Bezienswaardigheden AustraliŽ

Pagina 1 van 4 met 36 resultaten

Uluru-Kata Tjuta National Park

Uluru-Kata Tjuta National Park
Uluru-Kata Tjuta National Park
Kaart met locatie Uluru-Kata Tjuta National Park

In het Uluru-Kata Tjuta National Park bevinden zich twee hoogtepunten: de Kata Tjuta (The Olgas) en de Uluru (Ayers Rock). Deze rode rotsen toornen hoog boven het woestijnlandschap van Australië uit. In dit park bevinden zich 500 plantensoorten, 72 reptielensoorten en 24 soorten zoogdieren. Het is erg belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon aangezien het in de zomer wel 45ºC kan worden. In dit park is de zonsondergang en de zonsopgang echt de moeite waard om te bekijken.

Blue Mountains

Blue Mountains
Blue Mountains
Kaart met locatie Blue Mountains

Op slechts anderhalf uur rijden van Sydney vind je de Blue Mountains. Het is een prachtig natuurgebied dat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het Nationaal Park vind je steile rotswanden en ravijnen, regenwouden, dichte eucalyptusbossen en watervallen. In dit prachtige park zijn veel wandelpaden waar je heerlijk kunt wandelen. Als je het park bezoekt kun je het beste een paar dagen gaan, aangezien het park enorm groot is en er ontzettend veel mooie dingen te zien zijn.

Markten in AustraliŽ

Markten in AustraliŽ
Markten in AustraliŽ

De levendige sfeer op de markt weerspiegelt de culturele veelzijdigheid van het land en is ook een goed voorbeeld van de gastvrijheid van de Australiërs. Twee grote markten zijn de Adelaide Central Market en de Queen Victoria Market in Melbourne. Als je er niet van houdt om af te dingen, kan je van de levendige sfeer genieten. Straatkunstenaars en goochelaars zorgen altijd voor vermaak, vooral op zondagen, wanneer de markt verandert in een Arabische bazaar.

Dagje mee met de postbode

Dagje mee met de postbode
Dagje mee met de postbode

In de outback in het zuiden van Australië kun je een dagje mee met een postbode. Je rijdt mee in een 4x4 jeep over oude zeebodems en roodgekleurde zandheuvels en langs grote kuddes vee. Je moet wel van tevoren online boeken bij Mailruntour.com. Aan het einde van de tour is er de mogelijkheid om in een tent in de Australische outback te overnachten. Tijdens deze tour kun je Australië op een andere manier ervaren en ontdekken.

Western Australian Museum (Perth)

Het Western Australian Museum in Perth is een groots en eigentijds museum. De originele gevangenis van Perth staat hier en zo krijg je een goed beeld van het leven van de begindagen van Perth. In dit museum zijn ook tentoonstellingen over de zoogdieren, vogels en zeedieren van West-Australië. Het mooiste gedeelte van het museum is de Aboriginalgalerie. In deze galerie worden ook archeologische vondsten die in de staat zijn gedaan tentoongesteld.

Perth Zoo (Perth)

Perth Zoo
Perth Zoo
Kaart met locatie Perth Zoo

Perth Zoo is een zeer mooie maar vooral unieke dierentuin in Australië. Doordat Perth Zoo in de laatste tien jaar veel heeft veranderd in het park, is het nu een van de mooiste in Australië. Er is veel ruimte voor de dieren en de omgeving waar de dieren in leven is zeer goed nagebootst. Dit park beschikt over een Afrikaanse Savanne met daarin een Aziatisch regenwoud met verschillende soorten dieren. Je vindt in dit gedeelte de onmisbare soorten zoals orang-oetans en panda's maar ook vind je hier cheeta's en neushoorns. In het Australisch wild gedeelte kom je grote krokodillen, slangen en mini-pinguïns tegen. In totaal leven hier maar liefst 230 diersoorten. Perth Zoo is een leuke maar ook leerzame bezienswaardigheid, in het park zijn namelijk presentaties bij te wonen van zowel vrijwilligers als verzorgers.

Openluchtbioscoop (Perth)

Openluchtbioscoop
Openluchtbioscoop
Kaart met locatie Openluchtbioscoop

In Perth kun je naar verschillende openluchtbioscopen. Zo zit er een in King's Park, er draaien hier zowel oude films als nieuwe. Bijzonder is bij deze bioscoop dat er voor de film vaak optredens te bekijken zijn. Om het nog leuker te maken zou je een picknickmand mee kunnen nemen. Je kunt hier gemakkelijk komen met het openbaar vervoer in Perth. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.

Darwin Wharf Precinct (Darwin)

Darwin Wharf Precinct
Darwin Wharf Precinct
Kaart met locatie Darwin Wharf Precinct

Een van de mooiste havens van Australië is de Darwin Wharf Precinct en ligt in het zuidelijke gedeelte van het centrum van Darwin. Je hebt een prachtig uitzicht over de Arufura Zee en kunt er genieten van een geweldige zonsondergang. Er hangt een bruisende sfeer vanwege de verschillende winkels, restaurants en cafés. Er zijn hier ook excursies te volgen van diverse watervliegtuigen en boten. Ook kun je naar een tentoonstelling over de Australische Parelvisserij, de zogenaamde Indo-Pacific Marine.

Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Kaart met locatie Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Wanneer je op zoek bent naar een maritiem museum, met een mooie tentoonstelling over de Aboriginals en Australische kunst, moet je beslist kijken bij het Museum and Art Gallery of the Northern Territory. In dit museum vind je ook prachtige exposities over de verwoestende orkaan Tracy, de militaire geschiedenis van Australië en bijzondere natuurwetenschappen. Dit museum is in een modern gebouw gevestigd. Je vindt in dit museum de beste collectie Aboriginal kunst van de wereld. Ook kom je onder andere meer te weten over zeer oude ceremoniële grafpalen en over scheppingsverhalen.

Crocodylus Park (Darwin)

Crocodylus Park
Crocodylus Park
Kaart met locatie Crocodylus Park

In krokodillenfarm 'Crocodylus Park' wonen maar liefst 8.000 krokodillen. Hier leven krokodillen die gevonden zijn in de omgeving en wateren van Darwin, het zijn zowel zoet als zoutwaterkrokodillen. Ook leven hier krokodillen die te dicht in de buurt van woongebieden kwamen. De krokodillen liggen hier niet alleen om uit te rusten, want elk jaar worden er 200 geslacht voor hun vlees en huid. Wanneer je gek bent van krokodillen is dit een must see. Het Crocodylus Park is een kwartier rijden vanuit het centrum van Darwin en ligt aan de McMillans Road.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende