Brug over beekje in EngelandBrug over beekje in Engeland
Engeland is samen met Schotland een eiland in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Engeland is een koninkrijk en vormt met Noord-Ierland, Schotland en Wales één staat: het Verenigd Koninkrijk. In Engeland wonen de meeste mensen wat niet zo verwonderlijk is aangezien Engeland ook de grootste oppervlakte heeft.

Engeland is genoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die na het vertrek van de Romeinen vanuit het Europese vasteland het eiland koloniseerden.

De alcoholregels in Engeland:
Als je jonger bent dan 18 jaar mag je in Engeland officieel geen alcohol kopen en in de pubs mogen barkeepers ook geen alcohol verkopen aan mensen jonger dan 18 jaar. Je bent in overtreding als je bewust alcohol koopt of probeert te kopen voor iemand die jonger dan 18 jaar is. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regels. Het is geen overtreding om bier, wijn, zwaar bier of cider te kopen of verkopen voor persoonlijke consumptie door een persoon van 16 of 17 jaar bij een maaltijd in een drankgelegenheid, mits de maaltijd niet aan de bar wordt genuttigd. Sinds november 2005 zijn de café's van Engeland niet langer gebonden aan de beroemde sluiting om 23.00 uur. Vergunningen worden sindsdien afgegeven door de gemeente. In sommige gevallen gaat het hierbij om een 24-uurs vergunning, maar de meeste pubs hebben bewust gekozen te sluiten tussen 1.00 en 3.00 uur. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen in pubs komen die een kindervergunning hebben. Zij moeten worden vergezeld door een volwassene en mogen alleen in die delen van de pub komen die geschikt zijn bevonden voor jonge kinderen. Pubs met een dergelijke vergunning moeten maaltijden en niet-alcoholische dranken serveren, meestal tot 21.00 uur.

In Engeland wordt links gereden. Let vooral goed op de volgende punten; kijk altijd naar rechts als je vanuit stilstaande positie wegrijdt. Haal rechts in. Geef voorrang aan al het verkeer op rotondes. Het verkeer op hoofdwegen heeft voorrang boven het verkeer op kleinere wegen. Een witte streep, aangebracht over de breedte van de weg betekent; stoppen en voorrang geven aan het verkeer op de hoofdweg voor je. Let goed op verkeersborden en wegmarkeringen en ken hun betekenis.

Forum

Er staan 6 onderwerpen in het Engeland forum. Heb je een vraag over Engeland of iets te melden? Schrijf dan een topic in het forum

Ervaringen

Er zijn 164 ervaringen ingevuld; Engeland krijgt een 8 uit 10 .
Hieronder vind je de laatste 10.

bezocht dit land in december 2112

Wij zijn 3 dagen met de bus naar londen geweest en hebben dankzij onze geweldige reisleidser Mariane een zeer aangename trip gehad. 3 dagen is eigenlijk te kort om al het moois wat londen te bieden heeft te zien, maar we hebben toch een goede indruk van Londen gehad. Het is een zeer mooie stad met nog mooiere gebouwen en zeer vriendelijke mensen. Op het eten is niets aan te merken laat staan het engelse bier (moet je proberen).kortom een onvergetelijke tijd gehad en komen zeker nog een keer terug.

bezocht dit land in april 2015

Geweldige plaats. Naast New York en Valencia behoort ook Londen tot mijn lievelingsstad!

bezocht dit land in april 2015

Inmiddels ben ik al een aantal keer in Londen geweest. Het is en blijft een heerlijke stad. Wij hadden, ipv een dagkaart voor de metro, een dagkaart voor de bus gekocht. Dan ga je bovengronds, kost meer tijd, maar je ziet ook meer. En het is veel goedkoper dan een hop on hop off. Vanaf de busstop eerst naar London Eye gelopen, toen over de brug naar de Big Ben. Uiteindelijk bij Trafalger Square de bus gepakt naar de Tower Bridge. Daaroverheen gelopen en daar de bus gepakt naar Covent Garden (Seven Dials!!!). Vanaf daar via Piccadilly Circus naar Regent Street, Oxford Street en Bond Street. Aan het einde van de middag hadden we ook nog tijd voor een bezoekje aan Notting Hill.

bezocht dit land in april 2015

Londen is een fantastische stad waar je minimaal 1 keer geweest moet zijn.

bezocht dit land in april 2015

In Londen is van alles te zien, van de drukke maar gezellige winkelstraten tot de Big ben, James park, Buckingham palace, het houdt niet op en is allemaal even leuk en interessant. Als je goed op de tijd let is het ook zeker aan te raden de wisseling van de wacht een keer bij te wonen. De inwoners van Londen zijn erg vriendelijk en vrijwel altijd behulpzaam. Zeker in een grote stad waar je de weg nog wel eens wilt vragen erg prettig. Zelfs de gewone gebouwen, huizen en winkels in Londen zijn al mooi, ik heb daadwerkelijk mijn ogen uitgekeken.

bezocht dit land in april 2015

Londen is een leuke stad om te onderzoeken, veel eetgelegenheden, mooie bezienswaardigheden. Wij hebben in 1 dag alles lopend gedaan. Helaas zie je dan niet alle bezienswaardigheden, maar je snuift wel een stukje cultuur op.... Een woord super.... Kom er zeker nog eens!!!

bezocht dit land in april 2015

In Londen was er genoeg cultuur te vinden in het centrum en de verschillende wijken. Ook waren er veel bezienswaardigheden; je hoeft je nooit te vervelen. We zijn ook vaak verschillende clubs en kroegen tegengekomen.

bezocht dit land in april 2015

Erg mooie en leuke stad! Wel is het soms moeilijk navigeren dus een kaart is een must. De bezienswaardigheden zijn prachtig en het typische straatbeeld van Londen (rode bussen, Engelse vlaggen, rode telefoonhokjes etc.) is erg leuk. Alles ligt redelijk op loopafstand van elkaar, wij hebben alles lopend gedaan en geen gebruik gemaakt van de underground of bus. De mensen zijn vriendelijk en het was vooral op de wat grotere openbare plekken (pleinen etc.) erg gezellig!

bezocht dit land in april 2015

Londen is een zeer leuke en boeiende stad met vele bezienswaardigheden, winkels,...

bezocht dit land in april 2015

We hebben echt genoten. En voor herhaling vatbaar de volgenxe trip gaat waarschijnlijk richting parijs. Dank voor alles, groetjes uit brabant.

Vervoer

Vervoer naar het land

Om in Engeland te komen kun je met het vliegtuig, de boot, de auto of de trein. Als je met het vliegtuig gaat land je hoogstwaarschijnlijk op een van de twee grote luchthavens van Londen: Heathrow of Gatwick airport. London Heathrow Airport is het grootste vliegveld van Europa en dus ook van Engeland. Tevens is dit het vliegveld met de beste verbindingen naar andere vliegvelden. Luchthaven Londen Gatwick is de op één na drukste luchthaven van Londen. Het is het drukste vliegveld ter wereld met maar één start- en landingsbaan, het op één na grootste vliegveld in het Verenigd Koninkrijk.

De kanaaltunnel, ook wel Chunnel genoemd, is een spoorwegtunnel onder Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. De bouw van deze tunnel werd voltooid op 6 mei 1994. Hij loopt van Calais naar Folkestone.

Vervoer in het land

Door het hele land zijn binnenlandse vluchten mogelijk, verzorgd door de volgende luchtvaartmaatschappijen: British Airway, British Midland Airway, Air UK of Aer Lingus.

Als je 21 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een geldig rijbewijs, kun je een auto huren bij de diverse verhuurbedrijven. Hou er wel rekening mee dat men links rijdt.

Binnen Engeland is het reizen met de trein een perfecte manier om het land te verkennen. Speciale treinkaarten voor onbeperkt treinreizen zijn beschikbaar voor bepaalde perioden in het jaar. Treinkaartjes moeten worden gekocht voordat je in Engeland aankomt.

Artikelen

Culinaire festivals en activiteiten op het eiland Jersey
Minicruise naar Newcastle
Pubs in Engeland
Het koningshuis van Engeland
Top 5 markten in Londen
Olympische Spelen Londen 2012
Koninklijke Huwelijksreizen
Bezienswaardigheden in Londen
Mooiste bezienswaardigheden Birmingham
Stappen in Londen
Shoppen in Londen
Waaruit bestaat Groot-Brittannië?
Reizen in... Engeland
Engeland, in de voetsporen van Harry Potter
Britse Kanaaleilanden; Jersey en Guernsey
Stedentrip Londen

Visum

Als je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort heb je geen visum nodig voor een vakantie in Engeland.

Prijzen

Het gemiddelde prijsniveau in Engeland ligt hoger dan in Nederland.

In Engeland betaal je met de Engelse Pond (GBP).

Veiligheid

Bij reizen in en naar Engeland dien je, vanwege een verhoogde terreurdreiging, waakzaamheid te betrachten. De Britse autoriteiten blijven in verband met een verhoogde terreurdreiging alert.

Bevolking & cultuur

De Britten leggen sociale contacten door zich aan te sluiten bij clubs en verenigingen. Het lokale buurthuis of de pub serveert alcoholische dranken en is een belangrijke verzamelplek, met name voor de arbeidersklasse.

Beleefdheid is een kenmerk van de Britse samenleving, en schreeuwen wordt dan ook gezien als onbeleefd gedrag. De Engelsen zijn over het algemeen gereserveerd en tonen niet graag hun emoties in het openbaar, hoewel ook dit aan het veranderen is.

Landkaart

Hieronder staat de kaart van Engeland (England); met als hoofdstad Londen. Het land ligt in west Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 130400 km². Het klimaat wat er heerst is zeeklimaat. Het merendeel van de 50300000 inwoners heeft als geloofsovertuiging Anglicaans. De meest gesproken taal in Engeland is Engels. De tijdzone van het land is 0. De munteenheid van Engeland is de Pond.

Plaatsen Bezienswaardigheden

Flora & Fauna

Het edelhert is het grootste dier in Engeland en er zijn er genoeg te vinden, evenals het damhert en de ree. Vossen zijn er ook genoeg en als je geluk hebt, zie je misschien een das of een stekelvarken.

Medische informatie

Het publieke stelsel voor volksgezondheid, de National Health Service (NHS) werd opgericht in 1948. Het stelsel wordt gefinancierd door belastinginkomsten en verleent aan alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk - onafhankelijk van het inkomen - een groot deel van de zorg gratis.

Vrij verkrijgbare medicijnen worden verkocht door apotheken en drogisten (een grote speler op dit terrein is Boots, een keten van drogisterijen met apotheek). Ook supermarkten en online verkopen spelen in toenemende mate een rol.

Inentingen

Vaccinaties worden niet geadviseerd. Raadpleeg voor de zekerheid de dichtstbijzijnde GGD, Tropendokter of Travelclinic.

De taal

De Engelse taal is de invloedrijkste van de wereld.

Het Engels is ontstaan uit vele dialecten (Oudengels), die vanaf de 5e eeuw naar Engeland werden overgebracht door de Angelsaksische kolonisten. Na de Normandische verovering van Engeland in 1066, ontwikkelde Oudengels zich tot Middelengels. Bij Middenengels wordt gebruikt gemaakt van woorden uit de Normandische woordenschat en Normandische spellingsregels. Het Engels van nu ontwikkelde zich daarvandaan, en ging door met het opnemen van buitenlandse woorden, met name uit het Latijn en Grieks.

Geschiedenis

Engeland is een van de oudste koninkrijken van Europa en heeft een bewogen geschiedenis. Beenderen en werktuigen hebben uitgewezen dat er al zo'n 700.000 jaar geleden bewoning was door de Homo erectus. De eerste Homo sapiens arriveerde er ongeveer 32.000 jaar geleden. Zuid-Engeland was in die tijd nog door een brede strook land verbonden met het vasteland. Zo'n 6.500 jaar v.Chr. werd het warmer en de landbrug tussen Engeland en Frankrijk werd weggespoeld. Hierdoor ontstond Het Kanaal.

Bestemmingen in Engeland