Boekingsvoorwaarden algemeen

Op alle overeenkomsten van reisagent Reisgraag.nl zijn de boekingsvoorwaarden van toepassing. Hieronder kan je zien welke boekingsvoorwaarden dat in jouw specifieke geval zijn.

1. Reisovereenkomst met Reisbureau Reisgraag.nl als organisator

Als je een pakketreis boekt waarbij Reisbureau Reisgraag.nl de organisator is, dan ga je een reisovereenkomst aan met Reisbureau Reisgraag.nl B.V. In dit geval zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden (paragraaf 1) en de aanvullende boekingsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Een reis met één onderdeel (losse reisdienst) is geen pakketreis. Zie alinea 8 voor de juiste voorwaarden voor een reisovereenkomst met losse reisdienst.

2. Reisovereenkomst met Reisbureau Reisgraag.nl als organisator bij samengestelde reis*

Als je een reis boekt waarbij Reisbureau Reisgraag.nl de organisator is, waarbij het gaat om een samengestelde reis die bestaat uit twee of meer losse reisdiensten van verschillende leveranciers waarbij de leveranciers vermeld worden op de boekingsbevestiging, dan ga je een reisovereenkomst aan met zowel Reisbureau Reisgraag.nl B.V. als de betreffende reisorganisatoren. In dit geval zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden (paragraaf 1), de voorwaarden van de betreffende reisorganisatoren en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing.

3. Reisovereenkomst met Reisbureau Reisgaag.nl als doorverkoper

Als je een pakketreis boekt waarbij Reisbureau Reisgraag.nl de doorverkoper is, en dus een andere partij dan Reisbureau Reisgraag.nl B.V. de organisator is van de pakketreis, dan ga je een reisovereenkomst aan met die betreffende reisorganisator. In dit geval zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden (paragraaf 1), de voorwaarden van de betreffende reisorganisator en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR. Is de organisator niet aangesloten? Zie alinea 4 voor de juiste voorwaarden.

4. Reisovereenkomst met Reisbureau Reisgraag.nl als doorverkoper bij niet ANVR-organisaties

Als je een pakketreis boekt waarbij Reisbureau Reisgraag.nl de doorverkoper is, en dus een andere partij dan Reisbureau Reisgraag.nl B.V. de organisator van de pakketreis, dan ga je reisovereenkomst aan met die betreffende reisorganisator. In het geval dat de reisorganisator niet is aangesloten bij de ANVR, zijn alleen de voorwaarden van de betreffende reisorganisator en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR.

5. Reisovereenkomst met alleen een los vliegticket

Als je een reis boekt die alleen bestaat uit een los vliegticket, dan ga je een reisovereenkomst aan met de betreffende luchtvaartmaatschappij. De door jouw geboekte vlucht kan alleen tegen de in die vervoersvoorwaarden genoemde kosten worden gewijzigd of geannuleerd.

6. Reisovereenkomst met gekoppeld reisarrangement

Als je een reis boekt die bestaat uit een gekoppeld reisarrangement (definitie van gekoppeld reisarrangement vind je in de ANVR-Reizigersvoorwaarden, paragraaf 2, punt 2), dan ga je afzonderlijke reisovereenkomsten aan met de betreffende partijen. In dit geval zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden (paragraaf 2), de voorwaarden van de betreffende reisorganisatoren en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR. Is de organisator niet aangesloten? Zie alinea 7 voor de juiste voorwaarden.

7. Reisovereenkomst met gekoppeld reisarrangement van niet ANVR-organisaties

Als je een reis boekt die bestaat uit een gekoppeld reisarrangement (definitie van gekoppeld reisarrangement vind je in de ANVR-Reizigersvoorwaarden, paragraaf 2, punt 2), dan ga je een afzonderlijke reisovereenkomst aan met de betreffende partijen. In het geval dat de partijen niet zijn aangesloten bij de ANVR, zijn alleen de voorwaarden van de betreffende reisorganisatoren en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR.

8. Reisovereenkomst voor losse reisdiensten

Als je een reis boekt met één losse reisdienst, dan ga je een reisovereenkomst aan met de betreffende reisorganisator van die reisdienst. In dit geval zijn de ANVR-Reizigersvoorwaarden (paragraaf 3), de voorwaarden van de betreffende reisorganisator en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR. Is de organisator niet aangesloten? Zie alinea 9 voor de juiste voorwaarden.

9. Reisovereenkomst voor losse reisdiensten van niet ANVR-organisaties

Als je een reis boekt met één losse reisdienst, dan ga je een reisovereenkomst aan met de betreffende reisorganisator van die reisdienst. In het geval dat de reisorganisator niet is aangesloten bij de ANVR, zijn alleen de voorwaarden van de betreffende reisorganisator en de aanvullende wijzigings- en annuleringsvoorwaarden van Reisbureau Reisgraag.nl B.V. van toepassing. Kijk op www.anvr.nl of de reisorganisator is aangesloten bij de ANVR.

10. Reisovereenkomst met SGR-garantie

Op alle reisovereenkomsten, met uitzondering van overeenkomsten met losse vliegtickets en autohuur en overeenkomsten met reisorganisatoren met een SGR-vrijstelling, zijn de voorwaarden van de garantieregeling van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) van toepassing.

De SGR-garantie verzekert de consument bij financieel onvermogen van de reisorganisator waar een reisovereenkomst mee is afgesloten, die vooruitbetaalde reisgelden terug te krijgen. In het geval dat consumenten reeds op bestemming zijn, wordt er zorg gedragen voor de terugreis. Bovenstaand binnen de voorwaarden van de garantieregeling. Voor vragen over de SGR verwijzen we je door naar de website www.sgr.nl.

11. Reisovereenkomst met garantie Calamiteitenfonds

Op alle reisovereenkomsten, met uitzondering van overeenkomsten met losse vliegtickets en autohuur en overeenkomsten met reisorganisaties met een vrijstelling, zijn de voorwaarden van stichting Calamiteitenfonds van toepassing. Wil je weten of de organisator van jouw reis aangesloten is bij het Calamiteitenfonds? Via de deze link kan je dit controleren.

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds beschermt de consument bij het geval van een calamiteit waardoor de reis als gevolg niet of niet volledig kan worden uitgevoerd. Binnen de voorwaarden van de garantieregeling zorgt het Calamiteitenfonds ervoor dat je jouw (deel van de) reissom terugkrijgt of dat noodzakelijke meerkosten worden vergoed. Voor vragen over het calamiteitenfonds verwijzen we je door naar de website www.calamiteitenfonds.nl.

12. Reisovereenkomst met een reis- en/of annuleringsverzekering

Als je een reis boekt en via Reisbureau Reisgraag.nl een reis- en/of annuleringsverzekering bij Allianz afsluit, dan ga je een verzekeringsovereenkomst aan met Allianz. In dit geval zijn de algemene voorwaarden van Allianz van toepassing. Reisbureau Reisgraag.nl B.V. wordt geen partij van de verzekeringsovereenkomst en treedt alleen op als bemiddelaar tussen reiziger en verzekeraar.

De hierboven genoemde voorwaarden zijn tijdens het boekingsproces onder aandacht gebracht van de consument. Voor vragen kan je contact opnemen met reisbureau@reisgraag.nl of 0486-412199.

Reisbureau Reisgraag.nl B.V. hecht veel waarde aan vertrouwen en verwerkt jouw persoonsgegevens volgens de Privacy-regelgeving. Onze Privacy Policy is terug te vinden op https://www.reisgraag.nl/disclaimer/.

* Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit twee of meer losse reisdiensten. De reisdiensten worden uitgevoerd door verschillende leveranciers waarbij de leveranciers op de boekingsbevestiging worden vermeld. Bijvoorbeeld: een pakketreis of accommodatie van een reisorganisator met daarbij apart een huurauto.