Recept: Argentijnse Beef Chimichurry

Argentijnse Beef Chimichurry
Argentijnse Beef Chimichurry

Beef chimichurry is een typisch Argentijns gerecht en is vernoemd naar ´Jimmy McCurrry´. Jimmy McCurry is een Ier, die zich inzette voor de Argentijnse onafhankelijksstrijd. Het schijnt dat hij als eerste deze saus heeft bereid. De naam is sinds toentertijd wel een beetje veranderd. De Argentijnen vonden de naam Jimmy McCurry lastig uit te spreken, uiteindelijk kwam er de naam 'chimichurry' uit. Maar er gaan nog verschillende andere theorieën rond van de oorsprong van de naam. Walter van ProjectGezond is zelf nog nooit in het Zuid-Amerikaanse land geweest, maar maakte dit Argentijnse gerecht omdat hij wel een ontdekkingsreiziger is. Hoewel dit gerecht beter zal smaken met Argentijnse temperaturen, een Corona en op de barbecue met houtskool, is het zeker een aanrader.

Heb je weinig kennis van Argentinië? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Benodigdheden voor twee personen:

- 200 gram biefstuk
- 30 ml olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 flinke teen knoflook
- 1 rode peper (15 gram)
- een kleine rode ui (of een halve grote)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- een halve theelepel komijnpoeder
- verse peterselie (ongeveer 5 gram)

Bereidingswijze: 

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper zo fijn mogelijk. Maak door middel van een vijzel de tijm, oregano en rozemarijn nog kleiner. (als je geen vijzel hebt, kun je het ook met een mes kleiner hakken). Hak de peterselie fijn totdat je een eetlepel vol de fijngehakte peterselie hebt. Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg als laatste de olijfolie en de azijn toe en meng het nogmaals door elkaar. Breng naar smaak peper, zout en eventueel extra azijn toe.

2. Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en smeer hem in met olijfolie. Grill de biefstuk naar eigen smaak, maar ga er vanuit ongeveer 1,5 minuut per kant voor medium rare, 2,5 minuut per kant voor medium en 3,5 minuut per kant voor medium well. Als je de biefstuk hebt gebakken leg je hem op een bord en dek je het af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk een aantal minuten rusten, op deze manier kunnen alle sappen zich verspreiden door het vlees.

3. Serveer je biefstuk heel of snij het in reepjes met een schep chimichurry mengsel.  Vraag gratis een offerte aan

Nog een aantal tips en tricks

- Begin met een kleine eetlepel azijn om te voorkomen dat de chimichurry te zuur wordt. Je kunt later altijd nog azijn toevoegen.
- Als je de chimichurry een dag van tevoren maakt, zullen de smaken beter intrekken. Je zou het zelfs twee dagen van tevoren kunnen maken.
- Gun jezelf een goede biefstuk! Neem desnoods een wat kleiner stukje zodat het portemonnee-technisch ook allemaal uitkomt. Biefstuk die niet mals is, is altijd te duur. 

Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 249
Eiwit: 23,8 gram
Koolhydraten: 5,4 gram
Vet: 15,2 gram
Vezels: 1,5 gram

Eet smakelijk!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen