Bruggen over de Donau in hoofdstad HongarijeBruggen over de Donau in hoofdstad Hongarije

Hongarije ligt in Midden-Europa en wordt doorkruist door twee grote rivieren: de Donau en de Tisza. Hongarije ligt tussen 7 landen: Slowakije, Oostenrijk, Oekraďne, Roemenië, Servië, Kroatië en Slovenië. De hoofdstad is Boedapest.

Ten noorden van Boedapest stroomt de Donau door een groen landschap van wijngaarden, boomgaarden en beboste heuvels. Deze zogenaamde Donaubocht is een van de mooiste stukken van de rivier.

Hongarije bestaat grotendeels uit een laagvlakte, het zogenaamde Pannonische Bekken. Het is het land van de prachtige klederdrachten, boerenhofsteden, openluchtmusea, volksfestivals en de wijnoogstfeesten. Hongarije kent een rijke Middeleeuwse historie en er is veel cultureel erfgoed bewaard gebleven.

Hongarije biedt de typische Oost-Europese gastvrijheid die in het westen steeds moeilijker te vinden is.

Het Balatonmeer ligt in het westen van Hongarije en is het grootste binnenmeer van Europa. Het Balatonmeer heeft een oppervlakte van 591 km˛ en is gemiddeld 3 meter diep. Vooral in het zuiden kun je eindeloos ver het water in lopen.

Hongarije is een republiek waar eens in de 5 jaar de president gekozen wordt door het parlement.

Forum

Er staan 0 onderwerpen in het Hongarije forum. Heb je een vraag over Hongarije of iets te melden? Schrijf dan een topic in het forum

Ervaringen

Er zijn 35 ervaringen ingevuld; Hongarije krijgt een 8 uit 10 .
Hieronder vind je de laatste 10.

bezocht dit land in januari 2015

Heel veel bezienswaardigheden, mooie stad. Goede eetgelegenheden.

bezocht dit land in december 2014

Deze steden trip was fantastische voor een vader/zoon vakantie.

bezocht dit land in december 2014

Hele goede bestemming voor een stedentrip.

bezocht dit land in oktober 2014

Voldoende te zien, neem een citykaart het werkt handig en snel. Je waant je in een anderen wereld,ga vooral veel lopen, de wijken verschillen veel. Heel leuk de kabeltram (kasteelheuvel) niet te vergeten Vissersbastion, kettingbrug. met de avond ook gezellig om te doen.Geinig om te doen als je tegen spanning kan Labyrinth, mooi het heldenplein.

bezocht dit land in oktober 2014

Boedapest is een prachtige stad. Er is heel veel te zien en het openbaar vervoer in de stad is uitstekend. (nb. 65 plussers maken binnen de stad gratis gebruik van het openbaar vervoer) De restaurants zijn prima en voor onze begrippen erg voordelig. Vaak met live muziek. Erg gezellig. Een aanrader is een dinercruise. Overal in Boedapest te boeken.

bezocht dit land in oktober 2014

Boedapest is een prachtige stad aan de Donau. Perfect openbaar vervoer. Koop voordelig een ov kaart. Boven de 65 jaar reis je gratis met je paspoort. Met het ov doorkruis je snel de stad en kun je alle bezienswaardigheden makkelijk bereiken . Heel gezellig winkelcentrum. Hele gezellige restaurants veelal livemuziek. Als je een beetje uitkijkt kun je heel voordelig en lekker dineren. Vergeet niet een dinnercruise te doen, zeer de moeite waard.Wie van thermale baden houdt, die kan in Boedapest zijn hart ophalen. Wij hebben erg veel gezien en erg genoten en komen zeker terug.

bezocht dit land in september 2014

Balatonfüred heeft een mooie omgeving, weer zat alleen tegen, erg mistig

bezocht dit land in september 2014

Boedapest heeft een prachtige culturele stad, jammer van het slechte onderhoud en de armoede die er heerst

bezocht dit land in augustus 2014

Boedapest is een hele mooie, karakteristieke stad. Deed me denken aan Parijs maar dan super relaxed. Wel een stad van tegenstellingen. Heel oude gebouwen naast supermoderne. Rijkdom en armoede. En wat ons opviel waren kunstzinnige details op de vreemdste plekken, zoals de handgrepen van de rioolputten bijvoorbeeld. Wil er zeker nog een keer naartoe!

bezocht dit land in juli 2014

Geweldige vakantie in Révfülöp aan het Balatonmeer, prachtig schoon meer. Heerlijk gegeten en heel veel mooie dingen gezien. De Hongaren zijn bijzonder gastvrij en vriendelijk!Waar kun je voor nog geen acht euro zo lekker eten en drinken? Vooral de noordzijde is een aanrader, omdat het water meteen zwemhoogte heeft. De temperatuur.... 25 graden. Juist mijn temperatuur. Hongarije is een aanrader.

Vervoer

Vervoer naar het land

Met de auto naar Hongarije is goed te doen. De afstand van Utrecht naar Boedapest is (hemelsbreed) 1350 km.

Vanuit de meeste grote steden in Europa rijden er sneltreinen naar Boedapest.

De vlucht van Schiphol naar Boedapest duurt ongeveer 2 uur.

Vervoer in het land

De Hongaarse treinen rijden traag maar wel volgens schema. Het spoorwegnet is uitgebreid. De bus is goedkoper dan de trein en is vaak de enige manier om afgelegen dorpjes te bereiken. Boedapest is het centrum van alle verbindingen.

De Hongaarse verkeersregels komen grotendeels overeen met de regels in andere Europese landen. Het dragen van een gordel is verplicht en je mag absoluut geen alcohol hebben gedronken als je achter het stuur kruipt.

Artikelen

Top 5 kleine campings Hongarije
Mooiste steden van Hongarije
Campings in Hongarije
Stedentrip Boedapest
Top 10 bezienswaardigheden Boedapest
Met de trein door Hongarije
Het Balatonmeer in Hongarije
Hongarije van A tot Z
Vakantie in Boedapest
Wellnessvakantie in Hongarije

Visum

Voor een vakantie in Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart welke geldig is bij aankomst.

Prijzen

Het prijsniveau in Hongarije is lager dan in Nederland.

De munteenheid in Hongarije is de Forint. Naar verwachting zal Hongarije rond 2013 de euro invoeren als munteenheid.

Veiligheid

In Hongarije is de criminaliteit niet veel groter dan in andere landen in West-Europa. Voorzichtigheid is altijd geboden in de steden (zakkenrollers) en het is onverstandig om waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

Bevolking & cultuur

Wie of wat de Hongaren precies zijn is voor velen een vraag. Het staat vast dat de Hongaren geen Hunnen zijn. De kern van het Hongaarse volk, de Magyaren, is waarschijnlijk afkomstig uit het Siberië achter de Oeral. Hongaren staan bekend als romantisch, vindingrijk, goedgehumeurd en gastvrij.

Op 20 augustus wordt er groot feest gevierd. Dit is de naamdag van koning István, de eerste christelijke Hongaarse koning.

Hongarije is een grootmacht op het gebied van opera en klassieke muziek. Ook de folklore-muziek met de dansen zijn erg bekend. Jaarlijks wordt in Boedapest in maart het 2 weken durende Lentefestival gehouden.

Landkaart

Hieronder staat de kaart van Hongarije (Magyarország); met als hoofdstad Boedapest. Het land ligt in midden Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 93030 km˛. Het klimaat wat er heerst is landklimaat. Het merendeel van de 10000 inwoners heeft als geloofsovertuiging Rooms-Katholiek. De meest gesproken taal in Hongarije is Hongaars. De tijdzone van het land is +1. De munteenheid van Hongarije is de Forint.

Plaatsen Bezienswaardigheden

Flora & Fauna

Poesta`s - dit landschap is zeer gevarieerd. Op de zandsteppen en draslanden langs de rivieren komt veel jeneverbes voor en een grote verscheidenheid aan gras- en rietsoorten. Op de poesta's zwerven wilde paarden en varkens rond.

Medische informatie

De gezondheidzorg is redelijk. Er bestaat een groot verschil tussen de ziekenhuizen onderling.

Inentingen

Voor Hongarije zijn er geen verplichte inentingen nodig. Neem voor actuele adviezen altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

De taal

Het Hongaars is de enige officiële taal van Hongarije. Het is een Fins-Oegrische taal, die geen enkele verwantschap heeft met de naburige talen. Ouderen spreken soms Duits, jongeren redden zich steeds beter in het Engels. Het Hongaars is een van de moeilijkste talen ter wereld om te leren.

Nederlandse ambassade in Boedapest
Hongarije Plaza
Webshop met eten & drinken
Geschiedenis Hongarije

Geschiedenis

Hongarije werd al lang voor Christus door de Kelten bezet. In het jaar 10 werd Hongarije door de Romeinen veroverd. Eeuwenlang regeerde zij over dit gebied. Rond het jaar 1000 werd de Hongaarse staat gesticht en is het volk officieel overgegaan tot het Christelijke geloof. Hongarije is ook 150 jaar bezet geweest door de Turken.

Bestemmingen in Hongarije