Bezienswaardigheden AustraliŽ

Pagina 2 van 4 met 36 resultaten

Aquascene (Darwin)

Aquascene
Aquascene

Aquascene is de plek om honderden verschillende vissen te voeren. Met sommige vissen hier kun je zelfs spelen. Hier komen sinds de jaren 50 al verschillende soorten vissen voor om zich te laten voeren. Je kunt hier onder andere zeesterren, brasems en roggen vinden. Je hebt vissen die wel meer dan één meter lang zijn, vaak komen de vissen zo dichtbij dat je ze kan aanraken. Tussen augustus en december is het aantal vissen het grootst. Voor de voedertijden kun je het beste even van te voren op internet kijken, deze willen nog wel eens verschillen. Aquascene ligt in het centrum van Darwin vlakbij de hoek van de Esplanade en Daly Street.

Telegraph Station (Alice Springs)

Telegraph Station
Telegraph Station

Telegraph Station is een historisch telegraaf station gelegen in het Red Centre van Australië. Het is een van de best bewaard gebleven telegraaf stations van de Overland Telegraph Line. Dit station werd vanaf 1872 gebruikt om berichten te versturen tussen Adelaide en Darwin. Na 60 jaar diende het gebouw als school voor Aboriginal-kinderen. Het station is gerestaureerd met de originele stenen en van binnen ingericht met gebruiksvoorwerpen en meubels uit de 20e eeuw. Zowel met de auto als met de bus is deze bezienswaardigheid goed te bereiken. In de omgeving van het telegraafstation is er voldoende ruimte om te picknicken, maar ook kun je er wandelen en wilde dieren spotten.

Anzac Hill (Alice Springs)

Anzac Hill
Anzac Hill

Anzac Hill is een monument ter nagedachtenis aan de militairen die omgekomen zijn in Wereldoorlog I en II. Het ligt ten noorden van Alice Springs en ligt vlakbij Wills Terrace. Je kunt een klein stukje lopen naar de top, maar als je dat te inspannend vindt kun je dit ook met de auto doen. Vanaf Anzac Hill kun je een goed beeld krijgen van Alice Springs en ook de mooie natuur van MacDonnell Ranges bekijken. Ook zijn de zonsopgang en de zonsondergang hier adembenemend.

Alice Springs Desert Park (Alice Springs)

Alice Springs Desert Park
Alice Springs Desert Park

Alice Springs Desert Park is gelegen tussen het Nationaal Park West MacDonell en de stad. Alice Springs Desert Park is een dierenpark en tevens een cultureel centrum. In het park bevinden zich drie thema gebieden, de Desert Rivers, Sand Country en Woodlands. De drie gebieden hebben alle drie wandelpaden, met daarbij specifieke planten en volières met vogels uit de betreffende gebieden. Bij Woodlands is zelfs een verblijf met rode reuzen kangaroo's en ook zijn er emoes te vinden.

Winkelen in Adelaide (Adelaide)

In Adelaide kun je prima winkelen, Rundle Street is de winkelstraat van Adelaide. In deze straat zitten de wat minder bekende merken naast de bekende merken. In deze straat staan ook veel verschillende en vooral leuke kraampjes. Je kunt er ook lekker eten en drinken kopen en dat vervolgens op eten in de Botanic Gardens. In het oude gedeelte van de stad kom je de leukste en vooral gezellige winkeltjes tegen waar je prima kunt slagen.

Parliament House (Adelaide)

Parliament House
Parliament House

Het Parliament House is een indrukwekkend gebouw dat werd gebouwd in 1874. Door financiële beperkingen duurde de bouw helaas langer en werd het pas in 1939 voltooid. Het Parliament House is midden in het centrum gevestigd op de hoek van North Terrace. Omdat het 'Old Parliament House' moest worden vervangen, kozen ze er voor een ontwerpwedstrijd op te zetten. In 1874 werd de wedstrijd opgezet en deze is gewonnen door Edmund Wright.

National Wine Centre (Adelaide)

National Wine Centre
National Wine Centre

Het National Wine Centre is al een architectonische traktatie, maar in het gebouw is nog veel meer te beleven. In het centrum kan je als bezoeker namelijk genieten van het wijnbereidingsproces. Je kunt er onder andere fijne Australische wijnen proeven of genieten van een maaltijd. Het National Wine Centre is een perfect uitstapje voor de beginnende wijndrinker en de echte wijnkenner. Je hebt gratis toegang tot het centrum.

Haigh's Chocolate (Adelaide)

Haigh's Chocolate
Haigh's Chocolate

In Adelaide vind je maar liefst 5 Haigh's Chocolate shops. Hier kun je de lekkerste chocoladecreaties kopen. Haigh's is een oud familiebedrijf dat al sinds 1915 chocolade maakt. In de winkels kan je chocolade proeven, leuk cadeaupapier uitzoeken en persoonlijk advies krijgen. Net buiten het centrum van Adelaide vind je het bezoekerscentrum, waar ze gratis rondleidingen aanbieden. Ze laten je een kijkje nemen in de fabriek, natuurlijk mag het proeven van een stukje Haigh's chocolade ook niet ontbreken.

Adelaide Parklands (Adelaide)

Adelaide Parklands
Adelaide Parklands

Midden in de stad liggen de Adelaide Parklands. Dit zijn de parken rondom het centrum van de stad. Ooit werden ze door William Light aangelegd, het park is tevens zijn ontwerp. Oorspronkelijk hadden de parken een oppervlakte van 9.31 km², maar 1,53 km² werd toegekend aan de overheid voor andere doeleinden. Dit gebied is nu voor het grootste gedeelte gevuld met culturele instellingen. In de Adelaide Parklands kom je even helemaal tot rust in de groene omgeving.

Adelaide Zoo (Adelaide)

Adelaide Zoo
Adelaide Zoo

De Adelaide Zoo is het huis van meer dan 1.800 dieren en bijna 300 soorten exotische en inheemse zoogdieren, vogels, vissen en reptielen. De dieren zijn te bezichtigen in een prachtige botanische omgeving van 8 hectare groot. De dierentuin richt zich op bedreigde en zeldzame dieren uit onder andere India, Afrika, Zuid-Amerika en Australië. De Adelaide Zoo is een leuk uitstapje voor het hele gezin.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende