard is een aanrader om daar te vertoeven.Ook de prijzen op de terrassen zijn zeer laag en het bedienend personeel is erg vriendelijk en niet opdringerig. Ze komen pas bij je als je ze roept en als je wilt kun je rustig een hele avond op 1 consumptie zitten zonder dat zij je glas of kopje weg halen. De kamers waren sober maar netjes en schoon. Wat ik niet prettig vond was het lopende buffet. Een ergernis hoe sommige vakantiegangers zich als aasgieren gedragen op het moment dat het buffet geopend werd. De terug reis verliep spoedig. Zaterdag om 08:00 vertrokken wij vanuit Kroatië en na een overnachting in Duitsland, kwamen wij zondag om 17:00 uur in Nuland aan. Maar we moesten wachten op de andere bussen. Een van de bussen kwam pas om 21:00uur binnen vanwege auto pech onderweg. Om 22:00 uur vertrokken wij uiteindelijk vanuit Nuland en omdat wij naar Den Helder moesten, kwamen wij pas om 00:45 uur thuis. Een lange reis en erg vermoeiend. Maar terugkijkend is het een zeer mooie en verzorgde vakantie geweest. De volgende reis willen wij zeker weer met Peter Langhout maken, maar de wens is wel om een bus te hebben waar een goede airco in is waar de stoelleuning gebruikt kan worden.
op 5 september 2011
hallo, wat ons betreft alleen maar positieve berichten.het was allemaal prima geregeld bij peter langhout. alleen het weer kunnen ze nog niet beinvloeden.
op 1 september 2011
Riek-Buist-Bakker en tweeling zus Jannie Kitselaar-Bakker.Prachtige reis veel gezien.Uitstekende chaffeur.Wij hebben zomaar een picknick in het bos gedaan.heel gezellig. Jammer dat er in Bled geen ruimte was om de bus te parkeren.Ook in venetie was de gids nergens te zien maar we hebben het wel gezien.de Hotels waren prima.bij het afscheid in Nuland.kwam er een bus telaat wegens pech. daardoor zijn wij wat later vertrokken dan verwacht.maar wij hebben een onvergetelijke reis gehad met Peter Langhout!
op 30 augustus 2011
het was een geweldige reis in alla op zichten prachtige excursies en goede hotels, we hadden een geweldige chauffeur wist ons veel te vertellen. goede gidsen in napels en pompie al met al een geweldige reis van peter langhout niets op aan te merken was eigelijk elke euro waard.
op 30 augustus 2011
Onze eerste busreis met Peter Langhout was grandioos, een prima, duidelijke en vriendelijke buschauffer,Jan nogmaals bedankt, ong. 3000 km in de bus gezeten, in 7 landen geweest waaronder de Brenner en Gothard pass, in 5 hotels geslapen met kleine ongemakjes bv een lift waar 1 persoon met koffers inpast, 6 mooie Italiaanse steden gezien, excursies met hele goede en leuke gidsen in Florence en Rome, een leuke gondeltour met een drankje erbij gemaakt, 47 andere [11 t/m 80 jaar] mensen ontmoet waaronder 2 jarige, schone bus iedere dag met genoeg koffie, thee en frisdrank, in 5 hotels gegeten en geslapen,10 dagen mooi weer, 8 dagen pasta maar wel iedere keer anders bereid gegeten,lekker geluncht bij Hollanders in Oostenrijk, deze 10 daagse excursie reis was druk, gezellig en mooi die te snel voorbij ging.
op 29 augustus 2011
Alleen maar positieve dingen,zou geen enkele negatieve dingen op kunnen noemen,alleen het bezichtings tempo tijdens de excursies was te snel om alles goed te kunnen opnemen, Hotels en het eten was prima,en volgend jaar nemen we deze zelfde reis van peter langhout nogmaals. Kan een ieder deze reis van harte aanbevelen. mvg; H.F.Feye Beverwijk
op 29 augustus 2011
We gingen heen met een Bovo-bus,die maatschappij moet zijn bussen beter nakijken. We hebben uren moeten wachten op vervangend vervoer,door dat de bus niet verder mocht rijden van de high-way politie vanwege pech. Dus Peter Langhout moet die bussen niet meer huren. We hadden erg mooi weer en de rest van de vacantie verliep goed. uiteindelijk werd de bus op Zondag gerepareerd.
op 28 augustus 2011
In het hotel geen personeel dat Nederlands spreekt, zodat je gedwongen bent om Engels te spreken omdat je zelf geen Frans spreekt, vind ik wel een aandachtspunt aangezien er nogal wat Nederlanders toch jaarlijks naar Disneyland gaan. Verder was de reis van Peter Langhout prima in orde.
op 28 augustus 2011
De meren van Italie is een prachtige reis. In vergelijking met een stedenreis wel een beetje saai. Het hotel ligt wel erg afgelegen,er is in de omgeving niets te beleven. Voor mensen die van rust en de natuur houden is het een mooie reis van peter langhout.
op 28 augustus 2011
eten in aux deux roses in neuf-brisach was niet veel bijzonders chauffeur van peter langhout was nog nooit in de elzas geweest, maar deed het prima.
op 26 augustus 2011
De reis naar Disneyland met Peter Langhout reizen was in een woor SUPER. We hadden natuurlijk wel het voordeel dat we 3 dagen mooi en warm weer hadden. Het hotel was in orde, kleine kamers maar alles wat we nodig hadden. Het ontbijt was in orde, voldoende en veel keuze. En Disneyland....tja een sprookjeswereld voor groot e klein .Kortom, het volgend weekend boeken we opnieuw met Peter Langhout. Marinka, Kortrijk, Belgie
op 23 augustus 2011
Een hele mooie reis gemaakt met Peter Langhout naar het Gardameer. Het was alleen jammer dat we een onevaren chauffeur hadden die zo goed als geen informatie gaf en dus geen reisleider was. Hij was wel vriendelijk maar wist pas 1 dag van te voren dat hij deze reis ging maken. Hij wist b.v. niks van rouleren in de bus en had ook geen drank aan boord. Hierdoor soms kleine irritaties maar door het prettige reisgezelschap gaf dit gelukkig niet echt problemen. Het familiehotel in Garda was redelijk maar ligt wel lekker centraal. Vriendelijk personeel maar het avondeten kan wel iets gevarieerder. 's Morgens kreeg je vaak pas koffie/thee als je al bijna was uitgegeten. Maar dit zijn maar kleine minpuntjes want het belangrijkste is natuurlijk de mooie plaats Garda en de schitterende omgeving. De excursies waren ook prima, behalve die naar de Dolomieten. Niet echt veel gezien dus een beetje een verloren dag. Al vaker met PL geweest en over het algemeen altijd goede ervaringen.
op 22 augustus 2011
Goede ervaring met een 3 daags reisje naar Parijs met Peter Langhout. Vol programma maar je komt om Parijs in enkele dagen te zien. Prima hotel, buiten de stad gelegen, maar met de bus is dat geen probleem. De chauffeur/reisleider Teun is geweldig, hij deed ontzettend zijn best.
op 20 augustus 2011
Ik las hier een reactie van iemand dat de chauffeur een omweg heeft gemaakt van wel 500km. Op de heenreis heeft de chauffeur een prachtige mooie route gereden over de Gotthard pas. Op deze manier werd ook nog eens de wachttijd van ca. 4 uur bij de Gotthard tunnel omzeild. Bij grensovergang Chiasso. stond een hele lange file. De chauffeur heeft binnendoor gereden, waardoor wij totaal gen last hadden van de file. Aankomst hotel Minerva ca. 1800 uur. Dat op zwarte zaterdag. Helemaal top. Op de terugreis heeft de chaufeur weer de lange file weten te omzeilen bij de Gotthard tunnel. Hij nam de parrallel weg, waardoor je vlak voor de tunnel weer uitkomt. Wij hebben ca 15 minuten in de file gestaan i.p.v 3 uur. Dat noem ik vaklui. Op de laatste dag heeft de chauffeur ons nog ens getracteerd op een zeer mooie rout lang de Rijn. Hij hoeft dit niet te doen. Hij kan ook gewoon de snelweg nemen. Als men zulke dingen schrijft weet dan wel waarover je praat, anders laat deze achterlijke onzin achterwege. Sommige mensen zullen nooit tevreden zijn. Prijs kwaliteit verhouding bij Peter Langhout was meer als goed.
op 18 augustus 2011
De reis met Peter Langhout naar Karintie was geweldig. We hebben veel gezien in 10 dagen. De buschauffeur heeft veel verteld over de omgeving. Het was in een woord geweldig
op 15 augustus 2011
Boeking en info vooraf prima geregeld. Reisbescheiden op tijd. Eventuele vragen snel beantwoord via mail. Hotels waren prima, een aantal opmerkingen werden gelijk serieus genomen en behandeld. Prachtig land, mooie route! we gaan vast nog een keer weer boeken bij Peter Langhout!
op 14 augustus 2011
Zorg wel dat je alle afspraken en antwoorden van Peter Langhout op vragen "zwart op wit"krijgt van ze anders houden ze zich er niet aan en beroepen zich op de algemene voorwaarden , en heb je geen poot om op te staan. Zo kan het dat hun klantenlijn iets belooft wat ze niet waar maken. (we zouden ook een zitplaats hebben voor een stevige baby (veilig in een maxicosi) maar helaas 18 uur op schoot en dat is lang ). Veiligheid staat zogenaamd hoog in vaandel ,maar dat geld niet voor iedereen. Hotel kyriad is prima om te slapen maar voor ontbijt kan je weleens 1/2 uur in de rij moeten.
op 13 augustus 2011
het was een mooi hotel van Peter Langhout, je moest wel veel klimmen.Er waren twee zwembaden en het eten was erg lekker.
op 13 augustus 2011
Fijne bus en een fijne schauffeur van Peter Langhout. Accomodatie niet geweldig , je kon er als groep niet lekker bij elkaar zitten. Exursies waren wel leuk maar altijd hetzelfde, winkeltje in winkeltje uit. Wij hadden prachtig weer en daardoor was de reis ook geslaagd. Groetjes Klaas. Troost
op 11 augustus 2011
We hebben een heerlijke reis achter de rug. Alles was prima geregeld,ook met de gidsen op de plaats van bestemming. De hotels in Roemenie waren prima.Het hotel in Oriental in Hongarije was slecht met het eten,de kamers waren in orde.2 jaar geleden was het een goed hotel.Jammer van nu. De chauffeur was een goede rijder,maar nog geen reisleider.Vond dat zelf ook.Het was de eerste keer det hij deze reis maakte en zei dan ook:De veiligheid van mijn passagiers staat voorop. De excursies van de gidsen waren goed,Zij waren er altijd op de afgesproken plaats en tijd. Hotel in Duitsland was ook goed. Vind deze reis van Peter Langhout toch wel een aanrader,al waren de tijden in de bus wal wat lang,maar dat wisten wij van te voren.
op 11 augustus 2011
Mooie reis naar de bloemenriviera. Chauffeur vertelde onderweg veel. Kamer in het hotel wel een beetje klein maar schoon. Goed eten. Werd vaak voor de 2e keer opgeschept. Wij hebben een mooie reis gehad, met dank aan Peter Langhout.
op 11 augustus 2011
Mooie reis met Peter Langhout,overnachtingen oke,wel een Hotel onderweg waar de toegang voor een aantal passagiers, wat moeilijk te bereiken waren ,m.n koffers die de trap op moesten alvorens men in het hotel was ook de locatie was erg moeilijk te bereiken door de chauffeur,( smalle weg om bus te kunnen keren). De steden hebben wij van genoten m.n Split en Mostar,maakten bij ons een diepe indruk sporen van de oorlog duidelijk aanwezig kogelgaten in muren -huizen). Prachtige omgeving ook door het berggebied,adembenemend,met een formidabel uitzicht op de zee. Erg jammer dat na melding aan de Bali Hotel Podgorna( Douche-slang niet gerepareerd werdt,na 2x aandacht te hebben gevraagd. Overigens,de busreis vonden wij wel wat lang,maar het was het zeker waard.
op 11 augustus 2011
we zijn toevallig op Peter Langhout uitgekomen voor een reisje naar Moviepark. Alles via mails geregeld en héél snel vouchers ontvangen, goed hotel, alleen veel te druk in Moviepark ivm. cheerleadersweekend ... veel te lange wachttijden. al bij al een leuke trip, thanx Peter Langhout
op 11 augustus 2011
het hotel is prima netjes goed gelegen personeel kan wat vriendelijker en behulpzamer zijn en een smile af en toe had geen kwaad gekund. Ontbijt goed gevarieerd koffie was AFGRIJSELIJK!!!! Parkeerplaats is te duur JAMMERRR!!!!!!!! Geboekt bij Peter Langhout.
op 10 augustus 2011
De heenreis en terugreis heeft de chauffeur een hele omweg gemaakt om bij het hotel te komen een omweg van circa 500 km. Ook de hotels waren slecht geregeld,op de terugweg in Frankrijk overnacht HET HOTELPERSONEEL WAS OP VAKANTIE TERWIJL HET ALLANG VAN TE VOREN GEBOEKT WAS. en ook het hotel waar je verbleef in Italie was heel erg slecht onderhouden: lekkende douche,roestige putjes in wasbak het hotel en de kamer was niet goed schoon. er waren stukken van het bed af en de veren sprongen door het matras heen en als om extra eten vroeg kon je het niet krijgen en dan heeft peter langhout nog niet door na al die klaagliederen dat het eten en hotel gewoon slecht is en tot slot nog het roulerigssysteem wat ook voor geen meter werkt je krijgt er alleen maar ruzie van.
op 10 augustus 2011
Boek NOOIT bij Peter Langhout reizen! De informatie die op internet staat komt niet overeen met de werkelijkheid en ze hebben nog nooit van service gehoord! 1 week italie geboekt, i.p. Hotel San Zeno, maar door overboeking zijn we door Peter Langhout in Parkhotel Yolanda gedrukt, wat absoluut geen aanrader is!
op 9 augustus 2011
Leuke reis gehad en veel gezien,er is ons veel verteld door de goede gidsen in Rome,Pompëi Napels,en de Amalfi kust. Al was de duur van de reis met Peter Langhout wel wat lang 12 dgn,mede door het toch vrij drukke programma. Vooral de terugweg,toch 3 vrij lange dagen in de bus. 's Morgens vrij vroeg verrekken,en dan wat laat bij het hotel terug,meestal rond zeven uur. Waardoor je niet even lekker rustig op het terras kunt zitten,want dan is het dinertijd. Ben wat minder te spreken over het eten,wat soms wel erg uitgeknepen wordt met name 'smorgens.
op 8 augustus 2011
Enkel het bijgezette Bed is tegengevallen al de rest was prima.Na de betaling werden de nodige documenten doorgestuurd via e-mail en kon ik deze onmiddellijk afdrukken om af te geven op de plaats van bestemming.In de toekomst zal ik zeker nog boeken bij Peter Langhout.
op 7 augustus 2011
de accomodaties van deze vakantie met zijn ons dusdanig tegen gevallen dat het voor ons duidelijk is dat we zo'n vakantie nooit meer boeken! De kamers in Rimini (hotel Latini) vielen erg tegen, de badkamer was een wc pot met een douchekop daarboven... We zaten vlak naast een spoorbaan waar om de zoveel minuten een trein voorbij raast. Het eten was, vooral het ontbijt, totaal niet gevarieerd en karig. We hebben wel alle soorten pasta gegeten die er bestaan geloof ik... Er zat maar bij één excursie van Peter Langhout een gids bij (in Florence) deze is dan ook het beste bevallen. Helaas was dit in Venetie niet het geval en dan word je toch aan je lot overgelaten. Ook het terugvervoer naar het vaste land vanaf Venetie was erg zielig...we werden eventje in een ouwe schuit gepropt als veevervoer...erg prettig voel je dan...goedkoper kun je je niet voelen.. Al met al viel het ons dus erg tegen.
op 7 augustus 2011
Prima busreis van Peter Langhout naar italië, 21 uur reizen (incl. tussen stop) comfortabele bus met veel been ruimte. Juiste informatie over de de plaats en reis op de site. prima afhandeling van de boeking via internet.
op 31 juli 2011
Een keurige accommodatie en toegang voor 2 dagen europa-park. Afhandeling bij het boeken via internet zeer correct en snel! Geboekt bij Peter Langhout.
op 26 juli 2011
we hebben n fantastiche reis gehad met peter langhout,we hadden n te gekke chaufeur/reisleider fred,hij was heeeeel gezellig en we hebben heel veel lol gehad. het hotel zum lamm was erg netjes en het eten was er geweldig goed en lekker.ik ben vegitarisch en er zat veel variatie in het eten n pluim voor de kok.het personeel was ook heel vriendelijk en hadden voor iedereen wel n grapje klaar.Alle lof gaat naar peter langhoutreizen en zijn chaufeur fred .fred nogmaals bedankt voor deze gezellige week die wij mochten meemaken Heel veel groetjes en tot de volgende trip Mevr M verbrugge
op 25 juli 2011
Complimenten aan de chauffeur van Peter Langhout reizen ( Simon ) Oostenrijk. Betreffende chauffeur heeft ons vanaf Nuland veilg naar parijs vervoerd ( ondanks het slechte weer onderweg ). De chauffeur heeft ons in 3 dagen naar diverse locaties vervoerd en ons voorzien van wetenswaardigheden over de stad. Na 3 dagen toeren door Parijs met al zijn schoonheden moesten wijn helaas afscheid nemen van deze chauffeur i.v.m. een defekt aan zijn bus. We werden door Bovotours meegenomen naar Nederland ( was ook prima geregeld ). Echter willen wij bij deze nogmaals de chauffeur Simon bedanken en zijn vakmanschap waarderen!
op 23 juli 2011
Wij zijn met ons hele gezin (10 personen ) vanwegen onze gouden bruiloft naar Disneyland Parijs geweest met Peter Langhout, 4 dagen hebben we genoten eerst in Parijs en 2 dagen in het park en studio's. Het was een geweldig lang weekend en we kijken er met grote tevredenheid op terug. Zo voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groet, Peter en Corrie Hermans.
op 20 juli 2011
Een mooie reis van Peter Langhout en een uitstekend Hotel. De excursies waren ook heel mooi. Vooral de treinreis( Bernina Express) was perfect. Deze reis is prijs-/kwaliteit een echte aanrader.
op 19 juli 2011
Was een fantastische reis van Peter Langhout met mooie excursies. Ook het dierenpark vlakbij het hotel is de moeite waard, korting op de entree via het hotel. Een heel net hotel met een goede service en heerlijke buffetten. Goedkoop naar het centrum van Gustrow met taxi busje, te regelen via het hotel. Tijdens de excursies is er van alles te doen, winkelen, vele terrasjes, varen, kerktorens beklimmen. Het dierenpark is ook erg kind vriendelijk. Dit alles onder begeleiding van een fantastische duitse gids.
op 18 juli 2011
We hebben een fantastiche reis gehad met peter Langhout ,we hadden ook een prima chaufeur/reisleider Fred , hij was heel gezellig en we hebben ook veel lol gehad. Het Hotel zum Lamm was netjes en het eten was prima verzorgd en lekker. Het personeel was ook heel vriendelijk. Ik heb nu 2 keer met peter Langhout reizen een excursiereis gemaakt ,de eerste keer naar Andorra en nu dus naar Oostenrijk en het is mij uitstekend bevallen. Voor herhaling vatbaar!!
op 14 juli 2011
de totale reis van peter langhout is ons zeer goed bevallen / hotel niet ruim maar alles nieuw en schoon prima even buiten het centrum/ mooi programma en de bus gaat met je mee op de excursies, wij hadden een hele goede chauffeur die veel vertelde. we hebben genoten en voor de prijs is dit een goede citytrip. aan te bevelen voor de trip naar parijs kom een dag eerder naar laatste opstap plaats in nuland ( hotel v/d valk ) speciale prijs voor een overnachting daar vandaan start de bus naar parijs rond 9.30 10.00 uur. groetjes en tot een volgende keer kees en jans uit katwijk
op 13 juli 2011
wij zijn verschillende keren met peter langhout op vacantie geweest en het is ons prima bevallen goed georganiseert prettige reisleiding goede hotels en excurcies
op 10 juli 2011
We hebben het geweldig gevonden. Een prima chauffeur en reisleider van Peter Langhout. We waren 11 dagen op vakantie via Engeland naar Ierland. We vonden het erg mooi en een prima vankantie.
op 7 juli 2011
Website en boekingsprocedure slecht georganiseerd. Slechte helpdesk van Peter Langhout.
op 5 juli 2011
We hebben een zodanig slechte ervaring met Peter Langhout dat we anderen daarvoor willen behoeden. In de bevestiging van de reis staat: Amsterdam-New York JFK. Pas bij ontvangst van de tickets blijkt dat we via Detroit reizen (70% extra reistijd)!!! 3x verschillende tickets en reistijden ontvangen, de een na laatste keer zelfs met twee terugreisdata, ook steeds verschillende vliegvelden (geen JFK). Bezoek aan Alphen aan de Rijn met het doel van de reis af te zien na zoveel fouten. Men geeft toe dat nergens staat dat via Detroit gevlogen wordt, men geeft toe dat de behandeling aan de telefoon niet netjes is, men geeft toe dat we verkeerde tickets ontvangen en verklaart dat verandering van de tickets absoluut niet meer mogelijk is. Dat is aantoonbaar onjuist. Men belooft ons een gratis transfer, maar stuurt geen voucher, zoals wel in de bijgaande brief staat en reageert op onze mail met:"dat is niet nodig alles is geregeld". Het blijkt NIET in orde, het is NIET geregeld, we hebben WEL een voucher nodig. Van de 7 dagen New York (zoals de reis aangekondigd wordt) hebben we er 4 gehad. Op onze klachtenbrief na terugkomst wordt na weken gereageerd met een tegoedbon voor een Peter Langhoutreis van 35 euro. Die gaan we natuurlijk NOOIT gebruiken. Het geld van de transfer die we zelf betaald hebben, ontvangen we pas begin januari terug. Al met al schandalig.
op 4 juli 2011
Prima hotel en een reisleider/chauffeur van Peter Langhout reizen die wist waar hij mee bezig was. Alleen het hotel was wel aan een stevige opknapbeurt toe.
op 29 juni 2011
Het hotel zag er mooi uit, we hadden kamers met zeezicht en ook op het buiten zwembad. Het eten was niet bijzonder (matig zelfs). Maar onze buschauffeur (Henk) van Peter Langhout Reizen was toppie!!! De excursies waren super (krk / plitvice / postonja)
op 29 juni 2011
het was een mooie reis met Peter Langhout reizen, goede chaufeur goed hotel goed eten alleen duitsland was het eten slecht mijn man heeft niets aan de reis gehad lucht wegenplobeem aankomst slecht geregelt wij hebben een uur en 39 min moeten wachten op de laaste bus voor het eten toen ze aan kwamen waren hun het eerst om te eten niet normaal nooit mee gemaakt wat een bende was dat daar ben ik nog kwaad over de sfeer in de bus was ook niet alles de holandes dachte dan ze meer waren dan de brabanters de groete van am quireyns bradfordstraat 47 4645he putte
op 29 juni 2011
Wij zijn met peter langhout naar Garda geweest in hotel Marco Polo en prijs kwaliteit was alles perfect, het is de tweede maal dat we met Peter Lanhoutreizen iets doen en er is niets op aan te merken;
op 28 juni 2011
Geweldige vakantie gehad. Heel goede begeleiding en verzorging van chauffeur Bertus wat een vakman! Die rijdt met een bus of het een personen auto is en bovendien weet hij vlekkeloos de weg overal. De begeleiding vanuit peter langhout heel goed en duidelijk.
op 24 juni 2011
Fijne reis, fijne reisleider (Henk)alles goed onder controle. Hotel prijs/kwaliteit goed. Liften in hotel kunnen beter. Excursies mooi en goed met prima gids, alleen zondagmiddag in Rijeka was met gesloten winkels niet aan te bevelen. Totaal tevreden over Peter langhout. Groeten aan Henk & Truus, Thos & Marianne de Swart uit Tilburg.
op 23 juni 2011
Fijne reis Prima Chauffeur/reisleider van Peter Langhout. Accommodaties prima Schoon en goed van eten en drinken en slapen.
op 15 juni 2011
17 dg spanje en portugal..in 'n oude rammelende bus..eerste dagen geen koffie of drankjes in de bus..veels te lange afstanden..gemiddeld 600 of meer km per dag..laat in hotel eten en naar bed.'n hele goede schauffeur jan..maar was de eerste keer ..'n rondreis..veel tijd verloren met de weg en hotels zoeken....mooie steden,maar tekort bezoek burgos 45 min.salamanca 30 min. weinig gezien. ook nog de lunch gebruiken..bijn 7000km gereden..ons groepje was heel gezellig..21 mensen. te veel in de bus..portugal goed hotel ,4dg. tabua vriendelijke bediening..en elke avond gratis rode en witte wijn,bij 't diner..en ook nog 'n cadeau fles wijn voor thuis..portugal was schitterend.. 2dg hotel bij lissabon.en door naar de algarve.3dg.. dan sevilla prachtige stad met gids genoeg tijd. volgende dag cordoba..ook schitterend ,,doet voor sevilia niet onder..volgende dag via albacete,valencia,en taragona naar caella..waar we nog 2 nachten verbleven,en 'n excursie naar barcelona..waar de regen met bakken uit de hemel viel..maar 1 dg regen van de 17.niks te klagen. dan de laatste 2 dg de reis naar huis..lange busrit.. petje af voor schauffeur..Jan..,n hele goede schauffeur..ons geluk was dat we 'n hele gezellige groep hadden,,we hebben 't ons heel gezellig gemaakt en veel gelachen..
op 14 juni 2011
Prima georganiseerde fietsvakantie met Peter Langhout rondom de Bodensee. Goede hotels, halfpension bijboeken is een aanrader.
op 12 juni 2011
Hongarije en Roemenië in 13 dagen met Peter Langhout De reis: Een prachtige reis waarbij zowel de armoe als de rijkdom, op hun eigen manier, mooi zijn. De infrastructuur van Hongarije is veel verder, zeker qua wegennet. Boedapest is prachtig en leeft veel meer door inbreng van een gids. In de boot over de Donau en in de bus overdag, en vooral ’s avonds is het een geweldige ervaring met de verlichting erbij. Keshkemet is ook mooi maar veel kleiner. Paard en wagen volop in het straatbeeld van Roemenië is voor Nederlanders 40-50 jaar terug in de tijd. Krotten in alle soorten en maten en waterputten bij elk tweede huis zijn hier normaal; in Nederland bijna niet meer voor te stellen. Platteland, in midden en zuiden, met velden en eerlijk handwerk (zeis, e.d.) op het land, wisselt af met berglandschappen, meer noordelijk, met adembenemende vergezichten. Kerken en kloosters wedijveren in schoonheid en zijn daar nog echte heilige huisjes. De hotels en pension, waar we overnachtten, waren schoon en netjes; soms zelfs 4 sterren. Het water dient een paar minuten gespoeld te worden voor douchen en tanden poetsen. Drinken van leidingwater wordt afgeraden maar overal is wel aan flessenwater te komen. Je valt verder van de ene verbazing in de andere. We stopten in een stadje wat vrij modern aandoet en toen kwamen daar mensen aanlopen met een koe aan een touwtje. De bus: Wel veel kilometers maar ook erg veel gezien. De wegen in Roemenië laten echter zo erg te wensen over, zeker in de bergstreken, dat rijden met een luxe bus eigenlijk geen doen is. De reis omgooien en de vrije dag van de chauffeur plannen op een dag dat een lokale bus ingehuurd wordt om een tocht door de bergen te maken lijkt een veel betere optie voor een volgende reis; met de Nederlands sprekende gids was toch alles goed te doen. Onze bus heeft op één van de vele kuilen, ondanks een echte slakkengang, zo op de rand van een kuil in de weg gebotst dat een slang van de stuurbekrachtiging klem kwam en inscheurde. Hierdoor viel die weg en was het erg hard werken voor de chauffeur. Af en toe vroeg, en kreeg, hij hulp van iemand bij het sturen. In Roemenië was verder weinig kans op reparatie en de chauffeur zag zich gedwongen door te rijden tot we terugkeerden in Hongarije. Na ons afgezet te hebben voor een geplande activiteit, in Eger, en geregeld dat we terugkwamen naar het hotel, is hij naar Boedapest gereden om de bus te laten maken. De voorlaatste dag werd een medepassagiere zo ziek, dat zij direct naar het ziekenhuis moest in Boedapest. Wij hebben haar, en haar man, daar achter moeten laten in de zorg van de verzekeraar. Het roulatiesysteem werkt goed. De gidsen: De gidsen spraken allemaal Nederlands * In Boedapest hadden we een ervaren gids (Mariana) die een plezierige manier van uitleggen had. Vrolijk, duidelijk en ad rem. Ze was heel goed ingelicht over de stad en de geschiedenis. * In Keshkemet ( richting Roemenië) en Eger ( terug in Hongarije) hadden we een andere gids (Andrea) die ons steeds het gevoel gaf ons iets te willen aansmeren. Zij probeerde ons naar een “poesta/ paardenshow” te pushen. Die zou ons een paar uur kosten. Haar uitleg was, dat het normaal € 80,00 kostte en dat zij had kunnen regelen dat wij het konden ervaren voor € 22,00, incl. een diner. Dit stuitte op veel twijfel en verder kwam zij meer over als iemand die gewoon voordeeltjes wil halen uit “een groep toeristen”. Later bleek dat we al laat ( ± 20.00u.) op ons eerste adres in Roemenië aankwamen. We waren dus ergens midden in de nacht aangekomen als we ingegaan waren op het voorstel van de gids.cIn Eger merkte ze al vlug dat we niet zo volgzaam waren en werd ze kortaf. Ook bracht ze een groep, met veel flair, maar met een omweg, terug naar het hotel ( zij wist daar de weg gewoon niet echt). Ze noemde zich ook ‘een professionele gids’. Daar hadden verschillende mensen hun eigen mening over. * In Roemenië hadden we een Nederlands sprekende jongeman. Hij was afgestudeerd op Nederlands en op conservatorium (viool). Hij is van de eerste tot de laatste dag in Roemenië, bij ons gebleven. Hij stelde zich voor en vroeg aan ons hetzelfde, omdat we elkaar toch een week zouden zien. Dit pakte leuk uit. De gids draafde wel eens door in zijn passie: klassieke muziek en viool maar accepteerde de kritiek hierop toch ook. Hij stapte hierna ook over op meer vertellen over het land en de gebruiken. In een noodsituatie, als met de bus (stuurbekrachtiging weg door erg slecht wegdek) ging hij over op luchtige informatie en moppen tappen, om de sfeer wat op te krikken; hij merkte dat iedereen geschrokken was en stil. * Een zieke medepassagier moest ’s nachts naar enkele ziekenhuizen en hij is steeds bij haar gebleven, om haar bij te staan als tolk. Zij vertelde hier veel steun aan te hebben gehad. * Hij heeft ons zelfs tweemaal vergast op een vioolconcert van een half uur. Iedereen werd hier wel stil van en er werd zichtbaar van genoten. * Hij leek overal de weg te weten. Af en toe moest de chauffeur vragen maar vaak gaf hij al aan hoe het beste te rijden. De gids beviel ons dus heel goed: hij vertelde veel van het land en de gebruiken en bleef altijd, ondanks negatieve tegenwerking van enkelen, netjes en beleefd. Hij is nog jong en pakte nu al zoveel zaken zo goed aan dat hij misschien wel een erg goede gids kan worden, als hij dit blijft doen. Hij bleek erg veel te weten van Roemenië en vragen werden netjes beantwoord. Wij hebben bewondering voor de kennis die hij overdroeg over: het land, de geschiedenis, de politiek, de gebruiken en de verschillende godsdiensten e.d.. Hoe rustig hij alles onderging; soms was de kritiek zo buitensporig en luid getaald dat menig gids zijn biezen had gepakt. Hoe Peter Langhout bij hem is uitgekomen, weten wij niet maar wij, en wij niet alleen, vonden hem echt al goed. Gelukkig had het grootste gedeelte van de passagiers een eigen mening en gingen niet mee in de negatieve aanzet. Zonder er veel van te zeggen hadden er toch veel mensen wel last van en zo kon er nooit een echte leuke sfeer in de bus komen. De hotels: De hotels waren goed en schoon. Soms zelfs 4 sterren. De tip van Peter Langhout om het leidingwater niet te drinken en, voor douchen, een paar minuten heet laten lopen, hebben we opgevolgd; wij zijn niet gewend aan dat water. Het ontbijt en diner waren goed: diners vrijwel allemaal opgediend en de ontbijten waren buffetstijl. De reizigers: Die kun je niet uitkiezen. De meesten waren gepensioneerde mensen die op ontdekkingsreis waren, in een onbekend land. Er werd aandachtig geluisterd naar uitleg en er werd, over het algemeen, genoten van de reis. Een erg negatief punt mag niet onvermeld blijven, volgens mij: Onze Roemeense gids vertelde bij de kennismaking dat hij de reis bekeken had en al, voor ons, geregeld had dat we goedkoop en snel konden lunchen. Ook toegang voor enkele bezienswaardigheden ( o.a. nationaal Museum) had hij geregeld. Hij had dit gunstig kunnen afspreken en wij waren voor de hele week, omgerekend, € 45,00 kwijt. Wij werden verzocht dit aan hem te betalen ’s avonds bij het diner. Toen de betaling dan diende te gebeuren, werd hij onderhand belaagd, in onze ogen echt geïntimideerd, door enkele medereizigers die het niet eens waren met zijn voorstellen. Hij bleef onder dit alles heel rustig, enigszins verbaasd. Toen we dit gekrakeel opmerkten zijn we de chauffeur gaan halen om te kijken wat hieraan te doen was. De chauffeur hoefde enkel maar op de herrie van het geschreeuw af te gaan om te weten waar hij moest zijn. Dit stuitte ons erg tegen de borst. Het bleek dat de gids een heel andere reisbeschrijving had dan wij. De chauffeur heeft hierop gesteld dat we ons natuurlijk houden aan onze reis en dat er dus niks extra betaald hoeft te worden. Dat de gids een verkeerde reisbeschrijving heeft gekregen, kan hij niks aan doen. Dit zal bij de organisatie liggen. Hier hadden enkele passagiers echter geen boodschap aan. Die gingen de gids, vanaf toen, gewoon ‘zoeken’. Er kwam een stemming in de bus die niet bevorderend was voor de sfeer. Enkele negatieve stemmingmakers zagen de kans schoon om de gids steeds onderhuids te ondermijnen. Er werd, op een gegeven moment, door een dame gesteld dat zij van Peter Langhout de vraag had gekregen om alles op te schrijven wat niet goed was. Zij had over de gids al zoveel opgeschreven dat die waarschijnlijk nooit meer aan de bak zou komen. Hij had toch ook een keer tussen de middag niets gezegd over eten?!? Ik heb betrokken dame gezegd dat iedereen, met vol verstand, had ingetekend op een reis onder “half pension”, dus tussen de middag is eigenlijk ook voor de reizigers zelf. Soms echter kon de gids helpen met lunches en deed hij dit ook. Ik zei haar dat ik absoluut geen klachten heb over de gids en dat die, het erg goed deed, zeker gezien zijn leeftijd en de enkele verbale “aanvallen” die hij onterecht te verduren had gekregen door een groepje reisgenoten. Hij bleef toch rustig en vriendelijk. Gepeilde meningen strookten met de onze: als je wilt slaan, vind je altijd wel een stok en misschien is het te doen om geld terug te claimen. Enkele waren gangmakers. Wij hebben mensen meegemaakt waarmee afspraken zijn gemaakt om contact te houden. Er waren ook enkele (zeer) negatieve stemmingmakers. Die negatievellingen hebben toch wel een tijd een stempel gedrukt op de sfeer in de bus en zochten steeds naar medestanders. Dit is gelukkig niet gelukt. Die mensen hoop ik nooit meer tegen te komen. Op eerdere reizen hebben we dit nooit mee gemaakt. Ik hoop die mensen nooit meer te zien. Die kunnen beter verder sparen en een reis boeken waarbij ze helemaal niets zelf hoeven te doen. Verreweg de meeste medereizigers lieten zich gelukkig niet meeslepen. Conclusie: Met de reizigers moet je het treffen: Op deze reis vielen enkelen erg negatief op en waren, enkele dagen, negatief sfeerbepalend. We hebben een reis geboekt, via Hongarije, naar het onbekende Roemenië en die is ons zeer goed bevallen. We hebben veel gezien en gehoord. De hotels en het pension die, voor deze reis, geregeld waren, zijn schoon en goed verzorgd. Het eten was goed. De prijzen in de landen zijn laag wat natuurlijk een extraatje is. We hebben een zeer goede chauffeur gehad, zowel op sturen als in hoedanigheid van reisleider. De gidsen waren goed ingelicht en twee van de drie gaven ons een goed gevoel. Kortom een prachtige reis, goed verzorgd!
op 12 juni 2011
een min puntje was dat we aankwamen op Gerona ,en er geen reisleidster was voor ons. na vragen en zoeken kwamen we in de goede bus ruim een uur moeten wachten,en vertrokken zonder reisleidster. verde alleen maar lof over Peter langhout Reizen. wij reizen al jaren met hun,nog nooit echte klachten gehad. en de prijzen zijn redelijk.ook dit jaar weer geboekt bij langhout!!
op 11 juni 2011
Geweldig leuk gezelschap/wat heet negatief,druk programma van Peter Langhout.
op 10 juni 2011
"Appelgebak en afscheidsdiner is al jaren een aanfluiting". Eeuuuhhh en toch gaan we al jaren met Peter Langhout. Dus lekker belangrijk vd Velde. Hopelijk heeft dat stukje appelgebak en het afscheidsdiner uw vakantie niet verpest. U hoeft het niet te nemen, maar stel je voor.... het laten staan dat doen we niet. Anders moeten we onderweg eten en dat kost geld. PL staat bekend als een Low Budget reisorganisatie. Wat kan je nou verwachten voor dat geld. Prijs kwaliteit verhouding is meer als goed bij PL. Het kan beter, maar dan wordt de reissom wel duurder en dat is wel het eerste waar wij Nederlanders (de meeste) naar kijken want we willen het leifst niets betalen. De reis was voor mij helemaal top!
op 10 juni 2011
Alles was prima tijdens deze reis met Peter Langhout, niets op aan te merken.
op 4 juni 2011
Geen negatieve opmerking, reis was ruim voldoende met leuke medepasiers. Iets meer dankje van reisleider voor zetten van koffie had gekund. Verder proma reis met peter langhout..Berends
op 3 juni 2011
Hele goede en spotgoedkope reis.Redelijke rustige accomodatie vlak bij station (makkelijk om naar Praag te reizen) parkeerruimte voor de deur en meer dan persoonlijke aandacht van personeel.De kok spande zich in om het ons naar de zin te maken en dat is wel gelukt,we waren heel blij dat we half pension hadden geboekt voor 38 euro meer voor 7 volle dagen.Ontbijtbuffet was geweldig goed ,ook hier volle aandacht van personeel.We snappen niet dat dit hotel niet vol was gezien de uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Geboekt bij Peter Langhout.
op 2 juni 2011
veel tijd verloren door de hele tijd verkeerd te rijden en om te rijden en daardoor geen of weinig informatie van chauffeur Peter Langhout over hoe en wat? veel geld kwijt door tijd wat verloren is gegaan.
op 2 juni 2011
Wij vonden het een leuke reis het Hotel wat gedateerd eten was goed bediening leuk goed en gezellig goed bus en Jans een perfecte chauffeur/reisleider van Peter Langhout.
op 1 juni 2011
Hotel was prima,chauffeur prima,excursies op zich ok,behalve dat we vaak veel te lang in de bus zaten eer dat er gelegenheid was om te stoppen,hier kon de chauffeur ook niets aan doen,want hij kon gewoon nergens de bus parkeren onderweg,we reden over hele smalle wegen met geen mogelijkheid om uit te wijken.Hier zou men toch nog wel wat aan moeten veranderen.Verder was alles echt prima bij Peter Langhout!!!
op 1 juni 2011
Wij hebben al onze excursies op eigen houtje gedaan. Geboekt bij Peter Langhout.
op 31 mei 2011
de koffie met appelpunt(dit noemt men gebak) van Peter Langhout is bij het verzamelpunt HOTEL VAN DER VALK al jaren een aanfluiting.Ook het afscheidsdiner slaat bijna altijd nergens op. Is bij Bolderman reizen veel en veel beter verzorgd.
op 19 mei 2011
Volgens de papieren zou de overstap in Nuland zijn, bleek later Heerlen. Weg koffiebon. Je zal ineens besluiten met de auto erheen te gaan. Ook weg bus. Hotel oud, wel schoon. Ontbijt simpel, avondeten zeer matig en personeel zeer onvriendelijk. Bijna klaar met eten en voor je het wist was je bord weggehaald. Zelfs de barman was een verschrikking. Stad is prachtig. De reisgids wonende in Praag deed haar best,maar had een beter planning kunnen maken. Gouden straatje is niet te bereiken vanwege renovatie. Burcht was een deel te bezichtigen maar door te laat weg door planning niet binnen kunnen kijken. Boottocht: eten was goed, varen was 2 x een half uur sluizen en 15 minuten voor en 15 minuten na varen. Avondtour was ook te laat daardoor vanaf het panorama uitzicht te donker. Mensen in Praag zeer onvriendelijk. Op 1 pizza tent na die in een patio lag net achter het centrum, met een glimlachende ober ( zeldzaam ). Prijs was zeer goed en het bier is er iets goedkoper dan in Nederland.De reis werd goed gereden met een chauffeur van Taxibedrijf van Driel ( s'-Hertogenbosch ). Chauffeur was nog nooit in Praag geweest, maar was zeer vriendelijk en ging overal achteraan. De groep met de chauffeur hebben onderling wel veel gelachen en plezier gehad. Theo en partner
op 19 mei 2011
Hotel goed als overnachtingshtl. ruime parkeergelegenheid onder het htl. alhoewel men wel beter zou kunnen aangeven hoe daar binnen te komen, ingang ligt plm. 500 meter voor het hotel. De afstand tot Eurodisney viel een beetje tegen, maar of je dichter bij een goed htl vind tegen hetzelfde tarief valt te betwijfelen. Geboekt bij Peter Langhout.
op 18 mei 2011
Peter Langhout denkt weinig mee met de klant. WIj hadden een reis geboekt maar vanwege gezondheidsredenen was de reis niet geschiky meer. Na 2 maanden bellen en vragen kwam er geen oplossing van PL. Deze uiteindelijk zelf maar aangedragen. De oplossing gezocht op de website van PL, deze was erg onoverzichtelijk omdat je geen specifieke kenmerken kan invoeren (zoals soort lokatie, aantal dagen). Daarnaast is info op de website niet voldoende. Wij hadden een autoreis geboekt. Bij aankomst bleek er in de nabije omgeving geen parkeergelegenheid te zijn. Hebben 1 uur gezocht en een plek op een half uur lopen van het apprtement gevonden. Bij aankomst werd gevraagd om de reissom te betalen. Gelukig had ik de factuur van PL met betaalbewijs meegenomen. Op de lokatie hebben we niemand gezien van de reisorganisatie of het appartement. Bij vertrek was niet duidelijk of er een oplevering nodig was. We hebben de sleutel uiteindelijk maar in de brievenbus gedaan.
op 18 mei 2011
Mede door onze chauffeur (Gert uit Hellendoorn) van Peter Langhout hebben we een fantastische reis gehad. We hebben al een 20-tal busreizen gemaakt, maar nog nooit met zo`n fijn mens. Toppie
op 6 mei 2011
Zeer schoon en mooi verzorgd park, geboekt bij Peter Langhout! ook genoeg voor de kinderen. Een speeltuin, grote trampoline, midgetgolven en voor de oudere ook een bowlingbaan. Huisje was prima in orde, schoon en groot. Elke dag kan je verse broodjes bestellen voor de volgende ochtend. Dame achter de Receptie zeer behulpzaam en klantvriendelijk. Ga zeker nog een keer terug!
op 9 maart 2011
Zondags zouden we een minicruise naar Newcastle gaan maken: ZOUDEN, want de reis werd op vrijdagavond afgebeld. Nu kan Peter Langhout daar zelf helemaal niets aan doen, want de boot was in onderhoud en mocht nog niet uitvaren. Alleen: ik wacht nu al meer dan 14 dagen op MIJN geld. Als je moet betalen, zijn ze er als de kippen bij, maar als consument heb je niet zoveel mogelijkheden en moet je vooral vriendelijk blijven en veel, heel veel geduld hebben, pfffffffff.
op 3 maart 2011
Ik heb eigenlijk geen negatieve punten over de reis. Wij hebben een super reis gehad met Peter Langhout in 1 woord geweldig! We hadden eerst wel wat nadelige beoordelingen gelezen over het hotel waar we in zouden slapen, maar dit was helemaal niet waar. Het zag er super netjes uit! Complimenten, en ook voor de buschauffeur/reisleider.
