Win een reis naar Praag!

Coventry

St Michael Cathedral CoventrySt Michael Cathedral Coventry

Coventry is een stad en district in de West Midlands van Engeland. Coventry is de op acht na grootste stad in Engeland.

Coventry is lang een centrum voor motor- en bandenindustie geweest. Hoewel de motorindustrie is teruggelopen, heeft Jaguar er zijn hoofdkwartier en een fabriek in de stad en er is een grote Peugeot-autofabriek gevestigd in Ryton, net buiten de stad.

Geschiedenis

De beroemdste inwoner van Coventry was Lady Godiva. Volgens de legende die ontstond rond deze toch wel historische figuur reed zij naakt door de stad op een paard, als protest tegen de zware belastingen die haar man Leofric de bevolking oplegde. Een standbeeld van Lady Godiva staat in het centrum van de stad.

Op 14 november 1940 werden grote delen van de stad getroffen door een Duits bombardement. Ook de kathedraal werd daarbij verwoest. De stad kreeg ook later nog bombardementen te verduren. De kathedraal is herbouwd naast de ru´nes van de oude en werd geopend in 1962.

Bezienswaardigheden

* Het Museum of British Transport bezit de grootste collectie Britse voertuigen ter wereld.
* Belgrade Theatre.
* Indoor Ice Skating & Basketball Arena.
* In het Herbert Gallery & Museum kom je meer te weten over Lady Godiva.

Weer en meer

Temperatuur gemiddelden

Gemiddelde temperatuur in Coventry

In de bovenstaande grafiek zie je de gemiddelde temperaturen door de maanden heen. Juli is de maand met de hoogste temperatuur voor Coventry. De temperatuur in juli zal 's nachts minimaal 12 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 22 worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in augustus zal 's nachts minimaal 12 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 21 worden. December is de maand met de laagste temperatuur voor Coventry. De temperatuur in december zal 's nachts minimaal 0 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 4 worden.

Zon opkomst en ondergang

Zon op en zon onder voor Coventry

In de bovenstaande grafiek zie je op welke tijdstippen de zon opkomt en weer ondergaat. Hierdoor weet je voor elke maand hoeveel uren je van het daglicht kunt genieten. In juni kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 16.73 uren van 04:44:59 tot 21:28:41. Vanaf juli worden de dagen weer korter. December is de maand met de 'kortste' dagen; de zon is er alleen tussen 08:08:23 en 15:55:00. Je hebt dan dus maar 7.78 zon per dag.

Ervaringen

Schrijf als eerste een ervaring over Coventry

Bestemmingen in Engeland