Eten

De voornaamste ingrediŰnten uit de Oekra´ense keuken zijn aardappels, graan, wortelen en bieten. Desserts zijn mierzoet; overladen met honing en ingemaakte pruimen en kersen. Ook zoet banket, de varenky, is een Oekra´ense lekkernij.

HÚt nationale gerecht is salo. Salo is afgekoeld varkensvet. Ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, tegenwoordig heeft ieder huishouden zijn eigen recept. De Oekra´ners praten over salo als Fransen over wijn. Naarmate de salo ouder is, wordt hij beter en duurder.

Drinken

Wodka, gestookt uit graan of aardappelen, wordt veel en vaak geconsumeerd. Veel Oekra´ners brouwen het zelf. Consumptie van zelfgemaakte wodka is af te raden. Er zit over het algemeen veel te veel alcohol in, en het destillaat is vaak niet zuiver.

HygiŰne

Het kraanwater is vaak wel goed, maar kan door stilstand een te hoog loodgehalte hebben. Laat daarom de kraan eerst zeker 20 seconden lopen voor je het water gebruikt voor consumptie.

Bestemmingen in Oekra´ne