op 24 februari 2011
We hebben een heerlijke reis gehad.Hotels waren bijzonder goed,eten was prima. Onze verschillende gidsen waren duidelijk verstaanbaar en vertelden veel.Alle exursie's klopten op de minuut kon niet beter.De chauffeur was een perfecte rijder en een hele goede gastheer.Heb nog niet zo een goede mee gemaakt. Peter Langhout bedankt voor deze reis en de indrukken die we op hebben gedaan zijn we nog aan het verwerken.
op 19 februari 2011
Het hotel Aqua Asul is een prima hotel met goede verzorging en ligt gunstig bij de oude stad. Maar door het slechte weer onderweg tijdens de heenreis kwamen we laat in het overnachtingshotel, en kregen we te horen dat de kok reeds naar huis was en dus geen eten. Peter langhout zou echter een vergoeding van 12.50euro per persoon terug betalen voor dit ongemak. Wij hebben voor ons zelf onderweg iets gekocht en in de rijdende bus opgegeten, anders hadden we niets gehad. Onze chauffeur (MARTIN) zou eea met het kantoor regelen voor de vergoeding. Dus de gegevens en een aankoopbonnetje aan Martin meegegeven en deze zou het verder in orde maken. Tot op heden ondanks 3maal bellen nog niets ontvangen (dd 19-02-2011) foei.
op 21 januari 2011
alles ok geregeld bij peter langhout,veel gezien en door parijs heen lopen is geweldig.met de bus was het relaxed,genoeg stop punten.in 1 woord voor ons dan, GEWELDIG en wij gaan zeker nog een keer.
op 20 januari 2011
De reisbescheiden werden op tijd opgestuurd en de reis was via internet zo geboekt bij Peter Langhout.
op 9 januari 2011
We reisden samen naar Las Palmas. We werden keurig opgewacht door de taxi. Terugweg weer de taxi op tijd. Hotel 3*** maar keurig prijs/kwaiteit, schoon, bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Ontbijt eenvoudig maar alles was er wel. Geen excursies gedaan. Zoeken het zelf op. De eigenaar regelde een autootje (5 dagen) voor ons, voor weinig euro's. Brief met informatie lag op tijd voor ons klaar. Kortom: alles prima. Dank je wel Peter Langhout.
op 8 januari 2011
Door het slechte weer hadden wij veel vertraging opgelopen en bij aankomst in het overnachtshotel in Macon kregen wij geen diner meer of iets te drinken, Wel konden wij op rekening van Peter Langhout voor een bepaald bedrag iets onderweg nuttigen. Ik vind dat geen houding van het hotel
op 6 januari 2011
Een hele goede reis met peter langhout en een geweldige chauffeur die Gerrit. Hij heeft ons heel veel laten zien en was een goede gastheer. Hotel is prima aardige eigenaar die roland.
op 5 januari 2011
Van 30 december tot 1 januari hadden wij een weekendje bij Peter Langhout geboekt, wij hadden het hotel Castle Dream geboekt, het was echt een super hotel, mooie ruime kamer, lekker eten, het ligt vlakbij het park ( shuttle om de 15 min) en het personeel is zeer klantvriendelijk.
op 31 december 2010
We hadden een goede ploeg,het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.en een tien voor de chaufeur van Peter Langhout deze man is daar heel geschikt voor hij had voor alles een oplossing.
op 31 december 2010
Prima hotel,bijzonder aardige mensen en bediening. Eten voortreffelijk. Kamer goed. Sanitair m.n. douche gelegenheid ver onder de maat. Douchebak en/of gordijn ontbreekt.Geen haakjes voor ophangen kleding kan je nergens aan vasthouden zodat vallen op de loer licht,gevaarlijk en onhandig voor bejaarden. Reis gemaakt met Peter Langhout.
op 2 december 2010
Een slecht onderhouden en oncomfortabele oude bus met slechte verwarming, geluidsinstallatie gammel en krappe zitplaatsen van Bovo Tours. Een chauffeur die in onze ogen niet capabel is om groepsreizen te rijden en bijzonder klantonvriendelijk is, dan nog zijn onveilig rijgedrag en inschattingsfouten. Hotel wat onder de maat is en een ontbijt van niks. Dit was onze eerste busreis, eerder een verpeste reis. Ik heb de site van Peter Langhout doorgenomen en van alle beloftes die er gedaan worden is er niet veel van waar. Geen luxe touringcar die aan de eisen voldoet, geen geschikte chauffeur, geen goede reisleiding enz.
op 2 december 2010
Het waren 3 gezellige dagen met Peter Langhout! De busreis verliep voorspoedig. Het eten in het hotel Hutter was goed en de kamer ook.
op 17 november 2010
Allereerst moesten we gemiddeld 150 euro bijbetalen, omdat de vlucht volgeboekt was, vervolgens moesten we bij aankomst in Egypte 110 euro p.p. extra te betalen voor de reis zelf, wat niet in de reisgegevens stond. Zit je daar in een ver land en word je op deze manier gedwongen te betalen anders gaat de reis niet door. Ten slotte zaten de beste en mooiste tempels niet in het pakket en moesten we daar ook nog eens voor bijbetalen. Het was echt een drama en ik raad iedereen af met Peter Langhout te reizen!
op 16 november 2010
Een prachtige reis in een heerlijk land, helaas was Mizenhead niet helemaal wat het moest zijn, want men verbouwde de brug. De chauffeur, die overigens prima was , vertelde dit , maar het staat in het programma en dan moet het uitgevoerd worden. Het enige minpuntje was , dat er reizigers bij waren die het eigen IK bovenaan stelde. Voor Peter Langhout en de chauffeur/reisleider alle lof ,hij hield van Ierland , dat merkte je.
op 28 oktober 2010
Om 7 uur zou onze bus van peter langhout naar Parijs vertrekken, om 7:45 uur was er nog geen bus en ben ik maar gaan bellen. De mevrouw vertelde dat er geen chaffeur was en dat ik maar beter nog naar huis kon gaan. Uiteindelijk is de bus 3,5 uur later vertrokken en zijn wij dus al de eerste dag in Parijs kwijt want we kwamen om 20:00 uur `s avonds aan ipv in de middag. Service bij de klantenservice was bar slecht, heb nu een klacht ingediend en die kan 8 WEKEN duren.
op 26 oktober 2010
slechte hutten, eten goed, all incluse goed salon kapot banken stoelen door gezakt. jammer. personeel vriendelijk. Ga nooit meer in zon afgedankte hut. Niet geschikt voor 55 plus. geboekt bij peter langhout.
op 25 oktober 2010
Prima buschauffeur en mooie comfortabele bus, goede begeleiding van Peter Langhout Reizen. Goed hotel, prima eten en leuke excusies naar diverse plaatsen. Incl boottocht, wijnproeverij, huifkarrit.
op 13 oktober 2010
Reis was prima georganiseerd door Peter Langhout reizen, vooral ook de treinreizen. de chauffeur/reisleider(ludo genaamd, een belg, was subliem in alle opzichten. Al met al een fantastische reis, welke we graag zullen aanbevelen!
op 5 oktober 2010
Helaas moest ik de eerste dag/nacht in Hotel Dimitra verblijven,dat zat vlakbij Hotel Theodora, Ik ben op vluchthaven goed opgevangen door de Hostes van Corendon,geen probleem !!!!! Goede begeleiding gehad!!!!! Fijne vakantie!!!!!ook waardering voor Peter Langhout,voor lage prijs,en lage toeslag 1 p kamer,mijn Dank. M.v gr Agnes.M.M.Evers
op 4 oktober 2010
De meest positieve ervaring met peter langhout is, dat het reisprogramma zoals in de brochure vermeld stond mooi werd uitgevoerd. Een opmerking is op zijn plaats, dat buiten mijn zakgeld van 100 eurootjes, er nog eens een bedrag bij kwam van circa 125 eurootjes voor gidsen, entrees en lunches tussen de middag. Het zou mooi zijn als in de brochure het extra bedrag vermeld staat, zodat je weet hoeveel geld je mee moet nemen. Nu dacht ik met 100 euro klaar te zijn, en het werd uiteindelijk een kleine 250 euro. Verder viel mij op, dat jonge ouderen onder de 65 bij Pompeï 11 euro betaalde, en 65 en ouder waren gratis. Heeft dit te maken met oude opgravingen, die een verbond sluiten met oudere mensen!!!! Toen we vorige keer in Zwitserland waren kwam er geen dubbeltje aan excursie bij, en nu een excursiepakket van 125 euro. Verder vonden mijn partner en ik; bij vertrek de koffie niet zo vers. Bij terugkomst krijg je een 3-gangendiner waarvan de soep al op was, verder als hoofdmenu een cordon-bleu met 2 kledders aardappelen met een mix van worteltjes en doperwtjes. Het leek een beetje op de vreetschuur in militaire dienst. Het toetje was naar behoren; ijs met slagroom.
op 1 oktober 2010
Een geweldig mooie reis, veel gezien en bovenal een geweldige chaufeur Gerrit Nijdam. Deze reis van Peter Langhout is een echte aanrader !
op 30 september 2010
Ik klaag niet zo veel. Alles was prima voor elkaar bij deze reis van peter langhout. Op enkele deelnemers na was het ook een gezellig gezelschap.
op 30 september 2010
Voor de prijs een aardig Hotel ontbijt prima avond eten was ook zeer goed slaapcomfor redelijk alleen het saniter haalt niet meer dan een 5 WC pot vies en de douche stelt ook niet veel voor. Voor de rest zeer gastvrij dus zijn we wel tevreden met deze vakantie die we geboekt hebben bij peter langhout reizen.
op 29 september 2010
We verbleven in een gezellig hotel, beetje gedateerd maar de familie maakten alles goed. Zeer gastvrij en vriendelijk. Het eten was ok gevarieerd, hebben het wel eens anders meegemaakt. Voor de chauffeur Toon van Peter langhout niets dan lof. Hebben een grandioze vakantie gehad.
op 23 september 2010
Een heerlijke reis met peter langhout, maar als je in het hotel Acropolis in Lourdes goed om je heen kijkt, mag je blij zijn dat er niets is gebeurd, want in geval van brand zit je als ratten in de val, omdat er geen mogelijkheid tot vluchten is, alleen door het raam.
op 23 september 2010
Het was EEn Prachtige Reis exsurcie voldaan. Hotel was Goed . reisleider Tevens zijn chauffeur geweldig We Waren Nog Nooit ontmoette Peter Langhout geweest Echt EEn aanrader.
op 23 september 2010
Dit was de eerste keer dat wij met Peter Langhout op reis gingen. Hadden er (door de negatieve verhalen) tegenop gezien. MAAR HET IS ONS EEN COMPLIMENT WAARD VOOR DEZE REISORGANISATIE. Goedkoop en goed!!!!
op 22 september 2010
Al met al een hele vervelende vakantie, voorafgaand aan mijn vakantie eerst 2 dagen doorgebracht op schiphol, aan het eind van mijn vakantie onverwacht een dag eerder naar huis, veel beloftes, niets nakomen, 3 jaar later na veel gebel, gemail en brieven uiteindelijk een belletje door de jurist van Peter Langhout, met de boodschap dat wij 64 euro terug zouden krijgen vanwege de gemaakte onkosten en als genoegdoening voor de ongemakken. voor mij en mijn gezin never nooit meer Peter Brandhout.
op 22 september 2010
Prima reis van Peter Langhout en goed te doen voor mensen die iets moeilijker ter been zijn. Accommodaties aan boord en hotel waren uitstekend. Chauffeur reed eveneens uitstekend, maar daar bleef het ook bij. Punten ter verbetering: - meer reisleidster zijn ipv alleen chauffeur. stop eens wat vaker bij mooie uitzichten - probeer meer contact te maken met de mensen, vertel af en toe eens iets onderweg.
op 22 september 2010
het was een geweldige mooie reis van Peter Langhout en we hebben volop genoten. Een min puntje was de chauffeur. Hij keek goed naar het in en uit boeken van de hotels, maar het was geen reisleider. Het enige dat hij zei was vandaag gaan we van a naar b en niets over bezienswaardigheden die we onderweg passeerden. Ook werden de ruiten van de bus in deze 23 daagse reis niet 1 keer schoon gemaakt. Daar naar gevraagd verklaarde hij geen poetsvrouw te zijn. jammer dus.
op 21 september 2010
Ervaren chauffeur/ reisbegeleider van Peter Langhout, legde onderweg veel uit van de omgeving. Accomodatie was goed, het eten was in buffetvorm en was perfect en ruim voldoende variatie. Hotel is wel erg gehorig maar dat was bij ons bekend. Overnachting in Frankrijk (Macon Best hotel) was een ramp, veel te kleine bedden en asociale prijzen, € 4,10 voor een flesje bier. Verder was het personeel onervaren en klungelig. Spraken geen woord Engels of Nederlands, gelukkig hadden we Ludo die ook de Franse taal beheerst.
op 21 september 2010
het was een hele mooie reis van peter langhout reizen en het was goed eten met mooie exursies we zijn in zwitserland en frankrijk en duitsland geweest en een leuke chauffeur.
op 16 september 2010
De reis was zeer indrukwekkend en alles was tot in de puntjes verzorgd. Respect voor de chauffeur/reisleider die ons elke keer weer wist te betoveren van zoveel schoonheid tijdens deze reis. Zijn informatie was erg duidelijk en leerzaam en werd op een leuke en vlotte manier verteld. De prijs/kwaliteit is buitengewoon goed. Zeer groot compliment voor onze chauffeur Toon. Ik ga zeker nogmaals deze reis doen en zeer zeker vaker boeken voor de Peter Langhout reizen. Voor mij hebben zij een dikke 10 verdiend.
op 9 september 2010
hotel was goed in rimini alleen het ontbijt was niet goed je eitje bij het ontbijt moest je betalen heb ik nog nooit meegemaakt bij peter langhout. de lunchpaketten gingen zo de vuilnisbak in was niet te eten alles oudbakken broodjes de reisleider was een goede chauffeur maar niet echt een goede reisleider 1e dag helemaal niks gezegd. hotel in duitsland was ook niks een doorgezakt bed slaapt niet lekker ik vroeg of ik gewekt kon worden om 1/2 7 nee maar dan wel op z"n duits he snauw. excursies waren wel leuk behalve florence gids van 3 uur kletsen is een beetje teveel van het goede we konden niets eten of drinken mochten elkaar niet kwijt raken. bert was een aardige goser hoor maar moet wel leren om zijn mensen in een lange busrit van 16 uur weten te vermaken en anders moet hij een reisleider er bij krijgen die het wel kan en er ook tijd voor heeft.
op 8 september 2010
Het hotel/ pension had wel wat betere ontbijt kunnen regelen, want elke ochtend was het ontbijtbuffet. Er was niet eens elke dag gekookte eieren. Elke dag gewoon het zelfde brood. Het avondeten was wel elke keer afwisseld. En er stond in de papieren dat er een chauffeur cq reisleiding was maar de chauffeur zei dat hij geen reisleider was volgens de beschrijving van zijn werkgever Peter Langhout. En hij besloot ook op de ochtend zelf waar we heen gingen van de excursie, de hele week ging door elkaar heen. Maar de chauffeur was wel goed met het rijden bezig en was daar wel vakkundig in.
op 5 september 2010
Zeer gevarieerde en interessante excursies tijdens de reis van Peter Langhout. Heel goede chauffeur/reisleider, die het hart op de goede plaats heeft en liefde voor zijn werk heeft. Goed hotel, goede service, vriendelijk personeel, eten redelijk.
op 25 augustus 2010
Het was een fantastische reis van Peter Langhout met hele goede excursies,veel gezien. Ook wil ik de reisleiding een groot compliment geven. Annigje en Willem wisten veel te vertellen over de streken,waar we door het goede rijden van Willem door heen reden. De sfeer onderling was prima.
op 25 augustus 2010
Wij zijn zeer tevreden over onze 8-daagse excursie in Italië, die we geboekt hebben met Peter Langhout reizen. We verbleven in hotel Brooklyn in Rimini, waar we zeer vriendelijk zijn ontvangen. De kamers in het hotel waren zeer netjes en verzorgd, dit komt mede doordat het hotel pasgeleden is gerenoveerd. Elke dag werd er netjes schoongemaakt en er werd dagelijks gezorgd voor schone handdoeken. Onze kamer op de 3e verdieping had zelfs uitzicht op zee! Het strand was dan ook maar op 50 meter afstand verwijderd van het hotel. Door de gunstige prijs hebben we halfpension bijgeboekt en hier hebben we zeker geen spijt van gehad. Het ontbijt van het hotel was zeer verzorgd en bestond uit: broodjes, kaas, vleeswaren, jam, crackers, melk, yoghurt etc. Ook het avondeten in het hotel was goed verzorgd, lekker Italiaans eten, met vooraf een saladebuffet. De excursies waren zeer goed verzorgd, de reisleiding stond ons altijd vriendelijk te woord en de gidsen ter plaatse hebben ons veel laten zien en verteld over de vele bezienswaardigheden die Italië te bieden heeft. Al met al hebben wij genoten van onze vakantie en bevelen deze reis ook graag aan anderen aan, en de prijs/kwaliteit verhouding is meer dan goed te noemen.
op 24 augustus 2010
We zijn nu binnen 2 jaar voor de 5e keer met peter langhout weggeweest en ik kan alleen maar zeggen dat alle reisjes(beieren,brixen,zwarte woud,sauerland,elzas) echt uit de kunst waren,de hotels,het vervoer,de chauffeurs,echt top. Het enige minpuntje was in 2 hotels dat het eten nou niet echt geweldig was(sauerland,Elzas). Maar dat mocht de pret niet drukken,wij gaan niet weg voor het eten maar voor een gezellige reis,en eten komt bij ons echt op de laatste plaats. We zullen nog zeker vaker een reisje boeken!!
op 20 augustus 2010
Het was een geweldige reis met Peter Langhout, geweldig land en geweldige excursies. De hotels waren prima en eten was erg goed.
op 18 augustus 2010
Het gasthof was goed, de busreis was geweldig, de exursies waren goed, de buschauffeur bertus van Peter Langhout was super, alleen jammer het eten bij hotel nuland was koud.
op 18 augustus 2010
De reis was goed opelkaar afgestemd. We hadden genoeg tijd om heel veel te kunnen zien. De bussen zien er correct en verzorgd uit. De chauffeur/reisbegeleiding was uitmuntend. Wist heel veel te vertellen over de streek waar we zaten. Hij controleerde altijd of iedereen in de bus was en ook als we wat aan hem vroegen ging hij kijken of hij het voor elkaar kreeg. De excursies waren goed en gezellig. De prijs/kwaliteitsverhouding van Peter Langhout is ook goed.
op 18 augustus 2010
Waardering accomodatie zeer slecht, daar steeds hetzelfde eenvoudige eten en hotels-pension vies en in de middele of nowhere. Waardering excursies redelijk, maar de gids Andrea had geen tijd en deed alles veel te snel. Waardering reisbegeleiding de chauffeur van Peter Langhout was een dikke 10. Zeer correct.
op 18 augustus 2010
Snel boeken en regelen van éénpersoonsarrangement was geen probleem evenmin als schakelen van internet naar telefoon. Minpuntje was de wat krappe planning op de laatste die in mijn ogen rijp is voor een knip. Meer reizigers naar andere bestemmingen, bijvoorbeeld Ierland, hadden daarmee te maken. Voor hen was de eerste reisdag een hachelijke dag, waar ze totaal versleten uit kwamen, gelet op wat ik gehoord heb. Chauffeur had gelukkig een luisterend oor en zelf een kritische blik naar de gang van zaken rond de planning. Zijn begeleiding was prima (Chauffeur is in dienst van Havi). Hij zou aanbevelingen doen aan Peter Langhout. In Engeland en Ierland moet rekening gehouden worden met een uur tijdsverschil. Belangrijk is in mijn optiek om het gastland zelf niet met de nadelen daarvan te confronteren. Dat verdienen ze niet.
op 13 augustus 2010
Wij hebben een geweldige reis gehad met peter langhout waarvan we enorm hebben genoten.
op 12 augustus 2010
De avondtour na Disneyland, was niet zo bijzonder. Dit had van mij er niet bij gehoeven. Vanuit de bus kon je bijna niks zien en ook geen foto's maken. Geboekt bij Peter Langhout.
op 12 augustus 2010
Ik heb alleen maar positieve ervaring. Het is een schitterende reis. Een fijne chauffeur van Peter Langhout welke erg zorgzaam voor de groep was.(nooit sjagereinig altijd positief) Mooie uitstapjes met als hoogte punt de Glos Glockner. Deze reis is erg aan te bevelen. Groetjes Klaas
op 11 augustus 2010
Fijne vacantie gehad met Peter Langhout,prettige chauffeur,bezienswaardigheden erg leerzaam,kortom Hotel eenvoudig,maar schoon,maaltijden waren,afwisselend maar goed,variatie in bereiding,het geheel heeft ons een fijne vacantie opgeleverd.beslist aanbevelend voor diegenen die daar nog niet zijn geweest.
op 11 augustus 2010
Het was een geweldige Vakantie met peter langhout alles was meer dan goed.
op 10 augustus 2010
bijzonder mooie vakantie van peter langhout met lourdes als thuis basis ,wat heel indrukwekkend was.diverse tochten gemaakt o.a beklimmen van 3cols. bezoek aan biarritz de waterval pont dÈspagne.dit alles onder de zorg van chauffeur HAROLD.de chauffeur was echt geweldig goed zowel met het besturen van de bus als de mensen iets extra`s te geven in de form van diverse vertellingen over deze reis en het begeleiden van deze super reis.echt een goede chauffeur maakt deze reis echt geweldig.met deze chauffeur is het goed reizen nogmaals dank.
op 8 augustus 2010
Het was super om met Peter Langhout af te reizen naar disneyland parijs heerlijk genoten maar te kort vandaar dat we dit weekend weer vertrekken naar frankrijk.
op 7 augustus 2010
wij hebben erover gedaan 31 uur wij hadden bus pech en nog een kleine aan rijding en we hadden ook een on aardige chaufer en plus had de chaufer nog een omleiding gemaakt koste ook nog meer uren. ik wou mij medicijnen uit de bus pakken mocht niet van de chauffer hij was zo onbeleefd wij kwamen pas om half2 aan in spanje. toen ik thuis ben gekomen heb ik een brief van peter langhout gekeregen van een korting bon van 25 euro nou die mogen ze lekker houden ik ga zelf stappen onder nemen wat ik allemaal heb meegemaakt heb met mij kinderen ik heb geen woorden hiervoor.
op 5 augustus 2010
chaufeur reed op zich wel goed, maar zei geen woord onderweg,stopte in een keer, moet zelf vragen wanner weer weg. Er was geen drinken in de bus ,of wel helemaal niets,stopte maar 2 keer. De reis was naar Andorra, we gingen dwars door Parijs, waar de chaufeur zat te vloeken en te mopperen.t was zeker geen leuke reis met peter langhout.
op 4 augustus 2010
Perfect via internet geboekt en gelijk informatie ontvangen van Peter Langhout. Ruim van te voren de uiteindelijke reisbescheiden ontvangen + hotel vouchers. Het hotel was ietwat verouderd maar de service was perfect. Zelfs het eerder inchecken was geen probleem. Betrefende het eten: onbijt en diner - alle lof! Super geweldig. We konden perfect de auto parkeren bij het hotel. Deze plaats San Zeno is een perfecte plaats om uitstapjes te maken naar bijv: Venetie, Verona of iets dichter bij Garda(meer)! Kortom leuke locatie en wij zullen er in de toekomst zeker nog eens naar toe gaan. Note: Wij zijn vrijdagavond om 19:30 uur gaan rijden en waren de volgende ochted om 10:30 uur met de nodige tussenstops op de plaats van bestemming. Het is dus prima te doen zonder hotelovernachting tussendoor. Afstand 1200 km! Een aanrader - ook voor kinderen omdat er een groot binnen zwembad aanwezig is inclusief sauna/stoombad! Nogmaals het hotel is ietwat verouderd maar gezien de prijs kwaliteit verhouding prima!
op 29 juli 2010
Het enigste negatieve van deze reis was;de lange tijdsduur vanwege de files(hoogseizoen)maar dat kunnen we peter langhout niet aanmerken.
op 28 juli 2010
Kleine groep 15 pers- aangepaste bus- zeer goede chauffeur- begeleidster werd speciaal voor ons ingevlogen vanuit Miami, kende wel veel van VS maar iets minder van de reis zelf. Accomodatie over het algemeen goed, maar in 1 geval werd er ver (uren ) gereden om niets te zien (Blanding). dit logement had dichter bij de Grand Canyon moeten zijn, om de volgende dag langer van de canyon te kunnen genieten. In Palm Springs logeerden we te ver van het centrum, om deze plaats te kunnen bezichtigen Jammer want het is een zeer mooie stad. Voor de rest een prachtige reis met een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding van Peter Langhout.
op 27 juli 2010
een lange reis maar als je er zelf iets van maakt met je mede reizigers gaat de tijd snel. buschauffeur van peter langhout wist de weg prima en heeft ons een leuke reis bezorgt, dus we zien al weer uit naar de volgende keer.
op 26 juli 2010
Supermooie ervaring met Peter langhout.
op 22 juli 2010
mooie reis van peter langhout + veel gezien gr, mieke
op 22 juli 2010
Reis van Peter Langhout was prima, hotel niet slecht, groep passagiers positief. Programma dat werd aangeboden is NIET uitgevoerd, wat slecht is en tegen viel. De chauffeur was ver beneden de maat. Kon niet omgaan met met mensen, was autoritair, onvriendelijk en bot. Hij reed roekeloos en te hard.
op 20 juli 2010
een geweldige reis met een heel goed hotel (Byron) met personeel met plezier in hun werk, heerlijk eten een fantastische chauffeur van peter langhout, een iets minder gemotiveerde reisleidster(voegt niet echt wat toe).
op 15 juli 2010
Wij zijn met Peter Langhout naar Toscane geweest. Een bijzonder mooie reis en een goed Hotel (Byron) in Montecatini. Onze uitstekende chauffeur Fred was een goed gastheer en over de gidsen hadden wij ook niet te klagen. Omdat wij vaker met Peter Langhout zijn weggeweest kunnen wij rustig zeggen dat de organisatie steeds beter wordt.
op 15 juli 2010
zeer positieve ervaring met peter langhout reizen,op de dag van vertrek was mijn vrouw jarig,hierbij werd een kleine attentie aangeboden dit werd zeer op prijs gesteld
op 15 juli 2010
het was een prachtige reis van peter langhout met mooie excursies . een minpuntje was de doorgaande weg langs het hotel raad de mensen aan oordoppen mee te nemen
op 15 juli 2010
Fijne reis gehad met Peter Langhout,prima chauffeur die ook uitleg gaf onderweg, en leuke reisleiding/gids die tijdens de excursiereis ons vergezelde.Prima hotel met vriendelijk personeel waar het goed eten is.Niets mis mee.
op 14 juli 2010
We hebben een prachtige reis gehad. Ina onze reisleider en chauffeur van Peter Langhout was geweldig Het hotel eenvoudig maar schoon en de eigenaren vriendelijk en behulpzaam. het eten was er goed en ze deden erg hun best het iedereen naar de zin te maken.
op 14 juli 2010
pos. is dagverdeling werd door peter langhout aangepast aan weersomstandigheden zodanig dat alle beloofde excusies toch zijn afgewerkt. Neg. geen noemenswaardige opmerkingen. Wat zeker vermeld moet worden: Een geweldige meegaande chauffeur Patrick van HAVI toers voor alle reisgenoten. Hij was er voor ons!
op 13 juli 2010
reisorganisatie vond ik heel goed.medewerkers zijn heel vriendelijk.kort gezeg peterlanghout is voor mij de beste
op 11 juli 2010
Ondanks eerste keer van Chauffeur/Reisleider naar Cote d Azur (Ynze) voortreffelijk geweest. Het transfer op wisselpunt retour had beter geregeld kunnen zijn door peterlanghout! Voor de rest was het een fijne vacantie.
op 9 juli 2010
Een hoteleigenaar kan zijn gasten GRATIS laten reizen in het Zwartewoud. Alleen deze eigenaar maakt er misbruik van. Mooie natuur. Aardig hotel. Onbetrouwbare hoteleigenaar, jammer dat Peter Langhout dat niet doorheeft.
op 8 juli 2010
Hele mooie eilanden, mooie excursies. Negatieve bus problemen met Peter Langhout en terug wisselen van bus op parkeerplaats in Nederland.
op 7 juli 2010
excursies bij peter langhout waren geweldig zat bij de prijs in begrepen. ontbijt heel mager geen beleg alleen jam dineer volgens italiaans gebruik best goed.
op 3 juli 2010
plaats van aankomst leeuwarden. stondgepland voor het ns station maar werden op een andere plaats uitgezet. mijn zus die invalide is kon met haar koffer dar stuk niet lopen. we kregen onenigheid met de chaufeur van peterlanghout. ik moest hulp halen voor ons. en dat om elf uur s.awonds. dat viel ons erg tegen.
op 30 juni 2010
chauffeur/reisleider van Peter Langhout wist niets te vertellen over Ierland. Maar was wel een uitstekend chauffeur.
op 30 juni 2010
negatiefe punten voor peter langhout geen. postieve punten waren goede chauffeur en goede hotels en goed eten. mooie reis jammer dat we maar een een uur hadden op de noordkaap. verder was het okay.
op 30 juni 2010
Geboekt bij Peter Langhout. Fijne locatie met vriendelijke bediening en sobere maaltijden maar wel redelijk.
op 28 juni 2010
We voelen ons belazerd door peter langhout We hadden geboekt voor Europa waar we werden afgezet we kwamen terecht na veel zoeken bij lotus. app. was niet schoongemaakt. na een klachtenbrief krijgen wij een briefje terug met de mededeling dat de dat ze het jammer vinden dat we niet tevreden waren en bieden hierbij hun excusus aan. De reisleidster vertelde dat ze verder dat ze niets voor ons kon doen. Er was verder geen andere oplossing. Wij zijn daarom niet blij met peter langhout. En ook met de afhandeling hier in Nederland niet.
op 28 juni 2010
Het was ondanks DAT Het Tussen de 35 en 39 gr. was Een Mooie reis van Peter-Langhout, in de bus was het lekker koel.
op 26 juni 2010
Hotel Witteveen heeft een prima keuken en aardig personeel. Goede bedden en redelijke kamers. Als minpuntje wil ik aangeven dat de douche wel erg klein is. Verder was de reis van Peter Langhout prima.
op 25 juni 2010
een geweldige 23 daagse reis door 12 landen in europa in goede hotels en met goed eten. de bus was wat aan de oude kant en de goede chauffeur van Peter Langhout keek goed naar ons om maar was niet een echte reisleider
op 24 juni 2010
We hebben deze reis van peter langhout als zeer plezierig en interessant ervaren. Mooie routes en steden. Bijzondere ervaringen: Het wolvennest (schuilplaats Hitler) en Auschwitz.
op 20 juni 2010
Een geweldige reis met peter langhout reizen, alleen het weer was wat wisselvallig. Maar verder voldeed alles aan de gestelde verwachting. Prima chauffeur Jacques Verduyn.
op 17 juni 2010
alles was goed geregeld door peter langhout en nette apartementen.
op 17 juni 2010
Het was een prachtige reis van Peter Langhout, Prima hotels en geweldig eten. Fijne correcte chauffeur, Veel uitleg onderweg. vriendelijk en vrolijk. Kon niet beter.
op 17 juni 2010
Geweldige reis/uitstekende chaufeur van Peter Langhout, vertelde veel. Wij hadden deze reis 11 jaar terug ook gedaan maar hij is nog beter geworden.
op 17 juni 2010
De reis was top leuke chafeur,confortable bus van Peter Langhout met alle benodigheden aanboord, alleen 1 klein met nadruk op klein nadeel bij nuland zelf en meschien een optie en stukje reserveren voor wat bankjes op de pakeerplaats zodat men daar kan gaan zitten tijdens het wachten op het wissel of vertrek moment.
op 16 juni 2010
Wij hebben een zeer leuke en gezellige vacantie gehad met Peter-Langhout, iedereen was tevreden denk ik. we hadden een zeer goede vrouwlijke chaufeur en reisleidster die alles goed kon vertellen en ook optijd met het gezelschap mee deet. Het weer hielp ook wel een handje, wand dat was perfect. bedankt.
op 16 juni 2010
16-daagse Autovakantie halfpension naar Hotel Panorama in Costermano a/h Gardameer in Italië met Peter Langhout reizen. uitstekende vakantie gehad, prima hotel met buitenzwembad en gratis parkeerplaatsen bij het hotel,zeer vriendelijk personeel,heel informele sfeer,goede zeer schone kamer met airco en balkon, uitstekend ontbijtbuffet en 4 gangendiner elke dag,mede doordat er 99 % duitse gasten zijn en die willen veel en goed eten. Hotel is mooi gelegen op een heuvel met riant uitzicht over het Gardameer. Uitstekende goedkope halfpensionreis. Prima service en kontakt via de klantentelefoon van Langhout reizen. Kortom: We zijn zeer tevreden! ! ! !
op 13 juni 2010
Een reis die wij graag nog een keer naar de zelfde bestemmingen, met de zelfde groep en dezelfde chauffeur, mee willen maken. Het was prima. Bedankt Peter Langhout.
op 13 juni 2010
Het was een fabelachtige mooie reis van Peter Langhout met de trein en de touringcar. De 70-jarige Hans uit Heemskerk was een uitstekende chauffeur en gids. Het weer was mooi, het land lag er mooi bij. Het reisgezelschap was een geheel. Dus een volmaakte vakantiestemming, die al onze batterijen heeft opgeladen. De grootste pluim voor Hans, die ons door het fabelachtig mooie paradijs heeft geloodst. Alleen voor mij een vraagteken, waarom maar 27 passagiers voor zo'n mooie natuur- en cultuurreis?
op 12 juni 2010
11 dagen genoten, goed hotel alleen reisbegeleiding was er niet,bij aankomst Gerona was er geen reisleidster aanwezig die ons begeleide. we hebben ook tijdens de vakantie niemand van peter langhout gezien of gesproken,verder een hele goede vakantie voor weinig geld.
op 12 juni 2010
Schitterende reis van peter langhout. Alleen jammer dat nog niet alles open was. Het moest nog een beetje op gang komen. Maar wij hadden nog een extra weekje , dus wij hebben nog heerlijk kunnen genieten Een goed hotel en een vreselijk leuk plaatsje. ook de verder omgeving is erg leuk. Leuke boulevard, ook langs de zee is leuk te lopen naar een ander plaatsje Mooi kust schitterend!
op 10 juni 2010
Alleen positieve ervaringen: -Zeer goede chauffeur/reisleider Edwin; -Luxe bus; -Luxe cruise ferry's; -Gemiddeld goede hotels; -Zeer gevarieerde reis van Peter Langhout, met geweldige excursies; -Buiten de zeer billijke toegangsprijzen geen verdere aanvullende kosten voor b.v. gidsen ter plaatse.
op 10 juni 2010
Heen was een Ouwe bus met weinig ruimte. Terug Reis was beter met bus van PeterLanghout.
op 10 juni 2010
Reisleiding super, super maaltijden. Uitzicht op zee magistraal. Plezier enorm, Veel zon, Geweldige groep. Lieve Mensen van Peter Langhout bedankt, Het gaat Goed ontmoet jullie Bedrijf, Hebben jullie DAT verdiend .!!!!!!!!
op 9 juni 2010
HOTEL GEBOEKT BIJ PETER LANGHOUT LIGT MOOI GELEGEN AAN EEN VAART, VELE DORPEN IN DE OMGEVING EN VEEL BEZIENSWAARDIGHEDEN, lOKKERIJ EN LANDGOEDEN
op 9 juni 2010
De overtochten en overnachtingen waren keurig voor elkaar en soepel geregeld. De hotels waren uitstekend. met de halfpensionreis was er twee maal per dag een goede maaltijd. een tegenvallend ontbijt werd door de chauffeur opgemerkt, doorgegeven en via Peter Langhout was dit de volgende dag ook weer keurig rechtgetrokken. Er was veel contact tussen chauffeur en externen ( gidsen, hoteliers e.d.) om onze reis zo prettig en ongestoord mogelijk te laten verlopen. Wij en onze medereizigers kregen bij aanvang het mobiele nummer van de chauffeur om nooit verloren te staan of te lopen. Prachtige reis, goede chauffeur, goede verzorging en mooie excursies( eentje { Mizenhead} bleek niet toegankelijk vanwege grote verbouwingen tot november, dus daar kon Peter Langhout niets aan doen).
op 7 juni 2010
Al voor het zesde jaar maken wij een reis met Peter Langhout. De reizen en de accommodaties zijn in de loop van de jaren sterk verbeterd. Deze reis was zeer goed verzorgd. Goede tot zeer goede hotels, (drie en vier sterren). Goede verzorgde excursies en reisbegeleiding. In Hongarije en Roemenie gidsen die nederlands spreken. Een leuke groep mensen die aan de reis deelnamen. Kortom deze reis is een aanrader.
op 6 juni 2010
mooie reis van peter langhout. Heel veel gezien!Het hotel was gezien de prijs zo ongeveer naar onze verwachting. Kleine kamer, en rustig.Wel heel schoon .Geen enkele aanmerking.! Het eten was goed.Volgens mij deed de kok zijn uiterste best het ons naar de zin te maken.Het is nu eenmaal anders dan thuis daarvoor ben je in Frankrijk.In een woord...Wij hebben genoten.
op 6 juni 2010
Voor Dhr Paauw reis Griekenland. Helaas zijn wij Nederlanders niet bereid om meer te betalen voor o.a. goed eten. Daarom kiezen we voor Peter Langhout. Daar hoort U ook bij.
op 5 juni 2010
Een vermoeiende maar fijne reis gehad met een chauffeur / reisleider die onder alle omstandigheden positief bleef. Ik heb al veel reizen gemaakt met Peter Langhout maar dit was wel de interessantste; vooral historisch gezien. Tevens een fijne groep mensen en dat is ook belangrijk.
op 4 juni 2010
3 Dagen naar Sauerland en genoten! Zeer klantvriendelijke chauffeur van Peter Langhout! Verraste ons regelmatig met “toeristische”, niet makkelijke te nemen, routes over Duitse binnenwegen. Ben zelf ervaren chauffeur en was b.v. zeer verbaasd en over de gemiddelde snelheid (van 30 tot 40 km. per uur!) van onze Keulse rondrit.. Dat dit allemaal kon voor deze prijs, petje af voor onze chauffeur! Hotel Lindenhof te Langscheid is rustig gelegen, op korte afstand van de “drukte”, kamers redelijk ruim en (vooral) schoon, ontbijt en diner goed en het personeel was klantvriendelijk. Terug in Nuland, veel “gezeur” van medereizigers tegen de mensen van PL over de vertrektijd (19.00 uur). Daarom gezeur al rond 18.30 uur onterecht, men deed zichtbaar zijn best om ons tegemoet te komen. Kon het af-en-toe niet laten een opmerking te maken tegen deze medereizigers. Minpuntje in Nuland was de koffie met gebak en het diner, ben bij van der Valk iets beter gewend!
op 3 juni 2010
ik heb alleen positieve ervaringen gehad met peter langhout ik heb een goede reis gehad, prettige mensen ontmoet en voor herhaling vatbaar.
op 3 juni 2010
Geweldige reis van Peter-Langhout, prima vervoer, goede hotels, fantastische chauffeur-reisleider, fijne excursies. Kortom een zeer geslaagde reis. Voor herhaling vatbaar.
op 3 juni 2010
Positief was de prachtige omgeving het hotel was oud, maar zeker de moeite waard, kamer en eten erg goed. Alleen in het dorp (biandronno) waar dit hotel ligt is echt helemaal niks te beleven, erg jammer!! negatief was zeker het wisselpunt, bij thuiskomst in Nuland was niet duidelijk wanneer en hoelaat we zouden vertrekken, ook onze chauffeur werdt hier niet over ingelicht, beetje chaotisch allemaal! het zou handig zijn als Peter Langhout een wisselpunt in Limburg zou hebben, dat scheelt nl urenlange reistijd.
op 1 juni 2010
De reis van Peter Langhout was zeer interessant veel gezien en genoten. De buschauffeur was prima maar als reisleider ongeschikt. De hotels waren in onze begrippen 1 a 2 sterren hotels. Het eten was ronduit slecht, je verwacht in Griekenland Grieks te kunnen eten, maar elke dag pasta/patat frites met een soort sla was een erg uitgeklede maaltijd, dit geld ook voor het ontbijt. Het eerste hotel in Duitsland daar kon je niet eten, je moest naar een restaurant wat ik zou typeren als een vreetschuur waar een veredeld varkensvoer werd geserveerd. Een mooie reis daar hoort ook goed voedsel bij, iedereen is altijd bereid te betalen voor een goede maaltijd, het is tenslotte geen jongeren reis!
op 31 mei 2010
Koffie en appelpunt op het verzamelpunt bij van der valk niet te pruimen, verder is de reis van Peter Langhout goed bevallen.
op 28 mei 2010
Zeer goede chauffeuse van Peter Langhout, leuke excursies en redelijk goed hotel.
op 28 mei 2010
Bedankt voor de onvergetelijke reis..mijn eerste reis alleen,,na dat mijn man overleden is,,,'t is voor herhaling vat baar..thanks peter langhout,,en ook de schaufeur,,ronald die was super goed,,veel kennis van zaken..
op 26 mei 2010
Negatieve ervaring met Peter Langhout door reisleider/chauffeur totaal onvoorbereid, onbeschoft tegenover de deelnemers, dronk teveel alcohol. Positief was het hotel, vriendelijk, goed eten, leuk personeel.
op 26 mei 2010
leuke reis.goed georganiseerd door peter-langhout. prima chauffeur,als reisleider vond ik hem wat minder.hij gaf weinig informatie.voor sommige excursies wat weinig tijd. voor edinburgh kan men beter een dag uittrekken!
op 25 mei 2010
8 dagen malta met excursies, geboekt bij Peter Langhout. Prima genoten van een vakantie in Malta. Cavalieri is een heel goed hotel met goeie faciliteiten. Ontbijt en diner in hotel zijn ook heel goed qua prijs en kwaliteit en biedt met zeezicht een prachtig uitzicht op de baai. Excursies zijn goed geregeld, vooral halen en brengen naar hotel, maar soms eenzijdig.
op 25 mei 2010
Prima reis/kwaliteitverhouding van Peter Langhout. Voor wie in korte tijd veel wil zien van Amerika is deze reis een aanrader!
op 21 mei 2010
MIJN PERSOONTJE, MIJN DOCHTER EN KLEINDOCHTER HEBBEN GENOTEN VAN ONZE 3-DAAGSE TRIP NAAR PARIJS. 2 dagen prachtig weer en heel veel gezien. Een aanrader voor diegene die Parijs wel of nog nooit gezien hebben! Met dank aan Peter Langhout.
op 20 mei 2010
Alleen maar positief.Alles prima geregeld bij Peter Langhout.
op 19 mei 2010
Wij voelden ons (als enige niet-Nederlanders van onze groep) van het begin tot het eind van onze reis heel erg thuis tussen onze medereizigers en vooral ook onze buschauffeur Fred die heel erg aardig deed tegen ons en hielpen met vertalingen en uitleggen. Tina de toergids in Italië deed haar werk heel goed, wij vonden haar een fantastisch gids. De toer was in het geheel door Peter Langhout erg professioneel uitgevoerd en we zullen zeker in de toekomst opnieuw een reis met Peter Langhout boeken.
op 16 mei 2010
De reis was goed verzorgd door Peter Langhout. Hotels onderweg waren goed. Prijs kwaliteit verhouding was zeer goed.
op 15 mei 2010
Weekendje Parijs geboekt met Disney bij Peter Langhout. Hadden ze beter gewoon alleen Disney kunnen noemen, bijna niet in Parijs geweest. 1e dag eten was niet verplicht, maar je kon eigenlijk niks anders, en dit was erg slecht!
op 13 mei 2010
zeer goede chauffeur ,regelt alles perfect en een goede gidse ter plaatse. comfortabele bussen, tevens erg attent van peter Langhout om een geschenkje aan te bieden voor mijn verjaardag.
op 6 mei 2010
Prachtige reis, heb genoten met Peter Langhout reizen. kleinkinderen hebben ook plezier gehad maar vonden 3 dagen te kort (geweldig)!
op 6 mei 2010
Dit was een teambuildings weekend voor Monopoli Kappersteam uit Zonhoven, personeel was zeer content over de accomodatie en Phantasialand hebben ervan genoten onze dank voor Peter Langhout. Met vriendelijke groeten, Monopoli Kappersteam
op 3 mei 2010
Postitief: zeer goede chauffeur/reisleider van Peter Langhout, bus prima, goede hotels, als alleenstaande goede kamers gekregen. Negatief: enkele reisgenoten voor wie niets goed genoeg was.
op 2 mei 2010
Deze geweldige reis van Peter Langhout was iedere euro waard slechts een min. puntje het hotel in tours sobere kamer o.a. geen deur in de douchecabine sproeier lag op de grond kom je niet,op hangen gore vloer bedekking wel schoon. de volgende hotels waren uitstekend.
op 30 april 2010
Wij hebben een prima ervaring opgedaan met Peter Langhout reizen. Mooie kamer in Oranje eden hotel met goed ontbijt en diner. leuke excursie naar Ameland. Mooi weer, dus enorm van Leeuwarden en ameland kunnen genieten. Aanrader!
op 22 april 2010
In een woord; uitstekend! Bedankt Peter Langhout.
op 22 april 2010
Op 12 april vroeg uit de veren vanuit Den Helder naar Alkmaar waar we de bus instapten opweg naar Nuland het wisselpunt, daar nog even een bakkie doen en dan de bus in die ons naar Parijs bracht. Met diverse tussenstops arriveerde we iets te vroeg in Parijs dus liet onze chauffeur Fred ons alvast een gedeelte van Parijs zien. Wat kan die man rijden zeg, dwars door die immense stad. Lekker gegeten tegen een leuk tarief, opweg naar het hotel, maar dat bleek net een sauna! Alle dagen deden we mee met de excursies die we prachtig vonden. Ook onze gasten die met ons mee waren uit Hamburg vonden het prachtig. En dan weer het vertrek naar ons wisselpunt waar we veilig aankwamen en onze dochter ons op stond te wachten om ons naar huis te brengen. Wij danken Peter Langhout Reizen voor deze fijne dagen en de chauffeur FRED voor het prima rijden!
op 20 april 2010
Vorig jaar geweldige reis naar Kroatië gemaakt met Otto als chauffeur. Nu naar USA met vliegtuig. Wat een geweldige reis. Enorm veel gezien en gedaan geweldige overnachtingen en niet in de laatste plaats onze reisleider, Hans. Hij had al filmpjes gemaakt voor het thuisfront zodat men thuis kon zien hoe onze reis verliep. Zeer goede keus van Peter Langhout om ons te begeleiden. Peter Langhout; wij hopen nog vele van jullie reizen te mogen maken. Betaalbaar en kwaliteit.
op 19 april 2010
Wij hebben een paar schitterende dagen gehad in Parijs met Peter Langhout. En dit was voor een heel groot deel te danken aan onze geweldige chauffeur FRED! Nogmaals bedankt man! We hebben genoten. Zoveel extra's gezien als er tijd over was. Ik ben reuma-patiente en ik heb sommige excursies op het laatste moment voorbij moeten laten gaan maar Fred nam je dan mee in de bus en reedt een extra rondje of ging met de bus naar de Eifeltoren. Een zeer warm mens en een perfecte chauffeur!! Complimenten!
op 16 april 2010
3-daagse reis naar de Moezel/Eiffel. Hotel Hutter in Bremm. P R I M A reis! Prima chauffeur, het hotel verzorgde smakelijke maaltijden en een zeer uitgebreid keuzebuffet bij het ontbijt, de ritten door de mooie natuur zijn om van te genieten en de vier bezoeken aan stadjes bij deze reis zijn geweldig! Cochem en Bernkastel zijn sfeervolle plaatsen met vakwerkhuizen, smalle straatjes met mooie doorkijkjes en de wandelboulevard aan de Moezel. Trier met de Dom,de oude stadspoort en het prachtige plein. Maar ook met eindeloos veel heerlijke winkels. En Monschau heeft ook zijn charme vanwege de twee prachtige straatjes met oude vakwerkhuizen en bijzondere winkeltjes. Vanwege het mooie weer alle dagen op een terras kunnen genieten. Alweer een topreisje van Peter Langhout!
op 7 april 2010
Positief; de nijlcruiseboot, 5 sterren, heerlijk eten, goede service aan boord, vriendelijke mensen, boot de florence. Reis in de trein is achteraf een belevenis, slaaptrein van Cairo naar Aswan, echter nauwelijks geslapen, doch al met al een intense leuke ervaring. Hotels in Cairo 3 sterren, ook goed bevallen. De groep was ook leuk en gezellig, genoeg tijd om te relaxen, geen spijt van de reis gehad. Deze reis van Peter Langhout is aan te bevelen als je van cultuur, strand en lekker eten houd!
op 6 april 2010
Reis met Peter Langhout. Met de bus, op basis van halfpensioen, het was zijn geld waard; hotel was netjes; Mercure Paris Villepinte. Ontbijt meer als voldoende. Veel gezien van Parijs. Ook het eten op basis van halfpensioen was goed. De chauffeur was vriendelijk. Een geslaagte reis; Bedankt Peter Langhout!
op 2 maart 2010
Allereerst mijn volle lof over hotel Kehlbachwirt, een ontzettend goed, gezellig en schoon hotel met ontzettend vriendelijk personeel. Het ontbijt was zeer uitgebreid, div. soorten vleeswaren, div. soorten kaas, div. broodsoorten, zoet brood, cake, vers gesneden fruit, 2 soorten yoghurt, jus d'orange, zoetwaren, crackers, karnemelk, gekookt ei, melk, koffie en thee en ik zal ongetwijfeld wel wat zijn vergeten. Het diner was een 3 gangen menu met een uitgebreid saladebuffet, soep vooraf een 2 keuze menu een variatie toetje, ook het diner was elke avond erg lekker. Drankjes in de bar waren betaalbaar. De skipiste die allemaal op een Salzburg super skikaart zijn te beskien zijn prachtig, Sell am See, Kaprun, NeuKirchen, Hollersbach, Saalbach Hinterglem enz. Echt een aanrader, hopelijk volgende jaar weer in het pakket van Peter Langhout.
op 26 februari 2010
Catering in het hotel was beneden de maat. Verder was alles goed geregeld door Peter Langhout.
op 18 februari 2010
Prima chauffeur, vertelde erg leuk over Parijs, bracht ons overal naartoe, in een woord geweldig! Een aanrader, deze reis van Peter Langhout!
op 4 februari 2010
De hele reis van Peter Langhout verliep erg voorspoedig. Het hotel is prima, ontbijt is karig, maar daar waren we op voorbereid. Verder geen negatieve kritiek.
op 14 januari 2010
Fantastische reis, hotels waren goed, alleen sommige excursies waren voor oudere personen te vermoeiend. Verder heb ik het prima naar mijn zin gehad, goede jaarwisseling enz. Een compliment voor de chauffeur van Peter Langhout, als je een probleem had op wat voor gebied, hij loste het op. Bedankt en misschien tot volgend jaar.
op 13 januari 2010
Wij hebben een super vakantie gehad met Peter Langhout! Hotel was erg gezellig en goed verzorgd. De excursies waren top, chauffeur was goed. Kerst en oud en nieuw waren super gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar.
op 10 januari 2010
Fantastische reis, een erg goede reis begeleider van Peter Langhout met kennis van geschiedenis en excursies met verfijnde smaak gekozen. Deze reis komt op de eerste plaats van alle reizen sinds 20 jaar (op de tweede plaats is de reis naar Cote d`Azur(van 2 jaar geleden) met dezelfde reisorganisatie.
op 6 januari 2010
Chauffeur (Jos) van Peter Langhout was een zeer bekwame chauffeur en humoristisch. De begeleidster (Maaike) heeft onze reis tot een geweldige en waardevolle reis gemaakt. Onze dank dat zij erbij was!
op 6 januari 2010
De kerstreis met Peter Langhout naar Kroatie was gewoon super, met alles!
op 5 januari 2010
Een uitstekend verzorgde reis van Peter Langhout, met een goed hotel. Zelfs het ontbijt was goed verzorgd.
op 5 januari 2010
Wij hebben echt een super reis gehad met Peter Langhout, 7uur in de bus zitten(met pauzes) duurt best lang, maar dankzij de comfortabele luxe touringcar was dat prima te doen. Gezellige buschauffeurs, en duidelijke uitleg!
op 2 januari 2010
Prachtige kerstreis van Peter Langhout voor ons helemaal naar wens!
op 2 januari 2010
Comfortabele bus en leuke chauffeur/reisbegeleider van Peter Langhout, zeer toegankelijk en overal voor in, had goede suggesties. Eerste 2 overnachtingen waren prima hotels. Hotel Du Parc in Martingy was wel oké maar erg zakelijk voor een kerstreis en de ligging was ook niet zo bijzonder. Afstand tot centrum lag gelukkig wel op 10 min lopen. Ruimte waarin wij het ontbijt en diner hadden was erg kil(veel licht o.a. tl-verlichting) en zonder enige versiering of kerstssfeer. Door de snelle bemiddeling van de chauffeur konden we het kerstdiner in het a la carte restaurant gebruiken en vanaf dag 2 was onze 'eigen' ruimte warmer aangekleed en het licht gedimpt, chapeau. Laatste overnachting in Mercurehotel Mullhouse was echt te triest voor woorden. In eerst instantie zag het hotel er op zich gezellig uit maar binnen een half uur hadden we ons magere 3-gangenmenu weggewerkt en de bediening was erg chagrijnig. Ontbijt bestond slecht uit 1 croissantje en wat stokbroden, het enige beleg was boter en jam. Jammer dat de reis zo moest eindigen. Reis zelf is echt aan te bevelen, mooie treinritten en leuke plaatsjes. De wijnproeverij vond ik wat tegenvallen, was meer een rondleiding door het bedrijf voorafgaand met een welkomstdrankje en tot slot mochten wij nog van 3 soorten wijn iets proeven. Kerstmarkt München was oké maar had voor mij niet per sé gehoeven, kerstmarktje in Colmar was veel mooier en knusser. Omdat we nog wat tijd over hadden heeft de chauffeur ons ook nog naar Karlsberg gereden. Beide dorpjes kan je vergelijken met de stijl van Anton Pieck of Charles Dickens, echt leuk.
op 1 januari 2010
Zat ook in de bus waar Shwana in zat. Toillet was in slot gevallen... vandaar. Begrijp trouwens niet waarom men zonodig van de bustoillet gebruik moet maken. Zo lang was de reis niet. Mischien 0,50 eurocent uitsparen?? Chauffeurs van Peter Langhout worden overal heen gestuurd en hebben dus geen vaste bestemmingen. Dus neem het hem helemaal niet kwalijk als hij het niet weet. Chauffeurs van Peter Langhout hebben geen vaste bus. Het is dus begrijpelijk dat de chauffeurs niet steeds wil sjouwen met zijn barretje als er toch niets gekocht wordt. Ben vaker meegeweest op deze korte reisjes en geloof mij er wordt niets gekocht. Mensen die met Peter Langhout, Bolderman en Effeweg reizen, gaan voor de prijs. Low Budget. Niets mis mee, maar ga niet zeuren. Prijs kwaliteit verhouding bij Peter Langhout is meer als goed.
op 1 januari 2010
Heel leuk weekend gehad! Ideaal voor mensen zonder rijbewijs of voor mensen die nog nooit in Parijs zijn geweest en een indruk van de stad willen krijgen. Het is echter te kort om de stad helemaal te ontdekken en erg vrij ben je ook niet i.v.m. het vaste busschema van de organisatie Peter Langhout Reizen. Het hotel was prima en de chauffeur vertelde onderweg leuke wetenswaardigheden over Parijs en Disneyland. Leuk om er even tussenuit te gaan, maar om Parijs echt te ontdekken kunt u beter langer weggaan of met eigen vervoer zodat u de tijd aan uzelf heeft.
op 30 december 2009
1e nacht in hotel krijgt mijn echtgenoot een hartinfarct waardoor hij 10 dagen in het ziekenhuis ligt en ik als echtgenote extra bij moet boeken in het hotel. Peter Langhout heeft mij op geen enkele manier geholpen,terzijde gestaan,of interesse getoond. SCHANDE!!!
op 28 december 2009
Onder barre weersomstandigheden, voor Nederlandse begrippen, zijn we op 18 dec richting met Peter Langhout naar Parijs Disneyland vertrokken. De bus was niet overladen vol en dat was op zich wel heel prettig. Vlotte en veilige busreis bracht ons lekker op tijd op de plaats van bestemming. Bepaalde dingen hadden iets duidelijker verteld kunnen worden, zo was er wat misverstand over het ontbijt (de kaartjes) en de dag van vertrek, eerst uitchecken en spullen in het depot opslaan, was niet voldoende besproken. Maar het hotel (Kyriad) was daar heel behulpzaam in. De 2e avond van kamer moeten wisselen vanwege een elektra probleem. Hoorde menig persoon daar heel vervelend over doen terwijl de mensen in het hotel er alles aan deden om het op te lossen en gezien de drukte hebben ze dit heel goed en behulpzaam gedaan. Het restaurant in het hotel is nu niet bepaald gezellig maar het eten (ontbijt en dinner), in de vorm van een buffet, is prima. Shuttle dienst van en naar het hotel is goed geregeld. Kortom, ik heb een heerlijk weekend gehad met mijn dochters!
op 24 december 2009
Na eerder kerstshoppingsreizen met effeweg.nl gingen wij dit keer met Peter Langhout reizen. Peter Langhout was beduidend van mindere kwaliteit. De chauffeur was een chagerijn, hij heeft tijdens de reis werkelijk niets gezegd of verteld. Dat was wel anders bij effeweg waar de chauffeur erg gezellg was en ons goede tips gaf voor onderweg. Ook waren er altijd koffie en frisdranken in de bus te krijgen. Bij Peter Langhout echter niet. Ook het toilet konden we tijdens deze lange reis niet gebruiken. Voor ons dus geen Peter Langhout meer!
op 24 december 2009
3 Daagse kerstreis naar de kerstmarkten van Osnabrück, Goslar en Wernigerode met Peter Langhout. Ons hotel was het Englischer Hof in Herzberg am Harz en dat was een prima hotel. Mooie kamers, goed eten en een uitgebreid ontbijtbuffet. De heen- en terugreis waren een beetje problematisch vanwege de sneeuwval in Duitsland. Soms stapvoets rijden en dat had als resultaat dat we over 145km ruim 3 uur gereden hebben. Dus ook laat aan het diner maar dat was geen probleem, het was voortreffelijk. Hele gezellige kerstmarkten bezocht in Goslar en Wernigerode en door de sneeuw en de vrieskou extra sfeervol. De thuisreis ook wat vertraagt door sneeuwval, maar we zijn veilig en heelhuids thuisgebracht door onze chauffeur Harold. Deze reis is een echte aanrader!
op 24 december 2009
De reis was heel mooi, we hebben kerstmarkten bezocht en we hebben ook heel veel sneeuw gehad. Alles was prima geregeld door Peter Langhout!
op 17 december 2009
Zeer kundige chauffeur, verder heeft Peter Langhout een mooie wagenpark, allemaal mooie jonge bussen. Het hotel was perfect, grote kamer en een mooie badruimte. Alleen jammer dat men zo lang moet reizen, maar dit weerhoud ons niet om weer een reis bij Peter Langhout te boeken volgend jaar.
op 17 december 2009
Ik heb deze reis nu voor de tweede keer gedaan met Peter Langhout, en het is ook zo'n goed hotel en de metro is gelijk naast het hotel, dus het is aankomen en genieten van de kerstmarkt. Ook de bedden zijn meer dan een 10 waard, en het ontbijt is intercontinetel: dus zeer goed en uitgebreid. Het was weer geweldig!
op 17 december 2009
Het overstappen op het verzamelpunt van Peter Langhout is niet prettig, het ophalen en terugbrengen vindt ik de volgorde een beetje vreemd. Ook een excursie naar een plaats op zondag als alles dicht is vindt ik niet erg prettig.
op 12 december 2009
Het is een genot dat je in Spijkenisse in en uit kan stappen daar dit onze woonplaats is. Voor ons is dit zeker een punt om de volgende vakantie weer bij Peter Langhout te boeken!!
op 4 december 2009
Het was een prima reis met Peter Langhout met een uitstekend hotel: vriendelijke mensen - goed eten en een goede kamer.
op 3 december 2009
Dit zal niet gepubliceerd worden, daar wij geen goed woord hiervoor over hebben. Alleen de accommodatie was redelijk. Peter Langhout heeft als pleister op de wonde ons 25 euro aangeboden, maar hier zijn wij niet mee accoord gegaan. Wij zouden 1 december uiterlijk hierover geinformeerd worden, maar hebben tot nu toe niets vernomen. Dus nu maar op naar RADAR...
op 27 november 2009
Het Tropical Island arrangement is aantebevelen maar wel voor wat meer dagen ivm verre afstand van 740 km. Hotel is meer een bed & breakfast er is verder niks te beleven. Geboekt op peterlanghout.nl.
op 23 november 2009
Een geweldige reis voor ons (twee begeleiders en twee licht verstandelijk beperkte volwassenen). Wij als begeleiders hoefden ons nergens druk om te maken want alles was heel goed geregeld door Peter Langhout. Wij hadden de Disney reis in combinatie met tour Parijs. Echt super voor die prijs. Van het eenvoudige hotel kregen we alle medewerking net als van onze chauffeur. Niets dan lof.
op 12 november 2009
'n Prachtige reis boordevol indrukken. We hebben genoten van de grote steden L.A., Las Vegas, maar ook van de diverse parken, 't Zion Nat.Park, de Bryce Canyon, de Grand Canyon, de woestijn, de Deeath Valley, de unieke rotsformaties in de Bryce Canyon, de Painted Desert, 'n bijzondere kleurrijke woestijn en Laughlin aan de Coloradorivier. Ook het Joshua Tree National Park met hele bijzonder gevormde bomen, de Joshua Trees. We hebben heerlijk gegeten en de hotels zijn prima, grote kamers, altijd koffie aanwezig. 'n Minpuntje vinden wij de excursies van peterlanghout, die over 't algemeen heel duur zijn. In verband daarmede haken sommige mensen af en wordt de groep gesplitst.
op 7 november 2009
Zeer goed georganiseerd allemaal door Peter Langhout.
op 5 november 2009
Goed georganiseerde reis per bus door Peter Langhout Reizen.
op 5 november 2009
Weekendje parijs was geweldig! Heel veel gezien. Fijn programma van Peter Langhout, met prachtige boottocht op de Seine, stadswandeling, bezoek Notre dam, Sacre Quer en stadsrondrit. Erg de moeite waard. Prijs kwaliteit verhouding zeer goed. Eten eenvoudig, hotel prima verzorgd en een leuke reisleider(buschaufeur) die veel info gaf. Kort gezegd een echte aanrader voor iedereen die Parijs wil bezoeken!
op 3 november 2009
Fantastische reis met peterlanghout mede door onze reisleider Andre, een Amerikaan die NEDERLANDS sprak. Veel ervaringen opgedaan in deze 12 dagen. Het leek alsof we 21 dagen door de States hadden getourd.
op 31 oktober 2009
Voor weinig geld hebben we dit allemaal gekregen. Fantastisch geregeld door Peter Langhout!
op 29 oktober 2009
Wij hebben hele fije dagen gehad, een hele goede chauffeur (Gert) van Peter Langhout, het was zeker voor herhaling vatbaar. Wij gaan in december naar londen hoop dat dat ook zo goed is!
op 27 oktober 2009
Goede chauffeur/reisbegeleiding van Peter Langhout, goede excursies, slechte ophaalservice en het eten was ook minder.
op 27 oktober 2009
Erg lange heenreis, doordat een bus niet was komen opdagen. Goede chauffeur en prima gids van Peter Langhout!
op 27 oktober 2009
We hebben een geweldige week gehad in Praag en waren bijzonder tevreden. We hadden ook een kleine ploeg van 24 mensen en die waren allemaal reuze gezellig. Ons plan is om volgend jaar zeker nog een keer zoiets te doen met Peter Langhout. Misschien naar Berlijn of Wenen.
op 26 oktober 2009
De pretparken waren te gek. Ik ga zeker nog eens terug! Leuke reis door Peter langhout.
op 26 oktober 2009
Wij gingen met Peterlanghout een dagtrip maken naar Euro Disney Parijs. Allemaal leuk en aardig tot we de buschauffeur ontmoeten. Zo'n achterlijke gast (sorry voor het taalgebruik) heb ik nog NOOIT als buschauffeur gehad. Meneer stelde zich niet voor, we kregen geen enkele informatie.. Meneer wist zelf ook van niets. hij reedt over twee wegdelen heen, reed veels te snel. Meneer viel bijna in SLAAP.. Bij iedere stop die hij maakte hield meneer zich niet aan de gemaakt afspraken.. Die meneer zelf maakte.. Hij kwam zelf te laat.. Hij telde niet de mensen als deze weer in de bus kwamen. Zo te zien maakte het meneer niet uit als er iemand niet in de bus zat. Meneer gooide de lampen aan als we sliepen zonder enig waarschuwing, daarna gingen ze gelijk weer uit.. Wat is het nut hiervan!? In disney aangekomen gaf meneer een aantal van ons tickets voor kinderen.. Aangezien ik 22 ben zie ik mezelf niet als kind... Afgesproken met de buschauffeur dat we om 19.15 weer gingen vertrekken. Wij staan netjes om 19.10 op de bus te wachten.. Komt meneer om 19.30 rustig aankakken. Heb ik meneer hierop aangesproken (de ticket en het feit dat hij te laat is..) wordt ik alleen maar weggewuifd en gaat ie nu wel verder met tellen. Tot slot wil ik nog een klacht indienen bij peterlanghout hierover staat er op de site dat het alleen kan bij de vertegenwoordiger die op dat moment aanwezig is (buschauffeur) luistert deze niet.. graag op dat moment het noodnummer bellen... Dit lees je dan ACHTERAF op deze site. Iets stommers heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik hoop dat ik zo mijn frustratie hierover even kwijt kan en dat Peter Langhout ook even hun buschauffeurs een betere opleiding geeft want anders is dit de eerste en de laatste keer geweest dat ik met Peter langhout op reis ga!!!!
op 22 oktober 2009
Fantastische reis met Peter Langhout! We hebben ontzettend genoten. Koos, onze chauffeur entevens reisleider was geweldig. We hebben veel gezien, goede hotels met goed eten. Zeker voor herhaling vatbaar. 2 weken echt vakantie, leuke passagiers!
op 22 oktober 2009
Goede service, goed hotel, fantastisch weekend gehad! Bedankt Peter Langhout!
