De vlag van Micronesia

Vlag Micronesia
Vlag Micronesia

De huidige nationale vlag van Micronesia werd officieel aangenomen op 10 november 1979. Maar eigenlijk is de vlag van Micronesia al veel langer in gebruik, namelijk sinds 1962. In de periode van 1962 tot 1979 was het uiterlijk van de vlag echter wel voortdurend onderhevig aan veranderingen. Afhankelijk van het aantal eilanden dat op dat moment bij de federatie hoorde, varieerde namelijk het aantal sterren dat op de vlag stond afgebeeld steeds.

Heb je weinig kennis van Micronesia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis van de vlag

De voorgaande nationale vlag van Micronesia had een soortgelijk ontwerp als de huidige vlag. Die vlag werd voornamelijk gebruikt tussen 1965 en 1979, toen het land deel uitmaakte van het Trustgebied van de Pacifische Eilanden. Dit trustgebied was ingesteld door de Verenigde Naties, maar het bestuur ervan was de verantwoordelijkheid van de Verenigde Staten.

Die toenmalige vlag was ook blauw, maar dan met zes witte sterren. Die sterren stonden symbool voor de eilanden die op dat moment deel uit maakten van het trustgebied: de Marshalleilanden, Palau, de Noordelijke Marianen, Yap, Chuuk en Pohnpei (waartoe tot 1977 ook Kosrae behoorde). Op 3 november 1986 werd Micronesia uiteindelijk onafhankelijk verklaard van het Trustgebied van de Pacifische Eilanden. Na de onafhankelijkheid bleef de nationale vlag van het land onveranderd.

Ontwerp

Net als vele andere landen heeft de nationale vlag van Micronesia een vrij eenvoudig ontwerp. De hele achtergrondkleur van de vlag is lichtblauw. Verder staan er in het midden van de vlag vier witte vijfpuntige sterren afgebeeld. Deze zijn bovendien in zo'n formatie gerangschikt dat ze samen de vorm van een diamant (een ruit) weergeven. De verhoudingen van de vlag zijn 10:19, waarbij 10 de hoogte is en 19 de breedte. Vraag gratis een offerte aan

Symboliek

De lichtblauwe achtergrondkleur van de vlag staat symbool voor de Grote Oceaan en verwijst daarmee naar de positie van het land. Micronesia is een federatie die uit vier deelstaten bestaat: iedere deelstaat wordt weer gevormd door een eilandengroep binnen de Carolinen. De vier witte sterren op de nationale vlag vertegenwoordigen elk één van deze vier deelstaten: Chuuk, Pohnpei, Kosrae en Yap. En hoewel de vorm van de sterren op de vlag suggereert dat de deelstaten in een ruitvorm liggen, is dat in werkelijkheid helemaal niet zo. Ze liggen op grote afstand naast elkaar.

In aanmerking genomen dat Micronesia is voortgekomen uit het Trustgebied van de Pacifische Eilanden, hangen de kleuren van de vlag bovendien samen met de vlag van de Verenigde Naties.

Het wapen van Micronesia

Micronesia heeft in tegenstelling tot andere landen een zegel, maar dat dient eveneens als het wapen van het land. Deze zegel is de vervanger van het wapen dat in 1947 door de trustschapsraad van de Verenigde Naties in gebruik werd genomen voor het trustgebied van de Pacifische Eilanden.

In het midden van het zegel staat een afbeelding van een kiemende kokosnoot: dat is een belangrijk landbouwproduct van het land. Rondom de kokosnoot zijn een donkerblauwe oceaan met daarboven een lichtblauwe hemel afgebeeld. De oceaan symboliseert de Grote Oceaan en daarmee de plaats waar het land gelegen is. In de lichtblauwe hemel zijn weer de vier sterren, die ook in de vlag van Micronesia terugkomen, te zien en ook hier staan ze symbool voor de vier deelstaten Chuuk, Yap, Kosrae en Pohnpei.

Onder de kokosnoot staat nog een tekstband afgebeeld waarop de Engelse tekst 'Peace – Unity – Liberty' (Vrede – Eenheid – Vrijheid) te lezen is. Het jaartal 1979 verwijst naar het jaar dat Micronesia officieel een federatie werd. Die afbeelding wordt omringd door een gouden rand met daarbuiten de tekst 'Government of the Federated States of Micronesia'. Om het geheel zit nog een donkerblauwe geblokte rand.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen