Potosí

Zilverberg in Potosí
Zilverberg in Potosí

Potosí ligt in het zuiden van Bolivia op ongeveer 165 kilometer afstand van Sucre. Potosí ligt heel erg hoog, op 4.090 meter, en claimt dan ook de hoogste stad van de wereld te zijn. De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners. De stad ligt aan de voet van de berg Cerro Potosí/Cerro Rico: de 'rijke berg'. Dit is een berg die vol zit met zilvererts. Daar dankt Potosí zijn naam ook aan. Vanwege de rijke historie en koloniale architectuur is Potosí in 1987 tot werelderfgoed verklaard door UNESCO.

Heb je weinig kennis van Bolivia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Potosí
Plaatsen in de buurt van Potosí (Bolivia) :
  • Sucre (80 km)
  • Tupiza (208 km)
  • Oruro (218 km)
  • Cochabamba (263 km)
  • Tarija (327 km)
  • Santa Cruz de la Sierra (336 km)
  • Trinidad (535 km)
  • La Paz (574 km)
  • Cobija (1005 km)
  • Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Potosí

    La Case de la Moneda (Potosí)

    La Case de la Moneda
    La Case de la Moneda
    Kaart met locatie La Case de la Moneda

    La Casa de la Moneda is de muntslagerij waar het zilver uit de Cerro Rico tot munten werd geslagen. Vanuit deze muntslagerij werd het zilver naar Spanje vervoerd. Het is bijzonder om de rijke historie van het gebouw te zien en om te weten hoe het slaan van munten in zijn werk ging. Het museum heeft een grote collectie munten en andere artefacten die in de loop der jaren verzameld zijn.

    San Luis Potosí Kathedraal (Potosí)

    San Luis Potosí Kathedraal
    San Luis Potosí Kathedraal
    Kaart met locatie San Luis Potosí Kathedraal

    De San Luis Potosí kathedraal is ook een bezoek waard. Deze prachtige kathedraal staat in het centrum van de stad en is gelegen aan een mooi en gezellig pleintje. Het bijzondere bouwwerk is een van de hoogtepunten van Potosí. 's Avonds is de kathedraal prachtig verlicht, wat het gebouw een bijzonder aanzicht geeft. De kathedraal is in de 16e eeuw gebouwd en is tussen 1808 en 1838 uitgebreid gerestaureerd.

    Zilvermijnen (Potosí)

    Zilvermijnen
    Zilvermijnen
    Kaart met locatie Zilvermijnen

    Als je in Potosí bent moet je natuurlijk datgene bezoeken waar de stad om bekend staat: de mijnen. Er zijn verschillende bedrijven die tours door de mijnen aanbieden. Tijdens deze tours kun je zien in welke zware omstandigheden de mijnwerkers moeten werken om zilvererts te delven. Erg schokkend en bijzonder om te zien. Veel mensen vinden de tour vaak ook erg spannend aangezien je toch onder de berg gaat.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bolivia bekijken.

    Vervoer

    De makkelijkste manier om Potosí te bereiken is met de bus vanuit een van de omliggende steden/plaatsen zoals La Paz en Sucre. De route met de bus schijnt prachtig te zijn en de bus is ook nog eens erg goedkoop. Het is ook mogelijk om vanaf Sucre de trein te pakken. Dit duurt echter ongeveer 2 keer zo lang als met de bus, al wordt er gezegd dat dit ook een prachtige reis is. In Potosí zelf kun je ook de bus pakken of een taxi nemen. Het openbaar vervoer is over het algemeen erg goedkoop dus verwacht niet al te luxe bussen en taxi's. Potosí heeft ook een vliegveld, het hoogste commerciële vliegveld ter wereld, maar dit vliegveld is dermate klein dat het lastig is om een vlucht te vinden die er naar toe gaat. De bus is echt de beste manier om in Potosí te komen.

    Geschiedenis

    Potosí was vroeger een kleine nederzetting op de ijzige hoogte van 4.000 meter. De plaats werd pas bekend toen er tussen 1542 en 1545 de grootste concentratie zilvererts in de nieuwe wereld ooit werd ontdekt. Deze grote concentratie zilvererts lag in de berg Cerro de Potosí. Sindsdien heeft deze berg de bijnaam Cerro Rico, de 'Rijke Berg', gekregen. Het zilvererts werd onmiddellijk door de Spanjaarden op grote schaal ontgonnen, om vervolgens tot zilver gemaakt te worden en naar Spanje te worden verscheept. Waarschijnlijk is het zelfs zo dat een groot deel van de “zilvervloot”, die de Nederlandse Piet Hein buit maakte van de Spanjaarden, afkomstig uit Potosí. Omdat het werk in de mijnen erg zwaar was en er vele doden vielen, werden er destijds veel slaven uit Afrika naar Potosí gebracht om in de mijnen te werken. Tussen 1545 en 1825 zijn er ongeveer 8 miljoen Bolivianen en Afrikaanse slaven overleden aan het werken in de mijnen en zilversmelterijen. Tegenwoordig zijn de omstandigheden wat verbeterd maar nog steeds erg slecht. Mijnwerkers worden gemiddeld niet veel ouder dan in de 40. Tot op de dag van vandaag wordt de mijn dus nog steeds gebruikt voor het delven van zilver, alleen niet meer zo actief als in de vorige eeuwen.

    Vakantieverhalen / reisverslagen

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Potosí