op 22 oktober 2009
Een chauffeur die onderweg op de lange stukken interessant verteld en over mooie bergpassen rijdt wanneer voor de tunnel file staat (Gotthard). Ook verzint hij extra excursies om lege dagdelen op te vullen. Kost wel iets extra`s maar dat wil iedereen graag. Hotels zijn meestal erg goed maar het ontbijt is soms afgepast en wanneer dan de eerste bv 3 eieren of broodjes neemt heeft de laatste niets. De sfeer was overigens geweldig goed. Veel moois gezien. Is een aanrader, deze reis van Peter Langhout Reizen!!!
op 21 oktober 2009
Wij hebben met 7 man 3 vrouwen en 4 mannen een geweldig weekend gehad. Dit mede door de chauffeur Patrick Krabbe van Peter Langhout, hij is gewoon leuk en aardig. Hotel en eet-gelgenheden waren goed (bij het tweede etentje hadden we zelfs live-muziek een pianist heel leuk) zo ook de gidsen. Ze vertelden duidelijk en enthousiast over Parijs. Het was gewoon heel gezellig met iedereen in de bus. Voor herhaling vatbaar..
op 15 oktober 2009
Voor zo weinig geld krijg je zo veel bij Peterlanghout!
op 15 oktober 2009
Wij zijn drie dagen naar parijs geweest met Peter Langhout. Er waren veel excursies en wandelingen en we hadden een super leuke en goede buschaufeur (patrick krabbe) hij heeft ons (7 vrouwen) en de rest van de bus een overgetelijke reis bezorgd. De eetadressen waar hij ons bracht waren goed en het hotel was prima! Bedankt van de meiden van 50 jaar. Het enige nadeel voor ons was het verdeel punt dat kost ons veel tijd (Vanuit limburg).
op 8 oktober 2009
Goed georganiseerde reis door Peter Langhout, prima hotels. Leuke reisgroep en dat is ook altijd mooi meegenomen!
op 30 september 2009
De reis was goed verzorgd door Peter Langhout. Hotels middelmatig maar het eten was prima. Prijs-kwaliteit zeer gunstig t.o.v. andere organisaties. Verder veel lof voor de reis en een pluim voor chauffeur en reisbegeleider Kees. 17 dagen heb je echt nodig, zijn een paar pittige reisdagen bij.
op 29 september 2009
De prima chauffeuse was nog nooit in Polen geweest en had van Peter Langhout belachelijk weinig informatie gehad.
op 28 september 2009
Het was eenvoudig maar goed we hebben genoten van alle dingen die we bezocht hebben en hadden een prima en aardige chauffeur van Peter Langhout Reizen die erg behulpzaam en attent was.
op 27 september 2009
Prima, beetje ouderwets hotel. Mooie kamer, lekker eten. Bedienend personeel erg aardig. Zwembad was mooi en goed verzorgd. Hotel ligt langs drukke weg. Zwembad lag direkt aan de weg. Fijne reis gemaakt met Peter Langhout.
op 21 september 2009
Met Peter Langhout naar hotel Podgorka geweest. Uitstekend hotel en goed eten!
op 8 september 2009
Een reis om te relaxen. Deskundige reisbegeleiding van PeterLanghout. Comfortabele kamers. Vriendelijk en hartelijk ontvangst in het hotel. Goede maaltijden. Kortom een aanrader!
op 4 september 2009
Ik denk 10 jaar oude bus van (BOVO) geen klimaatcontrol (airco). De ene keer was het 5 graden en de andere keer 25 graden en dat bij een rit van 7200 km... Je had een winterjas nodig. De toilet stonk en de meeste stoelleuningen werkte niet. De reisbegeleder van Peter Langhout was een drol je moest overal alles zelf regelen, zelfs eten en hotelkamer!
op 28 augustus 2009
7 dagen Praag met PeterLanghout en het was fantastisch, in korte tijd heel veel gezien en wegwijs gemaakt. Alleen als je aan alles mee doet van de excursie's dan is het wel een erg druk programma. Het was een hele leuke groep bijelkaar, en een goede en opgewekte chauffeur die ons fantastisch overal heen bracht!Terwijl Gert toch voor het eerst op Praag reed, vertelde hij ons veel. Mijn vriendin en ikzelf kunnen dit aanbevelen en zeker met zo`n chauffeur als gert, hij heeft een rustige bassishouding en kan goed vertellen wat de bedoeling is van dat gene wat we gaan doen die dag. Nogmaals we hebben erg genoten... met ze alle bijelkaar. Ook de feestavond was geslaagd bij hotel ludmila. Het personeel doet erg zijn best om het je naar de zin te maken. Alleen jammer dat het dinnér hoofdzakelijk uit aardappelen of patat en vlees bestaat, met daarbij 2 plakjes komkommer, blaadje sla, stukje tomaat. Nog een min puntje vond ik dat er weing te doen is in de omgeving van het hotel. Maar desondanks, hebben wij het erg naar ons zin gehad.
op 26 augustus 2009
Wij zijn al een aantal keren eerder met peter langhout weg geweest. Dus hebben we genoeg vergelijkings materiaal. We hebben ook nooit eerder gereageerd. Maar nu wel want het hotel was goed en schoon. Het ontbijt super, diner lekker. Alleen hadden we niet zo,n vrolijke buschaufer, jammer. Maar het weer was mooi, dus al met al ga zo door Peter Langhout, graag nog meer van die leuke weekend reisjes! En mensen die klagen, die moeten dan maar meer betalen. Of thuis blijven!!!!
op 22 augustus 2009
Op 17 augustus zijn wij om ong. 10.30 vertrokken naar Disney. Wij zijn daar aangekomen om 16.30 uur. Nadat de chauffeur de sleutels is gaan halen konden wij direct naar onze kamer die er goed uitzag voor een 2 sterrenhotel. Het ontbijt was gewoon maar voldoende en werd iedere keer aangevuld. Het personeel was heel vriendelijk, ook het personeel in disney zelf. Als ze in het frans begonnen te praten en ik zei sorry dan gingen ze vanzelf over in het engels. De busreis is zonder problemen verlopen. We zijn ong. iedere 2 uur gestopt. Als wij weer naar disney gaan dan gaan we weer met peter langhout en naar het kyriad hotel.
op 19 augustus 2009
Ik ben met mijn moeder en zoon naar Parijs-Disneyland geweest. Allereerst mijn dank voor de medewerkers van Peter Langhout voor hun hulp bij het omboeken van de bestemming. Een week van te voren besloten wij in plaats van naar Londen naar Parijs te gaan. Zonder veel extra kosten is dat gelukt. De trip is heel goed bevallen. Ook wij hadden chauffeur Harold, die al eerder is genoemd. Aardige vent, erg goede chauffeur en hij wist veel te vertellen onderweg. Het verzamelen bij Nuland en het wisselen van bus verliep zonder problemen. De bus was modern. Hotel viel een beetje tegen, kleine kamer, weinig luxe, maar verder schoon. Ontbijt was voldoende. Qua prijs/kwaliteit verhouding ok. We hebben in een paar dagen Parijs goed leren kennen. Het programma was prima. Leuke Nederlandse gidsen die de rondleidingen verzorgden. Afspraken over terugkomst bij de bus werden mondeling gedaan, maar waren duidelijk en iedereen was steeds weer op tijd. Restaurant in Parijs, waar de groep drie keer heeft gedineerd was niet bijzonder, maar ook weer qua prijs/kwaliteit voldoende. Het eten stond steeds snel op tafel en de bediening was erg aardig. Het is me zo goed bevallen, dat ik overweeg volgend jaar een trip naar Praag te gaan maken met Peter Langhout.
op 17 augustus 2009
Wij vertrokken vanuit Schiedam, eenmaal aangekomen in Dordrecht bleek de bus kapot. Na een uur en een kwartier kwam de vervangende bus. Bij Nuland moeten we voor koffie met gebak drie hoge trappen op, de liften waren op slot mensen die slecht ter been waren hadden helaas geen koffie met gebak. We hadden in Keulen dus ook een uur minder de tijd om rond te kijken. In het hotel kost een glas bier twee euro, in de rest van Duitsland veel goedkoper. Geen keus wat betreft het eten, één vast menu. De tweede dag was het plan bezoek aan meer, dan Winterberg en nog even Brilon. Het plan werd omgegooid waardoor we twee uur hadden in Brilon (klein dorpje), waar we ook al moesten eten om 12 uur want 1 uur ging de bus naar het meer rijden en twee uur was de rondvaart. Hierna nam de bus een binnendoorweggetje wat steeds smaller werden uiteindelijk liepen we vast bij een bocht die niet te doen was voor de bus, dus een paar kilometer achteruit en al met al hadden we nog 15 minuten om Winterberg te bekijken waar op zaterdag (bijna) alles dicht was omdat zondags alles open zou zijn. De derde dag naar Attendorn een klein plaatsje waar grotten bekeken konden worden (mits je de berg op kon lopen, er was geen lift). Verder was er een terrasje en een pizzeria open. Op de terugweg naar huis werd er gegeten bij een wegrestaurantje wat niet gerekend had op zoveel mensen, broodjes uitverkocht, maaltijden niet te eten. Bij het wisselpunt gezellig in de vreetschuur met een paar honderd man eten. Weer geen keuze, vaste maaltijd, drankje zelf betalen. Twaalf bussen moesten aankomen waarvan de laatste om half acht arriveerde, waardoor wij anderhalf uur wachttijd hadden. Voor ons nooit meer Peter Langhout, de bussen hebben vaak mankementen en de chauffeurs geen vaste routes zodat ze de buurt niet kennen en niet op de hoogte zijn van omleidingen of leuke markten, openingstijden en dergelijke.
op 11 augustus 2009
10 dagen naar Lourdes was voor ons een hele belevenis. In een woord fantastisch! Hele goede chauffer die ons verschrikkelijk veel vertelde en ook heel veel heeft laten zien. In 1 woord voortreffelijk; Harold bij deze nogmaals bedankt! Jammer dat de er toch nog wel wat negatieve kantjes aan waren... Het ontbijt was erg saai. Verder was de thuiskomst niet best. Wij hebben ons geergert aan het personeel die onze bus ineens helemaal uit elkaar rukte. We mochten niet meer bij elkaar zitten. Terwijl wij juist zo,n leuke groep hadden. Heel jaamer was dat. Als je dit een afscheidsdiner noemt moet je niet zo,n groep ineens uit elkaar halen. Dat doet de OAD beter. Peter langhout kan daar heel wat van leren. Ook wat het gebeuren rond de wisseling betreft. Het koffer gebeuren gaat daar allemaal veel en veel beter. Accommodatie is ook veels te klein. Dit is steeds een grote ramp. Je hoort het steeds weer. Zelfs met invalide mensen werd er geen rekening gehouden. 3 uur wachten voor je koffer is wel erg lang... Ga eens om de tafel zitten om dat te gaan verbeteren. Op deze manier raken jullie klanten kwijt... Sommige pendel chauffeurs zijn horken, doe er iets mee zou ik zo zeggen.
op 9 augustus 2009
We zijn op 31-7 vertrokken en `s avonds waren we ook al weer thuis omdat we echt geen vertrouwen meer in deze reis hadden. We hadden gehoopt dat alle slechte verhalen die er over Peter Langhout reizen zwaar overtrokken waren, muggenzifters dachten we. Helaas hadden we er maar iets mee gedaan, want nu hebben we geen vakantie gehad. Om 6.10 uur thuis vertrokkenen om 12.30 uur waren we nog pas in Aken, 30 km van thuis. Eerst naar Nuland waar in een grote schuur half nederland opgehaald was en zat te wachten om naar plek van bestemming te rijden. We kregen een lauw kopje koffie en een stukje half bevroren appeltaart. Erna zag je overal op de tafeltjes resten appeltaart staan. Bij de toiletten was er geen doorkomen aan. Maar het ergste moest nog komen. Er werd omgeroepen wie in welke bus moest zitten voor zijn of haar bestemming. Toen kwam de volksverhuizing pas goed op gang. Omdat alle bussen heel krap tegen elkaar aan geparkeerd stonden op een grote parkeerplaats was het een geduw en ergernis van jewelste, er waren mensen bij die hun bagage van de vorige bus kwijt waren, mensen die koffers over hun slippervoeten hadden gekregen en aso`s die menen dat ze altijd voorrang hebben. Nergens iets van begeleiding te zien. De busplaats was vies en plakkerig van de vorige passagiers, we hadden vakantie en afgesproken niet moeilijk te doen, dus lachten we onze irritatie weg. Totdat de bus voor de eerste keer stil viel al na een half uurtje. De chauffeur morrelde wat aan een luik en de reis ging weer verder. We hadden opgevangen dat de bus `s morgens ook al niet gestart had, het zou toch niet waar zijn dat onze bus kapot ging, net waar we bang voor waren want het schijnt peter langhouts specialiteit te zijn. Rijden met kapotte bussen. Om half 1 waren we dan eindelijk in Aken en we zouden na een korte pauze om kwart over 1 weer vertrekken. Maar toen deed de bus helemaal niets meer. Het duurde wel een uur voor de chauffeur een reparatieteam belde, die kregen de bus ook niet aan de praat. Rond 4 uur werd voor een reservebus gebeld maar die waren niet meer voorradig, dus moesten we noodgedwongen met een bus naar Italie die niet in orde was. Om 5 uur zei de chauffeur dat het een zekering was. Dat geloofden we niet meer na zo lang gezocht te hebben. Een mevrouw zei in het begin al dat er iets met de remmen was, of we dat niets gemerkt hadden. We voelden er niets voor om met deze reisonderneming verder te reizen en hebben mijn man gebeld die ons is komen halen. Godzijdank is er naar mijn weten niets ernstigs verder met de bus gebeurd want het enige goed aan die dag was dat we heel veel aardige mensen hebben ontmoet. Voor ons nooit meer peter langhout want op goede bussen mag niet bezuinigd worden. Het was het duurste dagtripje ever, 1250 euro voor 30 km van huis te zijn.
op 7 augustus 2009
Wij zijn met Peter Langhout naar Disney geweest en dat is mij heel slecht bevallen. Voor de hoge prijs die ik heb betaald had ik meer service&communicatie verwacht. In de informatie deed men het voorkomen alsof we in 1x zouden doorrijden maar het bleek dat we in 4 steden andere reizigers ophaalden. Wat betekent dat je om 01.30 instapt en om 04.00 nog steeds in Nederland bent. 'Luxe touringcar' staat op de website. In de 'luxe touringcar' bleek het toilet niet door te lopen dus als je plassen moest plaste je in andermans plas (bweh). Na 10 uur(!) in de bus te hebben gezeten werd ons door de chauffeur (die overigens geen bijrijder had!) meegedeeld dat de kamers nog niet klaar waren (Hotel kyriad) en dat we pás na 16.00 uur konden inchecken (later bleek dat sommige reizigers pas om 18.00 konden inchecken). Daarna werd ook meteen verteld dat we de volgende dag van 08.30-09.00 uur konden ontbijten en dat in dat half uur ook nog eens de koffers naar de bus moesten worden gebracht omdat de bus op tijd op de parkeergarage van het park moest staan. Dus dat betekent: lang zitten in een bus, geen ontbijt bij aankomst, je niet kunnen opfrissen in de kamer én de volgende ochtend niet eens op je gemak kunnen ontbijten! Woedend was ik. De volgende dag moesten we al om 17.00 bij de bus verzamelen dus ook rustig dineren zat er niet bij. Er is zelfs een gezin achtergebleven in Parijs omdat ten tijde dat er werd gezegd dat we om 17.00 terug naar Nederland zouden rijden niet iedereen meer aanwezig was. Ik verwacht van een reisbureau dat alle afspraken op papier staan en niet dat alles mondeling wordt gecommuniceerd. De chauffeur kwam heel chagerijnig over en zuchtte nog net niet als je hem een vraag stelde. De kinderen hebben het naar hun zin gehad op het park. De wachttijden vond ik zelf erg meevallen (20-30 minuten), alle attrakties waren open en deden het. Het personeel vond ik onvriendelijk en allen spraken ze geen, of weigerde ze, Engels te spreken. Het eten op het park was niet veelzijdig, ongezond,vet, vies, goor en ook nog eens duur. Mocht ik ooit nog overwegen om terug te gaan (voor de kinderen) dan absoluut niet met Peter Langhout reizen.
op 7 juni 2009
Leuke, gezellige reis met gediciplineerde en prettige medereizigers (op tijd komen). Onze reisgids tevens chauffeur van Peter Langhout spande zich flink in om het ons naar de zin te maken, wist ook veel te vertellen. Het is héél belangrijk dat vanaf dag één medegedeeld werd dat er dagelijks van zitplaats in de bus gewisseld gaat worden. Dat voorkomt problemen. Een vakantie valt of staat ook met de coöperativiteit en aangename omgangsvormen van reisgenoten. Een hele leuke reis, veel gezien en op de terugreis zorgde Fred ervoor dat die niet saai werd: een paar uurtjes Luzern en een mooie tocht door Duitse middeleeuwse dorpjes. Echter één groot minpunt waar de reisleider niets aan kon doen was de véél en véél te krappe ruimte in de bus. Mensen kregen dikke voeten die pas na een dag na terugkeer pas 'normaal' werden. Echt, dit kun je mensen tien dagen lang niet aan doen! Dit zorgt voor veel mensen voor gezondheidsproblemen. Vriendelijk verzoek: Zet zo'n véél te krappe bus niet meer in voor volwassen mensen en zéker niet voor een langere reis!
op 18 mei 2009
Overnachtingshotels Duitsland 1e klas, hotel Rimini matig. Reisbegeleiding minimaal. Chauffeur was niet goed voorbereid, het was zijn 1e keer Italie. Minpunt voor Peter Langhout. Verder alles oke.
op 13 april 2009
Een weekendje Parijs is natuurlijk te kort, maar zeker als je een buschauffeur treft die er niets van bakt. Hij deed geen moeite doet om mensen een gezellige reis te bezorgen, en was totaal niet gastvrij en klantgericht. Vast plaatsen in de bus, waardoor je familie over de hele bus verspreid zit. Een erg saaie man, maakt zich van de lichttour door Parijs met een ritje langs de Eifeltoren er erg gemakkelijk van af. Praktisch geen informatie verteld. Erg jammer Peter Langhout!
op 25 maart 2009
Het hotel kon er mee door, het ontbijt was goed, het avondeten was slecht. Aardappelen en een stukje taai vlees, daar moest je het mee doen. M'n hond krijgt beter te vreten. Het bedieningspersoneel was onvriendelijk en niet gemotiveerd. Snap niet dat Peter Langhout zo`n hotel uitkiest.
op 9 februari 2009
Geweldige vakantie gehad voor weinig geld. Boven verwachting. Zo goed dat we nu de Griekenlandreis geboekt hebben. Gaan normaal met FOX maar zochten nu naar iets goedkopers. Wel ander publiek dan bij FOX maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Redelijk veel individuele vrijheid (en dat willen we graag). Jaren niet met Peter Langhout gereisd (vroeger wel goedkope Spanjereisjes). Onze ervaring is dat ze echt vooruit gegaan zijn. Doen dus!!
op 12 januari 2009
We zijn met Peter Langhout drie dagen naar Parijs geweest, was echt geweldig, het is een aanrader om alle excursies te betalen want is echt geweldig, op zaterdag gingen we naar disney en vrijdag en zondag in Parijs zelf. Het is wel een vermoeiende reis en je krijgt eigenlijk geen vrije tijd want je bent weg van 9 tot 22 uur en het hotel ligt nogal afgelegen.
op 10 januari 2009
We hadden een reisje naar de moezel geboekt naar Bremm wij willen mededelen dat de reis fantasties was. Alles was goed en prima geregeld door Peter Langhout!
op 4 januari 2009
Prima verlopen reis met een bekwame en vriendelijke chauffeur Gerard. Niets was hem te veel! Overstap in Nuland kost veel tijd, daarom ga ik er altijd met mijn auto heen. Tijdsindeling en pauzetijden waren perfect. Mijn ervaringen met Peter Langhout zijn goed en heb er al 11 reizen bij gemaakt. Voor de prijs van de reizen kan je natuurlijk niet te grote luxe verwachten!
op 28 oktober 2008
Voor de eerste keer met Peter Langhout in zee gegaan en meteen natte voeten. Het hotel, de entree en de overeenkomst waren verre van goed. Ik heb tot 2x toe gepoogd een email te sturen maar tot heden geen reactie. Plopsaland was geweldig doch mocht er iemand naar toe willen gaan met Langhout, vraag eens na bij hun wat ze bedoelen met een 2 daags arrangement en een apart hotel. Met een 2 daags arrangement word bij Langhout bedoeld dat je één dag entree krijgt en mocht je met 4 personen boeken, mogen 2 mensen op een slaapbankje hun rug naar de knoppe helpen.Ik heb de vraag gesteld wat de 2e dag dan zou inhouden doch ik heb geen commentaar gekregen. Advies? Ga gewoon lekker op eigen gelegenheid, is goedkoper en er zijn legio hotels om te overnachten.
op 17 oktober 2008
Erik, onze buschauffeur, reed goed. Overnachten nabij stuttgart 2x was ook zeer goed. Het hotel londra was gezellig en goed en we hadden een leuk gezelschap. Wij hebben veel gelachen en de beer waar de chauffeur ons voor waarschuwden hebben we gevonden en deze tijdens het avondeten bij hem in de stoel gezet. Al met al is het ons voor de 2e keer met peter langhout goed bevallen. Wij waren met 6 personen.
op 7 oktober 2008
Slechte buschauffeur, wist een heleboel maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Hotels liet te wensen over. Eten was ook niet helemaal zo als het hoort. Nooit meer met Peterlanghout.
op 6 oktober 2008
Peter Langhout... Wat een oplichters. Maken mooie foto's van een prachtig appartement en dumpen je in een totaal ander appartement. Vies, alles kapot en het personeel erg onaardig. Na het indienen van een klacht willen ze je 12,50 per persoon terug geven. NOOIT MEER MET PETER LANGHOUT!
op 25 september 2008
Helaas is deze reis van Peter Langhout mij niet goed bevallen. Overstappen in Nuland is een ramp door een veel te groot aantal bussen die moeten wisselen. Je moet heel lang wachten. Terug in Nuland met taxi naar station en trein naar huis dus het weer uren wachten en een "diner" is me bespaart gebleven. De chauffeur reed heel goed (had jarenlang vrachtwagen gereden) maar had geen ervaring om met een groep mensen om te gaan. Kon enorm uitvallen en schold op alles en iedereen. Dit heeft de stemming in de bus heel erg gedrukt. De doorreis-hotels in Duitsland waren prima alleen kreeg je op de heen en terugreis hetzelfde menu dus 2 x zuurkool met worst en hetzelfde soepje en toetje. hotel(xxx) in Wroclaw was redelijk maar in Krakau (xx) was slecht, geen verwarming aan terwijl het koud was en matig tot slecht eten. Schone handdoeken stonken naar rook. Al met al GEEN AANRADER! Volgende keer maar weer een reis MET REISLEIDER uitzoeken want dat bevalt stukken beter.
op 24 september 2008
De reis was prachtig, echt een aanrader. Onze chauffeur Jan was een gezellige vent. Jammer dat we in hotel Villa Rita niet bij het gezelschap konden blijven maar met z'n zessen in een ander hotel werden geplaatst. De hotelkamer was heel klein en er kon geen raam open en geen luik (kapot). Het was er vreselijk benauwd. Toen kregen we een ander hotel, die was goed, maar weer verderop. Het eten is overal heel weinig, dat komt door de prijs natuurlijk. De bedden waren heel schoon in alle hotels en schone badkamers. Het hotel in Duitsland was uitzonderlijk goed. We stonden allemaal verbaasd te kijken 's morgens naar het ontbijtbuffet, zo uitvoerig. We hebben het vreselijk naar ons zin gehad en we hadden een vreselijk leuk gezelschap. Het is voor ons zeker niet de laatste keer. Dit was m'n tweede reis met Peter Langhout. De eerste reis was naar het Sauerland. Die was toen uitzonderlijk goed.
op 7 september 2008
In mei 2006 heb ik een reis bij Peter Langhout geboekt naar Alanya met als eindbestemming Antalya, waar ik in de accomodatie "Grand Kaptan" zou verblijven. Ik zou vrijdag 28 juli 2006 vertrekken volgens boeking. Maar de vlucht is door Peter Langhout telefonisch op woensdag 26 juli 2006 verzet naar zaterdag 29 juli 2006!. Zaterdag 29 juli rond 15.00 uur ben ik op schiphol aangekomen. Ik moest om 16.30 inchecken en zou rond 18.30 vertrekken. De vlucht bleek zo werd mij verteld vertraging te hebben. Ook bleek er geen balie van Peter Langhout aanwezig te zijn op Schiphol, en na telefonisch overleg met Peter Langhout ben ik doorverwezen naar de balie van Sudtours. De medewerkster van Sudtours gaf aan dat ik niet op de lijst stond en dat zij alleen de administratieve afhandeling deden van Peter Langhout. Ook bij de incheckbalie gaf men aan dat ik niet op de vertreklijst stond. Ik werd opnieuw doorverwezen naar Sudtours. Sudtours verwees mij door naar een andere onbekende operator balie. Deze operator verwees mij door naar Corendon. Inmiddels begreep ik dat Corendon de vlucht zou uitvoeren. Al de volgende vluchten van Corendon, die weer Fly Air had ingezet voor de vlucht, werden gecancelled. Omdat bellen op Schiphol moeilijk was, heeft mijn man, en een vriend vanuit huis de klantenservice (noodnummer) gebeld die mij ook niet verder konden helpen. Mijn onzekerheid op dat moment: wie kon mij verder helpen als ik bij Peter Langhout had geboekt! Klantenservice belde my terug, maar er kwam geen duidelijkheid over het feit bij welke touroperator ik mij moest melden. Vervolgens werd ik door de klantenservice van Peter Langhout telkens doorverwezen naar Sudtours die aangaf niet verantwoordelijk te zijn voor mijn boeking. Sudtours bleef mij doorverwijzen naar Corendon en Correndon verwees mij weer door naar Peter Langhout. De cirkel hield aan, en wij bleven op schiphol staan. Zelfs bij de incheckbalie had Peter Langhout geen faciliteiten geregeld bijvoorbeeld door middel van dinerbonnen. Intussen was het 23.00 in de avond en ik verbleef met 2 kleine kinderen, ver van het thuisfront op Schiphol. Ze lagen in en op badlakens te slapen in de hal. Er ontstond een telefonisch overleg van uren met wederom de "noodlijn" van Peter Langhout, maar er kwam weinig duidelijkheid omtrent mijn situatie en zeker niet het tijdstip van vertrek. Uiteindelijk was het 23.45 uur s'avonds en werd ik toevalligerwijs geholpen door een medewerker van Skytours die klaarblijkelijk kort daarvoor overleg had gehad met Peter Langhout. Het thuisfront heeft midden in de nacht uiteindelijk telefonisch via het noodnummer er op aangedrongen een passende oplossing te zoeken. Vooruitzichten over het vertrek, het tijdstip e.d veranderden voortdurend om uiteindelijk doorgeschoven te worden naar de volgende dag. Na enig aandringen van het thuisfront werd er meegedeeld dat er een hotel kon worden geboekt in de omgeving van schiphol, en dat er telefonisch contact zou worden opgenomen over het tijdstip van vertrek. Het hotel zou, zoals aangegeven door de medewerker van Peter langhout, achteraf worden vergoed. De volgende dag zou ik worden terug gebeld, dit is echter niet gebeurd, en derhalve moest ik later van het thuisfront vernemen hoe laat ik zou vertrekken. Zondag 30 juli ben ik tot 2x toe naar Schiphol geroepen voor vertrek, maar wederom werden alle volgende vluchten gecancelled. Het was vanuit het hotel inpakken naar de incheckbalie en weer terug. Het thuisfront had wederom via het noodnummer van Peter Langhout in eerste instantie te horen gekregen dat het probleem niet lag bij Peter Langhout maar bij de vliegmaatschappij. Hierop werd aangegeven dat er niet is geboekt bij de vliegmaatschappij, maar bij Peter Langhout, en dat er voor die dag wederom een hotel geboekt zou worden. Hierop werd door de mederwerkster aangegeven dat het geen probleem zou zijn, en dat de gemaakte kosten achteraf ingediend konden worden bij Peter Langhout. Uiteindelijk na veel telefonisch overleg, ben ik op maandag 31 juli rond 6 uur vertrokken met het vliegtuig van Fly Air die in de vooravond van zaterdag op zondag al had moeten vertrekken. Alle reizigers die met dat vliegtuig zouden vertrekken, waren erg boos geworden en hebben bijna de medewerker van Corendon gelynched en hebben dus ook de nacht door moeten brengen op schiphol. In tegenstelling tot die groep was ik dus veel te rustig gebleven. Ik ben terug gegaan naar het hotel en heb weer met jullie toestemming in het hotel geslapen. Inmiddels verbleef ik bijna 2 dagen en 2 nachten met 2 jonge kinderen op Schiphol/hotel. Zondag om 6 uur `s morgens kon ik uiteindelijk mee met het vliegtuig van Fly Air. In het hotel aangekomen werd ik geholpen door de hostess van Peter Langhout, die mij aangaf dat ik alle gemaakte kosten vergoedt zou krijgen en dat ik dat via een brief terug moest vorderden. Zij heeft mij niet op de hoogte gesteld dat ik een klachten formulier diende aan te vragen en in te vullen. Ook ter plaatse ontstonden wederom problemen omtrent mijn verblijf in het hotel "Grand Kaptan", zij gaf mij aan dat ik tot de 12e geboekt stond in hun hotel. Dat betekent dat er enkele dagen van mijn geboekte 15 daagse reis afging. De reisleidster heeft geregeld dat zondag 13 augustus mijn terugvlucht was. (was deze datum een teken?). Dit had ze ook direct geregeld in het hotel. Op de 11 augustus 2006 moesten ik en mijn kinderen een bezoek brengen aan de dokter en die gaf mij aan dat ik direct de dokterskosten moest betalen, daar ik 12 augustus weer naar Nederland zou vertrekken. Dit vond ik op zich al heel vreemd. Hij bleek toch gelijk te hebben achteraf. Weer een wijziging waar ik niet van op de hoogte was gesteld. Na overleg met het hotel, bleken zij echt als uitboek datum de 12 augustus aan te houden, omdat Peter Langhout tot de 12 augustus zou hebben ingeboekt. Er was weer telefonisch overleg met de reisleidster die eerst overleg met Peter Langhout zou voeren en mij uiteindelijk s'avonds om 19.00 uur aangaf dat ik de volgende dag terug zou gaan naar nederland, dus op de 12e. Dit gaf weer de nodige stress, mijn kinderen en ik waren inmiddels erg overstuur van het hele gebeuren. Eerst was de heenreis een drama en nu dus ook de terugreis. Gedurende het ophalen van diverse mensen vanaf andere hotels, bleek de medewerker van Peter Langhout niet eens op de hoogte zijn gesteld van hun terugreis. Ook deze mensen waren niet op de hoogte van hun terugreis met het gevolg dat mensen nog lagen te slapen toen zij opgehaald werden.
op 12 augustus 2008
Prachtig land, leuke reis van Peter Langhout, een aanrader.
op 12 augustus 2008
Een prima verzorgde reis met PeterLanghout, leuk reisgezelschap, mooie excursies!
op 11 augustus 2008
Ik ben vijf dagen naar Parijs geweest met Peter Langhout. Goede busreis gehad en aardige buschauffeur die gelukkig nog wachten als de tijd om was op een excursie.
op 22 juli 2008
Dit is de 2e super-slechte ervaring met Peter Langhout, de reis is door mij kado gedaan aan een kennis, die nog geen eerdere ervaring had met Peter Langhout, waardoor de afgang nog groter was. DUS NOOIT MEER PETER LANGHOUT VOOR MIJ!! (voor mijn kennis trouwens ook niet...) Dag 1 Opstappen ging goed: precies om 7.00 uur. We vertrokken richten verzamelpunt. En daar begon het drama. We waren er rond 9.30 uur en moesten ruim 2 uur lang wachten voordat we wisten in welke bus we waren ingedeeld naar Parijs. Het duurde nog eens een uur voordat we vertrokken richting Parijs. Waarom het zo lang duurde? Het is echt een verzamelpunt voor alle bussen van Peter Langhout uit het hele land. En pas als de laatste bus is gearriveerd wordt er een indeling gemaakt wie in welke bus moet plaatsnemen. En al die tijd hang je maar rond, de zaal waar je kon zitten rook muf, was donker en warm. Buiten moest je maar zien of je ergens kon zitten. Van al dat rondhangen waren we moe en hebben geslapen de eerste 2 uur van de rit naar Parijs. Onderweg hadden we 2 stops bij dure wegrestaurants van bij elkaar 2 uur en heel veel files. Dat leidde ertoe dat we pas rond 19.00 uur 's avonds bij het hotel aankwamen. De eerste activiteit (diner stond om 19.00 uur gepland) ging dus niet door, want om 20.00 uur werden we bij de steiger verwacht voor de rondvaart en daarna de lichttoer. We hadden dus een halfuur de tijd voor een opfrissertje en om wat te eten. Onder veel protest kregen we er een kwartiertje bij, want er moest nog ingecheckt worden. Ik was zo slim om als eerste de bus uit te gaan regelrecht naar de incheckbalie en Siegfried zorgde wel voor de trolly. Je raad het natuurlijk al. Alle tijd die we nog hadden hebben we gebruikt voor het douchen en stapten uiteindelijk zonder eten in de bus naar de steiger. Onze eigen keus natuurlijk, want we wilden graag de rondvaart meemaken. Doodmoe en uitgehongerd kwamen we laat in de avond terug in het hotel. Het hotel: slechte service, onvriendelijke knorrige manager; kamer stonk en was klein, stoffig en muffig. Voor 2 personen hing er 1 handdoek en 1 gastendoek. Ik moest smeken om een reserve handdoek. De douche was zo klein dat zelfs 1 persoon er niet in paste en douchen met gordijn kon niet want dan had je geen bewegingsvrijheid. Gevolg na het douchen was alles nat zelfs het toilet die net naast de douche stond. Geen dweil aanwezig, dus alles moest maar gewoon opdrogen. Er was geen keuken en de bar werd nog verbouwd. Personeel: de manager, een medewerker en een oudere man. Kortom: het was een avond Parijs i.p.v. een dagje Parijs Dag 2 We hadden geen idee tot hoelaat we konden ontbijten, dus waren we om 8.30 al beneden. Na een hongerige eerste dag hadden we hoge verwachtingen van het ontbijt. Wat een teleurstelling. Per persoon kreeg je een stukje stokbrood ter grootte van een hard puntje, een grote soepkop vreselijk vieze koffie, een mini roombotertje en een klein bakje jam per tafel. Die oudere man (bleek later) verzorgde het ontbijt en deed ook een poging om de kamers schoon te houden. We gingen maar een klein stukje mee met de bus de stad in omdat we hadden besloten op eigen houtje Parijs te beizchtigen. Natuurlijk gingen we eerst op zoek naar een goed kop koffie en een stevig ontbijt. Maar ja, Nederland voetbalde hè. Om negen uur waren we weer terug in het hotel, gedouched en klaar voor de wedstrijd. De uitslag ken je. We zijn ook niet meer (zoals het plan was) weggeweest. Dag 3 Omdat we de dag ervoor niet met de groep (bus) mee zijn geweest, wisten we helemaal niet wat er voor vandaag op het programma stond en al helemaal niet hoelaat we zouden vertrekken richting Nederland. We hadden besloten deze ochtend maar niet voor het ontbijt van het hotel te gaan, maar in de buurt eerst wat te eten voor we weer Parijs introkken voor 2,50 euro persoon. Maar beneden aangekomen stond er een verassing te wachten: We vertrokken eerder dan gepland: onze bus was die nacht gemolesteerd; de achterruit lag eruit, wij moesten in andere bussen ingedeeld worden. Daarvoor om 9.00 uur al uitchecken en vertrekken naar een verzamelpunt dat was afgesproken met de andere chauffeurs. Weg 3e dag Parijs! Nog een geluk?! dat we vroeg beneden waren, konden we nog net een "ontbijtje" in het hotel meepikken. Onze koffer hadden we al ingepakt want we wilden zo lang mogelijk Parijs nog doorslenteren. Maar ook niemand die er aan gedacht heeft om ons te waarschuwen, we hadden net zo goed ook kunnen besluiten om die zondag in bed door te brengen. Wat een organisatie?! Om half 11 had iedereen een plek in een andere bus en we zouden om 12.00 uur vertrekken. We werden ergens gedropt om nog wat te gaan lopen en tot onze grote verrassing was het in de buurt van een hele grote zondagse markt. Dat was maar een zachte pleister op de wonde, maar in dat éne uur hebben we ons ook vermaakt op die markt. Rit richting Nederland kaartend en slapend doorgebracht en 2 korte stops gemaakt. Rond zeven uur weer op verzamelpunt. Weer wachten op alle bussen uit alle delen van Europa (1 uur), weer wachten op indeling (30 minten), koffers van de ene bus naar de andere bus en instappen (30 minuten). Niet meegereden naar Haarlem, maar om 22.30 uitgestapt op Sloterdijk. Parijs was te gek, echt grandioos. Maar die busreis en dat Hotel. Nooit meer met Peter Langhout!!
op 29 juni 2008
Wij, 2 dames 75 en 71 jaar, hebben de 10 daagse reis per bus naar Toscane gemaakt. Reis zelf goed maar erg vermoeiend. Overnachting in Frankrijk heen en terug perfect. Goed hotel, goede bedden en verzorging. Na 2 dagen aankomst in Italie "Hotel Florio Trinacria" wat eigenlijk geen hotel genoemd mag worden. Hier zijn de problemen met de accomodatie begonnen. Het was ronduit verschrikkelijk. Wij kwamen aan met 35 personen moe van de reis en dachten lekker naar de kamer te gaan en een lekkere douche te nemen. Helaas, kamer vuil, douche vol schimmel, matras waar veren doorheen kwamen etc. Klachten bij de chauffeur (hij was ons enige aanspreekpunt op dat ogeblik) was niet mogelijk omdat er al 33 andere personen van onze reis aan het klagen waren. Direct contact opgenomen met Peter Langhout Nederland die beloofde er alles aan te doen. Helaas. Vanuit Nederland werd gemeld dat wij niet onze beloofde kamers toegewezen hadden gekregen en zij zouden er alles aan doen om ons (35 personen) in de goede kamers onder te brengen. Nee dus! Hebben gesprek met de chauffeur (Jos) gehad maar het mocht allemaal niet baten. Daar dit niet echt een jongerenreis is en de meeste personen op leeftijd zijn vinden wij dat dit soort reizen in dit hotel geschrapt moeten worden. Daar de kamer niet schoongemaakt is in die week hebben wij ons er bij neergelegd om ons maar heel de week aan de wasbak te wassen, wat een armoe! Wij zijn wel vol lof over onze chauffeur Jos die ondanks zijn "hotelkamer in de kelder met nog minder luxe" er alles aan heeft gedaan om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Pluspunt van deze reis waren de excursies. Wat een mooie plaatsen hebben we gezien. Wat is Toscane mooi. Wij hebben ondanks de bar slechte ervaring van het hotel onze reis mede door Jos de chauffeur niet laten verzieken. Wel een waarschuwing voor mensen die deze reizen willen gaan maken. Aub kijk goed welk hotel u boekt en met welke organisatie. Voor ons is dit een grote vergissing geweest.
op 26 mei 2008
Wij hebben de reis gemaakt met de de nieuwste bus van Tours and travel Services met als chauffeur Mark Hoogenkamp. Deze beste man heeft ons voor 100% een goede reis bezorgd, hij is heel flexibel in/met het reisprogramma. Overnachtingshotel te Mulhouse ook top. Hotel Croce Bianca zou ik niemand aanraden om daar een kamer te boeken. Maar gezien de prijs van de reis moet je niet zeuren. Ik hoop dat Peter Langhout met deze vervoerder in zee gaat, want de bus van de serviceslijn was niet om naar huis te schrijven, als je daar in had gezeten had je vast Kassa of Radar gehaald.
op 29 april 2008
We hebben een ontzettend leuk weekend gehad, met een toffe buschauffeur Charl, hij heeft ons werkelijk alles laten zien in Parijs, en wist alles op zijn duimpje. Kregen de ruimte om zelf lekker iets te ondernemen, en ook het eten halfpension, was zeer goed en lekker! Het hotel Mercure in Villepinte was eenvoudig, maar schoon en had s`morgens een goed ontbijt met croissant, stokbrood, koffiebroodjes, vers gebakken brood, div.vleeswaar, kaas, yoghurt, vers geperst vruchtensap, actimel flesjes etc. Dus volop keus. Eigenlijk in een zeer korte tijd alles kunnen bewonderen in Frankrijk, was na het reisje doodop, maar we hebben de dagen die we hadden dan ook zeeer goed benut... Wij waren erg tevreden! Oja, we konden in de bus biertjes/fris halen voor €1,00 per stuk, en omdat de bar bij ons s`avonds in het hotel dicht zat, adviseerde de buschauffeur om bier en fris te kopen in de bus, en lekker te nuttigen op de kamer!! Dus Peter Langhout was voor ons perfect en goed verzorgd!!
op 1 april 2008
Opstapplaats Maastricht, vertrek 06:10. In plaats van Maastricht - Parijs was de reis; Maastricht - Geleen - Sittard - Weert - Eindhoven - Nuland - Parijs. Een omweg die wel 4/5 uur in beslag neemt!! Dit is hetzelfde verhaal op de terugweg! Slechte communicatie buschauffeur - gast. Veel onduidelijkheden over hotel, excursies en vertrektijden. Ook verwacht je dat de buschauffeur iets over Parijs kan vertellen. Gebouwen, historie enz. ipv hoe druk het wel kan zijn in de stad. Dat ziet iedereen. Kortom... Nooit meer met Peter Langhout!! Verspilling van je tijd! Slechts 1 dag in parijs doorgebracht.
op 13 februari 2008
Wij zijn vorig jaar met Peter Langhout op vakantie gegaan. Oh, wat slecht geregeld. We hadden all-inclusive geboekt maar kregen volpension en andere mensen die volpension hadden geboekt kregen opeens all-inclusive. Geen briefje met de tijd om ons te halen naar het vliegveld, dus maar met de taxi gegaan en €140,00 armer. Terwijl het al duurder was voor ons omdat we all-inclusive geboekt hadden en dus nu onze drankjes betalen moesten. Vliegtuig was inmiddels ook al weg en we konden gelukkig (door een goede mederwerker) later nog vliegen. Dat was gelukkig goed geregeld omdat zijn vrouw bij transavia werkte. Iemand van Benga heb ik al eerder aan de lijn gehad omdat ik dus een 2 sterren hotel had inplaats van 3 zoals we ook geboekt hadden. Nu heb ik ff gekeken op de site en ja hoor. Als je klikt op dat hotel (guitard resort in Lloret de mar) krijg je twee sterren terwijl er eerder 3 stonden. We hebben het minimum en hadden twee jaar voor deze vakantie gespaard. Even 8 daagjes eruit na veel ellende gehad te hebben. Maar dat was ons blijkbaar niet gegund. Toen we eindelijk thuis waren hadden we niks meer. De vorige directeur meneer langhout was heel vriendelijk maar omdat het niet meer van hem was kon hij niks doen. Hoge telefoon kosten ook geen cent hebben we terug gehad, niet eens een excuus. Alleen dus die tickets maar dat was niet dankzij Benga. Nooit weer dus voor ons, Benga!
op 21 januari 2008
Prima reis en reisleider van Peter Langhout, heel orgineel en kon leuk vertellen. Leuke excursies. Hotel erg goed maar kamer aan de weg erg veel lawaai van het verkeer.
op 15 januari 2008
Wij waren 3dgn naar parijs met 2dagen toegang in Disneyland Parijs geweest. Over Disneyland kan ik geen slechte beordeling geven dat blijft altijd leuk over ons. Maar over het hotel wel: de kamers waren gewoon smerig overal stof en het leek erop dat er al min. een jaar niet was schoongemaakt. In de reisbeschrijving stond dat we een frans ontbijt in buffet vorm zouden krijgen nou als een frans ontbijt uit mini croisantjes, kleine stukjes stokbrood en twee soorten jammetjes bestaat weet ik voor de volgende keer dat ik dat niet wil. Het ontbijt stelde dus niet veel voor en s'avond kon je ook verder niets te eten krijgen in het hotel. Kortom slecht hotel. De reis was wel oke, alleen de heenreis hebben we er 8 uur over gedaan ook omdat we moesten overstappen op andere bussen dat minder en we waren elke dag een uur onderweg van Disneyland naar het hotel en omgekeerd. Ons advies voor de mensen die met de bus van peterlanghout naar disneyland/hotel vol de nuit willen is geen aanrader niet doen dus.
op 13 januari 2008
Bus in bus uit, zogenaamde optionele diners, die nog eens in een achterlijk duur en vies restaurant worden geserveerd. Nee, geen Peter Langhout meer!
op 13 januari 2008
Mooi land, veel tegenslag gehad, ondanks alles een heerlijke vakantie met veel sneeuw. Het eten was over het algemeen slecht (personeelstekort, wel vriendelijk en behulpzaam personeel). Oudejaarsavond was toppie met een tombola en om 12 uur champagne en een warm en koud buffet. De buschauffeur (Toon Lammers) van Peter Langhout heeft er alles aan gedaan om er een leuke reis van te maken.
op 4 januari 2008
Een algemene opmerking vooraf: wij reizen al jaren met Peter Langhout. Onze ervaringen zijn in positieve zin uitstekend. De ene reis is in haar aanbod en uitvoering meer toegesneden op onze wensen dan de andere. Alle reizen voldeden aan de toegezegde beloften. De reizen zijn afwisselend en gevarieerd. Dat ik reageer op de afgelopen Kerstreis is ten gevolge van de touringcar van connexion. Over onze chauffeuse niets dan lof, maar de bus zelf was beneden standaard. Een en al ergernis.
op 2 januari 2008
Zwaar arrogante chauffeur van Peter Langhout, die engels sprekende mensen niet wil helpen. Chauffeur heeft ons afgezet bij een restaurant, waar hij en enkele passagiers gingen eten. Mensen die niet meededen aan het optionele diner moesten maar zelf hun weg vinden naar het hotel. Aangekomen bij het hotel, bleek dit vies, donker en piepkleine kamers te hebben waar je nog niet eens dood in gevonden wil worden. En zo kan ik nog wel even door gaan.
op 28 december 2007
De busreis was een ramp, slechte informatie. Het was gewoon een grote ramp, nooit meer Peter Langhout.
op 1 december 2007
Begin 2006 vakantie geboekt bij Peter Langhout. Een aantal dagen voor vertrek kregen we telefoon van Peter Langhout dat we onze tickets op Schiphol bij balie van Anasol op konden halen. Vertrek zou zijn om zondagmorgen 5:00 uur, de balie zou om 03:00 geopend zijn. Bij aankomst op Schiphol bleek deze balie gesloten te zijn! Bij balie Transavia om advies gevraagd en vriendelijke medewerkster was bereid om onze heenticket uit te draaien, alhoewel dat niet de gewoonte was. Bij aankomst in Turkije was er geen transfer naar het hotel aanwezig! Zeer vervelend in een vreemd land! Wij waren blijkbaar de enigsten uit het vliegtuig die bij Peter Langhout hadden geboekt. Familie in Nederland gevraagd het noodnummer van Peter Langhout te bellen en situatie uit te leggen. Een uur later een telefoontje van Peter Langhout gekregen met bericht om zelf een taxi te regelen naar het hotel, de kosten zouden vergoed worden. Voor deze taxirit 60 euro betaald. Na twee dagen in het hotel gezocht te hebben naar een infobord van Peter Langhout, bleek dat er niet te zijn (alle andere organisaties hadden wel een info map). Na informatie bij de hotelreceptie bleek er toevallig op dat moment een dame van Peter Langhout te zijn. Informatiebijeenkomst bijgewoont, en wat bleek: er waren meer mensen in het hotel aanwezig die nagenoeg hetzelfde hadden meegemaakt met Peter Langhout! Er op aangedrongen wel de tickets voor de terugreis in handen te krijgen, maar "we hoefden ons geen zorgen te maken, alles zou goed komen.." we zouden het volgende weekend weer terugvliegen, maar kregen een telefoontje op de hotelkamer van Peter Langhout dat het vliegveld niet Schiphol zou worden maar Dusseldorf! Hier uitteraard niet mee akkoord gegaan en na een uur kregen we de optie om dan twee dagen langer te blijven op kosten Peter Langhout en dan wel landen op Schiphol. Uiteindelijk voor deze optie moeten kiezen. Na aankomst in Nederland een schadevergoeding en klachtenbrief geschreven, uiteindelijk een bedrag van 30 euro voor de taxirit (was 60 euro) teruggekregen, ik zou er te veel voor hebben betaald! En een luttel bedrag voor de gemaakte telefoonkosten.
op 31 oktober 2007
Met Peter Langhout naar een industrieterrein op vakantie ! Ja, dat maakten wij mee afgelopen vakantie. We hadden een reis geboekt naar Erba in Italië aan het Comomeer. Een reis vol excursies. Daags voor ons vertrek werden we gebeld door een medewerkster van Peter Langhout met de mededeling dat het hotel dat we geboekt hadden een overboeking had. Ze hadden er vervolgens alles aan gedaan om een ander hotel te vinden. Dat was een hotel in Sarronno. Er was geen zwembad of sauna bij dit hotel, maar we zouden ter compensatie €50,- per persoon terug krijgen. Dat was voor ons geen probleem. Ook zou het hotel maar 750 meter van het centrum af liggen. Vol goede moed vertrokken we naar Sarronno. Daar aangekomen reden we een industrieterrein op, waar ons hotel bleek te staan. Het bleek een hotel-motel: Pio Petto. Met grote verbazing keken we elkaar aan, want dat was ons niet verteld. Een hotel op een industrieterrein met bovendien geen terras of balkon. Het hotel stond aan de snelweg. De vangrail was afgezet met 1.50 m. prikkeldraad, zodat je zeker niet kon oversteken. Je kon alleen maar van het industrieterrein af via de snelweg. Buiten kon je op een muurtje zitten om naar de auto’s en scooters te kijken die voorbij raasden. Na een dag opgesloten te hebben gezeten, hebben we het er toch op gewaagd om via een omweg de snelweg over te steken, wat eigenlijk levensgevaarlijk was. Dan was het nog een dik half uur lopen naar het centrum. Het eten was ver onder de maat, maar dat vonden we nog niet het ergste. Peter Langhout heeft verzuimd ons te informeren over: - ligging van het hotel op een industrieterrein - ligging van het hotel langs een levensgevaarlijke snelweg - het feit dat er geen terras bij het hotel beschikbaar was - het feit dat er geen balkon bij de kamers beschikbaar was - ligging van het hotel op een half uur lopen van het centrum Wij hebben meteen bij de chauffeur een klacht ingediend en toen we thuiskwamen hebben we een bezwaarschrift ingediend. Na enkele weken werden we gebeld door een medewerkster van Peter Langhout met de mededeling dat het jammer was dat het allemaal zo was gegaan. Ter compensatie kregen we een waardebon van €25,- per persoon aangeboden, in te leveren bij een volgende reis bij Peter Langhout. Hier zijn wij niet mee accoord gegaan. We voelden ons afgescheept met een waardebon en hebben meegedeeld dat we van Peter Langhout verwachten dat onze klacht serieus zou worden genomen. Een week later kregen we een brief met een aanbod voor een waardebon van € 30,- per persoon. Deze brief was vergezeld van een bijlage die wij binnen een week ondertekend dienden te retourneren. Hier zijn wij niet mee accoord gegaan, en hebben wederom een schriftelijk bezwaar ingediend. De € 50,- per persoon hebben we ook nog steeds niet ontvangen. Al met al is onze vakantie hierdoor danig verpest. Peter Langhout neemt je niet serieus. Dit was eens, maar nooit meer met Peter Langhout op vakantie.
op 31 oktober 2007
We zijn naar disney geweest met Peter Langhout Reizen en hebben een super weekend gehad. We gingen om half 9 uit Den Haag weg en waren om half 6 in het hotel. We hadden niet zo`n spraakzame chauffeur maar dat mocht de pret niet drukken. Het hotel is super, er rijden pedelbussen naar het park. Het hotel is groot, schoon en een perfect buffetontbijt. De kamers zijn een beetje klein voor 4 personen maar je hoeft er alleen te slapen en dat was goed. Het personeel was heel vriendelijk. We hebben een leuke reis gehad en zouden het zo weer doen.
op 21 oktober 2007
We vertroken 30 minuten te laat vanaf zuidplein. S`avonds gegeten in Duitsland, ben vegetarier dat was geen probleem. Begeleiding van Peter Langhout was prima. Hotelkamer, zit/slaapkamer was geen luxe maar wel schoon. Goed bed, schone douche, elke dag schone handdoeken. Eten s`morgens goed, maar s`avonds matig. Ik ben vegetarier, en kreeg dag 1 omelet met tomaat, tweede dag brocolli die was dus rauw! Pasta, rijst of aardappelpuree die kon je door een rietje opzuigen. Maar oke, de toergids was wel oke, alleen hoog tempo door Praag. Dat was niet zo fijn. De chauffeurs waren top! Zorgden tussen de excursies door voor taxi voor de 2 mensen onder ons die niet zo goed ter been waren. Veel moois gezien, ga zeker nog een keer met deze reis mee!
op 9 oktober 2007
Het zou allemaal in orde zijn geweest als er een buschauffeur/reisleider aanwezig was geweest. Nu hebben we veel gezien, maar dat had niets meer met een excursiereis van doen. De chauffeur van Peter Langhout wist enkel te vertellen wanneer we weer terug in de bus moesten zijn. Hierdoor ben je toch geneigd om 2x na te denken alvorens je nog eens een reis gaat boeken. Je wordt overgeleverd aan een persoon die alleen maar chauffeur is. Communicatie zat niet in zijn pakket. En dat 17 dagen lang. Hier zijn alleen maar complimenten op zijn plaats voor het hele reisgezelschap.
op 3 oktober 2007
Goed verzorgde reis gehad met Peter Langhout. Hotel was minder, o.a. slecht onderhouden, grote lekkage plekken op het plafond, maar onze hele straat stond vol van dergelijke hotels, de 3-gangen keuzemaaltijden waren erg lekker, met uitstekende zeer vriendelijke bediening. Mooie excursies gehad met incl entreegelden Stonehenge, Bath, Winchester, Salisbury etc. Wij zijn 100% tevreden.
op 2 oktober 2007
Topweekend gehad! Goed hotel met een pendelbus welke om de 10 minuten naar het park gaat. Peter Langhout bedankt.
op 24 september 2007
Kroatie is een schitterend land. Op de allereerste plaats een compliment voor onze Belgische chauffeur: Maurice. Hij heeft ons op een veilige en rustige manier naar Kroatie gebracht en weer terug naar Nederland. Alle respect, vooral omdat het voor hem de eerste keer was dat hij naar Kroatie ging. De hotels waren perfect. Zowel de eenmalige hotels als het hotel in Podgora zelf. Het enige minpunt was het vertrek vanaf Nuland. Dit was zeer rommelig. Dit kan veel beter. Het was voor ons de eerste maal dat wij met Peter Langhout gereisd hebben, maar gezien onze ervaring van deze reis beslist niet de laatste keer.
op 16 september 2007
Deze reis van PeterLanghout.nl biedt veel waar voor zijn geld. Alle excursies (inclusief boottochtjes) zijn bij de prijs inbegrepen. Hotel Rossmann is een eenvoudig maar uitstekend geleid familiehotel. Wij kregen een warme ontvangst door de bedrijfsleidster die vloeiend Nederlands spreekt. De kamers zijn zeer eenvoudig maar wel schoon. De eenpersoonskamer is te krap. De eetzaal oogt uitnodigend. Het eten is er eenvoudig maar goed. Men doet alles om het de gasten naar hun zin te maken. Langs het hotel is een doorgaande weg met veel vrachtverkeer. Even buiten het hotel kun je fijn wandelen. Het hotel wordt door veel Nederlanders bezocht. De Weissensee (waar de alternatieve Elfstedentocht gehouden wordt) ligt in de buurt. De busreis naar Venetie is lang en vermoeiend. Je mag er even aan 'ruiken'. Het boottochtje naar het stadscentrum is wel leuk. De tocht door de Dolomieten was voor ons het hoogtepunt. Helaas pakte de chauffeur het die dag niet goed aan. We vertrokken te vroeg, verbleven urenlang in Cortina d'Ampezzo waar niets te beleven is (je kunt er wel goed en goedkoop eten in het busstation waar de touringcar wordt geparkeerd). Maar bij het paradijselijk mooie, hooggelegen Meer van Misurina (met een schitterend uitzicht op de bergtoppen van de Dolomieten) mochten we maar eventjes stoppen. De bus vonden we in orde. Onze chauffeur was echter onvoldoende bekend in de streek; de TomTom moest uitkomst bieden. Ook gaf de chauffeur geen enkele reisinformatie. Neem dus altijd een reisgids mee of raadpleeg vooraf internet. En wie slim is zoekt alvast thuis zelf iets uit, mocht de busreis niet bevallen. Vanaf hotel Rossmann kun je de taxi naar het stationnetje nemen om met de trein naar Villach en Klagenfurt te reizen. De taxirit is goedkoop en de service van de chauffeur is uitstekend. De spoorwegen bieden goedkope tickets aan. Met de trein reizen door Oostenrijk is een genoegen. De stations en treinen zijn schoon en veilig en men rijdt op tijd. In het hotel hangt een treindienstregeling. Hotel Reichsstadt in Bad Windsheim is zeer luxe. Het ligt in het hart van een aardig historisch plaatsje met een fraai marktplein. De ultramoderne kamers zijn weliswaar bescheiden van omvang maar wel dik in orde. Alles is er brandschoon. De bedden zijn zeer comfortabel. Helaas is niet alles in het hotel gelijkvloers. Veel kamers bevinden zich aan de overzijde van de entree tot het hotel. Voor de eetzaal moet je via een kruip-door-sluip-door-route met trapjes door het hotel heen en dan tenslotte nog een (tamelijk steile) houten trap op. Voor oudere mensen die slecht ter been zijn biedt de hoteldirectie soms een plaats op de begane grond aan. Het eten is er goed; het ontbijt is zelfs overvloedig. De service in het hotel is onberispelijk.
op 10 september 2007
Goed hotel, lekker eten, aardige eigenaars. Excursietijd was te kort, lang rijden om heel even in Venetie te zijn. Weinig beenruimte in de bus, dus lekker opgevouwen zitten en met kramp eruit strompelen. Luxe overnachtingshotel in Duitsland, Bad Windsheim. Goede chauffeur, rustige relaxte man. Over het algemeen genomen, een fijne vakantie. Jammer dat het zo stressen was om van de administratie van Peter Langhout een kloppende factuur te mogen ontvangen.
op 8 september 2007
De reis van Peter Langhout was in een woord geweldig, onze buschauffeur Andries Regeling was erg goed, een gangmaker en een erg gezellig persoon, en heel zorgzaam voor zijn mensen in de bus. Het hotel was erg goed, goed schoon en het eten was ook goed. De ontvangst in Nuland was goed en het afscheids diner was ook goed (nasi met Sate en gehakt balletjes). Maar een grote minpunt is dat de vakantiegangers bij Nuland die brandtrap op en af moeten, er is een lift maar daar word niks over gezegd.
op 5 september 2007
Superweekend gehad. Hotel Vol de Nuit is echt een goed hotel, wij verbleven op een normale 2-persoonskamer. Parijs was leuk om weer even te zien en Disney blijft altijd heerlijk. Goed geregeld door Peter Langhout.
op 5 september 2007
Echt een heerlijke rondreis gehad met Peter Langhout en veel gezien. Hotels waren boven verwachting, had echt heel eenvoudig verwacht, maar zaten echt een paar heel erg goede hotels bij. Diners ook goed en een gezellige chauffeur.
op 15 augustus 2007
Wij hadden een 3-persoonskamer geboekt bij Peter Langhout Reizen maar kreeg een krappe 2-persoons met logeerbed waarin niet te slapen was en een vervangend bed/kamer kon niet geregeld worden. We kregen totaal geen ondersteuning busschauffeur/begeleider.
op 30 juli 2007
Zeer slechte, klantonvriendelijke organisatie. Vertragingen die niet gecommuniceerd werden. Een arrogante, met een gebrek aan sociale vaardigheden begeleidende buschauffeur die voor het eerst naar Londen reed. Ik heb me voor het eerst een tweede-rangs-burger gevoeld! Bedankt Peter Langhout reizen! NOOIT MEER!
op 24 juli 2007
Levensgevaarlijk, met een bus van Peter Langhout te reizen. Wegligging onstabiel. Geen koffie (defekt). Airco stuk, bij een buitentemp. van 45 graden. Goede chauffeur.(ons geluk), maar geen reisleider. Op 1 dag s`morgens om 7.30 uur weg en s`avonds om 23.30 uur op plaats van bestemming. Waarvan 5 uur aaneen gereden zonder stop. Geen eten want het restaurant was gesloten. En ga zo maar door. Na het indienen van klachten nog niet het fatsoen om zich daarvoor te exuseren. Wij gaan nooit meer op reis met Peter Langhout.
op 18 juli 2007
Prima geregeld, gezellige chauffeur die overal veel vanaf wist. Had extra betaald voor kamers naast elkaar, lukte niet in het hotel, dezelfde week na terugkomst geld terug ontvangen van Peter Langhout! Simpel hotel maar wel elke dag netjes schone lakens en handdoeken.
op 16 juli 2007
Het was een heerlijke vakantie; het weer was niet zo best maar wij hebben genoten. Alleen het diner was erg slecht: drie dagen rijst en een klein stukje vlees, geen groenten. En het toetje stond al bij je bord voordat je ging eten en zag er niet fris uit. Verder veel plezier gehad en een goede chaufeur: Toon Lammers nog bedankt, en Peter Langhout natuurlijk ook!
op 13 juli 2007
Prima reis met een goede chaufeur van Peter Langhout. Hij was er voor de eerste keer, maar kon er alles over vertellen. Het eten was goed en het hotel was sober maar schoon, prachtige ligging van af het strand. De prijzen van koffie en bier ongeveer 1 euro.
op 8 juli 2007
Wat een mooie reis van Peter Langhout was dit zeg! Superhotel met leuke familie die werkelijk alles voor je doet. Prachtige excursies, o.a. naar Venetie. Voor herhaling vatbaar.
op 8 juli 2007
Echt een superleuke reis naar Parijs gehad. Hotel eenvoudig, maar wel gewoon goed. Luxe is niet altijd nodig toch?! Gezellige chauffeur van Peter Langhout en hele leuke excursies.
op 4 juli 2007
Voor het eerst met de bus 17 dgn met Peter Langhout op vakantie naar Kroatie. Jan Vordeman en Karel, beide prima chauffeurs, brachten ons veilg op de plaats van bestemming. Ook de excursies waren erg leuk. De overnachting in Duitsland was goed. Het hotel, en het eten in Crikvenica was redelijk niet luxe, maar de kamer was schoon en netjes. Aan de overkant van het hotel (de weg oversteken) was het strand, heerlijk!! In Nuland zijn we opgehaald en waren we om 19.00 thuis We hebben een heel fijne vakantie gehad.
op 20 februari 2007
Ik weet dat je voor een goedkope reis geen exclusiviteit mag verwachten maar dit was eens maar nooit meer! Wat een waardeloze organisatie is peter langhout.
op 18 februari 2007
Hotel Mar Ski en Appartementen kan ik u aanbevelen. Het eten is er prefect. Mooie ligging van het hotel aan de boulevard. Ook de service van de hostes van Peter Langhout is prima.
op 9 december 2006
Na een overnachting in Zuid-Duitsland op heen en terugreis, goed hotel aangekomen in Crikvenica. Qua prijs goede accommodatie en goede maaltijden. Maar allereerst een heel goede chauffeur/reisleider van Peter Langhout, die heel goed bekend was, zoals reis en omgeving (geen tom tom nodig). Alleen een lange busreis, maar dat weet je van tevoren.
op 11 november 2006
Het was een rampenreis. 3 dagen voor vertrek geen tickets na veel heen en weer bellen (a 10 eurocent per minuut) eindelijk tijd van vertrek 's avonds om 22.00 uur met Sky Airlines. Terwijl je boekt om met Martinair of Transavia te vliegen. Geen terugreis tickets, zouden klaar liggen in Turkije dus met de zenuwen toch maar vertrokken. Daar aangekomen om 6 uur 's morgens, een paar uur slapen en de eerste reisdag was al voorbij. 's Avonds hoorden we dat Peter Langhout was over genomen door Corendon; de reisleidster aangesprokken waar onze terugreis tickets waren, maar deze wist van niets en zou de volgende dag informeren. Toen kregen we een fax: we kwamen niet in hun systeem voor maar geen zorgen het zou allemaal wel goed komen. Volgens de gegevens van Peter Langhout zouden we 15 okt om 22.05 weer terug vliegen met Transavia wat schetst onze verbazing: op vrijdagavond 21.00 een bericht dat wij zaterdag om 12.00 met Onurair zouden vertrekken. Dus om 8.00 werden we al opgehaald; weer een reisdag weg. Op het vliegveld aangekomen nog steeds geen tickets, na heel veel heen en weer gevraag eindelijk iemand die ons zou helpen met de instapkaart konden we eindelijk terug naar Nederland. We hebben betaald om met een bekende vliegmaatschapij te vliegen en we hebben betaald voor 8 dagen Turkije en niets is uitgekomen: Vliegen met Sky Airlines terug met Onurair en al met al maar 6 dagen in Turkije geweest. Na een klacht kregen we ja, schrik niet, een tegoedbon van 50 Euro te gebruiken bij de volgende te boeken reis bij Peter Langhout(geintje denk ik van ze). Nou wij zijn voorgoed genezen van Peterlanghout, het was een keer maar nooit meer!
op 11 november 2006
Ja, scoort laag deze reis, geen wonder als de chauffeur van niets weet, en het laat afweten met de mededeling; "mijn tijd zit erop". Dan is er géén excursie meer. Niet voor het hotel afgezet, zelf moeten zoeken waar het hotel was. Géén informatie in de bus over het hoe en wat in Parijs (Erg vervelend voor mensen die er nog nooit zijn geweest). Nee, dus nooit meer met Peter Langhout!
op 5 augustus 2006
Qua prijsverhouding is Tsjechië goed. Het overnachtingshotel was uitstekend alleen reisleiding had een tom tom nodig om de weg te vinden. Verder hadden we inclusief exursie naar slot karstein. Blijkt dat iedereen taxi moet betalen om naar het slot te komen.(kasteel entree was wel al betaald). Tot slot was afscheid diner in Eindhoven waardeloos. Ik had opgegeven dat ik vegetarisch was, krijg ander bord. Maar krijg ik vlees jus over me aardappelen. Daarna namen ze het bord weer (na mijn sip gezicht) weg krijg ik een klein bolletje met kaas, dus s'nacht honger. Wil Peter Langhout schrijven maar ze hebben geen postadres. En mijn moeder heeft de enquete formulier meegenomen. Dus ik kan niet apart mijn mening invullen.