Bezienswaardigheden Andorra

Pagina 1 van 3 met 26 resultaten

Anyůs Park

Anyós Park is een Mountain & Wellness Resort, het ligt 1.300 m hoog en is omringd door bergen en bossen. Het complex beschikt over een door Caritas Parijs erkend "Centre de Soins". Naast schoonheidsverzorging biedt Anyós Park een zwembad, een sauna, Turkse baden, een bubbelbad en nog veel meer. Overnachten kun je er ook, het is namelijk een 4-sterren aparthotel en ligt op 1.6 kilometer afstand van het leuke centrum La Massana.

Natuurpark Valls del Comapedrosa

Natuurpark Valls del Comapedrosa is een gemeentelijk natuurpark en ligt in het noordwesten van Andorra. Het ligt in de parochie La Massana en het beschermde gebied omvat zo'n 1,51 hectare. Dit gebied zal naar verwachting nog verder uitbreiden. Het hoogtepunt van het park is de Pic du Comapedrosa en is 2.942 meter hoog. Het indrukwekkende berglandschap, de vele meren, watervallen en bronnen maken dit gebied zo aantrekkelijk. In het park kun je heerlijk wandelen op het grote netwerk van wandelpaden.

Andoflora

Andoflora is een speciale plant- en bloemenmarkt in Andorra. De markt vindt jaarlijks plaats in mei, in de westelijke La Massana. Andoflora is een lokaal evenement. Op de markt vind je prachtige planten en bloemen die je kunt kopen, maar ook kunst, verschillende tuinierworkshops, conferenties over planten, modeshows en toerisme spelen een rol. Deze markt is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Gotische en Romaanse bouwwerken

Gotische en Romaanse bouwwerken
Gotische en Romaanse bouwwerken

In Andorra kom je overal Gotische en Romaanse bouwwerken tegen. Zo zijn er 50 kerken die je een zeer goed beeld geven van 1.000 jaar historie. De oudste kerk van Andorra is te vinden in Andorra la Vella en heet de Santa Coloma. Hij dateert uit de 9e eeuw en de bevolking van Andorra doet er erg veel aan om deze culturele erfgoederen te bewaren. Dit gebeurt ook met succes want ondanks de moderne toeristenvoorzieningen zijn er nog veel romaanse gebouwen en middeleeuwse bruggen bewaard gebleven. Ook het authentieke dorpje Llorts is interessant. Hier vind je veel traditionele huizen en tabaksvelden.

De bronnen van Caldea

In Les Escaldes bevinden zich de bronnen van Caldea, het grootste kuuroord van Zuid-Europa. Het oord heeft een uniek, kristalvormig design en een zeer smaakvolle inrichting. Het is echt een waterpaleis, dat water gebruikt uit natuurlijke bronnen. In het paradijs vind je onder andere warme en koude baden, sauna's en kun je genieten van een massage. In de groene en minerale omgeving is genoeg ruimte om te ontspannen en je lichaam te laten verzorgen. Met zijn 4.247 hectare beslaat het oord zo'n 9% van Andorra.

Winkelen in Andorra

Andorra is een populair winkelparadijs, doordat je er 'Tax Free' kunt winkelen (onder andere drank, sieraden, tabak en apparatuur zijn daardoor goedkoper dan in Nederland). Houd wel rekening met de siësta, de meeste winkels zijn dan van 13.00 uur tot 16.00 uur gesloten. Er zijn genoeg winkels in de schitterende winkelstraten waar allerlei grote merken te verkrijgen zijn. Op het gebied van accessoires, parfum, culinaire specialiteiten, juwelen en mode vind je hier alles volgens de laatste trends. Dit is ongeacht je leeftijd of smaak, er is hier voor iedereen wel iets te vinden.

Mountainbiken in Andorra

Mountainbiken in Andorra
Mountainbiken in Andorra

De laatste jaren worden er steeds meer mountainbike-tochten in de bergen van Andorra gemaakt. In veel dorpen kun je een mountainbike huren en daarbij zijn er vaak fietsroutes te verkrijgen. Er zijn routes voor beginners en voor gevorderden en dit is dan ook de ideale manier om het landschap van Andorra verder te ontdekken. Mountainbikeliefhebbers zullen het hier heel erg naar hun zin hebben.

SkiŽn in Andorra

SkiŽn in Andorra
SkiŽn in Andorra

Andorra staat in de winter bekend om de ski-faciliteiten die zeer goed en niet al te duur zijn. In de periode van november tot en met februari kun je hier perfect skiën en snowboarden op de afdalingen. In totaal zijn er 153 skipisten in Andorra en 6 skistations. De skipisten zijn bij elkaar 250 kilometer lang. Vooral voor beginners in dit gebied aantrekkelijk. De hellingen zijn namelijk niet super steil en dus ideaal als je het nog moet leren.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende