Bezienswaardigheden AustraliŽ

Pagina 1 van 4 met 36 resultaten

Uluru-Kata Tjuta National Park

Uluru-Kata Tjuta National Park
Uluru-Kata Tjuta National Park
Kaart met locatie Uluru-Kata Tjuta National Park

In het Uluru-Kata Tjuta National Park bevinden zich twee hoogtepunten: de Kata Tjuta (The Olgas) en de Uluru (Ayers Rock). Deze rode rotsen toornen hoog boven het woestijnlandschap van Australië uit. In dit park bevinden zich 500 plantensoorten, 72 reptielensoorten en 24 soorten zoogdieren. Het is erg belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon aangezien het in de zomer wel 45ºC kan worden. In dit park is de zonsondergang en de zonsopgang echt de moeite waard om te bekijken.

Blue Mountains

Blue Mountains
Blue Mountains
Kaart met locatie Blue Mountains

Op slechts anderhalf uur rijden van Sydney vind je de Blue Mountains. Het is een prachtig natuurgebied dat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het Nationaal Park vind je steile rotswanden en ravijnen, regenwouden, dichte eucalyptusbossen en watervallen. In dit prachtige park zijn veel wandelpaden waar je heerlijk kunt wandelen. Als je het park bezoekt kun je het beste een paar dagen gaan, aangezien het park enorm groot is en er ontzettend veel mooie dingen te zien zijn.

Markten in AustraliŽ

Markten in AustraliŽ
Markten in AustraliŽ

De levendige sfeer op de markt weerspiegelt de culturele veelzijdigheid van het land en is ook een goed voorbeeld van de gastvrijheid van de Australiërs. Twee grote markten zijn de Adelaide Central Market en de Queen Victoria Market in Melbourne. Als je er niet van houdt om af te dingen, kan je van de levendige sfeer genieten. Straatkunstenaars en goochelaars zorgen altijd voor vermaak, vooral op zondagen, wanneer de markt verandert in een Arabische bazaar.

Dagje mee met de postbode

Dagje mee met de postbode
Dagje mee met de postbode

In de outback in het zuiden van Australië kun je een dagje mee met een postbode. Je rijdt mee in een 4x4 jeep over oude zeebodems en roodgekleurde zandheuvels en langs grote kuddes vee. Je moet wel van tevoren online boeken bij Mailruntour.com. Aan het einde van de tour is er de mogelijkheid om in een tent in de Australische outback te overnachten. Tijdens deze tour kun je Australië op een andere manier ervaren en ontdekken.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende