Bezienswaardigheden Andorra

Pagina 2 van 3 met 26 resultaten

Parfummuseum (Andorra la Vella)

Parfummuseum
Parfummuseum

In de buurt van de hoofdstad Andorra la Vella ligt het Parfummuseum. Alles wat je wilt weten over parfum leer je hier. In het museum wordt uitgelegd hoe parfum gemaakt wordt en hierbij is alles wat wordt gebruikt bij het produceren van parfum aanwezig. Het museum beschikt verder over een grote collectie parfumflesjes. Ook kun je gebruik maken van een audiogids, die je helpt de verschillende afdelingen door het museum te doorlopen: van een reis langs de aroma's en de geurende post tot het plezier van luxe en de vitrine met parfums.

Canillo Motorcycle Museum (Canillo)

Canillo Motorcycle Museum
Canillo Motorcycle Museum

In het Canillo Motorcycle Museum komt de doordringende geur van benzine je tegemoet. Kenmerken van een motor zijn twee wielen, balans en koelbloedigheid en dat zie je terug in dit museum. Gottlieb Daimler bouwde in 1885 de eerste 's werelds eerste motorfiets. Sinds de eerste uitvinding zijn ze het steeds meer gaan ontwikkelen. Er werden steeds betere modellen en motors ontwikkeld. Door de technologische ontwikkelingen en trends in design kwamen er steeds mooiere en betere motoren. Het Canillo Motorcycle Museum beschikt over een grote collectie die nog steeds groeit. Je kunt er motors zien vanaf het begin van de twintigste eeuw tot heden.

Sant Joan de Caselles (Canillo)

Sant Joan de Caselles
Sant Joan de Caselles

De Sant Joan de Caselles is een van de belangrijkste gebouwen van Romaans kunst in Andorra. Er is niet zoveel bekend over de geschiedenis van de kerk. De eerste verwijzing van de kerk komt uit 1312. In dat document staat dat Sant Joan de Caselles onderhoud was van de rector van de parochiekerk van Canillo. Binnen in de kerk vind je overblijfselen van Romaanse stucwerk, omringd door een muurschildering. Achter de poort van het altaar vind je een grote wandschildering, waar scènes op staan uit het leven, de marteldood van de heilige Johannes en beschermheilige van de kerk.

De Santa Eulalia d'Encamp (Encamp)

De Santa Eulalia d'Encamp
De Santa Eulalia d'Encamp

De Santa Eulalia d'Encamp was ooit de grootste Romaanse kerk van Andorra. Vooral de klokkentoren uit de 11e eeuw is interessant. Deze Lombardische Romaanse toren is met zijn 23 meter nog steeds de hoogste van het land. De glas-in-lood ramen werden door kunstenaar Agustí Rios ontworpen tijdens een van de verbouwingen van de kerk. Het museum van de Heilige Kunst ligt ook bij de kerk in een bijgebouw en bevat verschillende liturgische voorwerpen en muzikale notaties.

Museum Casa Cristo (Encamp)

Museum Casa Cristo
Museum Casa Cristo

Casa Cristo is een gebouw gelegen in een oude wijk, met een museum. In het Museum Casa Cristo krijg je te zien hoe een eenvoudig gezin uit Andorra aan het eind van de 19e eeuw leefde. Het huis heeft drie verdiepingen en verschillende kamers. Al deze kamers zitten vol met kleine details die doen denken aan het dagelijks leven van toen. Hierbij kan je denken aan antieke doopjurken, stenen gootstenen en oud gereedschap. Een paar keer per jaar worden er bij kaarslicht verhalen uit het verleden verteld in het huis.

Museum van de Heilige Kunst van Santa EulÓlia (Encamp)

Museum van de Heilige Kunst van Santa EulÓlia
Museum van de Heilige Kunst van Santa EulÓlia

Naast de Santa Eulàlia is een klein museum gebouwd dat gewijd is aan liturgische voorwerpen en heilige kunst. Merendeel van de museumstukken die daar te zien zijn komen uit de kapellen van de kerk. Een bijzonder stuk is de smeedijzeren Romaanse kandelaar van Sant Romà de Vila uit de 14e eeuw. Het is mogelijk om een rondleiding door het museum en de kerk te krijgen.

Het Postmuseum (Ordino)

Het Postmuseum
Het Postmuseum

Het postmuseum van Ordino heeft een enorme postzegelcollectie (50.000 stuks) die vroeger op de vliering van Casa de la Vall werden tentoongesteld. Ook wordt er in het museum dieper ingegaan op het ontwerpen van postzegels en de productie ervan. Door middel van beeld en geluid kan je de evolutie van de postdienst in Andorra aanschouwen en hoe, dankzij de postbode in Canillo, de eerste ski's het vorstendom bereikten.

Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria (Ordino)

Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria
Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria

De kerk Sant Corneli en Sant Cebria bevat een van de kleinste houten Romaanse maagden van Andorra (44 cm). Het beeldje van de Romaanse maagd stamt uit de late 11e eeuw en de vroege 12e eeuw. In de kerk staan ook vijf barokke altaars die uit de 17e en de 18e eeuw stammen. Op het plein voor de kerk is een een kleine veranda die werd gebruikt voor ceremonies.

Pont d'Ordino (Ordino)

Pont d'Ordino
Pont d'Ordino

Pont d'Ordino is een kleine en smalle Romaanse brug met een enkele boog die gemaakt is van steen. De brug legt een verbinding met het plaatsje Llorts. De oorspronkelijke plaats van de brug was verder naar het zuiden, op een oude weg die de Andorrese dorpjes Ordino en Serrat verbond. In 1980 werd de brug echter verplaatst naar zijn huidige locatie als gevolg van een wegrenovatie.

Miniatuurmuseum in Ordino (Ordino)

Andorra heeft een aantal bijzondere musea maar het miniatuurmuseum in Ordino is zeker een aanrader. Er is een grote verzameling aan miniaturen, gemaakt door de grootste miniatuurschilders ter wereld. Er zijn veel miniaturen op schaal te bekijken, waarvan sommige op een schaal van 1:300 zijn gemaakt. In het museum worden alle moeilijkheden en problemen van miniatuurschilderkunst ontleed. Ook wordt er precies uitgelegd hoe ingewikkeld het eigenlijk is om zo'n kunstwerk te maken.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende