Padang

Padang Indonesië
Padang Indonesië

Padang heeft de grootste haven van de westkust van Sumatra en is tevens de provinciale hoofdstad van West-Sumatra. Er is veel te doen in Padang; je kunt oude architectuur bekijken, kennis maken met de cultuur van de Minangkabau, aan een van de prachtige stranden liggen of de interessante natuur bekijken in National Park Kerinci Seblat. Padang heeft een aantal prachtige stranden, de populairste liggen in het zuiden van de stad. Op zondag is vooral de lokale bevolking aanwezig op de stranden, op andere dagen is het rustiger. Je kunt met een bootje varen maar ook prima zwemmen. Het strand van Bangus, zo`n 25 km ten zuiden van Padang, is een van de mooie strandjes.

Patricia '', Patricia - reisexpert Indonesië gratis reisvoorstel >>

Landkaart Padang
Plaatsen in de buurt van Padang (Indonesië) :
  • Sumatra (95 km)
  • Medan (538 km)
  • Jakarta (924 km)
  • Java (1274 km)
  • Surabaya (1543 km)
  • Kalimantan (1603 km)
  • Bali (1831 km)
  • Kuta (1855 km)
  • Denpasar (1856 km)
  • Sanur (1861 km)
  • Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    In Padang is niet per se veel bezienswaardigheid, maar de stad is wel zeer geschikt om heerlijk te gaan relaxen. Daarnaast heeft de stad veel guesthouses en een nog al bijzondere keukens waardoor je een leuke tijd beleeft.

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Padang

    Het Provinciaal Museum (Padang)

    Het Provinciaal Museum bevindt zich in een park in het centrum van Padang. Je kunt er kennis maken met de West-Sumatraanse Minangkabause cultuur. Het gebouw is gebouwd in een traditionele Minangkabause stijl. Je vindt er diverse prehistorische objecten, geïmporteerde keramiek, postzegels, moderne kunst, manuscripten en etnografische informatie over de bevolking van de Mentawai-eilanden en de Minagkabau.

    Kampung Cina (Padang)

    Kampung Cina
    Kampung Cina
    Kaart met locatie Kampung Cina

    Op verschillende plekken in de stad vind je nog oude architectuur van rond de eeuwwisseling. Vooral het chinatown van Padang (Kampung Cina) heeft een aantal mooie voorbeelden. De oude huizen zijn eigendom van Chinese koffieshophouders en kruidenverkopers. Binnen bevinden zich houten vloeren, prachtige tegels en meubels van djatihout. In de haven van Padang bevinden zich nog altijd diverse koloniale Nederlandse pakhuizen en warenhuizen.

    Kerinci Seblat National Park (Padang)

    Kerinci Seblat National Park
    Kerinci Seblat National Park
    Kaart met locatie Kerinci Seblat National Park

    Ten zuiden van Padang ligt het grootste nationale park van Sumatra, genaamd Kerinci Seblat National Park. Het park staat bekend om de belangrijkste natuurlijke reservaten van Indonesië. Dat het enorm groot is blijkt wel doordat het reservaat over vier provincies is verdeeld; Jambi, Bengkulu, West-Sumatra en Zuid-Sumatra. In totaal beslaat het een oppervlakte van 1.375.000 hectare. Bovendien woont er in het park bijzonder bewoner, namelijk de zeldzame Sumatraanse neushoorn. Helaas is deze neushoorn erg bedreigd, er leven er nog maar 200 in het reservaat.


    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Indonesië bekijken.

    Vervoer

    Vanuit Jakarta of Meduna kun je naar Pedang vliegen. De binnenlandse vluchten zijn goed betaalbaar. In de stad rijden bussen die geen vaste dienstregeling hebben. Op de drukkere plekken rijden ze meerdere keren per uur. Op de minder populaire plekken kun je een langere reistijd verwachten.

    Geschiedenis

    In de omliggende regio werd tijdens de 16e en de 17e eeuw voornamelijk peper verbouwd. Handelaren uit Engeland, Nederland, India en Portugal kwamen naar het gebied. In 1663 krijgen de Nederlanders Padang in handen en in 1680 bouwden ze er een handelspost. Ten tijden van de oorlogen van Napoleon (1781-1819) was de stad in handen van de Britten. Tot 1780 was het goud het voornaamste handelsproduct van Padang. Nadat er vrijwel geen goud meer werd gevonden in de mijnen verschoof de nadruk naar andere producten als textiel, zout en koffie. Aan het einde van de 19e eeuw nam de handel in en rondom Padang verder toe. Tijdens WOII was Padang in handen van de Japanners, daarna ging het deel uitmaken van de Indonesische Republiek.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Padang