Vakantieverhalen

Albufeira

strand van Albufeira, Algarve, Portugalstrand van Albufeira, Algarve, Portugal

Albufeira ligt in het zuiden van Portugal. Vanaf 1960 komen er toeristen naar Albufeira, dit heeft ertoe geleidt dat het in 1986 stadsrechten kreeg. Albufeira is de toeristische hoofdstad van de Algarve. Het centrum van de stad is grotendeels verkeersvrij. Op het pleintje in het oude centrum is altijd wel wat te doen. Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand wordt er s`ochtends een grote markt gehouden in de wijk Orada. Er is een grote jachthaven met cafes, winkels en restaurants. Bij de jachthaven is iedere dag een vismarkt. De Rua 5 is de belangrijkste winkelstraat. Op de Miradouro do Patio heeft men een mooi uitzicht over de stad. Er is bewust voor gekozen om geen hoogbouw te plaatsen, hierdoor doet het stadje heel sfeervol aan ondanks de vele toeristische faciliteiten. Op de stranden zijn tal van watersportfaciliteiten. Praia da Oura is een gezellige langgerekte badplaats dat direct met Albufeira verbonden is; eigenlijk het nieuwe centrum van Albufeira. De toeristenwijk Praia da Oura is vooral bekend om de welbekende ‘strip’. Een keur aan restaurants, terrasjes en bars en een langgerekt strand. Albufeira ligt in het zuiden aan de Algarve, 40 km van de luchthaven Faro.

Er zijn veel bars, discotheken en pubs die uitnodigen om tot in de kleine uurtjes te gaan stappen, zowel in Albufeira als in Praia da Oura. Er bevinden zich veel eetgelegenheden in de wijk Cerro da Algagoa. Bij het oude centrum van Albufeira ligt het Fishermans Beach. Aan het einde van de 'Strip' ligt het Praia da Oura strand.

Er is een aantal mooie stranden in de omgeving van Albufeira, naar het westen Praia da Baleeira, Praia da Coelha, Praia de São Rafael, Praia do Castelo en Praia da Galé. Naar het oosten Praia da Oura, Praia da Santa Eulália, Praia da Balaia, Praia da Maria Luísa, Olhos-de-Água en Praia da Falésia.

Ook is het een aanrader om eens van het ene strand naar het andere strand te lopen. Je kunt dit het beste bij eb doen en het is gegarandeerd een hele mooie wandeling.

Vervoer

Je kunt in Albufeira gebruik maken van het lokale busvervoer maar om helemaal onafhankelijk te zijn kun je het beste een auto of scooter huren.

Geschiedenis

Over de oorsprong van Albufeira is weinig bekend maar men neemt aan dat op de plaatst waar nu de stad ligt, in prehistorische tijden zich al een nederzetting bevond met een zeehaven. De Romeinen installeerden zich in Albufeira op de 'Cerro da Vila', een rotsformatie die, gelegen tussen de zee en de rivier Albufeira, een bijna onneembaar schiereiland vormde. Ze noemden de plaats Baltum, het was waarschijnlijk een kleine visserijhaven.

Na een korte eerste christelijke bezetting, in 1189 en 1190, wordt Albufeira na de verovering van de stad door Dom Afonso III in 1249 opgenomen in het Portugese koninkrijk.

Bezienswaardigheden

* Sagres, dit is het meest zuidwestelijke punt van Europa.
* Jeepsafari, ontdek het achterland van de Algarve.
* Sevilla, deze spaanse stad is vanuit Albufeira gemakkelijk te bezoeken.
* Zoomarine, een prachtig park met dolfijnen, zeeleeuwen, tropische vogels en roofvogels shows. Daarnaast heeft de zoomarine een nieuw interactieprogramma waarin je zelf met de dolfijnen kunt zwemmen.
* Slide and Splash is een waterpark met 8 spectaculaire glijbanen, zwembaden en restaurants.

Ervaringen

Albufeira heeft gemiddeld een 8,0 gekregen in 10 ervaringen. Hieronder vind je de laatste ervaringen.

Schrijf ook een ervaring over Albufeira

bezocht Albufeira in mei 2014

Een zeer mooie plaats met oude cultuur, Veel winkels om te shoppen. Prachtige uitzichten met behulp van roltrap. Het weer was prachtig!

bezocht Albufeira in augustus 2011

Leuke plaats om uit te gaan

bezocht Albufeira in oktober 2013

Prachtige omgeving, mooi strand, je moet wel goed ter been zijn. Veel hoogte verschillen in Albufeira, en veel trappen lopen. Gezellig centrum.

bezocht Albufeira in september 2013

Strand: prima. uitgaan: prima. cultuur: leerzaam. restaurants:voor het uitzoeken. bezienswaardigheden: aanrader. ligging: perfect. inwoners: wel gastvrij, niet even vriendelijk.

bezocht Albufeira in juli 2012

Albufeira is gewoon super, het is er heel gezellig, vooral het oude gedeelte vonden we geweldig, het eten was er goed en de mensen daar zijn heel vriendelijk

bezocht Albufeira in juni 2013

Hier is voor elk wat wils. Zonnen aan /op het strand . Ruime hoeveelheid aan restaurants. en zin omte wandelen, er is ruimte genoeg en ieder straatje heeft zijn eigen charme. Albufeira is ook een plaats om hier vandaan diverse uitstapjes te maken. kortom Albufeira is het.

bezocht Albufeira in december 2012

Een kort bezoekje gebracht aan Albufeira. Erg toeristisch ingesteld.Eens rond gelopen, wat indrukken opgedaan om te concluderen, dat ik er niet meer naar toe moet gaan. Winkels,winkeltjes,kraampjes met de gebruikelijke spullen en terrassen voor een hapje en een drankje tegen behoorlijke prijzen.

bezocht Albufeira in juli 2012

Albufeira heeft van alles wat, mooie stranden, het uitgaan is leuk en het eten is er heerlijk! Een aanrader is ook om een keer naar een waterpark te gaan. Wij zijn naar Slide en Splash geweest en ookal ben je geen kind meer, het is er echt heel leuk om dat een keer gezien te hebben en de glijbanen zijn ook heel leuk!

bezocht Albufeira in augustus 2012

Het strand van Albufeira is echt heerlijk. Het water is alleen wel goed koud, maar dan heb je ook gelijk het enige minpuntje gehad. Ook het uitgaan en eten in Albufeira is prima. In het oude gedeelte van Albufeira zit alles dicht op elkaar. Een heel groot plein met allemaal restaurants. Ook de ligging is prima. 2/3 uur vliegen vanaf Amsterdam en 30min. vanaf het vliegveld vanaf Faro. Ik zeg DOEN.

bezocht Albufeira in juli 2006

Erg mooie en gezellige plaats met veel leuke restaurantjes aan en zelfs op het strand! Hebben daar altijd heerlijk gegeten. Ook zijn er veel leuke winkeltjes te vinden waar je souvenirs kunt kopen. Het strand was echt super, het liep langzaam af en het water was heerlijk warm. Je kunt er rondom de rotsen ook goed snorkelen. Uitgaan kun je er ook goed! Zeker een leuke plaats dus om te bezoeken!

Bestemmingen in Portugal