Elmina

Mooi plaatje van Elmina
Mooi plaatje van Elmina

Elmina is een stadje met ca. 35.000 inwoners. Het stadje is gevestigd in het zuiden van Ghana en ligt slechts 155 kilometer van de hoofdstad Accra af. Vroeger werd Elmina ook wel Säo Jorge da Mina genoemd. Het stadje staat bekend om de vroegere slavenhandel die hier plaats vond. Dit was ook het doel van deze stad.

Heb je weinig kennis van Ghana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Elmina
Plaatsen in de buurt van Elmina (Ghana) :
  • Accra (139 km)
  • Bolgatanga (637 km)
  • Ervaringen

    op 20 april 2015 plaats: Elmina, reisperiode: maart 2014

    Ghana is een zeer boeiende reisbestemming

    • Algemeen 8
    • Cultuur 9
    • Restaurants 7
    • Bezienswaardigheden 9
    • Inwoners 9

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Elmina

    Elmina Castle (Elmina)

    Elmina Castle
    Elmina Castle
    Kaart met locatie Elmina Castle

    In Elmina, een stadje met 35.000 inwoners, staat het Elmina Castle. Het ligt een kwartier rijden vanaf Cape Coast en werd in 1482 gebouwd door de Portugezen. Later is het veroverd door Michel de Ruyter. Hierdoor werd het een centrum voor slavenhandel van de West-Indische Compagnie. Ruim 200 jaar werden hier slaven "opgeslagen". Vanuit hier werden ze doorverkocht aan de Nederlanders. Het is een mooie plek om te zien, maar als Nederlander bezoek je deze plek met een dubbel gevoel. De rondleiding door het fort is dan ook erg indrukwekkend. Achter het kasteel is de begraafplaats met ook graven van Nederlanders.

    Fort St. Jago (Elmina)

    Fort St. Jago
    Fort St. Jago
    Kaart met locatie Fort St. Jago

    Fort St. Jago, ook wel de Coenraadsbrug genoemd is een fort nabij de stad Elmina. Het fort is door West-Indische Compagnies gebouwd en is vernoemd naar Albert Coenraetsz. Het fort is tot 1871 in Nederlandse handen geweest. Na deze tijd werd het aan de Britten verkocht. Hierna heeft het fort nog aan aantal jaren gediend als gevangenis en daarna is het gebruikt als ziekenhuis.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Ghana bekijken.

    Geschiedenis

    Van 1637 tot 1872 was Elmina in handen van Nederland. Tot op de dag van vandaag is er nog een Nederlandse begraafplaats en een Nederlandse wijk te vinden in deze stad. Ook zijn er nog vele inwoners van Ghana die een Nederlandse achternaam hebben. De meeste inkomsten komen uit de visserij, zoutwinning en de botenbouw. Nog steeds is er veel te zien van de vroege slavenhandel. Je kunt hier de barre omstandigheden van de slaven bekijken. Ze werden opgesloten in kleine hokjes.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Elmina