Coventry

De St. Michael Cathedral in CoventryDe St. Michael Cathedral in Coventry

De stad Coventry ligt in de West Midlands in Engeland. Coventy ligt in het gelijknamige district en staat op de tiende plaats van de grootste steden van Engeland. Momenteel heeft Coventry bijna 317.000 inwoners. Het overgrote merendeel van de inwoners woont in het stadscentrum. Coventry ligt op iets meer dan 150 kilometer van Londen. Muziek, sport en drama spelen een grote rol in de levens van de inwoners. De afgelopen tien jaar is de stad mooi gerenoveerd. Samen met haar vele bezienswaardigheden en leuke excursiemogelijkheden is Coventry een zeer geschikte bestemming voor toeristen.

Vervoer

Coventry Airport ligt in het dorp Baginton op 3 kilometer afstand van het stadscentrum van Coventry. Vanaf dit vliegveld gaan er vluchten naar Maastricht. Naar Coventry reizen vanaf het vliegveld van Londen kan ook, vanaf Londen is het ongeveer een uur rijden naar Coventry. In heel Engeland is er een goede infrastructuur. Je kunt makkelijk reizen per trein, bus of taxi.

Geschiedenis

De stad Coventry is in 1043 gesticht door de adellijke Leofric. Leofric was de graaf van Mercia. In die tijd was Leofric een van de meest machtige mannen van heel Engeland. Na haar stichting groeide Coventry van een kleine nederzetting in de Bronstijd uit tot een bruisende handelsstad. Tijdens de middeleeuwen was Coventry een van de meest belangrijkste steden van Engeland. De stad stond vooral bekend vanwege de handel in kleding. In de 18e en 19e eeuw werden er vooral horloges en klokken gemaakt in de stad. Aan het eind van de 19e eeuw werden er veel fietsen geproduceerd in Coventry. In het begin van de 20e eeuw werd de productie van fietsen verruild voor die van automotoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Coventry gebombardeerd. Coventry was de eerste stad die een zusterstad (Stalingrad) had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Momenteel heeft Coventry meer dan 25 zustersteden.

Bezienswaardigheden

* Het Museum of British Transport bezit de grootste collectie Britse voertuigen ter wereld.
* Belgrade Theatre.
* Indoor Ice Skating & Basketball Arena.
* In het Herbert Gallery & Museum kom je meer te weten over Lady Godiva.

Weer en meer

Temperatuur gemiddelden