Maseru

In het noordwesten van Lesotho ligt de hoofdstad van het land, Maseru. Deze stad heeft 227.880 inwoners en is daarmee de grootste stad van Lesotho. Maseru ligt op 1600 meter boven het zeeniveau en aan de rivier de Caledon. Deze rivier vormt de grens met Zuid-Afrika. Maseru maakt een enorme groei mee op het gebied van textiel-, kaarsen- en tapijtindustrie. Dit is goed voor de ontwikkeling van het land. Dichtbij de stad vind je de Nationale Universiteit van Lesotho, die in het plaatsje Roma ligt. In Maseru zelf ligt het vliegveld Moshoeshoe International Airport die in verbinding staat met Johannesburg.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Maseru
Plaatsen in de buurt van Maseru (Lesotho) :
  • Mafeteng (62 km)
  • Hlotse (74 km)
  • Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maseru

    Lancer's Gap (Maseru)

    Iets noordelijk dan de hoofdstad Maseru ligt de Lancer's Gap. Vanuit hier heb je echt een prachtig uitzicht over Maseru, maar ook over de Caledon-vallei. Lancer's Gap is vernoemd naar de Engelse strijd in 1880. Hierbij werd meer zelfstandigheid verkregen.

    Masitise grotten (Maseru)

    Op zo'n 130 kilometer afstand van Maseru liggen de Masitise grotten. Hier zijn verschillende rotsschilderingen te zien in de eeuwenoude gangen. De schilderingen zijn wel zo'n 50.000 jaar oud en stammen nog uit de tijd van de bosjesmannen. De eeuwenoude gangen die ontdekt zijn nemen je echt duizenden jaren mee terug in de tijd. De lokale bevolking, en dan vooral de kinderen, zijn uitstekende gidsen. Zij vragen vaak wel een kleine vergoeding.

    National Museum Lesotho (Maseru)

    National Museum Lesotho
    National Museum Lesotho
    Kaart met locatie National Museum Lesotho

    In het Nationaal Museum kun je veel te weten komen over de geschiedenis van Lesotho. Het museum ligt 40 kilometer van de hoofdstad Maseru af. Het is klein maar wel goed aangelegd en er zijn vele interessante tentoonstellingen te zien. Ze vertellen bijvoorbeeld iets over de etnografie, de geschiedenis en de toekomst van Lesotho. Het geeft je een goed beeld van het land, maar ook van de geschiedenis tijdens het Koninkrijk van Moshoeshoe. Daarnaast zijn er enkele prehistorische fossielen en vondsten gedaan die nu nog in het museum te bekijken zijn. Dit is het enige museum dat zich in Lesotho bevindt.

    Standbeeld van Moshoeshoe de Grote (Maseru)

    Het standbeeld van Moshoeshoe de Grote, de allereerste koning van het land, staat net buiten het centrum van Maseru. Hij leefde van 1823 tot 1870 en was een groot leider. Hij was dé stichter van het toenmalige Basutoland en de eerste democratische leider van heel Afrika maar ook ver daarbuiten. Hij heeft zijn vijanden verslagen door zijn diplomatische bewind. Hierbij behoorden ook stammen als de Zulu's. Ook bracht hij omringende dansen samen.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Lesotho bekijken.

    Vervoer

    Maseru heeft een eigen vliegveld. Regel wel van tevoren een taxi die je komt ophalen op het vliegveld. In Maseru zelf kun je makkelijk rondreizen met de bus of met de taxi. Beide hebben een goede bereikbaarheid.

    Geschiedenis

    De Britten veroverde Maseru in 1869 en hadden daar lange tijd de leiding. In datzelfde jaar werd de kleine handelsstad Maseru benoemd tot hoofdstad van Lesotho. Pas in 1966 werd Lesotho onafhankelijk en Maseru bleef de hoofdstad van het land.

    Offerteformulier

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
     9,6 in reviews
     Veel kennis en ervaring
     3.879 klanten gingen u voor

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Maseru