San Ignacio

San Ignacio ligt aan de Macal rivier in het westen van Belize. Het ligt vlakbij de grens met Guatemala en op 35 km afstand van de hoofdstad Belmopan. In totaal leven er ongeveer 20.000 mensen in de stad bestaande uit Chinezen, Creolen, Mestiezen en andere culturen. Het is een populaire verblijfplaats voor toeristen uit de hele wereld voornamelijk omdat je vanuit de stad gemakkelijk verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken zoals de Maya-ruïnes van Caracol, Cahal Pech en Xunantunich. Ook ligt de grot Actun Tunichil Muknal in de omgeving. Deze grot deed vroeger dienst als Maya-offerplaats.

Heb je weinig kennis van Belize? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San Ignacio
Plaatsen in de buurt van San Ignacio (Belize) :
 • Belmopan (32 km)
 • Belize City (101 km)
 • Orange Walk Town (116 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Ignacio

  La Ruta Maya Belize River Challenge (San Ignacio)

  La Ruta Maya Belize River Challenge
  La Ruta Maya Belize River Challenge
  Kaart met locatie La Ruta Maya Belize River Challenge

  De La Ruta Maya Belize River Challenge is een race die jaarlijks gehouden wordt met kano's en duurt 4 dagen. Iedereen kan aan de race meedoen omdat er verschillende klassen zijn waarin je kunt deelnemen. De race begint in San Ignacio, vindt plaats in maart en eindigt altijd op Baron Bliss Day (9 maart). Baron Bliss is een Engelsman die na zijn dood al zijn geld na liet aan het volk van Belize.

  Mountain Pine Ridge Forest Reserve (San Ignacio)

  Mountain Pine Ridge Forest Reserve
  Mountain Pine Ridge Forest Reserve
  Kaart met locatie Mountain Pine Ridge Forest Reserve

  De natuurreservaten Mountain Pine Ridge Forest Reserve en Chaa Creek zijn op korte afstand van San Ignacio te bezoeken. In het Mountain Pine Ridge Forest Reserve kun je genieten van prachtige rivieren en watervallen en je kunt er zelfs een jaguar tegenkomen. In 1949 werd door een brand een groot deel van het Mountain Pine Ridge Forest Reserve verwoest. In dit reservaat leven vele grote soorten zoogdieren zoals poema's en jaguars. Ook leeft hier een kleine groep bultkrokodillen. Tevens zijn er ook inheemse vogelsoorten zoals de koning gier en de zwavelborsttoekan. Deze bezienswaardigheid is adembenemend.

  San Ignacio Market (San Ignacio)

  San Ignacio Market
  San Ignacio Market
  Kaart met locatie San Ignacio Market

  In San Ignacio vind je de grootste en kleurrijkste markt van het land, de San Ignacio Market. Je kunt hier echt van alles krijgen. Van maandag t/m vrijdag zijn er alleen groenten- en fruitstalletjes, maar op zaterdag wordt de markt flink uitgebreid met o.a. huishoudelijke spullen. Deze markt wordt zeer druk bezocht, dus het is aan te raden om of vroeg gaan of juist op bijvoorbeeld vrijdag na middag.

  San Ignacio Market (San Ignacio)

  In San Ignacio vind je de grootste en kleurrijkste markt van het land, de San Ignacio Market. Je kunt hier echt van alles krijgen. Van maandag t/m vrijdag zijn er alleen groenten- en fruitstalletjes, maar op zaterdag wordt de markt flink uitgebreid met o.a. huishoudelijke spullen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Belize bekijken.

  Vervoer

  In de stad kun je met de taxi of bus reizen, ook zijn er voldoende mogelijkheden om een auto te huren. Let wel op dat de wegen niet overal goed zijn. De luchthaven (Philip Goldson Internationale Airport) van Belize bevindt zich ten noorden van Belize City.

  Geschiedenis

  San Ignacio is hoogstwaarschijnlijk onstaan als houthakkerskamp. De eerste vermelding van de plaats dateert van 1787.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San Ignacio